Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Imre Anda

97 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sövegjártó Áron, a soproni születésű színész-énekes, - és az utóbbi fél évben egyedülálló versművész - nem gondolta volna, hogy ami fél évvel ezelőtt játéknak indult, az ma már bombasikert hoz. Azok a kételkedők sem tudták eltántorítani az ötletétől, akik azt mondták: „verset a mai világban? Minek,…..
Amikor először megláttam a színpadon, azt hittem csak megjátssza, hogy nem tud magyarul, miközben jópofa és egyedülálló ahogy stand-upol. Később tudtam meg, hogy Noé Bex Franciaország délnyugati részéről érkezett Budapestre. Persze nem úgy történt, hogy egy reggel arra ébredt: holnap már…..
Vörös szőnyeg, pompa, ragyogás, szinte együtt jár egy-egy nevesebb díjkiosztó ünnepséggel. Azonban az Év Alkotása díjátadó rendezvény főszereplőinek nem a ruhája vagy ékszerei voltak csodálatosak, hanem az, hogy a kultúra ágait úgy gazdagítják, hogy közben hajléktalanok. A rendezvényen Pokorny Lia,…..
Állj ki és mond! Röviden ez a stand-up műfaj megfogalmazása, persze ennél azért bonyolultabb. Az előadó csupán egy szál mikrofonba kapaszkodhat, és bízhat abban, hogy a közönség vevő a poénjaira, amit azonnal jutalmaznak. Török Ádám jogi pályáját hátrahagyva, először idegenvezetőként tevékenykedett,…..
Cowboykalap,westerncsizma, farmernadrág, -  de a lóháton való érkezés, és a pisztoly forgatása elmarad-, viszont meglepetés lesz bőven. A Vadnyugati Táncosok Egyesülete a Tánc Világnapját köszöntik egy vérpezsdítő Flashmobbal (öt tánccal), április 29-én, 18 órakor a Széll Kálmán téren. Marcona…..
„Semmilyen sportnak nem felelek meg, alacsony vagyok, rövidek a kezeim és a lábaim, nincs labdaérzékem, de az erőemelést, tuti nekem találták ki.” Így emlékszik vissza a három évvel ezelőtti időkre Szoták Eszter győri gimnazista, amikor még duci kamaszlányként, önbizalomhiánytól szenvedve,…..
Történt egyszer, hogy megelégeltem a jegypénztárok előtti sorban állást és a jegyautomaták tökéletlenségét, ezért egy applikáción keresztül a lehető legkényelmesebben vásároltam meg a BKK havi bérletemet. Olykor előfordult, hogy ellenőrök kérték, és a náluk lévő leolvasó igazolta a jogosultságomat…..
Imre Anda 2022.01.31 19:54:21
@ZBR: figyelmedbe ajánlom, hogy mégegyszer olvasd el, és jelöld meg azt a szövegrészt, amelyben szemétládának állítottam be... egyébként részemről befejezettnek tekintem a történetet, még csak annyit, hogyha elolvasod a kommenteket, a nagy része egyetért a problémával, csak ezt meg kellene érteni...
Azt tudtam, hogy kemény lesz és megszenvedjük a felújítás minden mozzanatát, de azt álmomban sem gondoltam volna, hogy mikor vége lesz, a fellélegezés és az öröm helyett, a csalódottság és a kétségbeesés lesz rajtunk úrrá… Pedig milyen szépen elterveztük: lesz új konyhabútor, csempe, járólap, szép…..
Imre Anda 2021.09.10 19:15:17
@csakegyválasztó: nagyon köszönöm, hogy ezt megírta, és valóban lépni kell azok ellen, akik nem a szakmába valók!
Imre Anda 2021.09.11 18:35:50
@Motorogre: egy számlaadási kötelezettségról van szó, amit tudatosan nem adott oda a vállalkozó. Tehát van helye a jogorvoslatnak!
Imre Anda 2021.09.11 21:49:22
@a nagy hohohorgász: ezt most hogy kell értelmezni? Melyik hozzászóláshoz írtad?
, Az éves lomtalanítás úgy kell, mint egy falat kenyér, hiszen a családok egy része a lakásnak minden rejtett zugát kihasználva élére állítva, felpakolva, összekötözve, szinte a nem létező helyre is beszuszakol haszontalan tárgyakat azzal a céllal, hogy hamarosan kidobhatja.  Megtudván a várva várt…..
Az én riportalanyaim A barack 2021.05.23 19:32:23
A barack ott vigyorgott a zöldségesbolt előtt a ládában. Gyönyörű látványt nyújtott a piros-sárga-fehér színű gyümölcs, amelyet gúla alakban raktak össze, hogy még jobban felhívja magára a figyelmet. Szinte minden vevő tekintette végig pásztázta, szemügyre vette, és volt, aki kísérletet tett arra…..
Zsákba kötött, halálra ítélt, megkínzott, sebekkel borított, meggyötört négylábúak, akik nem mellesleg az ember leghűségesebb társai… Persze csak azoknak, akiktől gondoskodást és szeretet kapnak. Azt is elfogadom, hogy az emberek egy része nem állatbarát, és soha nem teremt kapcsolatot velük. De az…..
Dávid 25 éves fiatalember, akinek az élete nem úgy zajlik, mint a kortársainak. Összeszorított foggal küzd az álmaiért, ami nem egy lottó főnyeremény, vagy valamilyen egzotikus út, csupán annyi, hogy ha már orvos nem lehet, legalább egy kórházban dolgozhasson. Dávid ugyanis művesekezelést kap, ami…..
Kacat vagyok, Borsod megyéből származom, ha beszélni tudnék, ezt mondanám: képzeljétek el emberek, kidobtak, mint egy megunt kacatot, szemetet. Gazdának nem mondható emberek még arra sem vették a bátorságot, hogy megkapjam az oltásokat, és ne legyek férges. A menhelyen mindenkitől féltem, sok…..
Akik reggel a Szentendrei HÉV Kaszásdűlői megállójában szerettek volna felszállni, először csak azt tapasztalhatták, hogy áll a jármű. Próbálták megfejteni az okát, és kiderült, hogy a szerelvény utolsó kocsijában, egy utas elájult. Mentőt hívtak hozzá, és ezzel egy időben várakoztak, találgattak,…..
Egykor súgó volt a Madách Színházban, hosszú éveket töltött Olaszországban, ma pedig közel száz kutya örül annak, hogy szárnyai alá vette őket Kálóczi Veronika.  Ráadásul a Békés megyei Battonyán még nehezebb az élet a négylábúakkal, hiszen a fővárostól messze, kevesebb támogató és örökbefogadó jut…..
Nati élete olyan hátrányból indult 19 évvel ezelőtt, amit sohasem fog tudni behozni. Erről nem tehet, ám de mégis ő kénytelen ezzel megbirkózni a mindennapokban.  Bozsányi Natália: „30-ik hétre születtem, mind a négy végtagomra kiterjed az izomgörcs, ezért is tartom ilyen furcsán az ujjaimat.…..
Imre Anda 2019.10.11 19:26:27
@Rendbe RakLak:

Köszönöm, hogy olvassa a blogot, ha meg segíteni tud, azt még jobban. Szíveskedjék küldeni nekem egy e-mailt, és elküldöm Nati elérhetőségét: imre.anda@gmail.com.

Köszönöm!
„Lehet, hogy rosszul döntöttem, talán jobban kellett volna figyelni a jelekre, ma már tudom, hogy a párom profi bántalmazó! És valóban igaz, hogy az első pofon után, jön a többi, nincs megállás, átharapta a kezemet, eltörte a könyökömet, nem egyszer volt rá példa, hogy a gyerekeim szedték le rólam,…..
A vizsgálat szerint a kazán okozta azt a februári tüzet, ami miatt kigyulladt a házuk és rövid idő alatt egy élet munkája vált a tűz martalékává. A szarvaskői Bíró család, bár rendkívül nehéz helyzetbe került, egy pillanatig sem adta fel a küzdelmet, példás összefogással ma már ott tartanak, hogy…..
Ha valakire a sors nagy terhet dobott, akkor a Somogy megyei Karádon élő Szászi Veronikára óriásit. Persze a csapásokat túl lehet élni, amennyiben jön helyette valami jobb, de folyton küzdeni a napi megélhetésért, a beteg gyerekért és unokáért úgy, hogy közben Damoklész kardjaként lebeg előtte, hogy…..
Krisztina: „ a gyerekek mindent tudnak, azt is, hogy májusban árverésre kerül Zsámbokon a házunk, de ezen már nem tudunk változtatni. Az utcán nem élhetünk, az anyaotthonba nem lehet velünk a férjem, egyébként is várólista van, csakúgy, mint a családok átmeneti otthonában. A napok múlásával egyre…..
Imre Anda 2019.04.18 09:31:12
@Dan da Man:
Köszönöm az emberségét a család nevében is:)
Imre Anda 2019.04.18 09:32:02
@Ditke40: nagyon köszönöm, hogy megírta a véleményét:)
Áprilisban még a hajléktanság fenyegette Natit és a nagymamáját, mert Érd-Ófaluban az évtizedekkel ezelőtt engedély nélkül épített lakásnak nem mondható kunyhót, elbontották. Az szóba sem jöhetett, hogy albérletbe költözzenek, hiszen csupán 51.000,- Ft a havi bevételük, amiből művészet megélni.…..
„Most meg fogok halni?” Ezt egy kisgyermek tette fel a törökbálinti Tábitha Házban. És bár szívbemarkoló a kérdés, nagy szükség van a Gyermek Hospice ellátásra. Egyedülálló intézményként lehetőséget ad arra, hogy a családtagok is beköltözhessenek azokkal a gyerekekkel, akik életvégi ellátásra…..
Móruczné Gabival a Gólyahír Egyesület elnökével többször készítettem riportot. Büszke volt arra az áldozatos munkára, amit a többi védőnővel végzett a babákért, a családokért. Szilárd elhatározása volt, hogy a kismamáknak az abortuszon és a nevelő intézetek helyett, egy más utat mutasson, az…..
Jó napot kívánok, Csipkerózsa vagyok! Ez az „Örök Hűség Titka a Korai Halál  Társközvetítő Iroda?” Igen! Gondolom, egy daliás herceget keres, aki végre megcsókolja, mert ilyen hosszú alvás után, biztos kiszáradt a szája. Így is lehet mondani, de nem akarok rút békává változni, és azt sem akarom,…..
Az én riportalanyaim Mesteremberek 2018.07.15 17:29:15
A huzat kitörte a kis szoba ablakát, gondoltam felhívom a biztosítót és megkérdezem, mi a teendő ilyenkor. Tárcsázom a számot, picit csodálkoztam,  mikor  megszólalt a  „kell, hogy várj” a Neoton együttestől,  aztán egyszer csak egy hang azt mondta:-Tisztelt Ügyfelünk! Ön most egyik ügyintézőnkkel…..