Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gacsaj Pisti

0 bejegyzést írt és 103 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A "háborús filmek" meghatározás meglehetősen tág kategóriát jelent, hiszen az ókori, középkori filmektől (Trója, Rettenthetetlen) egészen napjainkig terjedően ölelheti fel a különböző fegyveres konfliktusokat. Jelen poszt azonban kifejezetten csak a világháborúkra fókuszál, így kiesnek a XX. század…..
Azt mondják, a nemzetközi statisztika szerint minden tíz határátkelőből négy hazaköltözik. Nos, a mai poszt szerzője, Péter szinte biztosan nem lesz közöttük, hiszen, mint írja, nem is nagyon érti, miért döntenek egyesek a Magyarországra (vissza)költözés mellett. Hazaköltöztél vagy ellenkezőleg, te…..
Gacsaj Pisti 2020.03.10 16:41:20
@Herr Géza: Nem értem milyen lólábról beszélsz!
Nálunk az iskola nem csak csupa mókát és kacagást jelentett, hanem tanulást. Ha kellett magolást, ha kellett gondolkodást, feladatmegoldásokat dögivel (ahogy mondani szokás), pályázatokon, versenyeken való részvételt. A szüleink így neveltek minket és bevált, ezért mi is így neveltük a gyerekeket. A nejem és én tudunk oroszul, angolul és németül, az egyik gyerek angolul, franciául és olaszul, a másik angolul, németül és latinul. Ezek csak a felsőfokok, a többit nem tekintjük nyelvtudásnak.

Azt nem mondtam, hogy nincs külföld az életünkben, de nem letelepedésre, vagy hosszú kinti tartózkodásra és nem munkavállalási céllal! Magyar ember, akit a hazája felnevelt, kitanított, gyógyított, az szolgálja a hazáját! Itthoni bázisról, kiküldetéssel, mindenki oda megy ahova akar.
Egyetem alatt voltak Amszterdamban, illetve Párizsban és aztán tálcán kínáltak nekik álom munkákat.

Nem akarom borzolni az idegeiteket és leírni is szégyelleném, hogy mennyi a havi jövedelmük.

Csak azt akartam mondani, hogy egy pillanatig sem szabad elhinni azt, hogy nem kell tanulni csak szórakozni, meg, hogy a lexikális tudás butaság! Aki az iskolás éveit nem pazarolja el a piálásra és a túlzásba vitt szexre, az boldogan és gazdagon élheti az életét itthon is. És tud segíteni a közben megöregedő szüleinek is és nem vágja be őket egy otthonba, hogy ott haljanak meg.
Gacsaj Pisti 2020.03.11 17:46:54
@Herr Géza: Azért ez hihetetlen, hogy minden blognál található olyan ember, aki elitta és szétdrogozta az életét, majd azokat anyázza és azokat tartja hiteltelennek, akik vitték valamire az életben. Aztán eltelik még néhány év és a sajtóban, vagy éppen az atv fórum műsorában majd akkor is a kormányt hibáztatja azért, hogy kevés a nyugdíja...

Nagyon sajnállak...

Ja, kíváncsi vagyok, hogy csak úgy kapásból le tudnád-e írni hibátlanul annak a pasinak a nevét, aki az avatarodban látszik.
Gacsaj Pisti 2020.03.11 20:28:05
@Herr Géza: Hát ki lenne?L Szécsi Pál!

Megnéztem néhány beírásodat és csöpög belőlük az a nihil, az a reménytelenség és a szülőfölded elleni utálat, amiket a hazai liberál-bolsi ellenzék terjeszt.

A blogozó köznép és középszerű emberek önámkító, önfelmentő kedvéért se, vagyok hajlandó leminősíteni a gyerekeink tehetségét és azt a teljesítményt sem, amit a nejemmel elértünk míg egy kis nagyon-nagyon vidéki zsákfaluból felkerültünk Bp-re, majd az ország egyik legismertebb értelmiségi központjába, később nyugati országok hasonló helyeire. Arra vigyáztunk, hogy egy idő után a gyerekeink is jó iskolákba, egyetemekre kerüljenek, lehetőleg úgy, hogy külön pénzbe ne kerüljön, mert az nem volt míg a gyerkőcök talpra nem álltak.

Rohadtul nehéz volt, de megérte, mert a kölykök most egyenként a többszörösét keresik annak, mint a kettőnk bevétele és értelmes munkát végeznek - azt nem írom le, hogy mit, mert az már végképp kiverné itt a biztosítékot, a búslakodó mélyrepülők között.

Nem magam miatt írom ezeket, hanem azért, hátha lesz aki hisz nekem és a gyerekeit munkára, olykor kínlódásra, annak elviselésére bíztatja, egy szép jövő reményében!
Már csak 8 hónap és a mozikba kerül (mégpedig 2020 áprilisában) a legújabb Bond-film mely sorrendben már a 25. lesz és amelynek pontos címe egyelőre még nem ismert. Az egészről jelenleg csak annyi bizonyos - legalábbis az IMDb szerint - hogy a japán nevű, de totál európai külsejű Cary Joji Fukunaga…..
Gacsaj Pisti 2020.02.08 21:32:18
@Arkadiai: Broccoli asszony egészen biztosan kijelentette, hogy Bond soha nem lesz nő.
Támogatom ezt az álláspontot!
Habár lassan csitul a botrány Harry és Meghan múlt heti bejelentése körül, a brit és a kanadai sajtó még mindig nagyon sokat foglalkozik a döntésük hátterével, és miután többekkel beszéltem én is a témáról,  feltűnt, hogy itthon is sok kérdés maradt megválaszolatlanul azokban, akiket érdekel a téma,…..
A halált megérteni, feldolgozni, majd megbékélni vele nagyon nehéz és hosszú folyamat. Olyasmi, amibe nem szeretjük bevonni és amire nem merjük felkészíteni a gyerekeinket. Pedig az, ahogyan elhunyt szeretteink emlékét őrizzük és az elmúlásról beszélünk, példa lehet a számukra és óriási segítség…..
Betelt a pohár a hetilapnál, felmondott a főszerkesztő és két helyettese. A tulajdonossal való szakítást kiváltó körülményekkel nem lehetek tisztában, ezért nem is bocsátkoznék médiapolitikai találgatásokba. Maradnék inkább a szakmai közelítésmódnál. Tóth Ákos főszerkesztő Facebook-bejegyzésben…..
A Szovjetunió egyik különlegesen fontos és nagy cége volt a játékok területén otthonosan mozgó Elektronika, akik a nevüknek megfelelően nagyrészt elektromos játékokat készítettek a gyerekeknek.Az egykori vasfüggöny egyik játékgyártók által kiélvezett előnye volt, hogy a nyugati játékok nem jutottak…..
Svédországba költözésünk óta több tucat itt élő, vagy valaha itt élt magyar véleményét olvastam a svéd egészségügyről, és 90%-ban csupa negatív véleménnyel találkoztam. Volt aki feketén-fehéren leírta, hogy aki túl akar élni, az jobb, ha inkább Magyarországra jár orvoshoz. Általában nem nagyon tudok…..
Lehet, hogy megvalósul Orbán terve, de nem lesz benne sok köszönet. ..
Gacsaj Pisti 2019.05.17 00:19:59
Házelnök Úr,   Én örülök, hogy nem vagyok meleg. Tudja, miért? Nem, nem azért, mert így verhetem a mellem, hogy nem vagyok egy kiirtandó, de minum üldözendő és kriminalizálandó libsi csökevény, hanem mert tartogat a mindennapi élet pont elég kihívást minden fronton - sokszor ez már igenis háború…..
József Attila 1905. április 11-én született, valódi elismerést csak halála után kapott. Költészete előtti egyik legnagyobb tisztelgés talán az, hogy a magyar költészet napját az ő születésének évfordulójára tűzte ki az utókor. Ki-ki kedve szerint ünnepli a magyar lírát: felolvasó estek, találkozók…..
Kovász Labor A nagy Paraszt-teszt 2018.03.19 02:11:10
Bevallom őszintén, eddig kimaradtak az életemből a hipermarketekben kapható "kommersz" lisztek. Valahogy úgy vagyok vele, hogy számomra a jó kenyér a tiszta alapanyagnál kezdődik, azaz hogy már a gabonát sem nyomjuk tele vegyszerekkel a nagy hozam érdekében. Ma már nem csak bio-, hanem minősítés…..
Gacsaj Pisti 2018.03.19 13:25:31
Tisztelt Ormós Gabriella!
A teszt kiváló, bár igen érdekes, hogy a teszt alapján levont következtetései helyenként alig vannak összefüggésben azzal, amit a képeken látunk. Ön rettenetesen elfogultan és előítéletesen ír, ami nem baj, mert mi olvasók képesek vagyunk hinni a szemünknek és automatikusan korrigáljuk a leírtakat.

A leginkább fájó, hogy úgy ír, mint egy budai, vagy Váci utcai kékharisnya, aki képes elhinni, hogy amit bio-ként árulnak, az valóban vegyszerektől menets élelmiszer. Ezt csak olyanok hajlamosak elhinni, akik életükben nem láttak még búzaföldet, vagy gyümölcsöst. Ám tegyük fel, hogy valóban vegyszermentesen termelik a búzát, akkor az jobb Önnek, hogy a liszt tele van zsizsik, kticabogár, tücsök, sáska, hernyó és egyéb állati maradványokkal, darálmányokkal és a gombák ezer féle fajtájával, valamint sok-sok gyomnövény maradványokkal? Ellentétben azzal, amikor a búzatábla megkapja a megfelelő kezeléseket és a modern vegyszerek koncentrációja a felhasználáskor már a kimutathatatlanság szintjére csökkent?

Legjobban a receptben megadott Himalaya só tetszett. El sem tudom képzelni, hogy valaki képes elhinni, hogy a Himalaya só valóban a Himalayaból származik. Amennyit eladtak már belőle, a Himalaya helyén már csak egy óriási gödörnek kellene lenni. Ám ha nem, akkor vajon miben különbözik a Himalayaból származó NaCl-nak az egyéb konyhasóktól? A sok savas eső, a rengeteg természetes kosz, a túristák piszkai teszi oly kívánatossá ezt a fajta sót a kenyérben?

A saját, kb. 20 éves itthoni kenyérsütési tapasztalatom az, hogy mindegyik liszt vacak, ráadásul kiszámíthatatlanul vacak. Ez azt jelenti, hogy még egy gyártón belül is folyton változik a liszt minősége. Elképedve tapasztalom, hogy mégis vannak neves, híres pékmesterek, pl. L.....a, akik úgy tesznek, mintha hozzáadott adalékok nélkül is képesek lennének hiper-szuper kenyereket, kalácsokat, péksüteményeket varázsolni a konyhájukban. Nekem ez soha nem sikerült, bár érek el olykor szép eredményeket. Érdekes, hogy ha olykor teszek némi adalékot a liszthez, akkor az én kenyerem is éppen olyan szép lesz, mint a neten látható csodák.

Egy dolog azonban egészen biztos: bármelyik ronda, szétfolyt, lapos, vagy éppen tömör gyönyör házi sütésű kenyér finomabb, mint bármi, amit a boltokban kapni lehet! Éppen ezért, a modorossága ellenére is nagyon örültem az írásának! Szívesen olvasom máskor is.
Gacsaj Pisti 2018.03.19 20:46:27
@kameraman:
A helyzet az, hogy nem vagyok hülyegyerek, nagyon jól ismerem a kenyérsütés tudományos hátterét és gyakorlatát is, mivel több mint 20 éve szórakozom a házi kenyérsütéssel.

A liszt nagyipari előállítás mellett is lehet egyenletlen minőségű, mert a malomba iskülönböző helyekről különböző búza érkezik. Őrléskor változó időjárási viszonyok mellett változó nedvességtartalom van és a bolti tárolás is nagyon komolyan befolyásolhatja a liszt minőségét.

A "bio" egy átverés, közvetlen információi vannak arról, hogy vegyszerek nélkül nincs nagyüzemi termelés.
Vasárnap tartják az időközi polgármester-választást, amelyen a Fidesszel szemben egy, az összes ellenzéki párt által támogatott független jelölt, Márki-Zay Péter áll ki. Minden fegyvert bedobtak ellene...
Velkovics Vilmos a diáktüntetések után Kálló Dánielt, a Független Diákparlament szóvivőjét látta vendégül az EchoTV -n. Kínos és fájdalmas a beszélgetésről készített videó: pökhendi és arrogáns hangvételű alázás folyik a stúdióban, amit a téma iránt érdeklődőként nézni is kényelmetlen. Sokan…..
Ráadásul előre. És igaza lett...
Doktor Kövér "A magyar egészségügy képes világszínvonalú teljesítményre – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke Kelet-Közép-Európa és Kína egészségügyi minisztereinek budapesti találkozóján." (Kövér: Magyarország nagy lépéseket tett meg az egészségügy területén) Egy erős és büszke ország…..
Az emberek 80%-a élete során legalább egyszer megcsalja a párját – derül ki dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus hűtlenségről szóló előadásából. Sokatmondó, hogy már Magyarországon is létezik olyan társkereső oldal, amely kifejezetten a félrelépésekre szakosodott: házasságban, párkapcsolatban…..