Regisztráció Blogot indítok
Adatok
beefsteak

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki olvassa ezt a blogot, tudja, hogy az elmúlt időszakban mennyi kritikát kaptam azért, mert nem voltam hajlandó a demokrácia lényegi és a korábbiaktól minőségileg eltérő korlátozását látni a Fidesz döntéseiben. Az, hogy valami személyesen nem tetszik, még automatikusan nem…..
beefsteak 2010.10.26 19:38:49
Ennek az egész ügynek a lényege egyáltalán nem a jogállam ilyen-olyan mértékű csorbítása. Magának az AB hatáskörének az átalakítása, lehatárolása (persze megfelelően előkészített egyeztetés mellett) még akár üdvözlendő is lehetne.
Ami számomra sokkal aggasztóbb, hogy tulajdonképpen mindenféle előkészítés nélkül, dilettáns módon, ad hoc átírják a nyugdíjrendszert csupán a jövő évi ktgvetés miatt.

Mi is történt?
- Próbálkoztak magánnyugdíj ügyben az EU-nál, nem jött be, most megcsinálják "okosban". Bejelentik, hogy 14 hónapnyi pénzt kvázi kölcsönvesznek
- Néhány nap múlva már konkrétan arról van szó, hogy simán lenyúlják. Nagyon nem értek az EU-s költségvetési elszámoláshoz, de gyanítom, hogy egy kölcsönvételnél az a 360 md nem jelenne meg a bevételi oldalon, legalábbis megvan a rizikója
- Ez így túl erősre sikeredik, elkezdik etetni a népet, hogy ez még jó is neki. Már nem 14 hónapról van szó, hanem végleg, és aki nem lép vissza, az még akár rosszul is járhat.
- Várhatóan az AB el fogja kaszálni az egész magánnyugdíj ügyet, legalábbis van rá esély
- Ellenzék népszavazási ötlete

Ez az egész AB ügy nem a 98%-os végkielégítési ügy miatt van, hanem az utolsó két pont miatt, ráadásul az AB szerepének csökkentését könnyebb is így eladni a zembereknek.
Mi lesz akkor, ha a nyugdíjrendszer mellett az egészségügyhöz és az oktatási rendszerhez is ilyen előrelátó, megtervezett módon nyúlnak majd hozzá?
w Bazmeg.hu 2008.04.23 06:30:00
A kéz, az magam felé is hajlik persze, mint tartalomipari szakmunkásnak. Nekünk, mint Indexnek és mint internetezőknek, az internetadó nem jó. Hanem rossz. De nemcsak nekünk. Volt szerencsém több képmesében is felvilágosítani a tisztelt népet, milyen csuda dolog az internet. Nemcsak…..
beefsteak 2008.04.23 10:47:59
beefsteak 2008.04.23 10:58:02