Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tireless treehugger

0 bejegyzést írt és 1552 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A cím többértelműsége jelzi - hiszen egyszerre utalhat a leköszönő miniszterelnök, Abe Shinzo rossz egészségügyi állapotára, a japán gazdaság gyengeségére, vagy a koronavírus relatíve gyenge kezelésére -  hogy a szigetország mennyire nehéz helyzetben van jelenleg.  Abeval az elmúlt harminc év…..
Az Orbán-kabinet úgy tekint a koronavírus-járványra, mint egy múló rosszullétre. Ez derül ki a Brüsszelnek megküldött legfrissebb konvergenciaprogramból, amely többek között azt tükrözi, milyen gazdasági hatásokkal számol a politikai vezetés a közeljövőben. Bár a mindig optimista Matolcsy…..
Talán fel sem tűnt eddig. Ha egy témában nyilatkozik valaki, az jellemzően maga az újságíró, a híroldal, vagy egy kormányszóvivő. Hol vannak azok az emberek, akik tanultak, képzettek, rálátnak összetett folyamatokra, akik valamekkora hatalommal rendelkeznek, vagy politikusi szerepben vezetők…..
tireless treehugger 2020.05.12 15:05:19
szia

A politika megértéséhez sokévtizedes tanulás olvasás, az események követése és aktív jelenlét szükséges. Ezek hiányában csak ugatni lehet a politikát de megérteni nem. Az utolsóval van a probléma, nálunk nincs lehetőség a függetlenségre. Ha akármelyik csoprthoz/oldalhoz/párthoz közel kerülsz akkor a többi automatikusan kizár, elveszti az ember a kapcsolatait. Így aztán aki komolyan gondolja a politikát az messze elkerüli a kapcsolatba hozást. Névtelenül, illetve informális csatornákon megbízható közvetítőkön keresztül működik a rendszer.

Ha érdekel a téma inkább a "jövendő mondók" között keress, minden nagyobb thinktank cég (policy, affairs, development, issues) mögött sokszáz fős kipróbált és matematikai alapon elemzett és rangsorolt future teller van. Ezek nem komplett elemzéseket tesznek le hanem az adott problémához kapcsolódó többtucat kérdést válaszolják meg egy valózínűségi/bekövetkezési alapon.

Az utóbbi 30 év kínai/német/orosz/francia/angol/usa közel 100%-os hibátlan külpolitikai gazdasági társadalmi sikereket ért el. A 90-es 2000-es évek nagy gondolkodói eltűntek a nyilvánosság elől, illetve önálló cégeket alapítva azok mögé bújtak. E kettőt alaposan elemezve és a felbukkanó információkat lekövetve többszáz független szakértőt találhatsz. De hogy ki fog veled szóba állni? az már kérdéses.

Török G féle alakok uralják a nyilvános mezőnyt, 60% alatti siker aránnyal, kicsi pénz kicsi valószínűség, hvg index századvég színvonal.

best

Z
Az emberi test viszonylag jól működik, vannak azonban részei, amelyeket tökéletesíteni lehetne. Elvégre fajtánk még fiatal, csak 2,4 millió éves, míg pl. a medúzák 500 millió, a krokodilok 250 millió évre tekinthetnek vissza és még sorolhatnánk. A hosszú természetes kiválasztódási folyamat alatt…..
tireless treehugger 2020.05.11 16:14:27
@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK:

Attól hogy hitlernek is köze van hozzá még nem lesz a dolog automatikusan náci. Pl körperkultur, junge liebend, trecken, auswandern, ostreisen, lebensraum, guter führer,.... ezek mind velünk élnek a mai napig, aztán hol vagyunk még a nácizmustól.

Az időben megtörtént szelektálás sokkal humánusabb mint az élethosszig tartó szenvedés.
tireless treehugger 2020.05.11 20:49:24
@]{udarauszkasz:
>>Aztan lehet, hogy ez a fogyatekos kesobb forradalmasitotta
>>volna a tudomanyt, a muveszetet, filozofiat.
Belegondoltam hogy gyogyósok filozófálnak esetleg felfedezik az időutazást. Hát persze.
Értelmi fogyatékosról írok bazdmeg, ööööööööööö hhhrrrrrr, igen jenőke ez egy kanál, nem ezt nem kell a konnektorba dugni, nyugi egész életben lesz aki vigyáz rád, tűzoltó leszel s katona, vadakat terelő juhász, lehetsz hinta sőt akár dömper is..
tireless treehugger 2020.05.11 22:32:28
@]{udarauszkasz:

Szerintem te kevered a kognitív funkciók HIÁNYA't a kognitív/viselkedési funkciók KÜLÖNBÖZŐségeivel.

Úgy látszik hogy pont rád gondoltam amikor ezt írtam:
"És a legfontosabb, értelmi képességek növelése, aki csökkent elméjű azt a szülőgép automatikusan ledarálja, vagy esetleg ujjak nélkül születik és aztán akkor nem írogat hülyeségeket naphosszat. "
Populista és autoriter politikai vezetés, mely kihasználja történelmi sérelmeink, sérült csoportidentitásunk és megosztottságunk. Összeomló demokrácia, melyet tovább gyengítenek az összeesküvés-elméletek és a propaganda. Ha ennyi fenyegetés nem lenne elég, most még egy világjárvány is veszélyezteti…..
tireless treehugger 2020.05.11 17:31:41
@clemens:

Miért?, volt magyarországon demokrácia?.

Szerintem nem volt, egy átmeneti állapot volt 89-09 ig, kommunizmusból a fasizmusba. Lejátszottuk a 44-55 közötti időszakot csak most fordított irányban. Már majdnem ott vagyunk ahol 44-ben kisiklottunk. Akkor a háború idő előtt véget vetett a kibontakozásnak, most viszont lesz időnk végigvinni. (hacsak a válság el nem söpri őket)
Közeledik Trianon 100. évfordulója, hiszen 1920 június 4-én írták alá Párizs elővárosában, a versailles -i kastélyegyüttes Grand Trianon nevű épületében, a Galerie des Cotelles egyik asztalánál a szégyenletes Trianoni békediktátumot. A szignatúrákat a Magyar Királyság két képviselője (egy minisztere…..
tireless treehugger 2020.05.08 09:43:05
tireless treehugger 2020.05.10 10:12:40
@Pepejoe: nem nekem írtad, de nehéz szó nélkül hagyni.

Demagógia: Nagyhangú, hazug ígérgetés és az érzelmek, szenvedélyek felelőtlen felszítása a tájékozatlan néptömegek megnyerésére.

Szóval azt hiszem hogy magadba kellene nézned először. Aztán pedig utazni, világot látni, olvasni, tanulni. művelődni.
tireless treehugger 2020.05.10 12:05:28
@Pepejoe:

Látod milyen gyorsan megtanítottalak a helyes gondolkodásra és viselkedésre demagógia ügyben. Most már nem kell attól félni hogy tudatlanságból rosszul fogod használni.

A többi már nem az én dolgom. Tanítani még csakcsak, nevelni viszont semmiképp nem akarok.

Ügyi voltál, kérsz perecet?
Néhány ismerősömmel folytatott beszélgetés világított rá, hogy sokan nincsenek tisztában a különböző koronavírus tesztek okával és céljával. Emiatt érzem úgy, hogy talán érdemes lehet pár szót áldozni a témára.  Alapvetően két célja van a koronavírus teszteknek: az eset felderítő, kontaktkutató,…..
A máskor oly határozott és következetes Orbán-adminisztráció a koronavírus-járvány kapcsán meglehetősen ellentmondásos intézkedésekkel jelzi, hogy válságos pillanatokban megremeg a döntéshozók keze. Az igazi baj mégis az, hogy nem a szakmai szempontok vezérlik a kormány intézkedéseit, hanem a…..
tireless treehugger 2020.05.09 12:59:03
@Suta Sete:

>>....a tanároknak megszüntetik a közalkalmazotti státuszát,
>>taníthatnak alacsonyabb bérért, így spórol o1G.

én örülök ha a tanarak átkerülnek civil alkalmazotti állományba vagy szabadúszók lesznek. A "tervezett életpálya modell" komplett zsákutca. Az egyén(tanár) saját értékelésén és körülményein alapuló fejlődés és irányváltások lenne a legjobb út.

A világ gyorsan változik, a tanaraknak is gyorsan kell változniuk. Legyen verseny és versenyző oktatás, le az államilag garantált dinoszauruszokkal mert idővel belőlük lesznek azok az oktatási mamelukok és lordok akiknek a mostani helyzetet köszönhetjük. Dinamizmus kell az oktatásba és az oktatási hierarchiába.

Én ezért preferálom a mostani fasisztoid rendszert, belezavar az eddigi megmerevedett struktúrákba. Bármi jobb mint a csöndes vegetálás.
A járvány hazai kirobbanása óta eltelt két hónap. Korábban már megvontuk az első hónap mérlegét, ami elég lesújtó volt. Sajnos a második hónapé semmivel sem jobb. A szűrővizsgálatok az állami egészségügyi ellátórendszerben továbbra is csak nagyon korlátozott számban vehetők igénybe, annak ellenére,…..
tireless treehugger 2020.05.08 21:57:26
@kaleidoscope:

Nem érdekelt, amiben a politika nagyon nyomul azt figyelmen kívül hagyom. Egyébként híve vagyok az azonnali fizetésnek, szolgáltatás piaci áron kiegyenlítve. A vizitdíj 5.000 forint körül lenne méltányos.

Ez a járvány különleges egyszeri eset, az embereknek ilyenkor önállóan is részt kell venniük a megoldásban. Pl önkéntes munka, önkéntes vállalások, önkéntes segítség, ...És ha pénzbe kerül akkor önkéntesen hozzájárul.

Minden tiszteletem azoké akik önállóan elvégeztetik a tesztet. Aztán minden tiszteletem azoké akik tudják hogy mit kezdjenek az eredménnyel. És aztán végképp minden tiszteletem azoké akik tudják kezelni az érzést amikor a teszt nem az elvárt/áhított eredményt adja.
Interjúnk első részében a populizmus térnyeréséről, a magyar nyelv elszigeteltségéről és a benne megjelenő traumatizált nemzettudatról beszélgettünk Forgács Józseffel, a sydney-i University of New South Wales szociálpszichológia professzorával. Új könyvének egyik, Lantos Dorottyával közösen jegyzett…..
Az észak-koreai diktátor váratlan eltűnése majd előkerülése alaposan megbolygatta a koronavírus-mentes hírekre vadul ráugró nemzetközi közvélekedést, valamint az egyszerű hírfogyasztókat is. Jelenleg úgy tűnik, hogy az utolsó sztálinista diktatúra vezetője egészségét tekintve egyelőre rendben van.…..
A koronavírus természetesen minden országot érint, így még véletlenül sem akarom azt üzenni, hogy a probléma kizárólag a fejlett világ gondja lenne, ugyanakkor azt sem állíthatjuk, hogy minden ország egyformán érintett. Elég, ha ránézünk a halálozási statisztikákra. (Azért a halálozási, mert az…..
Nemrég jelent meg munkatársaival közösen szerkesztett könyve, melyben a szerzők azt taglalják, hogyan lehet alkalmazni a szociálpszichológia eredményeit a világ problémáinak feltárásában és megoldásában. Nem maradhattak ki a közélettel és politikai viselkedéssel kapcsolatos fejezetek sem, melyek…..
tireless treehugger 2020.05.05 19:06:16
Én izraelhez szoktam hasonlítani magyarországot, kulturális/tudományos/gazdasági/társadalmi börtön, virtuális és valós falakkal vesszük körbe magunkat, mindenki halálos ellenség. A folyamatos nacionalista mérgezés aztán még a legnormálisabbat is korrumpálja. A legliberálisabb példaképek és thinktankok pl kis tgm eörsi .... ezek mind nacionalisták, a liberális nacionalizmus lett az egyetlen ideológiai menedék azoknak akik elutasítják az összes többit. Az a nagyon kevés valódi libsi pedig módszeresen le lett karaktergyilkolva és megsemmisítve az egész ország által.

Én személy szerint azt mondom hogy jó ez így. A társadalmi fejlődésben előbb utóbb meg kell történnie az előrébb lépésnek és nem lenne jó hogyha a felvilágosodás és humanizmus külső hatásra lenne ráerőszakolva a népre. A fejlődésben lépéseket kihagyni nem lehet, most a nemzetiszocializmus (fasizmus) van soron, ez tíz-húsz év alatt majd leszámol a feudalizmussal, elkezdődhet a felvilágosodás és aztán a társadalom felnő az iparosodáshoz. Aztán majd talán 50-80 év múlva lehet nyitott társadalomról beszélni.

A populizmus a sikertelenégre ad magyarázatot, azért nem vagyunk sikeresek mert a mások megakadályoznak benne. A saját magunkkal szembenézést a saját gyengeségünk tudatlanságunk elmaradottságunk elismerését fedi el. Olyan mint az alkoholizmus csak még annál is mérgezőbb és messze könnyebben tesz függővé.
Amikor 1980. szeptember 22-én Délnyugat-Irán elfoglalásának szándékával az iraki hadsereg hat hadosztályának katonái átlépték a határt, Irak diktátora, Szaddám Huszein úgy gondolta, csapatai néhány hét alatt megsemmisítő győzelmet aratnak majd az előző évi forradalom miatt végletesen meggyengült…..
A sajtószabadságot sokan összetévesztik azzal, hogy a sajtóban mindent szabad. Egyre inkább „elfogadott” nézet ez, különösen Május 3-án, a sajtószabadság világnapján. Remélem, többeknek inkább az anyák napja a fontosabb! A blog-felületeken különösen érzékeny ez a téma, hiszen ezen portálok…..
Mikor? Melyiket? Korona III. 2020.05.04 03:32:14
Amikor emberek összejönnek, akár személyesen (illegalitásba burkolózva, vagy megtalálva a kiskapukat), akár virtuálisan, előbb-utóbb szóba kerül a vírushelyzet. Azon belül is a korlátozások, hogy ki miről mit tud, mi a legfrissebb verzió, és vajon a hozott intézkedéseknek mi lehet a célja? Mindig…..
tireless treehugger 2020.05.04 11:43:36
@hordalek:

>>Az emberek döntöt többsége meg éli az életét,
>>dolgozik, gyereket nevel, megoldja a
>>problémáit anélkül, hogy Orbán az eszébe jutna.

Az ember nem önmagában(családként) létezik hanem aktív része kell hogy legyen a társadalomnak.

Aki kivonul a társadalomi folyamatokból az => ÉLŐSKÖDŐ.

Ha nem érted és nem tudod átgondolni, akkor további magyarázat sem segít.
tireless treehugger 2020.05.04 11:56:10
@bölcsbagoly:

>>Olyan vagy mint az a hülye gyerek a tv-reklámban!
>>Miért? Miért? Miért?........

Nem. Nem vagy bölcs. Ugyanis az életet a kiváncsiság, a miért miért miért viszi előre. Ezért tanítjuk a gyereket arra hogy kérdezzen, hogy ne fogadja el a kész válaszokat, hogy még a saját válaszait is vonja kérdőre. Az egész világunk a "miért"-re épül.

Miért nélkül nem lenne társadalom, nem lenne fejlődés, nem lenne lehetőséged hogy buta tv reklámból építs világképet.

Miért is nem érted?
Az Orbán-kormány úgy viselkedik koronavírus idején, mintha egy sötét szobában szeretne elkapni egy fekete macskát. Egymásnak ellentmondó védekezési stratégiák váltják egymást, a kommunikáció pedig finoman szólva is kaotikus. Egyetlen magyarázat lehetséges ezekre a jelenségekre: A kormány igyekszik…..
tireless treehugger 2020.05.03 11:08:48
Másfél hónap alatt 500mrd-ért vásároltak használhatatlan felszerelést.
Világsiker, ezzel megelőztük az usát is!!!, már megint nagyhatalom vagyunk.

Engem az állandó 50-60 léggépen lévők száma zavar.
public.flourish.studio/visualisation/2039225/?utm_source=showcase&utm_campaign=visualisation/2039225

Ennek semmi más oka nem lehet mint hogy nincs nagyobb kapacitás, orvosi+kezelői+gép. A gépeknél nem az számít hogy mennyi van összesen, hanem mennyi van olyanból amelyik nem öli meg az ápoltat. Már linkeltem régebben a kínai számokat abból az derül ki hogy a léggép használata és a biztos halál között összefüggés lehet.
32 patients required invasive mechanical ventilation, of whom 31 (97%) died. The median time from illness onset to invasive mechanical ventilation was 14·5 days (12·0–19·0). Extracorporeal membrane oxygenation was used in three patients, none of whom survived.

Várhatóan ~5000 olyan kínai léggép jön ami a brit/spanyol/olasz/usa szerint nem alkalmas gyógyításra.

majd megkeresem a pontos brit számokat is, náluk 30% körül van a halálozási arány. Mondjuk ők ír/német/brit gépeket használnak.
tireless treehugger 2020.05.03 11:52:32
@havrilla:

Kedves hontársam.

Az ország 1/8.700.000-d része az enyém is. Ezzel megvan a beleszólási jogom, a választási jogom, és a jogom hogy a saját elképzelésem szerinti "magyarként éljek/gondolkozzak.

Ez ellen nem tehetsz, így jobb lesz hogyha hozzászoksz. Vagy beletörődsz.

Ez itt az a hely ahol ugatással nagyotmondással gyűlölködéssel könnyíthetsz magadon. De ha úgy érzed hogy a frusztrációd tovább növekszik itt, talán próbáld meg máshol.

( öreg, magányos és morgós vagy már a nyilvánossághoz )