Regisztráció Blogot indítok
Adatok
razi

9 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Parázs meccs volt kilátásban a ma esti örökrangadóval kapcsolatban, főleg annak tudatában, hogy a két csapat legutóbbi mérkőzésén 180 büntetőpercet osztottak ki a két gárdának, de azért győzelmet és nagyjából tiszta játékot remélhetett a…..
Fekti Bálint győzelemmel mutatkozott be -2010.11.23. 22:44 Hblog/jegkorong.blog.hu..
Súlyos ferencvárosi vereség 2010.11.21. 21:03 kerusz..
razi 2010.11.23 16:22:15
www.szekelyhon.ro/videos/view/621/fehervari-farmcsapat-felulmulva.html

S csak egy érdekesség: vajon gól volt-e a fehérvári becsületgól?
  Ma 18 órától a Progym látogatott hozzánk fiatal csapatával. A nem túl élvezetes mérkőzésen született néhány látványos gól, sok hiba is tartktotta a játékot, de összességében nem kellett magukat megerőltessék a fiúk. Az első harmadot 6, a másodikat 4, az…..
Nem várt magabiztos győzelemmel hozta le a bukarestiek elleni hazai mérkőzését a hat EBEL-essel megerősített Fehérvár. A lejátszók kitettek magukért, Fodor Szabolcs 3, Vaszjunyin Artyom 2 gólt lőtt, míg Nagy Gergő 4 gólpasszt adott. A hiányzó két találat Tóth Adrián érdeme.…..
Továbbra is hat pont előnnyel vezeti a Mol Liga-tabellát a HSC Csíkszereda. A székelyek a Ferencvárost győzték le viszonylag simán, a 7-2 hét góljából Jozef Hruby és Nagy László kettőt-kettőt vállalt. A Miskolc ma szabadnapos volt, így csak a Dab.Docler tarthatta úgy-ahogy a…..
Most már biztos, hogy a bukaresti Mol Liga csapat a tavalyi alapszakaszgyőztes mumusa. A Dab.Docler nemrégiben kétgólos vezetést adott le hazai jégen, ezúttal pedig már 4-1-re vezetett idegenben, onnan fordítottak sorozatban lőtt öt góllal Georgescuék, a vége 6-5 lett. Nem járt…..
"A 2010. 09. 10-i Steaua Rangers–FTC mérkőzés a pálya alkalmatlansága miatt elmaradt. A Mol Liga versenybírósága a mérkőzés 3 bajnoki pontját 0-5 gólaránnyal az FTC javára ítéli" – így szól Lévai József Mol Liga-versenybírósági elnök hétfőn hozott,…..
razi 2010.09.14 10:33:12
@Roham Billy: ezt aláírom. Nehéz dolog a kommunikáció, s most, hogy a szövetség vezetőivel egy nyelven beszélünk, még nehezebb lett. Én a következőképpen látom a történteket: Tánczosnak nem a szövetség elnöki tiszte a főállása, ezért az ilyen "piti" helyzetekre nem tud odafigyelni. Persze most már korántsem piti a kérdés, így lett az odafigyelés hiányából, magyarul a mulasztásból egy nagy leégés. Alatta, akik vannak, a sima beosztottak, valószínűleg sunyiztak, ezt gyakran csinálják ott arrafelé. Ha Tánczos óvatosabb, akkor már péntek előtt jóval szól a ligának, hogy fiúk, lehet, hogy baj lesz, mert éppen ilyen s olyan gondok vannak. De senki nem akart leégni, így lett belőle egy igazán nagy leégés. S utána a szokásos: dobálják a döglött macskát egymásra. Mi a konklúzió? Mindenki monnyon le. A sunyizó, inkompetens szövetségi alkalmazottak, illetve az alkalmatlan, szintén sunyizó majd a felelősséget elhárító Tánczos. De a Steaua is monnyon le, mert papíron, amíg nem bizonyítják, hogy félretájékoztatták őket, addig pályaválasztóként az ő felelősségük volt jégkorong-mérkőzésre alkalmas pályát időben kijelölni a találkozóra.
Az első Mol Liga-forduló mind a négy mérkőzésén vezettek az elvben kevésbé esélyes csapatok, ám végül az összes helyszínen érvényesült az úgynevezett papírforma. A szezon első gólját a Steaua Rangers veterán csatára, Viorel Nicolescu szerezte Csíkszeredában, a bukarestiek…..
razi 2010.09.08 10:35:46
razi 2010.09.08 14:44:11
@gabute: Köszi, de persze nem teljesen miénk az érdem, a tévéközvetítést bocsátották rendelkezésünkre, amiért köszönet a GSP TV-nek ezúton is.
Hoki Sport Club Csíkszereda néven, kék-fehér-fekete színekben indulhat az új szezonban az SC, a csapat neve a címerben is magyarul szerepel majd. Ezt az értesülést Ráduly Róbert, Csíkszereda jégkorongbarát polgármestere megerősítette blogunknak, de közölte, az adminisztrációs…..
Csütörtökön avatják a brassói jégcsarnokot. 1700 ülő és több mint 1000 állóhely várja az érdeklődőket. A Fenestela 68 Brassó hazai pályáját a Steaua Rangers elleni román bajnoki mérkőzéssel ünneplik. Jó hír, hogy a brassói csapat elnöke ígéretet tett arra, meghívja a…..
razi 2010.02.19 10:42:23
@Szoljanka: sajna nem voltunk ott, hisz Csíkban is épp meccs volt, majd jövő pénteken megyünk, amikor a Sportklub is.
A rájátszás szempontjából fontos Mol Liga-meccsen az UTE 4-2-re nyert az Icecenterben, tehát a Vasas Bp. Stars nem tudta megszerezni azokat a pontokat, amelyek kellettek volna a négyes döntő bebiztosításához. Peter Sevela 41 védésének, a második és harmadik sor góljainak…..
A Mol Liga egyetlen mérkőzésén a vártnál nehezebben nyert az SC Csíkszereda. A brassóiak az első harmad felénél szereztek vezetést, a második játékrész elején két gyors góllal fordítottak a csíkiak. A sovány egygólos előny maradt a végjátékig, amikor is 72 másodperccel a…..
Ma este három mérkőzéssel folytatódik a Mol Liga. A listavezető szabadnapos, így az üldözőknek esélyük nyílik a felzárkózásra. Kiemelkedik a két fővárosi csapat rangadója.Fél hatkor Csíkszeredában a Sport Klub a Miskolci Jegesmedvéket fogadja. A hazaiak legutóbb a román…..
Nyilván Csíkból és ráadásul ilyen közéletis-sajtós blog írójaként nem hagyhatom szó nélkül a Hargita Népés történetet.Csak az a baj, hogy igazából nincs kikristályosodott véleményem róla, inkább olyan finomvegyes. Amikor a kollégák a megyei lapnál ütik a vasat, s…..
Razi blogja Tankcsapda Szeredában 2009.04.20 11:59:00
S íme akkor egy abszolút premier infó mindenféle sajtós és netes orgánumban: májusban Csíkszeredában és Kolozsváron koncertezik a Tankcsapda. A csíkszeredai koncert május 16-án lesz az itteni sportcsarnokban, amely végre helyet adhat már az ilyen rendezvényeknek is - megépülte…..
Razi blogja Válság és halál 2009.04.17 12:33:00
Úgy érzem, nem történik igazán semmi említésre méltó. Minden a gazdasági válságról szól, s az unalmas. Nap mint nap arra ébredsz, mi ment tönkre, mi fog leállni, ki ment csődbe. Az utcán járva-kerve is egyre több a bezárt bolt, megszűnt kocsma. Az általános életérzés nem…..
Elképesztő különbség volt a csapatok közt a Mol Liga-ezüstérmes és az EBEL-kilencedik mérkőzésén. Az Alba Volán játékosai sokkal-sokkal gyorsabbak és erősebbek voltak, oda is tették magukat rendesen az elejétől kezdve. Kis túlzással akkor ütöttek gólt, amikor csak…..
Napok óta aggasztó hírek érkeznek az SC Csíkszereda háza tájáról. Ráadásul kedden gyenge játékkal, hat játékost nélkülözve 6-1-re kikaptak a HC-tól. Cseke Szilárd klubigazgatóval és Gál Sándor edzővel beszélgettünk a kialakult helyzetről. Egy tény: a csapat svéd…..
razi 2009.02.25 14:05:28
@Liladínó: Ez már sokszor le volt írva... A Sportklub egy, az ifjúsági- és sportminisztérium fennhatósága alatt álló, csíkszeredai bejegyzésű egyesület. Vezetőjét versenyvizsga alapján a szaktárca nevezi ki. A jégcsarnok tulajdonosa a román állam a minisztériumon illetve ennek egyesületén, a Sportklubon keresztül, amely a létesítmény üzemeltetője egyben. Jégidőt bérelni lehet, a HC is ezt teszi, díjszabás ellenében. Az egyesület így költségvetési intézmény, de például tudomásom szerint a jégkorong szakosztálynak némileg szeparált költségvetése van, amelyet a támogatók finanszíroznak. Hogy van román nyelvű bemondás, annak az az oka, hogy Romániában van... Nem a tulajdonosi háttér :)
A HC-nek már csak egy győzelemre van szüksége ahhoz, hogy a Mol Liga első kiírásának győztese legyen, Kurkó János csapata a döntő második meccsén is 3 gól különbséggel verte ellenfelét, 6-3. Mihály Árpád klasszisára kevésbé volt szükség, mint szombaton, két asszisztot…..
razi 2009.02.03 11:13:18
@fabot: A város képes eltartani egy saját jégcsarnokot, úgy, ahogy eltartja a jelenleg szinte teljesen kihasználatlan sportcsarnokot is. Sőt, szeretné eltartani a jégcsarnokot is, mint ahogy már ezért lépést is tett a tavaly, amikor elfogadott egy önkormányzati határozatot a jégcsarnok és a többi létesítmény átvételéről, jelenleg a kormány is el kéne ezt fogadja. A többi megállapításodra előző posztomban is kitértem, de akkor most pontszerűen: a Városháza is támogatta a Sportklubot, igaz, de hagyományosan inkább a minisztérium, mielőtt még a magánszektorból több pénz jött volna be. Az viszont igaz, hogy ha most ne adj Isten minden szponzor bebukna vagy visszalépne, a minisztériumi költségvetésű Sportklub mint egyesület valószínűleg nem fogna megszűnni, de jégkorongszakosztály nem a minisztériumi pénzektől olyan, amilyen most, tehát ennek a színvonalnak búcsút lehetne mondani. A harmadik pontoddal egyet lehet érteni, van egy ilyen része is a dolognak. Én azonban még mindig úgy látom, hogy amíg a hangosabbak belelovalják magukat az HC-SC ellentétbe, a csendes, de elsöprő többség még mindig Szereda-drukker.
Levette műsoráról a Mol Liga csíkszeredai elődöntőinek közvetítését a Sportklub Tv. Tíznapos tárgyalássorozat végén csütörtökön döntött így az alapszakasz romániai mérkőzései közül több mint félszázat sugárzó adó. Az okok tovább után következnek.Hesz Máté, a…..
A Dunaújváros 3-2-re verte a Mol Liga legsorsdöntőbb mérkőzésén az NZ-Starst, de a csata után kiderült, mindez mégsem volt sorsdöntő. A bajnokság végrehajtó bizottsága ugyanis elfogadta a HC Csíkszereda óvását, azaz jóváhagyta a korábbi HC–Dab mérkőzés pályán…..
Jégkorong Mindjárt itt a vége 2009.01.18 12:12:00
Szeptember közepe óta örülünk, bosszankodunk, számolgatunk, vagy reménykedünk majdnem minden kedden, pénteken és vasárnap. Ma eljött a Mol liga alapszakaszának utolsó fordulója. Még négy találkozó marad a jövő hétre: az SC elhalasztott három meccse, és az, amelyre hetek óta…..