Regisztráció Blogot indítok
Adatok
baloghnorbertbela

28 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vannak azok a filmek, amik már a készülésük pillanatában is arra vannak ítélve egyes nézők szemében, hogy csak egy bizonyos szintet üssenek meg. Ez hatványozottan igaz azokra a termékekre, amik alapanyagukat tekintve sem túl bonyolultak, és kövezzetek meg, de aki azt hitte, hogy a hiperaktív és…..
Fura egy helyzet, amikor úgy nézel drámát, hogy a benne történő eseményeket élvezed. Na, nem azt, amikor valaki hirtelen meghal, vagy épp leég valaki másnak a háza. Ezen örömködni szimplán geciség lenne, viszont ha az illetővel együtt tudunk érezni, aki ezeken a mindennapi nehézségeken…..
Van az a feelgood érzés, amikor a moziból kifelé jövet táncra perdülsz, kit érdekel mennyire vagy falábú. Megnéztél egy animációs filmet, és egészen egyszerűen jól érzed magad. Eldúdolgatod a dalokat, amiket hallottál benne, kedved lenne ölelgetni valakit. Testvért, párodat, vagy csak a kis ötéves…..
Az Assassin's Creed a félreértések filmje. Persze, nem nézői oldalról, a probléma itt most sokkal inkább a készítők mentalitásában gyökerezik. Aki korábban ismerte, és szereti a középkori bérgyilkos-univerzum interaktív epizódjait, most biztosan sír a sarokban. A filmváltozat ugyanis minden, csak…..
Resident Evil (2002) A jelenleg hetedik számozott részét taposó videojáték-sorozat anno nem kerülhette el végzetét, és az akkor ébredező trend, a készítsünk videojátékokból filmet-elv a kétezres évek körül kezdte el szedni áldozatait. A Resident Evil bizonyosfajta monopol-helyzetből indult. Tőle…..
2009-ben egy olyan figura történetei kezdtek el feltűnni az interneten, aki azonnal ikonikus figurává vált, és százak álmában tért vissza, hogy félelmet keltsen. Eric Knudsen (vagy egy másik nevén Victor Surge) karaktere a mai társadalom félelmeit szolgálta kifejezni: a vékony, irreálisan magas, de…..
Carrie (2013) Sokan felhördültek, amikor meghallották, hogy De Palma kulthorrorjából (?) egy remake-et tervez Hollywood. Ezzel önmagában nem is lett volna különösebb baj, King első regénye tartogatna annyit magában, hogy egy újabb értelmezés keretében újra megelevenedjen a filmvásznon...
Egy pillanatnyi néma tisztelgés után, ami az Archie Comics fennállásának szól, azonnal bele is vághatnánk a Riverdale bemutatkozó részének részletesebb kibeszélésébe. A képregényfolyam azonban ennél a néma csendnyi tisztelgésnél sokkal többet érdemel, hiszen 2017 januárjában megjelenő sorozatok…..
Biztosan létezik közvéleménykutatás arra alapozva, hogy mikorra tehetnénk a szuperhősök igazi nagy hullámának megjelenését a filmtörténelem kockakövein. Mérget vehetünk rá, hogy lenne olyan, aki a '90-es éveket mondaná zsigerből, mások a kétezres éven rugóznak, és az X-Menen. Az említett…..
Zhang Yimou (vagy épp fordítva) Kína eddigi legdrágább filmjével állt elő A Nagy Fal esetében, ami nemzete tradicionalitását ötvözi az amerikai filmgyártási mechanizmussal és szellemiséggel. Könnyed, izgalmas kaland/akció/fantasy, de nem tartalmaz már annyi wuxia-érzést, és magvas gondolatot, mint…..
Persze önmagam kevésbé hangsúlyos képmásában éledtem újra a Power Rangers teljes előzetesét elnézve, és aki gyerekként kedvelte ezeket a karaktereket, az gyakorlatilag lelkesedni fog. Fogták őket, áttették napjainkba, mint valami klasszik felnövéstörténet, és valahogy olyan eszméletlenül jól néz ki,…..
baloghnorbertbela 2017.01.22 11:16:29
@Bobby Newmark: Valószínűleg csak a múltidézés beszél belőlem, mert a rajta dolgozó szakemberek egy részét filmek közelébe sem engedném. Igazából ez guilty pleasure kategória lesz nekem 2017-ben. :D
baloghnorbertbela 2017.01.22 22:59:08
@Bobby Newmark: Egyébként most picit utánanéztem a Power Rangers felhozatalnak, hogy merre fejlődött, és azt vettem észre, hogy a baj inkább nem a halálgagyiságból fakad, hanem, hogy ez a sorozat mindig is olcsóságnak kinéző, full komolyan vehetetlen, és nevetséges volt. Nem kampányolok egy 2,5 perces szösszenet láttán, mert tudjuk, hogy a trailerek miért ilyen jók általában, de engem ez 2017-ben jobban meggyőzött, mint bármelyik korábbi sorozat, vagy film.
Be kell vallani, hogy a kétezres években nagy népszerűségre szert tevő Harry Potter-sorozat lezárásával egy űr támadt az filmes univerzumban. Mindegy, hogy szereted, vagy utálod a szériát, könyv vagy film okán, de tudtál róla, lenyomatát hagyta az embereken. Aztán 2011-ben befejeződött a Warner…..
A Moana pontosan úgy nyit, mint a legtöbb Disney mese: mindenki dalol, boldog, kéz kezet fog, mert minden rendben van, aztán egy olyan irányt vesz, amivel csak félig tudja magáról levetkőzni a tipikus "királylányos-film" elemeket. Színes, szagos, gyönyörű animációs film, ami ugyan nem ér fel…..
A DC az utóbbi időkben borzalmasan rossz lóra tett elhamarkodott filmkészítési technikáival. A Man of Steel egy átlagos eredettörténet volt, nem túl megszokott nézőpontból tálalva, de néhány idegtépő momentumát leszámítva még filmként tudott működni. A következő projekt azonban legtöbbünknél kiverte…..
Nagyon hálátlan dolog egy olyan filmről elismerően nyilatkozni, ami két órás játékideje alatt azon munkálkodik, hogy sikeresen bemutassa az emberi lélek és viselkedés legmélyebb üregeit. A Snowtown jobb, mint akármelyik horrorfilm, mert ettől jobban fogsz félni, mint bármelyik ördögűzéstől vagy…..
Olyan szép karácsonyi ajándékot kaptunk Ridley Scott bácsitól, amiért mindjárt meg is bocsátjuk neki, hogy összetákolt egy Prometheus (2012) névre keresztelt valamit. Azt a filmet, hogy őszinte legyek, azóta sem ért a közönség: miért dobott fel annyi kérdést, és húzta az időt hülyeségekkel, ha nem…..
A tavalyi nagy visszatérés, az Ébredő Erő mintha kettészakította volna az addig sem egységesnek kinéző univerzumot. Nosztalgia ide vagy oda, a Jurassic World szintű hajbókolás nem mindenkinél váltotta ki ugyanazt az összehasonlíthatatlan érzést, amikor a szívizom összerándul, a könnyek pedig puszta…..
Szóval indul januárban egy nagyon neonos, nagyon fiatalos, nagyon középsulis köntösbe bújtatott Twin Peaks? Hiszem, ha látom, de a Riverdale-re keresztelt Archie-kaland tényleg elég sötétnek és rejtélyesnek tűnik az első képanyagok alapján. Hogy a Twin Peaks a suliban ígéretet be tudja-e…..
Van az a pillanat, amikor egyszerűen az ember beleszeret egy filmbe. Néha egy jól irányzott trailer is elég, hogy megszállottan kezdjünk várni egy produkciót, hát ha az még elsöprő kritikai sikert is arat a díjátadókon...legnagyobb örömünkre.Pontosan ez történt velem és a La La Land-del…..
Az MTV szó hallatán valószínűleg mindannyiunkban egy sor mai tinédzser képe sejlik fel, ahogy borzalmas popzenékre rángtóznak, felnőttnek képzelik magukat és megkérdőjelezhetően felvizezett alkoholos italt fogyasztanak piros partipoharakból. Mert ugye Amerikában ez a divat és az MTV saját gyártású…..
A 2015-ös évben a Pixar nagyot vállalt: az Agymanók (Inside Out) után az év végén egy másik animációs filmet is vászonra küldött. A nem feltétlen gyermekeknek szánt nyári siker után az a kérdés, hogy az évekig talonban tartott, hányattatott sorsú dinós sztori képes-e hozni azt a szintet, amit a…..
Ülök a moziban, és várok. Eredetileg egy horror filmre ültem be, de kezd olyan érzésem lenni, mintha egy elcseszett katasztrófafilm pörögne előttem. Tudjátok, a kiscsajt ellopják a szellemek, a fa életre kel, meg igazából minden jel arra utal, hogy itt valami óriási gebasz van készülőben. Mit…..
Van ez a kultikusnak mondott Jurassic Park film. 1993-ban édesanyám a legfelelőtlenebb szülő medálját kaphatta volna meg nagy fanfárok közepette, ha elvitt volna rá a moziba. Mert bármennyire is rezonáltunk, és sejthette, hogy pici gyerekének a dinoszauruszok lesznek az abszolút mindenei úgy kábé…..
Shawn Cristensen saját rövidfilmjét bővítette nagyjátékfilmmé, így erősen Damien Chazelle-szagot érezni a levegőben. Persze nem lényeges, hogy ki készítette el hamarabb a felturbózott "nagy testvért", a két alkotó esetében eltérő minőségről számolhatok be. Egyébként teljesen felesleges a…..
Mostanában sokat forgok a guilty pleasure témakörön, hogy voltaképpen miért is néz az ember olyan sorozatokat - hogy témánál maradjunk -, amik rosszak. Vagy rossznak tűnnek elsőre. Mert ki szereti az idejét valami ganéval tölteni, ha nézhet igényes szériákat is? A választ természetesen én sem tudnám…..