Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jégmama (törölt)

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Ténytár blogján már régen foglalkoztunk a migrációs helyzettel, noha korábban több írást is szenteltünk a témának. A Népességtudományi Kutatóintézet friss kutatása szerint a migrációs folyamat nem torpant meg, továbbra is sokan terveznek más országokban szerencsét…..
jégmama (törölt) 2014.05.08 14:32:31
@Pipas:
Utána néztem, és igen ha valaki ért a szakmájához az jól keres. A minimálbérhez képest. És épp ezért is választottuk ki ezt a szakmát. Neki van hozzá érzéke is, meg tehetsége is. Csak tudod, az a borzasztó, hogy hiába keres majd idézőjelben jól, ha nem tervezhet előre. Mindig rettegnie kell attól, mi van ha elbocsájtják? Mert a vállalkozásoknak ma, itt, kutya nehéz dolga van.
Férjem elsőosztályú villanyszerelő. Ő csinált Magyarországon először okos házat. Vállalkozóként dolgozott. Sok munkája volt. rengeteg. Sok embert foglalkoztatott. Aztán jött a válság. Nem akarták megfizetni a jó munka árát. Inkább egy kóklernek fizettek feketén, aztán később egy másik kóklernek aki helyrehozta az első pancser melóját. Plusz a szakember hiány. Rengeteg munkanélküli van, van köztük segédmunkás is. El sem tudod képzelni mennyire nehéz jó szakembert találni. Állandó munkaerőhiánnyal küzdött. A rengeteg adó és bürokrácia gyakorlatilag megfojtotta. Nevetséges, hogy iparűzési adót előre kell fizetni. Olyan munka után amit még meg sem kapott, és ki tudja mennyi munkája lesz. Elvárt iparüzési adóelőleg néven fut ez a gyöngyszem. Aztán jött a körbetartozás. Elvégezte a munkát, de őt nem fizették ki. Persze az emberke nevén semmi nincs. Anyu nevén van minden. Férjemnek ki kellett fizetnie az embereket, az anyagot amit beépitett. Hatalmas veszteség. Hitelt kellett felvennie, hogy ezt kitudja fizetni. Napi 16 órákat dolgozott. Mindennap, vasárnap is. Jött neki egy fix mechatronikai állás. Elvállalta. Most már ez az állás sem biztos. Lehet lehúzza a gyár a rolót. Pedig ő a legjobb szakember ebben a gyárban. Eltud majd helyezkedni, mivel még most is keresik régi üzletfelek, hogy csak ő dolgozzon nekik, más nem kell. De nem akar újra vállalkozó lenni. Van lakáshitelünk, rezsink, fizetjük azt a hitelt is amit felvettünk, hogy kitudjuk fizetni a vállalkozásban dolgozók után járulékokat, embereket, anyagokat, adót. A fiam azt látja, hogy mindketten dolgozunk, de az apja éjjel nappal húzza az igát, azért, hogy kitudjunk fizetni mindent. és gyakorlatilag nincs értelme. Nem jutunk előbbre. Éppen hogy fenntartjuk a fejünket a víz felett. Ez kb 8 év krónikája. Ezért maradjon itt a fiam? Becsületesen dolgozzon azért, hogy egy szaralak ne fizesse ki, aki persze pöffeszkedik az asszony nevén lévő terepjáróban? És ez az államot rohadtul nem érdekli? Neki akkor is fizetnie kell adót, ha őt nem fizették ki. Itt csak megnyomorodik az ember.
jégmama (törölt) 2014.05.08 15:21:10
@Pipas:
Azért beszélek éhenhalásról, mert ha valaki nem tud elhelyezkedni mondjuk 3 hónap alatt akkor ott már igencsak éhenhalás lesz. Nyilván nem tudom mit hoz a jövő, és úgy legyen, hogy eltudjon helyezkedni, és ha egyik helyről netán menni kell, akkor hamar találjon másik munkát. Csak a tapasztalat nem ezt mutatja. Ismerős fia Co hegesztőként végzett. Abban a szakmában is jól lehet azért keresni. Kezdő fizuként valami 150 ezres bérről beszéltek. Azt nem tudom, hogy ez netto vagy bruttó e. De azt igen, hogy a fiú felrakta az önéletrajzát egy külföldi álláskereső oldalra. Kb ennyiből állt az önéletrajz: Ilyen meg olyan eredménnyel végeztem júniusban. Angliából hívták fel 1 héten belül nettó 300-at+kiutazás költséget, meg szállást fizettek neki. Azóta is ott van. És már nem ennyit keres. Van lakás, kocsi. Szerintem azért olyan sokat nem kell gondolkodni. Ő tud félretenni. Ha az itthonit választja most hol tartana? Hiába keresne a lakhatás, kaja elviszi az egészet, még akkor is ha a szülők segítenek. Mi úgy gondoltuk, hogyha becsületesen dolgozunk akkor haladunk előre. Tudjuk támogatni a gyereket, tudunk neki segíteni elindulni. De most ott tartunk, ha valamelyikünk elvesziti az állását akkor a következő hónapban már azon kell gondolkozni melyik csekket ne fizessük be? A ház hitelét hogy fogjuk kifizetni?
Az államtól igazából nem vártuk azt, hogy fizessen helyettünk. De azt igen, hogy ne kelljen már adót fizetni olyan munka után amit ki se fizettek nekünk.
Sajnos eléggé kilátástalannak látom a helyzetet.. Nyilván nem szeretném ha a fiam külföldre menne. De ha menni akar nem fogom tartóztatni.
jégmama (törölt) 2014.05.12 12:54:10
@pocaklakó minimanó:
Mielőtt ítélkezel és támadsz nem ártana ismerned a körülményeket.
A múlt évszázadot én speciel a homokozóban töltöttem.
Bokros csomag idején 18-19 éves voltam.
A Papp László Tamás cikkére reflektáló, Mi lesz veled, fiatal középosztály? című cikkünk sok visszajelzést, nagy visszhangot kapott az elmúlt napokban. Úgy döntöttünk: vitát, párbeszédet, beszélgetést indítunk a témáról egy cikksorozat formájában. Várjuk a személyes,…..
jégmama (törölt) 2014.05.08 13:24:29
Eddig mi is Fideszes szavazók voltunk. Idén már nem. Mikor először voltak kormányon , nekünk jó volt. Láttuk a munkánk eredményét, elhittük, hogyha becsülettel, tisztességgel melózunk haladunk előre. Alsó középosztálybeli család voltunk. Azóta viszont, egyre nehezebb az életünk. Pedig ugyanannyit, sőt még többet is dolgozunk. De már hó végén nincs pénzünk. Azok az intézkedések amiket az előző ciklusban hoztak, nekünk nem segítettek. Pedig kitudjuk használni a családi adókedvezményt. Csak valahogy az a 20 ezer ft plusz eltűnik. Mintha nem is lenne. Volt ez a nagy rezsicsökkentés. Ez itt így néz ki. Önkormányzattal leszerződött szippantó cég eddig 5000 ft-ért vitte a trutyit. Jött a csökkentés 4500-ra csökkent. Kb félévig volt ennyi. aztán nagy hirtelenjében szerződést bontottak. Most 6000-ért viszik. A helyes válaszolónak jár egy piros pont.: Mennyivel csökkentették a rezsimet? Egyik kézzel adnak, másikkal elvesznek. Ilyen adó olyan adó, és évről évre rosszabbul élünk. Mi vagyunk azok akik becsületesen dolgoznak, és ugyanerre neveljük a gyerekünket is. Belőlük nem lesz naplopó, segélyért kuncsorgó emberke. Ha ehhez külföldre kell menjenek, hát mennek. Elvileg a Fidesz minket képvisel. valahogy nem érzem a fene nagy törődést. Pedig csak annyi kéne, hogy hagynának bennünket fellélegezni. Idén másra szavaztunk. Önkormányzati választáson is másra fogunk. Tőlünk teljesen elfordultak, minket senki nem képvisel.
Magyarország Magyarországi anyakönyvek (1895-1980) (ugyanitt felvidéki és több magyar helység, európai és más kontinensek anyakönyvei is)  Magyarország (és néhány elcsatolt rész) indexelt római kat. anyakönyvei (1895-ig) Magyarország (és néhány elcsatolt terület) indexelt református…..
Szeptemberben kezdődik az U14 tehetséggondozó program a 2010–2011-es szezonra, írja a szövetség honlapja. A program idén az 1997-ben és 1998-ban születettek számára ad lehetőséget. Mivel nagyon telített a kölyök korosztály, ezért szeptemberben csak az 1997-ben születetteket,…..
A 18 csapatosra bővült U14-es bajnokság szeptember 12-én kezdődik, a játéknapok szombatonként lesznek. A mezőnyt 8 csapatos A és 10 csapatos B csoportra bontották, erősorrend szerint. A felsőházban az SC Csíkszereda, a Sapa Fehérvár AV 19, a Dunaferr, az FSZSE-Zalai Titánok, a Bp.…..
A legutóbbi szezon alatt is megállapítottuk, minden tekintetben javult az utánpótlás-bajnokságok színvonala, és úgy tűnik, a töretlen továbbfejlődés feltételei az előttünk álló évadban is adottak. Noha tény, hogy talán még soha annyi fiatal tehetség nem játszott…..
jégmama (törölt) 2009.07.21 13:06:41
Miért is Debrecent kell mindig felhozni? Gyengébbek kedvéért elmagyarázom. Először is ez egy 200 ezres város. Nem kétmilliós. Sokkal sokkal kisebb a merítés, és a válogatás lehetősége. Mindannyian tudjuk, hogy a fővárosi csapatok, a gyengébben szereplő gyerekeket egyszerűen eltanácsolják, hiszen van helyette 10 -20 másik.
Nálunk például az előkészitő korosztálytól fölfele annyi játékos van, hogy éppen kiadja a kötelező létszámot. A szülők is tudják, és az edzők is, ahhoz hogy egy csapat eltudjon elindulni, meg kell lenni a létszámnak. Mi itt mindenkinek lehetőséget adunk. Olyan gyerek is szerepelt pl a tavalyi kölyök csapatban, és az előkészítőben, aki előző szezonban kezdett korizni. Akkor tanult meg!!!!!!! Mert igy volt meg a kötelező létszám. A lényeg, hogy elindultunk, és tudott játszani az a 10 db gyerek is aki komolyan gondolta. Hát ezért nem lehet előre törni. De azért megnézném én azt a fővárosi csapatot aki, mindenféle képességű gyerekkel játszana, ő hol tartana a listán. Én úgy gondolom ez igy helyes, és mielőtt ilyen , és hasonló megjegyzéseket tesztek, el kellene gondolkodni. Mert baromi könnyű egy csomó szortírozott játékossal eljönni ide, és arcoskodni, hogy bezzeg Debrecennek megvan minden feltétele, és mégis x góllal vertük őket. Ráadásul volt egy bajnokság tavaly, az előkészitő korosztálynak, ahová bizonyos fővárosi csapatot meghivtunk. Ebben acsapatban rengeteg lány szerepel, és a lányok ugye akár több évet is lejátszhatnak. persze, hogy ők végeztek az első helyen. Nem ez a probléma. Hanem az, hogy a dijkiosztás után az edzőjük szólt a lányoknak, hogy a fényképezésnél ne álljanak oda. Ne szerepeljenek a képeken, mert ők nem előkészitős korosztályuak. Hazaérkezve boldogan újságolták mindenkinek, hogy ez a csapat a tuti aranyérmes, a legjobb, és lemosták a pályáról az összes résztvevőt. Holott pedig, ha ezek a túlkoros lányok nem játszanak, sehol nincsenek. Debrecen korrekten játszik, kiáll minden csapat ellen, nem simliskedi el a dolgokat, és lehetőséget ad minden játékosának. Mert komolyan gondolja a hokit.
Alig ült el a jégcsarnok körüli hercehurca, ismét kellemetlen ügy elé néz Zalaegerszegen Kercsó Árpád edző. A múlt szombati Zalai Titánok–UTE kölyökmeccsen történtek miatt fokozott figyelem hárul rá, merthogy az újpesti szülők nyílt levélben fordultak a szövetséghez,…..
jégmama (törölt) 2009.01.23 11:04:35
@Roger: Ez a korrekt viselkedés, és ilyen esetben ez a minimum. Sőt, ha esetleg a szülő nem mondja a gyereknek, az edzőnek kell rá felhivni a figyelmet. De ez igy normális.
Másik gondolatom, hogy nem lenne szabad előfordulnia előkészitő, és kölyök meccseken töréseknek, és súlyos sérüléseknek. Mert igaz, hogy a hoki kemény sport, de nem brutális. Nem lenne szabad brutálisnak lennie. Már nem tudom ki irta, de ezekben a korosztályokban, még nagy a különbség a gyerekek korcsolyázótudásában, és ezt az edzőknek is figyelembe kéne venniük.
Mert nagyon sok edző rámegy a testjátékra, arra hogy " bedarálják" az ellenfelet.
Nem lenne szabad És bónuszként az elvakult szülők azzal jönnek, hogy ja kemény játék, menjen az ellenfél bélyeget gyűjteni, vagy sakk klubba. De forditott esetben úgy sírnak mint a szopós malac.
Arról nem is beszélve, ha véletlenül a bíró kiküldi a szabálytalan játékost, akkor még a szülőnek áll feljebb
Több cikket írtunk már a magyar utánpótlásról. Ezek általában nagy vihart kavartak. Áttekintő jelleggel még nem foglalkoztunk a helyzettel. Ezúttal foglalkozunk.A jégkorong utánpótlás-nevelés kérdése blogunkon markánsan először a Hári János svédországi sikereiről…..
Elhunyt egy nagyon fiatal és nagyon tehetséges játékos. Jégkorongozni már jól tudott, junior-világbajnok volt, motorozni viszont csak néhány hete tanult. Közúti balesetben meghalt Luc Bourdon, a Vancouver Canucks védője. A 21 éves hokis szülővárosa, Shippagan közelében motorozott…..
A szapporói siker után lassan a mezgyártó cég varrodavezetője is megszólal már, és ez így van rendjén. Legyen a siker mindenkié. Kovácsai közül két ember nevét mindenki az elsők között említi. Kercsó Árpádét és id. Ocskay Gáborét. Mi is így gondoljuk. A magunk módján…..
jégmama (törölt) 2008.05.06 08:36:38
Kedves Zitrans, olvasom a hozzászólásaidat, és nekem nagyon úgy tűnik, hogy nem tudunk Téged meggyőzni, én azért elgondolkoznék azon, a helyedben, hogyha ennyien, ennyi különböző ember ugyanazt mondja, akkor vajon igazam van-e?. Ha nem találod a gyereked alkalmasnak erre a sportra akkor lehet másfelé kellenne hordanod. Minden gyereknek szüksége van sikerélményre, pláne akkor ha ennyi időt és energiát beleöl. Ha már most tudod, hogy a gyereked nem erre a sportra való, akkor mi értelme eröltetni? Pár éven belül, ha már elkezd kamaszodni, észrefogja venni, hogy csak jár edzésre, de mindenféle sikerélmény helyett.Akkor már nagy a valószinűsége, hogy abba fogja hagyni. Akkor meg mi értelme? Az én fiam hátvédet játszik, és elég nyugodt tipus, de nálunk az edző azt mondta szülőin: " Minden szorgalmasan edzésre járó gyereknek meg kell adni a lehetőséget arra, hogy játszon. Ha veszítenek az sem baj, sokkal fontosabb az hogy JÁTSZOTT!!. Ha nyernek, lehet, hogy semmit sem tett hozzá a játékhoz, (edzői szempontból), de Ő úgy fogja érezni, hogy nagyon is sokat tett érte, és büszkén fogja viselni az érmet. Mert megérdemli, megérdemli már csak azért is, mert heti 4x jár edzésre, és mindent megtesz amit tud. Ha nyernek az szárnyakat ad nekik, még jobbak akarnak lenni. És a jó edző ezt pontosan tudja, és ezt a lendületet ki használja. Nálunk a legerősebb csapatok ellen is fel küldjük a negyedik sort MIndenki játszhat. Szerintem ez a legjobb megoldás, mert ha a gyerekem úgy dönt pár év múlva, hogy köszönöm elég volt, szép emlékekkel fog visszaemlékezni, és majd a gyereikenek is csak pozitív dolgokat fog mondani. Ja és a vesztett meccsekből lehet a legtöbbet tanulni.
Hétfőn érkezik a válogatott Budapestre címmel olvasható a szövetség honlapján, hol és mikor lesz mód megünnepelni hőseinket. A következő információkat onnan kopiztuk, hogy minél többen értesüljenek az eseményről. Minden rajongót biztatunk, aki ráér, legyen ott.A…..
Jégkorong Mi kell még? Semmi más 2008.04.19 16:09:00
Olyat tett a magyar válogatott, amiben nem sokan hittek. Feljutott a legjobbak közé. De ez mind semmi. Minden riválisánál jobban játszott, térdre kényszerítette a japánok után Ukrajnát is. Nem lehet vita, ott a helyünk Svájban.Kényelmes tempóban indult a mérkőzés. Feszültek…..
Egy lépésre vagyunk az A csoporttól. Egy nagyon nagy lépésre. Ahhoz, hogy világra szóló siker keretében feljussunk az elitbe, meg kell vernünk az oda erősen visszavágyó Ukrajnát. Muszáj ezt kiszurkolni valahogy. Élőben közvetítünk, szövegesen.És mindjárt az elején felhívjuk…..
Jégkorong A csoda kapujában 2008.04.18 13:07:00
A magyar válogatott kissé álmosan játszott, de hozta a kötelezőt, ha az eredményt nézzük, simán elkalapálta Horvátországot. Ott állunk a feljutás küszöbén. Hajtás alatt Hello Turiszték jóvoltából vadonatfriss nyilatkozatokat is olvashatnak.Nem volt jó mérkőzés. Az első…..
Két sorsdöntő mérkőzést játszik az aktuális divízió 1-es világbajnokságon a magyar jégkorong-válogatott. Az egyiket történetesen a házigazda Japán ellen. Nemcsak a tét jelentékeny, hanem az érdeklődés is elsöprő, már-már nagyobb, mint amire számítottunk. Úgyhogy…..
jégmama (törölt) 2008.04.16 13:21:48