Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kovi75

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jellemzően a nyári szünetben lelassul a Formula–1 világa, de nem a közösségi médiában: a versenyzők egymás után posztolják, hol töltik megérdemelt pihenésüket – hol külön-külön, hol pedig egymás társaságában...
Jobbkor nem is robbanhatott volna ki az autó- és motorsport világát hónapokra megállító koronavírus-járvány a Mercedes szempontjából: a brackley-iek főtervezője elárulta, ennek köszönhetően sikerült gatyába rázni a teszteken amúgy problémásnak ígérkező erőforrást...
Az óraátállítás eltörlését tervezi az EU. A téli nyári időszámítás szvsz. nem kapott semmilyen figyelmet a döntés előtt, nem volt társadalmi egyeztetés. Helyette volt egy internetes "szavazás", aminek az eredménye erősen kérdőjeles. Magyarországon a téli időszámítás eltörlése azt jelentené, hogy…..
kovi75 2018.09.04 22:15:16
@Sequoyah:
Én, mint egy barom, megkérdezném tőled, hogy dolgozol-e, vagy csak éled a milliomosok mindennapi életet. Például délben kelsz-e fel. Mert akkor megértem miért sírsz, hogy télen (karácsony előtt néhány nappal) 4-kor már sötét van, és nem tudsz síelni a verőfényes téli napban.

Ha mégis hozzánk hasonló „normális” embercsoporthoz tartozol, akkor reggel időben felkelsz, elvégzed a dolgod (munkád) és utána azt csinálhatsz napfénynél, amit akarsz.
Egyébként milliomosoknak tudnék ajánlani a téli időszakra egy hosszabb téli vakációt egy trópusi országban.

És hidd el, van akit érdekel, hogy télen reggel is világos legyen. És ez biztos több, mint egy százalék.
kovi75 2018.09.04 23:01:43
@fifibá55:

Szerintem ez nem igaz. Az emberek tájékoztatására bármilyen szavazás elött szükség van. Sajnos elég sok az egybites gondolkodású ember, aki például egy ilyen kérdésben is az első benyomása alapján tovább már nem is gondolkodik. „Ó, de jó, hogy nem kell az órát tekergetnem, akkor tuti az óraállítás eltörlésére szavazok, az már nem is érdekel, milyen más hatása van még ennek.” Aztán, majd amikor ténylegesen szembesül vele, ő lesz legjobban felháborodva, mert azt gondolta, hogy mostantól minden szép és jó lesz. Hát nem, mindennek van előnye és hátránya.

De azt azért remélem, nem gondolod, hogy az egy százalékos véleménynyilvánítás, egy eléggé megkérdőjelezhető gagyi internetes szavazással, a többség akaratát képezi. Mert ez durvább, mint a magyarországi érvénytelen migránsos, és a 40%-os 2/3-os magyarországi parlamenti népszavazás, ahol szintén a kisebbség akarata érvényesült a többséggel szemben.

Egyébként hol volt a szavazás? A facebook-on? Milyen módszerrel szűrték a dupla szavazatokat? Volt-e egyáltalán hitelesítve. És akinek nem volt lehetősége netes szavazáshoz, annak milyen felületet biztosítottak? Sok-sok kérdés.

Ennek a szavazásnak maximum arra szabadna elégnek lennie, hogy ez alapján kiírjanak egy EU-s népszavazást a témában. Ahhoz kell kb 1% aláírás, de ugyebár itt még hiteles aláírás sem volt.
Amúgy nem most lesz valamikor az EU-s parlamenti szavazás? Miért ne lehetne azzal együtt plusz egy kérdés.

Persze nem azt a kérdést kellene feltenni, hogy zavar-e az óracsavargatás. Mert bevallom én is lusta vagyok végig járni a lakást és órákat állítgatni, de tudom, hogy miért van, és mi lesz majd az óraállítás eltörlésével, legyen bármelyik opció is végül.
"Hamarosan az EU dönteni fog egy nagyon fontos kérdésben ami szó szerint mindenkinek az életére hatással lesz." Borzasztó idegesítő, hogy télen délután ötkor már sötétben kell lemennem a pályára edzeni, hogy ha négykor hazaérek az iskolából, már nem tudok elmenni sétálni vagy bringázni egyet…..
kovi75 2018.08.11 07:20:48
@ComLo:
Nyilvánvaló, hogyha a beszélgetés szempontjából fontos az, hogy a másik félnél milyen napszak van akkor szükséges tudni az időeltérést. Vagy mondjuk csak azt, hogy mikor is dolgozik, vagy mikor is ér rá. Azt most sem tudhatod plusz információ nélkül, hogy nem-e ebédel éppen, vagy nincs-e szabadságon. Már most vannak olyan lehetőségek, amikből megtudhatod, hogy az illető ráér-e vagy nem. Ha viszont te Budapestről megbeszélsz egy találkozót a Singapore-i rokonoddal Delhibe, ott nem lesz kérdés, hogy milyen időzóna szerint időpontban fogtok találkozni.

Egy repülőút (Budapest – New York) alkalmával az érkezéshez tök felesleges tudnod, hogy melyik napszakban érkezik meg a gép. Nem fog a repülő addig körözni, míg világos nem lesz. Ott pontosan elég az az információ, hogy ekkor érkezik és kész. Ha arra vagy kíváncsi, hogy az nappali vagy esti időszak-e akkor tényleg kell tudnod az eltérést. De ha csak csatlakozásra kell odaérni, akkor pont elég egy érkezési és indulási időpont. Nem kell figyelni, hogy a Budapesti járat érkezése ugyanabban az időzónában van-e, mint a csatlakozás indulási ideje. Megspórolunk egy plusz információ. Természetesen most is meg van oldva ez. Bizonyára oda van írva, hogy milyen időzóna szerint értendők az időpontok. De itt jön a képbe, hogy valahol eltérésben írják ki az időket UTC+8 (vagy GMT), van ahol meg betűkódokkal EST (USA keleti). Ennél nagyobb káosz már nem is lehetne. Még szerencse, hogy nincs Marsi kolónia, mert biztos még az is bekavarna.

És mint többször írtam ez csak egy lehetőség. Tőlem maradhatunk a tradíciónális időszámításnál. De azt mondani, hogy a felvetés teljesen hülyeség, az szerintem ostobaság.

A jelenlegi helyzet bonyolult és félreértésekhez vezet bizonyos esetekben. Ha szükséges az a plusz információ, akkor nyugodtan lehet közölni. Amúgy szerintem te pontosan tudod már, hogy a Singapore-i rokonodat a te időzónád szerint mikor hívhatod, mikor ér rá. Ha viszont időpontot egyeztetek, akkor elég csak egy időpontot bemondani és nincs kavar, hogy utána ki mire gondolt.
F1Vitriol Formula Hamilton 2018.07.22 22:55:04
Lewis Hamilton a tizennegyedik helyről rajtolva a szabályok felrúgásával nyerte meg Sebastian Vettel rémálmát hozó Német Nagydíjat, és azért nem vizsgálták a futam alatt, mert nem is akarták. Kezd irreális méreteket ölteni, hogy neki mindent elnéznek? Odalett a futamgyőzelem és a bajnokság vezetése…..
kovi75 2018.07.25 00:04:05
@MRNN_F1:
„Merci is szereti a kiskapukat”
Én nem mondtam, hogy a merci nem próbálkozik, bár úgy emlékszem az olajégetés nem lett bizonyítva, mint ahogy az sem, hogy a ferrari ne csinálta volna ugyanezt.

Legalább húsz éve nézek F1-et, kb azóta amikor Senna camel lotusban vezetett még. Ez alapján elhiheted, hogy nem vagyok kimondottan mercédes szurkoló. Pontosabban mindig annak drukkolok, aki esélyes legyőzni a ferrarit. Tőlem lehet az Riccardó is.

Tehát azóta látom milyen kivételezett helyzetben van a ferrari. 100 milla jár csak azért mert ők vannak a legrégebben az F1-ben? A kis csapatok, meg a fennmaradásukért küzdenek? Ez is vicc.

De tudom ezt ferrari szurkolói szemmel elég nehéz lehet belátni, és elismerni. Nem is erőltetem. Azt hiszel, gondolsz, amit akarsz.
kovi75 2018.07.25 17:49:51
@gyorgyh74:
Az elmúlt 20 év alatt egyszer sem hangzott el közvetítés alatt, hogy nyilvános. Se versenyen, sem időmérőn, sem szabadedzésen. Ebben biztos vagyok.

Nem mondtam, hogy utálom Wébert, csak annyit, hogy nem olvasom a blogját. Nem is fogom. Egyébként, mint szakértővel semmi bajom vele.

Mi köze annak, hogy mióta vannak a F1-ben, ahhoz hogy 100 millát pluszban kapnak? A kisebb csapatokat kellene támogatni, hogy szorosabb legyen a mezőny. Nem az érdekel jövőre vagy azután mennyit fognak kapni, hanem azt hogy eddig lényegesen sokkal többet kaptak, még akkor is ha nem teljesítettek. Sok pénzből könnyű elől lenni. Ennyi erővel minden versenyen megkaphatnák a pole-t is. Hiszen ők megérdemlik.. De persze aki, csak a ferrarit akarja győztesként látni, az mondhat, amit akar.

Technikai sportág, de nem hiszem hogy bárki arra kíváncsi, hogy 20 kocsi a fejlesztésre költött összeg (meg a plusz pénzek) sorrendjében köröz. Ezért unalmas az F1.

És ugyebár te, mint szakértő jobban tudod mi történt a versenyen, mint a versenybírók. Te mint vélhetően ferrari drukker pontosan meg tudod mondani, hogy melyik stikli volt szabályos és melyik nem. Stb, stb, stb. Szerintem ezt bízzuk azokra akik minden adat birtokában vannak.

Mindegy… Én csak ülök, nézem a közvetítést és jót röhögök, hogy Vettel senkitől nem zavartatva kicsúszik egy alig nedves pályán. Legalább csinált valami látványosat, mert ha jól emlékszem előznie talán csak egyszer kellett, egy leharcolt gumijú Bottast, ja meg kikerülnie a csapattársát.
kovi75 2018.07.25 22:13:33
@gyorgyh74:
Várom a linket a rádióforgalmazásokról….
A Német Nagydíj leintése után bő egy órával a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenybírái beidézték a futamgyőztes Lewis Hamilton a boxutca bejáratánál elkövetett malőrjéért. Nem olyan régen pedig a döntését is közölte a felügyelő testület, aminek értelmében a Mercedes britje a kihágást…..
Csepelnek számos érdekes arca van. Ott van például a kis-Duna part szépséges hattyúival, a Csepel Művek, mely egyfajta város a városban képet mutat és ott van az a hatalmas panel-rengeteg is, mely a gyári dolgozók otthonaiként szolgált es szolgál a mai napig is. Közepén pedig ott magasodik a kerület…..
kovi75 2017.06.12 05:47:04
Már régen rendeltem kábeleket, és kezdtem kissé híján is lenni, mert egyre több eszközömnek van szüksége micro USB kábelekre, aztán ha már használnom kell, akkor normálisat szeretnék. Ennek fényében rendeltem meg az Awei aranyszínű, fémházas csatlakozójú termékét, a Remax 2 méter hosszú, lapos…..