Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Főúr1127 (törölt)

0 bejegyzést írt és 245 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Majdnem négy évig szüneteltette egyik legsikeresebb vetélkedőjét az RTL Klub, mert megtehette. Volt helyette más, reality vagy tehetségkutató, esetleg egy másik vetélkedő, nem volt égető szükség rá, mint ahogy most sincs, de ha már van a csatornának egy olyan formátuma, ami…..
Főúr1127 (törölt) 2012.03.02 14:24:18
@g-dúrban zúgó kabóca:
Egyetértünk. Régen apámmal olykor nagyapámmal ültünk a tévé előtt és játszottunk mi is, én akkor gyerekként keveset, apámék sokat tudtak és kellett is a tudásuk. Ma már ez egyik vetélkedőben sincs meg igazán...
Főúr1127 (törölt) 2012.03.03 11:08:49
@Dr. GGG77:
23 vagyok, tehát ennyi erővel akár komálhatnám is SP vagy Fluor "pa-pa-pa-partyarc" Tamás szar zenéit - ahogy sokan teszik.

@Hock:
Nem mondom, hogy én vagyok az abszolút non plus ultra, de két dolgot már csak a tapasztalataim miatt is kijelenthetek:

1, a korosztályom 99 százalékánál igenis olvasottabb és tájékozottabb vagyok - bár tudom ez relatív. Ne tudd meg milyen sötét állatokkal jártam egy egyetemre, pedig BME-GTK-ról van szó, nem valami zugfőiskola büfészakjáról.

2, A nálamnál 20-30-40 évvel idősebbeket is sokszor meglepi hogy mi mindenhez tudok értelmesen, érdemben hozzászólni mindannak ellenére, hogy látszatra nem vagyok egy könyvmoly típus. Persze a mai trendek szerint aki könyvet olvas - szórakozásból, vagy tanulni vágyásból - az csak valami elveszett lúzer lehet.

Ez a műsor csak árnyképe a réginek. Vágó ideje alatt - akit nem különben nem kedveltem különösképpen - tehát amikor 16-18 éves voltam simán továbbjutottam volna ott, ahol a legtöbben már kiestek és nem csak így betippelgettem a válaszokat, hogy na ez olyannak hangzik mintha, hanem tudtam. Persze sok olyan kérdés is volt amit nem tudtam, de azokból legalább lehetett tanulni.

A tudás kulcsa az érdeklődés. Ha megszűnünk érdeklődni azon dolgok iránt amiket nem vagy nem eléggé ismerünk, akár le is ugorhatunk egy toronyból, mert onnantól teljesen felesleges az elvilági életünk.

Nagyapám lassan nyolcvan éves, a cukorbetegsége miatt szinte teljesen vak, de a tévében a tudományos vagy ismeretterjesztő műsorokat még így is megnézi (lényegében hallgatja), mert érdekli és mert nem akarja elfelejteni amiket megtanult.
Az Unicreditnek annyira jól megy - vagy már az államosításra készül? -, hogy naiv ügyfél egy nap kétszer is hiába várakozott, hogy betehessen 30 millió forintot.Miután a mosolygó esernyős biciklis nő és a lúzer pasi olyan meggyőzően reklámozták a 9%-os kamatukat,…..
Hoppácsak, az RTL nemcsak fenyegette a Való világ 4 nyertesét, hanem kajakra beperelte azért, mert beszállt a Tv2 Összeesküvők című műsorába. Alekosz a VV4-ben nyert lakást, kocsit, pénzt, utazást, ehhez összehaknizott még egy tudományosabb összeget a Szerelem legfölsőbb…..
Főúr1127 (törölt) 2012.01.06 11:45:25
@atomjani:
A szerződés részvételről szólt nem győzelemről, és ahogy az X-faktoros (meg a többi "saját gyártású") résztvevőkkel, úgy nyilván Alekosz is aláírt egy jó hosszú paksamétát arról, hogy 12/24 hónapig nem szerepel konkurens csatorna műsorán, különben nem jogosult a nyereményre.

Utálom az RTL-t, de a helyükben mindent levernék ezen a szerencsétlenen. A kiutalt ötmilliót, a lakás és a kocsi értékcsökkenését, az Alekosz (mint brand) jogdíjait, a TV2 minimális hasznát (mint az RTL kárát) mindent.

Alekosz meg mehetne vissza ennyi ésszel disznóólat őrizni ("ajándékot nem illik visszaadni" - höhö)...
Főúr1127 (törölt) 2012.01.06 11:54:54
@sanya64:
Ez nem igazi verseny, és a VV4-et már amúgy is lezárták, így nem hiszem, hogy a második viszi a bankot. A nyertes Alekosz, őt illeti a nyeremény amennyiben eleget tesz a szerződésben foglaltaknak. Ez nem áll fenn, így nem jogos a nyereménye, de mivel már mindenki megkapta ami neki járt, szerintem új igénynek helye nincs. Elvégre bár szerződést szegett az első helyezett még ő maradt. Az RTL szigorú szerződési feltételeit ismerve szerintem jogorvoslatnak sem hagynak sok esélyt, bár lehet, hogy a második bepróbálkozik egy perrel, hogy övé legyen a cucc (amivel én nem próbálkoznék az RTL ellen), ezt nem lehet tudni.

Az RTL helyében értékesíteném az ingatlant, meg a kocsit is, ha van olyan perverz aki ezeket meghívja leánybúcsúba, esküvőre meg hétvégi bulikba, akkor biztos lesz olyan is, aki örömmel megveszi egy kicsit magasabb áron Alekosz lakását vagy kocsiját, hogy az ő segge nyomába tehesse a sajátját...
Tragikus képet festenek proaktív olvasónik az utóbbi időben már talán csak pornóoldalakon nem hirdetett kuponos ajánlatokról. Tiboit a változatosság kedvéért most a Veddvelemen talált egy igen jelentős felárazást: Most olvasgatom egy újabb kuponos kedvezményt, ahol azt…..
Főúr1127 (törölt) 2011.12.01 11:42:53
@Bogoj:
Hát igen, te is rájöttél hol csúsztat a veddvelem.hu (meg általában minenki aki újság/magazin előfizetéseket árul).

Veszik a bolti árat, meg amin ők előfizetést kínálnak, és adott is a különbség. Csak hogy ez attól még etikátlan üzleti magatartás, ha nem írják ki, hogy mire értendő az akár 42% kedvezmény.

Példa:
A National Geographic, darabonként újságosnál véve 845 Ft/db (ez egy évre 12 x 845 Ft, azaz 10140 magyar pénz), előfizetőknek viszont már eleve csak 450 Ft/db (azaz 12 x 450 = 5400 Ft/év). Tehát ha előfizetsz, akkor már eleve spóroltál 4740 forintot (cca. 46,74 %), de ha most karácsony előtt újítasz be, akkor 4990 Ft lesz az ár 12 hónapra (és megspórolsz további 410 pénzt - 50,8%).

Persze ők is úgy hirdetik, hogy "50% kedvezménnyel", de legalább a lap aljára írják, hogy ez természetesen a darabonkénti 845 forintos árhoz viszonyítva értendő.

Azt nem tudom, hogy a veddvelem.hu kiírta-e ezt vagy sem, de akármi is a helyet, két lehetséges variáció van:

1, a levélíró figyelmetlen, és nem olvasta el az apró betűs részt (remélem hitelt azért körültekintőbben vesz fel).

VAGY:

2, a veddvelem.hu csapata "elfelejtette" kirakni az oldalra, hogy ez természetesen úgy értendő, hogy a darabonkénti teljes bolti árhoz viszonyítva lehet "akár 42%" az akció mértéke. Ez esetben persze a fogyasztók megtévesztéséért büntethetők...

Nem mintha a legtöbb embernek nem lenne elég az "akár 42% kedvezmény" kiírás ahhoz, hogy fejét vesztve kattintson a kuponokért...

__________

Ez amúgy tipikus esete annak amikor a posztoló a kákán keresi a csomót, mert az amikor a 10.000 forintos mikrót felárazzák 18.000-re, aztán "50% kedvezménnyel" csak 9000-ért árulják még valami, de ez az újság/magazin előfizetéses árképzés mindig is ilyen volt, nem tudom mi a posztoló meglepődésének oka...
Főúr1127 (törölt) 2011.12.04 17:45:51
@Darth Revan:
Lehet, de mégsem.

Ugyanis a fogalmazásból láthatóan ők is tudják meddig terjed a fogyasztók tájékoztatásának jogszerűsége.

"A hírlapok és magazinok ideje sosem jár le, a nyomtatott sajtó még mindig teret hódit. Előfizetéssel jóval olcsóbb volt mindig, mi még erre is ráraktunk hatalmas kedvezményt hét újság esetében!"

Ez csak azt jelenti, hogy bár az előfizetés olcsóbb, mint a darabonkénti vétel, ők még ehhez is hozzátettek egy(szerintük) hatalmas kedvezményt. Viszont sehol nem írják, hogy ez a kedvezmény az előfizetési árhoz viszonyítva lenne még 42%.

A jogos elvárás így állna:

"A hírlapok és magazinok ideje sosem jár le, a nyomtatott sajtó még mindig teret hódit. Előfizetéssel jóval olcsóbb volt mindig is, de mi még erre is ráraktunk egy hatalmas, 42%-os kedvezményt hét újság esetében!"

Megtévesztik a fogyasztót? Igen. Viszont senki sem mondhatja utána jogosan, hogy hazudtak neki. Miért? "Hát mert nem írtuk bele sehol, hogy az előfizetési árakhoz viszonyítva 42% az akció mértéke." Jogos? Igen. Tisztességes? Nem.

Ilyenkor lehetne a fogyasztóvédelemnél példát statuálni, csak hát a magyar kereskedelmi jog és fogyasztóvédelmi törvény is olyan mint a deákné vászna itt hibás amott foszlik, így pro és kontra bárhol bele lehet kötni.

Ez van Magyarisztában...
Főúr1127 (törölt) 2011.12.05 15:45:22
@CatMother:
Előfizetni az ember általában olyanra szokott, ami nagyjarészt érdekli, a többit darabonként olykor-olykor megveszi (a HVG amúgy hetilap nem havi).

Ettől eltekintve pedig a dolog ugyanolyan tisztességtelen...
Ati egy speciális anomáliát fedezett fel a Vaterán. A Múzeum Antikvárium több árverésén egy "muzeumveteli" nevűfelhasználó áll nyerésre, aki viszont június óta nem vett semmit. Pozitív visszajelzést 3 év alatt egyedül a Múzeum Antikváriumtól kapott, azokat is 10-20-as…..
Főúr1127 (törölt) 2011.12.04 17:34:01
Bizonyos mértékig megértem én a Múzeum Antikvárosok álláspontját is, azt viszont nem, hogy miért éri meg a felhajtott árak után újra és újra befizetniük a jutalékokat, hiszen gondolom én:

Antikvároscsávó úgy dönt, hogy kirakja a Vaterára az egyik dedikált könyvét 20.000 forintos kezdőárral, úgy hogy 100.000 forintért akarja eladni.

Jön mondjuk egy komoly vevő (vevo1) akinek kell ez a könyv, így licitál, 10.000 forint értékben.

Erre jön az antikvár kamuprofil, és ráver vevo1 ajánlatára 20.000 pénzzel.

Futnak pár kört egymás körül, a vége az, hogy vevo1 90.000 forinton áll mint nyertes, amire a kamuprofil rálicitál. Honnan tudják, hogy a másik vevőnek nem lesz e sok a következő 110.000 forintos lépés?

Mert ha nem jó neki, akkor a saját kamuprofil megnyeri az aukciót 100.000 forintos áron, pénz nem forog, de X% mehet a Vaterának sikeres aukció jogcímén, így a könyv azon felül hogy áll és nem hoz hasznot még X ezer forintjába is került az üzletnek.

Persze elismerem az árfelhajtás is nagy haszonnal jár, de ha a két kamuprofil összesen több száz aukciónak a győztese lett ily módon, akkor ez több százezer forintnyi feles kiadás az antikváriumnak, amin ugyan párszor nyerhetnek ha a felvert áron valaki elvisz egy-egy könyvet, de hosszútávon nem hiszem hogy kifizetődő lenne.

Meg eleve sem kelek versenyre olyan felhasználóval akinek nem néztem utána. Az árak felverése elég gyakori az ilyen aukciós oldalakon és mindig gyanús az, ha valaki folyamatosan (vagy az utolsó percekben igen agresszívan) emelgeti a liciteket.
Ha a bankoknak ennyire komoly logisztikai problémákat okoz a pénz mozgatása, miért ne lenne még nehezebb a csomagküldők dolga? Tibi több mint egy hónapja várja, hogy sikeresen kézbesített csomagjának ellenértékét megkapja a PPS-től.10.24-én elküldtem egy csomagot utánvéttel,…..
Főúr1127 (törölt) 2011.12.01 12:05:06
A PPS olyan amilyen, ha valami bajod van, hívd fel őket telefonon akkor tudnak csak érdemben intézkedni (nem mellesleg tényleg nincsenek a toppon).

Egyszer jó 2-3 éve egy barátom nevében küldtem velük csomagot, az ügyfél egyszer kifizette, én vártam vagy három hetet ami (és négy telefon után) kétszer is elutalták nekem a csomag ellenértékét. Nekem ez elsőre nem is tűnt fel, mert a havi értesítőn bár mindkét tétel szerepelt, mivel viszonylag gyakori a pénzmozgás a számláimon az a plusz hétezer forint nem nagyon szúrt szemet.

Eltelt vagy fél év (a csomagot január közepén adtam fel), egyszer csak szeptember eleje-közepe táján csöng a telefonom, ismeretlen szám, de felveszem.

"Üdvözlöm, X. Y. vagyok a PPS Futár kft-től, volt magának nálunk egy szállítása [...] szóval úgy tűnik véletlenül kétszer utaltuk el az ellenértéket az ön számára, és szeretnénk ha [...]"

Nem az volt a gond, hogy vissza kellet fizetni, mert nagyon nem is tűnt fel a plusz összeg a vizsgaidőszak végén, az új szemeszter elején.

Mert visszanéztem a számlatörténetet, az értesítőn megtaláltam a kétszeri utalást (két nap kihagyással ráadásul nem is közvetlenül egymás után), fogtam magam, visszautaltam a pénzt, és ennyi, csak két dolog felmerült bennem:

1, ha fél év alatt jönnek rá, hogy hiányzik 7000 forint, akkor mégis mennyire tekinthetem őket megbízhatónak bármilyen téren?

2, ha már ők hibáztak, és felhívnak, amire én ugyan kicsit értetlenül felelek (ugyanis azt mondtam az ügyintézőnek, hogy megnézem a számlakivonatomon, és amennyiben nincs rajta kétszer az összeg a másolatot elküldöm nekik bizonyításképp hogy letudjuk a dolgot), akkor miért kell azonnal végrehajtással meg inkasszóval ijesztgetni az embert?

Úgy gondoltam nyilvánvaló volt, hogy ha az eset megtörtént akkor visszautalom az összeget, és nem ilyen "maguk hibáztak, ezt már beszopták" módon kezelem az ügyet...

Röviden: nekem sem túl jók a tapasztalataim a PPS-el...
Edu egy újabb végtörlesztéses anomáliát fedezett fel. Az OTP olyannyira nem szeretné, hogy ügyfelei forinthitelre váltsák frankhitelüket, hogy egy nyilatkozatot is aláírat velük: Gondoltam érdekelhet titeket ez a téma: A minap a mellékelt nyilatkozatot kellett kitöltenem a…..
Juditék a Retz egy vélhetőleg kisebb üzletében választottak a kétféle készleten lévő kanapéból egyet, aminek azonban másnapra felszorzódott az ára 10 %-kal.Sokszor megfogadtam, hogy a RETZ Bútorüzletbe többet nem teszem be a lábam, de az 50%-os kedvezmény becsalogatott. SAJNOS.…..
Főúr1127 (törölt) 2011.08.11 20:40:21
Pesten eleve rizikós bútort venni, nemhogy az ilyen RETZ típusú helyeknél.

Én Sarokülőt kerestem, határozott méret és funkcióbeli elképzeléseim voltak, nem sokkal korábban készíttetett bútoraimhoz illeszkedőt szerettem volna. Az IKEA termékeit ismerem (a párom lakását lényegében abból rendezték be), de azok nem játszottak, a KIKA szegényesebb volt, bár egy-két dolog ott is akadt volna, de nem varázsoltak el. Domus dettó. Utána ajánlották nekem a Béke úttal párhuzamosan futó második utcát, ott több ilyen bútorház is volt.

Persze, van, minden szín, méret, funkció, saját tervezésű (értsd: én választok elemeket amikből kilegózzák, stb).

Tetszett egy, jó volt a méret, jó volt a szín, megfelelt minden téren - mennyi az ára? 329.990 Ft (30% foglaló) + 5990 a házhoz szállítás Budapesten belül, plusz 1000 forint emeletenként, azaz 337.980 (ha elállok a foglalónak csak a fele jár vissza, mert addig "visszatartom" az árut). Mondom így magamban, hogy ez nem andante, meg nem a legeslegszuperebb, kicsit borsos. Hogy ez ennyi az egész országban, mert nem magyar, nem román, "igazi olasz" bútor, ezért ennyi. Mondom erre még alszok egyet.

A hétvégén lementem Szegedre, a nagybátyám is épp költözik (ez egy ilyen nyár), úgyhogy ott is bútorokat nézegettünk. Szembejött egy ugyanolyan (gyártó, típus, altípus és szín) bútor 159.900-ért. A slusszpoén, hogy mivel a központi raktáruk valahol Dél-Pesten van, ingyen kihozták, és (bár a jó modor miatt fizettem a cipekedőknek) még a lépcsőzésnek sem lett volna felára. Egyébként az "igazi olasz" bútorról kiderült, hogy a gyártó ugyan tényleg olasz, de a gyár Lengyelországban van...

Ennyit a pesti kereskedőkről.
Benjinek a gép szerint nem sikerült a KRESZ vizsgája, ő azonban úgy gondolja, hogy igen, hiszen az egyik kérdésnél a számítógép hibázott, rossz választ ítélve jónak. Sajnos a vizsgáztatót nem sikerült meggyőznie erről, szerinte nem a rendszerben, hanem a vizsgázóban van a…..
T-Home-os ügyfél a vihar óta csak a szolgáltató logóját tudja nézni a tévében, a T pedig nem igyekszik elhárítani a hibát, se telefonos, se személyes ügyintézéssel. Az mondjuk nem tiszta, hogy elégedetlen ügyfél miért írt alá ezek után egy éves hűségnyilatkozatot -…..
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
Az ősszel induló ÖsszeEsküvők a TV2 egyik legnagyobb és legdrágább produkciója lesz, közel egymilliárd forintba kerül majd - tudta meg a Blikk. (Azért azt tegyük hozzá, hogy ez az összeg valószínűleg erős túlzás, inkább a fele tűnik reálisnak.) A csatorna a török formátum…..
Főúr1127 (törölt) 2011.07.27 19:04:01
@öregember a kocsmából:
Ha jól emlékszem a VV4 előtt azt nyilatkozta az RTL, hogy a VV4 költségvetése is több, mint egymilliárd forint. Szerintem a VV5-se lesz (legalábbis papíron) olcsóbb. Az hogy ott is ugyanúgy mossák a pénzt mint a TV2-nél szintén nem részletkérdés.

Mellesleg: a TV2 sz*r, az RTL is sz*r. Az hogy a két sz*r közül melyik a nagyobb szerintem lényegtelen. Egyiknek sem kéne léteznie...
Úgy látszik, azoknak lesz igazuk, akik nem jósoltak hosszú távú, mély barátságot a félig görög biztonsági őr és az egykori tévés műsorvezető között a villalét után: a Blikk szerint Alekosz már a házavató bulijára sem hívta el Olivért, nahát. Sőt, ha ez nem lenne elég,…..
Főúr1127 (törölt) 2011.07.07 20:39:43
@DexterMorgan78/Séfbácsi:
Még ha látnák, hogy a nagyrabecsült Alekosz karakterét egy tucatnyi rejtő idézetből, meg a Don Quijote "múlt századból itt maradt, mára senki sem érti" szellemiségéből gyúrták össze.

Kamu emberek, kamu show, igazi pénz > így lesz tizenpár istenbarmából ismert ember, és a tévé befektetőiből többszörös milliomos...
Főúr1127 (törölt) 2011.07.07 20:41:37
@Szentpeter:
Ne aggódj, a Blikk ilyen cikkeit nem a Blikk, hanem az RTL találja ki és hozatja le (jó pénzért persze). Kell a promó addig amíg nem jön a VV5 újabb autentikus magyar Gyekszonokkal, meg Achilleszekkel...
A Homár igyekszik távoltartani magát a napi politikától, de a junkfoodadónál azért már kinyílt az ollója a zsebében. Ki mer abba beleugatni, hogy milyen szart tömünk a pofánkba? Jó, persze, ez csak egy újabb kamu indok egy újabb kamu adó bevezetésére, nem kell izgulni. Viszont…..
Főúr1127 (törölt) 2011.07.07 16:12:36
@kovi1970:
Ha olyannal találkozok amit be lehet írni a panaszkönyvbe beírom. Viszont ahhoz nekem vendégként gyakorlatilag semmi közöm, hogy mit mennyiért szerez be, és azt utána mennyiért árulja.

Ha 20 forintért veszi, utána 20.000-ért árulja, nem szólhatok bele, és nem jelenthetem, mert szabad árszabás van, azt ír a papírra amit akar.

Ez amúgy leginkább az olyan zárt helyeken biznisz, ahonnan magadtól/önszántadból nem mész ki. Strandok, fesztiválok, kirakodóvásárok, versenyek.

Lényegében. Ha bunkó a felszolgáló bírhatom. Ha rossz az étel beírhatom, ha csaltak a számlán, akkor feljelentést tehetek. Viszont ha vagyok olyan hülye hogy beülök egy helyre, ahol a 120 forintos ásványvíz 300 forintért van adva (0,33l szigorúan), akkor megérdemlem.

Ezen a téren sem azt vizsgálják, meg büntetik, amit kéne, hanem azt amin mindig lehet fogást találni.
Főúr1127 (törölt) 2011.07.07 16:20:37
@kovi1970:
Ez pont olyan, mint hogy a kiállítási darabokra akár 35% árengedmény is kérhető, mert azok már működtek, megtapogatták, megforgatták azokat, öregedtek, szívta a színüket a nap, stb.

Próbáld ezt elsütni elektronikai áruházban (kicsiben vagy nagyban egyaránt). "Á olyan nincs, ez olyan városi legenda", "nem, csak a sérült termékre vonatkozik", "ezt csak tegnap raktuk ki", "ilyen szabály nincsen". Ha meg hívod a üzletvezetőt, akkor lesz (jobb esetben).

Ha a fogyasztóvédőkkel jössz, akkor azonnal lesz, sőt azonnal be is csomagolják szépen, meg amíg fizetsz, intézik a garanciát.

* Persze ez csak utolsó darabokkal működik így...
Főúr1127 (törölt) 2011.07.07 16:25:49
@kovi1970:
Ez az erősebb kutya baszik szabály:
Itthon a legtöbb kérdéses szituációban a vevő, vendég, ügyfél, stb. neve: KUSS, mert a cég a cég, azt tesz amit akar.

Hiába vannak erre is jogszabályok, amit nem tartat be senki, azzal nem is fognak törődni. Pont úgy ahogy a 80 forintért vett és 250 forintért adott ásványvíz esetében.

Röviden: amíg a hatóságok nonszensz dolgok miatt baszogatnak és büntetnek, addig az igazi problémák meg fognak maradni.
Érdekes matematikai anomáliát fedezett fel Bucekpapa a MÁV-nál, amikor 90%-os kedvezményű jegyeket vett a minap. 2. osztályra sikerültEz év június 17-én másodmagammal utaztam Bp. Déli pályaudvarról Balatonmáriafürdőre. Mivel a velem utazó hölgy vak, ezért mindkettőnknek 90%-os…..
Még csak évek óta gyűjti a Homár a történeteket, amelyekben naiv ügyfelek első okostelefonos internetszámlájukon megdöbbenve veszik észre a kilobájtonként fizetett súlyos ezreket. Az NMHH elsőként a T-Mobile-ra csapott le, de várható, hogy a Telenor és a Vodafone hasonló…..
Főúr1127 (törölt) 2011.06.24 20:30:05
@SALE Kálmán: De attól, hogy jól reklámoz a fehér szín még nem lesz feature, ahogy az sem, hogy lehet tartalmat másolni.

Itt van az iPad (már a második). Szép, nagyon jó reprezentatív célokra, gyönyörű képet ad, eleve egy "elit" dologként tálalt korrekt tablet, stb; de próbálj meg rajta mappát vagy albumot létrehozni - mert nem lehet. Majd az iPad 3-nak az lesz az új feature-je, hogy tudsz rajta mappát, meg fotóalbumot csinálni. Az iPad2 asztali gép nélkül ugyanolyan szárnyaszegett madár, mint az iPhone...
Főúr1127 (törölt) 2011.06.24 20:35:02
@SALE Kálmán: Emellett persze egyetértek veled abban, hogy itthon még a T a legoptimálisabb megoldás.

A voda folyamatosan a pre-paid kártyákkal manipulál, elvégre ellenőrizni és bizonyítani nem lehet, hogy az 5000 forintos egyenleg tényleg ötezer forintnyi hívásra/sms-re/adatforgalmazásra volt-e elég, vagy sem...

A telenor ezen a téren jobb, de a szolgáltatásuk minősége sehol sincs a másik kettőhöz képest (persze most majd építik az LTE-t, miközben a Balaton környékén van ahol telefonálni sem lehet a hálózatukon, mert hanghívásra sincs lefedettség).
Főúr1127 (törölt) 2011.06.28 10:15:11
@asdf:
Bár ezt azóta hogy nem voltam már egyesek említették, de akkor tisztázom:

Nekem NEM az a bajom, hogy annak aki NEM fizet elő de MÉGIS HASZNÁL egy szolgáltatást, büntetés jár (magasabb tarifa), mert ez így korrekt.

Nekem AZ a bajom, hogy a büntetés elszámolási egysége 10 kb. Amikor a WAP bejött, akkor volt ez az elszámolási egység. Mert akkor az elérhető gif hátterek, meg letölthető midi hangok maximum 10-15 kB (azaz 80-120 kb) méretűek voltak.

Most azért nem hiszem hogy az a világ van...
Sajátos mikropayment rendszert vezet be a Sziget. Idén már három fesztiváljukon (Volt, Balatons Sound és Sziget) lesz kizárólagos fizetőeszköz a házi gyártású fesztiválkártya. Ez elsősorban arra jó, hogy ne tudjanak lopni tőlük az alkalmazottak. Illetve a kocsmák/giroszosok se…..
Főúr1127 (törölt) 2011.06.22 11:36:39
@woodooman:
Nekik nem is éri meg. De rákényszerítik őket, mert tudják, hogy a szigeten még ezzel a rendszerrel is busás haszonnal adhatnak el szinte bármit, így bele fognak menni.

Persze így kisebb lesz a haszon a bizniszen, de szerintem azért a sziget kereskedőit még mindig nem kell félteni.

A felhasználó persze beszopja, mert ha feltölti a kártyáját az egyiken akkor a pénze a kettő közt elfogy (ha a posztot jól értelmezem), gondolom a különbség a metapayes fiúk/lányok zsebébe vándorol...
Zsófitól már a második tömbjegyét tulajdonította el egy ellenőr arra hivatkozva, hogy nem lyukasztott. A Homárnak csak ködös emlékei vannak, de mintha dátumot is nyomtatna a gép a jegyre, vagy azt csak a metróban? Így azért elég egyszerű lenne ellenőrizni, vagy túl egyszerű…..
Főúr1127 (törölt) 2011.06.20 20:14:12
@MosoMasa:
Szerintem ha a BKV-nak kétszer ennyi FIZETŐ utasa lenne akkor is ugyanekkora lenne a jegy ára. Miért? Mát mert monopol helyzetben vannak. Ha a fél városon át kell kelned ahhoz, hogy munkába menj, mit tehetsz?

1, Kerékpárra ülsz. Ez persze a reggeli csúcsban egyrészt nem életbiztosítás, másrészt ha át kell kelned a budai dombokon erőnlétet igényel, harmadrészt 10 kilométeren felül a dolgozók többségének kevéssé járható utat jelent.

2, Motorra ülsz. A biciklinél jobb, nem kell erőnlét, gyorsabb is, bár ez sem életbiztosítás. A dugót megúszhatod, elférsz köztük (ha kevés tahó húzza rád a kormányt). Olcsóbb mint egy autó, gyorsabb mint a kerékpár, de teljesítménytől függően lehetnek korlátai, az időjárásnak kitettséget nem említve.

3, Autót használsz. Drágább, rohadhatsz a dugóban, ha időre mész valahova rendesen rá kell számolnod, mert a reggeli közlekedési helyzet nem éppen rózsás (emiatt a napi 2 x 10 km-en könnyen veszíthetsz 2-3 órát az életedből). Plusz hol fogsz parkolni akkor, ha a munkahelyeden nem biztosítanak neked parkolást. És akkor mennyiért is?

4, BKV-ra szállsz. A tömeg lehet problémás, de nem kell szenvedned a pakolással. Az eső sem esik rád, megfagyni sem fogsz (bár ez nem biztosított csak április és szeptember között). Persze a jegy drága, dolgozónak a bérlet is, az ellenőrök bunkók, és a színvonal pár járattól eltekintve kritikán aluli.

5, TAXI: ezt hadd ne részletezzem.

Lényegében NINCS konkurensük. Azt tesznek amit akarnak. A legtöbb ember nem tud váltani, mert vagy időben, vagy pénzben nem áll úgy, hogy más szolgáltatás után nézzen.