Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kürthy_2

105 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
- Szervusz! - köszöntem rá, mire ő...- Szervusz! Féltem, hogy nem jössz el.- És ha nem jöttem volna?- Akkor, elmentem volna hozzátok. Esetleg kővé dermednék és egy örökkévalóságig várnék rád! - felelte huncutul. Észrevettem, hogy mustrál.- Mi van? Mit nézel rajtam?…..
 Lezárult a "Frissítsd az adataid az Indamailben" játékunk, melyben - Szűcs Zoltán PocketBook 360 e-könyv olvasót, - Gombosné Ágota 2 személyes wellness hétvégét nyert.A nyerteseket emailben értesítettük, gratulálunk nekik! ..
Kürthy_2 2011.11.18 16:33:01
Egészen szombatig, mint egy megszállott varrtam, varrtam és varrtam. Akkoriban egy-egy ruhadarab megvarrásáért alig fizettek valamit. Ám, ha valaki szorgalmas volt, bírta a görnyedést, elég gyorsan dolgozott, és elkészült határidőre, akkor nagyjából meg…..
Múltak az őszi hetek és nem tagadom nap, mint nap ellágyultan gondoltam Zoltánra. Aztán az ellágyulást felváltotta a kétely... utána meg a bosszúság. - Mégsem tetszem neki igazán, hogy nem keres, pedig felírta a címemet. De, akkor, miért búcsúzott úgy, hogy Hamarosan…..
Soha életemben nem gondoltam volna, hogy néhány perc leforgása alatt ennyire oda legyek valakiért.  Pedig annyira sok baljós jel árulkodott arról, hogy engem is csak egy újabb, aprócska kaland miatt nézett ki magának Zoltán. Igazából, intő jelek is voltak... ha…..
- Kati! Kati! - kiabáltam be Schawarcz Katihoz a kertajtóból. Álmosan dugta ki a fejét az ablakon.- Mi történt, ég a ház?- Dehogy! Csak... nem értelek el, gondoltam személyesen szólok. Este szüreti mulatság lesz a Szép Ilonában. Táncolhatnánk egy jót!- Én és a tánc! Tudod…..
  Első fejezet:   Egy új élet küszöbén Hosszú időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy megnyugodjak, és valahogy túltegyem magam Bandi fájó emlékén. Álmodozni, álmodoztam, de egy idő után új fiúról, gyerekekről és igazi családról szóltak a…..
Életem a Tiétek 43. A végzet 2011.06.13 14:14:00
  Csak ültem, megrendülten, teljesen összezavarodva. Megpróbáltam mindazt felfogni, ami ilyen hosszú idő távlatából egyáltalán eljutott a tudatomig. Így utólag, persze, egyszerűbb, de akkor, ott a cukrászdában csak a teljes káosz és a pokoli zűrzavar uralkodott bennem.…..
Az asztalra ejtettem a levelet. Szívembe mart a kétség, hogy tévedtem. Félreismertem azt az embert, akit szerettem? De miért nem láttam jelét semminek? És mi az, hogy Kati ott maradt, amikor él? Mit jelent mindez? – tépelődtem magamban. Valószínűleg kiült az arcomra, mert…..
  Drága Anyám!    Folytatom. Valahogy hosszú ideig nem ment az írás… bocsásson meg. Zsófinál tartottam… talán megért, talán nem… de mindenképpen tudnia kell, hogy őszintén és igaz szerelemmel szeretem őt. Igen, szeretem, mind a mai…..
 Ám, mielőtt mélyebben taglalnám az 1944-ben történteket, a könnyebb megértés miatt, elárulom anyámnak, az előzményeket. Már 1943.-ban, a sors összehozott Kecskeméti Sándorral, akit a Széll Kálmán téren mutattak be nekem. Kecskeméti, lobbanékony és szuggesztív…..
- Mi is az igazság! – találgattam, miközben különös érzések kerítettek hatalmukba. Már csak azt nem tudtam, hol olvashatnám el a levelet úgy, hogy nyugodtan és higgadtan tudjak koncentrálni. Legszívesebben, azonnal feltéptem volna… de aztán nem tettem. – Ez mégis…..
Életem a Tiétek 38. Végrendelet 2011.04.29 14:43:00
- Dr. Sasváry József. –mutatkozott be a közjegyző, majd rámutatott egy székre. – Foglaljon helyet.- Köszönöm.- Ígérem, gyorsan végzünk. Fogjunk is bele azonnal. Nos… - krákogott. - Amiért összejöttünk, az Györfi Béláné szül: Radics Ilona végrendelete.…..
Életem a Tiétek 37. Örökség 2011.04.28 18:12:00
  Hatodik fejezet: Távolból érkezett szavak Az idő téliesre fordult. Még néhány hetes utókezelés után, Kati barátnőm hazaköltözött. Egy kifosztott lakásba, szinte megközelíthetetlenül bevackolta magát. Alig találkoztunk… Közeledett a háború utáni…..
- Bújj el valamelyik farakás alá! Így nagyobb az esély, hogy nem találnak rád. Külön-külön, jobb. Siess! – utasított ellentmondást nem tűrve, miközben csitítgatta a kislányát, aki megszeppenve az ingerült hangtól egy rövid időre elhallgatott. Ebben a viszonylagos csendben…..
Bár előfordulnak még fehér foltok az emlékezetemben, mégis volt egy olyan nap, amit elfelejteni soha, de soha, nem leszek képes. Beleivódott a lelkembe. Örökre, kitörölhetetlenül. Aznap esőszagú reggelre ébredtem. A pinceablakon keresztül szívtam magamba a megtisztult levegőt. A…..
Sokáig mozdulatlanul álltam. Úgy, ahogy Bandi hagyott. Értettem én, sajnos nagyon is, hogy mi történik körülöttem. Fel is készültem a legrosszabbra… arra, hogy elvisznek… Aztán ahogy múlt az idő, a rettegést felváltotta a nyugalom és valamiért, mégsem…..
- Nem is tudom, hol kezdjem… - morzsolgatta a szalvétát Kati. Nagyon tanácstalannak nézett ki, ezért a segítségére siettem.- Kezdem én… azzal, hogy anyukám a fülembe tette a bogarat a Bandival kapcsolatban, aki feltűnő módon, érdeklődött utánad. - A Fogaskerekűnél…..
Kedves Indamailesek!Zenét, filmet, vicces képsorozatot mailben küldeni és fogadni egyaránt jó móka, ám egy idő után a rengeteg nagyméretű csatolmány sokat foglalhat az egyébként nem kevés tárhelyünkből, és a levelek letöltését is lelassíthatja.Az Indamailben eddig is…..
Kürthy_2 2011.04.19 05:55:39
@fricska52: Köszi, én is nagyon elégedett vagyok!!!!
Életem a Tiétek 32. Hétvége 2011.04.15 16:09:00
- Anyukám, nem jöhetne… már ezen a hétvégén a Kati? Talán segítene rajta egy kis családi hangulat. Meg aztán, két hét múlva lesz a születésnapja. Olyan jó lenne meglepni! – dongtam körül édesanyámat, aki először tiltakozni kezdett, hogy miből… meg hogy alig…..
Sokáig nem tudtam napirendre térni a Deda néni által elbeszéltek felett. A végén meg már oda jutottam, hogy nem is magamat, hanem őt sajnáltam a legjobban. Hosszú hónapokig azt sem tudtam él e vagy hal-e. Nem keresett és a kórházból is elmaradt, joggal hittem, hogy…..
- Most, hogy elment ez a fiatalember, tudod ugye, hogy miért mondtam a múltkor, azt, hogy „ameddig még vagyok”… ismered a szándékaimat… csak az indokaimat nem. Úgy gondolom, előtted nem lehet titkom. Egyedül maradtam. Szinte mindenem odaveszett. Nincs senkim,…..
  Ötödik fejezet: Amikor minden kiderül- Áhhh, de hamar oda fogok érni. Még alig múlt fél hét és már a Szépilonánál vagyok. Sokszor jártunk errefelé azelőtt. Na, igen. Ez a cukrászda volt Bandi kedvenc helye. – sóhajtottam egy nagyot, miközben…..
A Kelecsényiéknél történt beszélgetésről nem szóltam senkinek. Sem édesanyám, sem néném nem tudott semmit a dologról, egészen addig, amíg egy szép napon a Jánosba menet előtt el nem szóltam magam. Mármint úgy, hogy megpendítettem...- Kellene egy varrógép.- Éppen, volna…..
Nem értettem Deda néni hirtelen Pálfordulását, mint ahogy azt sem, hogy mit keres a Nagy cukrászdában a Budakeszi úton és miért pont oda invitál. Pont ő, aki Bandi régebbi elmondásai alapján a férje halála óta, csak rendkívüli alkalmakkor mozdult ki a lakásból.- Úgy…..