Regisztráció Blogot indítok
Adatok
IGe

408 bejegyzést írt és 5207 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Atheism is pseudo-science and pseudo-philosophy. In fact, it is only a counter-religion, a denial-religion. With a philosophical and logical example: "Babig" denial, or aBabigism.(Babig; Rudolf Carnap 1891-1970 German-American philosopher, logician.) Boiled types of atheism:1. Mono-atheistic2.…..
42 023 március közepe táján (P-Dox Semmiben Sem Hívők vallás időszámítása szerint +40 ezer év a mostani még hivatalos Eu-hoz ) igen nagy intenzitással megkutattam a laposföldes fura és elsőre mazohista feltűnési mániának tűnő jelenséget és az azt cikizőket, tehát a szatíra ('szadista') csoportot,…..
Az ateisták még mindig azt HISZIK, hogy az az "Isten", amit egy "Biblia" nevezetű mesekönyvben leírnak. (!) (?)  Persze, hogy vallás. így az ateizmus. Ez az egész "Isten létezik" vs "Isten nem létezik" filozófálás marhaság. Néhány nagyon egyszerű dolgot kell csak végiggondolni és logikusan.1. Mi…..
Az ateisták még mindig azt HISZIK, hogy az az "Isten", amit egy "Biblia" nevezetű mesekönyvben leírnak. (!) (?)  Persze, hogy vallás, így az ateizmus. Az ateizmusnak valóban nincs semmi értelme sem. Tudományfilozófiailag és logikailag is "Babig" tagadás. Vagy aBabigizmus.  (Babig; Rudolf Carnap…..
Tudományos tévhitek napjainkban azok, amit régen az akkori tudományos ismereteink szerint tanítottak nekünk az iskolában, azóta viszont a tudomány fejlődésével, már többet és máshogy tudunk ezekről a kérdésekről. Jellemzően  egy emberöltőn belüli, max 100 éves intervallumot elemzünk. Ez tehát egy…..
"Fred Hoyle ateista kozmológus, aki 1949-ben a "Big Bang" pejoratív név feltalálója volt, 2001-ben bekövetkezett haláláig elutasította. Az Ősrobbanást álcázott vallási eszmének tartotta."  Szerző megjegyzése: Igazi tudós az ateizmust is elveti. Az is emberi butaság és egy sajátságos tagadásvallás…..
2011-es NépSzámlálás  még nem volt névhez kötötten 'kötelező'. Ha valaki nem tette meg, elvileg lehetetlen volt miatta felelősségre vonni, vagy megbüntetni. A következőek állítólag már nem is lesznek. A 2022 évi 'kötelező" NépSzámlás (NépVallatás) alóli egyértelmű mentességi esetek:..
Gondolkodunk, tehát tévedünk is?  A "Tudományfilozófia" főbb felismerési közé tartozik, hogy az általános filozófia kb 90-95%-a áltudomány és ál érvelésekre épül. Saját rendszerén belül is vannak persze ilyenek. Tárjuk fel! Hozzuk ide, idézzük id a legfontosabb fejezeteit! A személyeket akikhez…..
Világnézet LaposFöldes ateisták 2022.09.22 10:40:16
Az ateizmusnak valóban nincs semmi értelme sem. Tudományfilozófiailag és logikailag is "Babig" tagadás. Vagy aBabigizmus. (Eng: Atheism really doesn't make any sense. "Babig" denial both philosophically and logically. Or aBabigism.) Az ateisták még mindig azt HISZIK, hogy az az "Isten", amit egy…..
Remélem azt már tényleg ki tudja mindenki logikázni, hogy ha Kurt Gödel matematikus első nemteljességi tétele megbukott a tudományosság mércéi szerint, akkor velejárója, hogy a második ilyen tételének is ez a sorsa. Sőt attól tartok, hogy az úgynevezett teljességi tétele is hibás logikára épül. Mert…..
Elkezdtem összeírni, hogy melyek azok a filozófiai, ideológiai eszmék, amellyel az ateizmus kiváltható és az így lényegében eldobható: Brights mozgalom, naturalizmus, racionalizmus, empirizmus, objektivizmus, scientizmus, szkepticizmus, materalizmus, anti-teizmus, poliateizmus, önálló gondolkozás…..
A pszichovirulógiai / memetikai vizsgálataim és kísérleteim alapján a Dunning-Kruger hatás is egy kamu.  Tudományosan ténylegesen nincs is igazolva, hiszen hiányoznak a kontroll kísérletek mellőle és tele van logikai érvelési hibákkal is. Minden jel szerint csak pszihovirus-szerűen (vallás/hit,…..
 Szorongások felismerése magunkon és másokon. A mai társadalmunkban nehéz megtenni, hogy az ember legalább ne szorongjon valamennyire. Több oka is van. Részben a társadalmunk nagyon sok központi hazugság és erkölcstelenség van, másrészt maguk az emberek elméje is meghekkelhető és mi magunk is mém…..
"Örökkévalónak*"  tartjuk az Univerzumot és egyre többen. Ez pedig egy a számos ennek megfelelő változata közül, tehát például a  MagnaFánk illetve tórusz alakú ciklikus világegyetem kép.   Ami lehet akár két tölcséres ŐsTojás / ŐsAtom / ŐsRobbanás / BigBang** / Szingularítás Isten   / Trükkös…..
  Magyar "nyilvános" WiCipédiáól idézek, ahol a szócikkek és tartalmuk elfogadása - nagyon sokszor - egy azt kisajátító klikk szavazásával és nem bizonyítással történik. : "Tartalmi (szemantikus) hibák Az érvelési hibák e fajtájában az alkalmazott következtetési forma esetleg formailag…..
  A TUDOMÁNYOS MÓDSZERTAN, a HELYES ÉRVELÉSTAN és IGe feltárása szerint:  Isten = gyűjtőfogalom 1. emberek által teremtett fő mítoszlények 2. egy kényszerképzet 3. egy idegrendszeri /pszichológiai vírus/mém. Tehát  Isten, amin a Tudományos Istent kell érteni elsődlegesen egy gyűjtőfogalom. Ami…..
Ez egy elképzelt és jellemző, de értelmesebb fajta írásbeli vita az internet valamelyik bugyrából. Vannak valóságból átemelt részletei, de nem érdemes keresni és összehasonlítani, mert általam szerkesztésre kerültek. Sőt még ha úgy adódik, tovább is fogom szerkeszteni, pontosítani. Ez amolyan…..
Úgy kezdődött hogy néhány matematikus fejébe vette, hogy a MATEK MINDENEK FELETTI, ....ÜBER, ... meg szárazabb érzés. ... Meg a Matek a tudományok führere, császára és királynője. Meg minden tudományok tudománya és alapja. Logikák logikája és mindent lehet vele helyettesíteni, az általános logikus…..
Ideológiák Tárháza, ' Létezik-e Isten? ' és  Kiakadtam a tébolyultakon videókban nem veszik észre magukon mennyire önellentmondásosak és kettős mércét használnak. Sokan és tömegesen  felvetik, hogy illene a judeokeresztény monoteista kitalált Jahve Istenen kívül a többi kitalált Istennel is…..
Világnézet PszichoVirulógia 2021.09.17 08:29:07
Pléh Csaba pszichológus, nyelvész, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, az MTA főtitkárhelyettese, a BME Kognitív Tudományi Tanszékének alapító egyetemi tanára. Memetikai írása: A gondolatok terjedési mechanizmusai: mémek vagy fertőzések írásának  a tartalma ébresztett rá, hogy a memetikába,…..
Valaki egy vitafórumon felvetette, hogy a "Vírus" szerinte mesterségesen lett előállítva. Ezt válaszoltam neki: Azt kell írnom neked, hogy a feltételezés, hogy a Sars-2 / covid-19 vírus egy összerakott, vagy saját evolúciós úton ilyenné fejlődő és az állatok és emberek által tovább mutálódó vírus,…..
Megnéztem felvételről a Sz.eptikus Társaság - Kálvinista Apologetika áltudományos "HITVITA" al-című beszélgetést - ami részben az egyik legnagyobb emberi mémről, elmezavaros kényszerképzetről, de főként gyűjtőfogalomról "Isten" - ről is szólt - és a régebbi hasonlóakhoz képest volt valami minimális…..
Buta Ember: Bizonyíték a teremtésre: Életet még senkinek sem sikerült létrehozni élettelenből! Fél-Buta ember: Még soha senkinek sem sikerült? Még Jahve-Istennek sem? Ám tételezzük fel hogy még a jövőben sem fog sikerülni soha senkinek élőt létrehozni az élettelenből. Akkor ez most hogyan…..
Megnéztem  a GiantGreenSparklingDuck , avagy az Óriási Zöld Csillámló Kacsa jelenleg 18 videóból álló youtube csatornát.  Sajátosan ateista és a szokásos dolgok. Más érvelési hibáit a narrátor észreveszi a sajátját meg nem. Persze a kérdés nem ez, és ez nem is volt meglepetés, hanem az ha feltárom…..
Trükkös Mém -Túl Richard Dawkinson című szórakoztató tudományfilozófiai esszé e-könyvem, az emberiségnek egy békésebb világot elhozó tartalmának nagyobb tömegek részére való eljuttatásához keresek szponzort, támogatót, mecénást és akár üzleti partnert is. A könyvem egy több ezer éves talányt old meg…..