Regisztráció Blogot indítok
Adatok
chilii

415 bejegyzést írt és 1334 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Valtellina tájegység Olaszország északi részén, a svájci határ mentén található, mely az Adda folyó völgyét és mellékvölgyeit foglalja magába. Mi Tiranóban, tavaly nyáron egy igen izgalmas középkori Palazzoban szálltunk meg.  Amíg a párom Bormióból megtekerte a Giro d’Italia ikonikus szakaszát, a…..
chilii & csoki Pesztós babka 2021.04.18 17:12:09
Amíg csak a csokis cukorszirupos babkák jöttek szembe, legyintettem, azoknak hősként álltam ellen! Szirup ide be nem teszi a lábasát! Aztán megláttam egy mákos, sziruptalan változatot, épp akkor, amikor bent volt egy adag tészta a gépben. Mire megkelt, már a mák is le volt darálva. Annak azonban a…..
chilii & csoki Cukkínis sütemény 2020.05.14 19:43:13
Ezzel a recepttel sokat kísérleteztem még a télen. Szerettem volna valami alternatívát a megszokott banánkenyér mellett, hogy ne mindig azt süssem uzsonnára, utazáshoz. Így került képbe a cukkíni, ami egy elég semleges ízű zöldség, simán használható süteményekhez is. Az első kísérlet eléggé…..
Most már olyan Olaszország hiányom van, hogy nem is volt kérdés milyen tortát süssek egy szülinapra. Tavaly késő ősszel, vagy inkább már a tél elején sikerült összehozni egy kis lombardiai kirándulást. Milánóban kóstoltunk egy nagyon finom citromos süteményt, amit le is fényképeztem a biztonság…..
Tegnap a világ egy pillanatra ismét Magyarország felé fordította arcát és csak ránk figyelt, hiszen fontos kérdésben döntöttünk. Azonban nyert az igazság, és vele az igaz szerelem is, és 3 szem krumpli nélkül a zsebünkben is meg tudtuk hozni döntésünket, vagyis hogy ki nyerje a Love Islandet. Persze…..
Drága feleim, hát itt vagyunk. Bicegve bár, de befordultunk az utolsó kanyarba, innen már látszik a célegyenes felirat, ha nyálunkat a földön csigaként végigcsorgatva, kezek nélkül fókában kúszva is, de be fogunk érni. Mennyi szerelem csírázott ki az elmúlt 37 napban, és mennyinek taposta le első…..
Volt egy kis kavarás, hogy kinek, mikor mit, nem ragozom, amúgy is képregény jött volna. Enjoy...
 És akkor ahogy ígértem, rögtön itt a harmadik rész is, a gyengébb képességű olvasók kedvéért rögtön az elején tisztáznám, hogy a cím ne tévesszen meg senkit, ez nem a lóvé island, mert itt a legjobb esetben is csak 20 milliót fognak akasztani, amin aztán majd lehet osztozkodni kétfelé, tehát ez a…..
chilii 2019.09.05 14:06:46
Megérkezett az első magyar trailer Ridley Scott Terror című antalógiasorozatának második évadához. Az elsőt itt forgatták Budapesten, és a HNS Terror nevű hadihajó története volt, ami 1848 környékén, az északnyugati átjárót keresve fagyott jégbe. A második etap a Terror: Gyalázat címet kapta, és…..
Amikor először jártam Capri szigetén, volt szerencsém megkóstolni a Torta Caprese nevű süteményt. Annyira ízlett, hogy itthon ki kellett nyomoznom a receptjét. Amikor tavaly ősszel visszatérhettem erre a csodás szigetre, megkóstoltam ennek a süteménynek a fehér változatát, és igen, ezt is ki kellett…..
chilii & csoki Lencse curry 2018.12.28 13:44:33
Amit itthon találtam curry. Mostanában rá vagyok kattanva ezekre a húsmentes curry ételekre. Először eztettem kolleginánál találkoztam a lencsés megoldással, és a kétféle lencséből készült változat különösen bejött nekem. A hűtőszekrényem mai tartalma alapján viszont sütőtök helyett most apró…..
chilii 2019.01.08 09:06:59
@Gyalogrépa: Ami a frissen őrölt fűszereket illeti, teljesen igazad van. Viszont az a helyzet, hogy nálam sok fűszernek amit ritkábban használok, előbb jár le a szavatossága, mint hogy elfogyna. Így aztán nekem praktikusabb 2-3 féle keveréket venni, mint 8-10 különböző fűszert, és helyem sincs nagyon a tároláshoz. A rizst pedig azért hagytam el, mert nekem eü okokból korlátozni kellett a szénhidrát bevitelt. A lencse önmagában is kiadja azt a ch mennyiséget, ami az én ebédembe belefér, inkább a zöldség tartalmat szoktam növelni. Nagyon jó bele a sütőtök, vagy a leveles spenót is.
Akkor ugye ott tartottunk, hogy Dávid visszatért a Bayani törzshöz, ahol ő volt az egyetlen, aki nem találkozhatott a hozzátartozójával, hisz a szerkesztők nem sejthették ,hogy ő fog visszatérni a holtak szigetéről. És nincs az a last minute jegy, amivel időben a Fülöp-szigetekre lehetett volna…..
Bayani törzs 37. nap. Robi lógó orral sétál a fövenyen, én sem a vjú, sem a tenger, sem a jó idő nem vigasztalhatja szörnyen háborgó lelkit. Emberünknek komoly lelkiismeretfulladása van, ennek megfelelően szól Tominak, hogy beszélniük kell. Ez a szigeten sosem jelent jót, főleg, ha a nagy igazmondó…..
Bulika. Az egyesült törzsben mindenki kacag, telezabálta és itta magát, van zuhany, szappannal, édes vízzel, meg törcsivel, és ha ez nem lenne elég kedves feleim azok számára, akik azért kapcsoltak erre a műsorra, hogy valódi szenvedést, vért és verejtéket lássanak, akik kíváncsiak voltak az emberi…..
A fenti cím nem irónia, nem gúnyolódás a súlytalan túlélőrealityn, hanem konkrét ténymegállapítás azzal kapcsolatban, amit az epizód nézése közben éreztem. Adott ponton a hogyvoltozó szerepből ki is esve leírom, hogy miért is, de egyelőre vegyük fel a történések…..
Azzal kezdünk, hogy szigetcsere. Excsórók lilák megérkezni Burzsujlendbe, majd rácsodálkozás a vjúra: „Ez az új HAZA, maga a paradicsom!” Tátott szájjal való ámulás a flórára és faunára, sose láttak még ilyet, csak a filmekben az is CGI volt. Azonnal rárontanak a matracra, visongás, majd a kosz és a…..
chilii 2018.10.10 15:38:05
@karoton: nekem elég is lenne heti 1-2 adás :)
chilii 2018.10.10 15:45:41
@mentolos lecsó: anno a viasatos édenhotelt vágták úgy, hogy a műsorban volt ugyan taktika, de abból nem következett egyenesen a szavazás végeredménye, viszont a szavazás, vagyis párválasztás után röviden bevágták a tényleges eredményhez vezető megbeszéléseket. Ezt is el tudnám képzelni úgy, hogy a műsorban SOKAT túlélnek, KICSIT dumcsiznak, aztán a törzsi tanács után bevágnák a lényeget tömören. :D
chilii 2018.10.10 15:50:50
@karoton: csak saját magamból tudok kiindulni. Nekem ezt a napi több, mint 1 órát szenvedés végignézni. Nem is teszem már, inkább csak belenézek, max fél órát maradok , aztán elolvasom reggel a hogyvoltot, és megállapítom, hogy nem maradtam le semmiről. A reklám alatt meg úgyis elkapcsolok (bár ez egyre nehezebb, mert majdnem mindenütt egyszerre megy már).
Brazil szappanoperában nincs annyi váratlan fordulat, mint az Agila törzs hétköznapjaiban. Komolyan mondom, lehet, hogy itt nem derül ki senkiről, hogy épp ahhoz kezd szerelmi szállal kötödni, aki amúgy a féltestvére; nem is arra derül fény, hogy Nóri mondjuk amnéziás; nem is az adja a drámai…..
Ott fejeztük be tegnap, hogy az ovibácsi kitaktikázta magát a játékból. Én ugyan sejtettem, hogy nem a legfényesebb izzó a csillárban, de azért érdekelne, hogy mégis mi az isten járhatott a fejében, mikor sunnyogásával összezavarta a természetes szövetségeseit? Így sikerült még a hímektől is…..
Harmatos reggel, a szigetlakók az egymás szájszagából összeállt masszív felhő elhessegetése után máris viccelődnek, Kitti leveszi a kötést is, mert bátor, majd Nincs ennek semmi baja! felkiáltással bizonytalan mozdulatokkal odébb sántikál. Alexandra, aki gyógyszerész ÉS…..
A saját magát piacvezető csatornacsoportként aposztrofáló TV2 a RAM Colosseumban jelentette be, hogy mi az, amivel az _eredeti_ őszt beindítják, mert ugye volt nekik egy _fake_ őszindításuk is, a szeptemberi, az emojikampányos, amivel sikerült elérniük, hogy a szeptemberi hétköznapokra tényleg csak…..
chilii 2018.09.25 09:36:08
Minden évben, mikor már olyan meleg van, hogy rövidnadrágot lehet felvenni, rámtör a vágy, hogy kolbászt süssek. Ezzel más is így lehet, hiszen ekkor jelennek meg nagyobb mennyiségben a sütni való kolbászok. Na, de a kínálat... Van jobb, rosszabb. Még a jobbnak ítélhető darabok is túl sósak, és dől…..
chilii 2018.09.05 10:13:50
The Great British Bake Off - ez az eredeti címe annak a formátumnak, amit a Viasat mostanra magyarított, és amit már tavaly adásba akart küldeni, csak nem úgy alakult. A műsor egy kvázi cukrászverseny, amiben profi zsűri (itthon Baracskay Angéla és Szabadfi Szabolcs) és vicces műsorvezetők (itthon…..
Már tavaly elindult volna a Viasat3-on a The Great British Bake Off hazai verziója, melyben amatőr és hobbicukrászok mutathatják be, hogyan tudnak sütni, az általuk készített édességeket pedig egy kétfős zsűri értékeli. A tavaly őszre tervezett bemutató végül elmaradt, most tavasszal azonban…..
Az úgy volt, hogy találtam a hűtőben egy csomag feta sajtot, és volt ott még két fej brokkoli. Ezekből kézenfekvő lett volna elkészíteni Vrábel Kriszta fetás brokkolis rétesét, de nem volt hozzá réteslapom. Mivel semmilyen körülmények között sem akartam boltba menni, nézelődtem egy kicsit a…..
A Sorozatwikinek adott interjút Fischer Gábor, a TV2 programigazgatója, és ebben sok más mellett (pl. a Piramis nem lopás, de nem mondják meg, honnan van; jön a Taken sorozatverziója; lesz még Ninja Warrior a TV2-n; a jósműsorok NEM VERIK ÁT A NÉZŐT; terveznek valami egzotikus műsort - ha minden…..