Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Imre Anda

107 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tükörglazúr? – 40 fok? Bársonyfújás? Bármilyen furcsán is hangzik, ezeket a szakmai kifejezéseket a cukrász-szakmában használják. Turcsán Alex 23 éves kora ellenére elkötelezett a francia cukrászat irányába. Eredetileg szakácsnak tanult, azonban az elhelyezkedésében akadályozta a Covid világjárvány.…..
Szülőt aligha érhet nagyobb bánat annál, mint amikor kiderül, hogy gyermeke súlyos beteg. És az élete, a gyógyulása azoktól a jó szándékú, nemes lelkű emberektől függ, akik anyagilag támogatják a jövő hónapban hétéves kisfiút, Tomikát. Bár minden nap egy küzdelem, ráadásul a bankszámlán naponta…..
A 16 éves Flórián jelenleg középiskolás, kitűnő tanuló. Bár hosszú távra nem tervez, de annyit biztosan tud, hogy programozással szeretné keresni a kenyerét. A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Balkányban élő kamaszt az édesanyja naponta saját gépkocsijukon szállítja iskolába, ugyanis Flórián egy…..
Imre Anda 2023.10.22 17:42:27
Szuperhősökként lépnek be a gyerekek életébe azok a figurák, akiket filmen keresztül ismernek meg. Ezért nem csoda, hogy rájuk szeretnének hasonlítani, és olyan tulajdonságokkal felruházni magukat, amiben sebezhetetlen hősökké válnak. Még az is előfordulhat, hogy valaki ellenállhatatlan vágyat érez…..
Az egyedi humorukról ismert és sikeres Szomszédnéni Produkciós Iroda több, mint húsz év együtt töltött munka után, most önálló estjükre készülnek. Természetesen kenyértörésről szó sincs, a két évtized alatt eltöltött szakmai és baráti együttműködés remélhetőleg az idők végezetéig tart majd. Tóth…..
Ez önmagában egy figyelemfelkeltő mondat, szerencsére nem bigámiát, vagy nyitott kapcsolatot takar, csupán egy önálló est címét. A Stand-up Budapest Klub Open Mic estéjén beszélgettem a Szomszédnéni Produkciós Iroda egyik felével, Bálint Ferenccel. -Többször is előfordultál a klubban, neked, mint…..
Sövegjártó Áron színész-énekes a versekhez fűződő szeretetének és egyedi látásmódjának köszönheti, hogy azok a fiatalok is követik munkásságát, akikre korábban nem is gondolt. Már akkor is csodálkoztak a barátai, amikor azzal állt elő, hogy ő híres magyar költők verseit fogja elmondani, nem…..
Tóth Szabolcs gyerekkorában játék közben a patak partján találkozott először hüllőkkel, siklókkal. Ezért nem lehet is azon csodálkozni, hogy felnőttként rengeteg tapasztalattal a háta mögött évtizedek óta tenyészti, árulja, és hasznos tanácsokkal látja el azokat az érdeklődőket, akik az otthonukban…..
Natinak nem adatott meg, hogy egészséges újszülöttként lássa meg a napvilágot. Nem csak az volt a probléma, hogy 30. hétre született, hanem az is, hogy mind a négy végtagjára kiterjedő izomgörcs, nagy fokban gátolja a mozgásban. Élete nagy része a műtétek sokaságából és a fájdalmak elviseléséből…..
Régebben valóban láttam olyan kiírást, amelyen az állt: a járművezetővel beszélgetni tilos. Nem tudom, hogy ma is érvényes-e. Eszembe se jutott volna, ha péntek délután a 134-es autóbuszon ne tört volna ki emiatt egy szóváltás. Tény, hogy a sofőr mellett ott állt egy fiatalember, vélhetően egy…..
Sövegjártó Áron, a soproni születésű színész-énekes, - és az utóbbi fél évben egyedülálló versművész - nem gondolta volna, hogy ami fél évvel ezelőtt játéknak indult, az ma már bombasikert hoz. Azok a kételkedők sem tudták eltántorítani az ötletétől, akik azt mondták: „verset a mai világban? Minek,…..
Amikor először megláttam a színpadon, azt hittem csak megjátssza, hogy nem tud magyarul, miközben jópofa és egyedülálló ahogy stand-upol. Később tudtam meg, hogy Noé Bex Franciaország délnyugati részéről érkezett Budapestre. Persze nem úgy történt, hogy egy reggel arra ébredt: holnap már…..
Vörös szőnyeg, pompa, ragyogás, szinte együtt jár egy-egy nevesebb díjkiosztó ünnepséggel. Azonban az Év Alkotása díjátadó rendezvény főszereplőinek nem a ruhája vagy ékszerei voltak csodálatosak, hanem az, hogy a kultúra ágait úgy gazdagítják, hogy közben hajléktalanok. A rendezvényen Pokorny Lia,…..
Állj ki és mond! Röviden ez a stand-up műfaj megfogalmazása, persze ennél azért bonyolultabb. Az előadó csupán egy szál mikrofonba kapaszkodhat, és bízhat abban, hogy a közönség vevő a poénjaira, amit azonnal jutalmaznak. Török Ádám jogi pályáját hátrahagyva, először idegenvezetőként tevékenykedett,…..
Cowboykalap,westerncsizma, farmernadrág, -  de a lóháton való érkezés, és a pisztoly forgatása elmarad-, viszont meglepetés lesz bőven. A Vadnyugati Táncosok Egyesülete a Tánc Világnapját köszöntik egy vérpezsdítő Flashmobbal (öt tánccal), április 29-én, 18 órakor a Széll Kálmán téren. Marcona…..
„Semmilyen sportnak nem felelek meg, alacsony vagyok, rövidek a kezeim és a lábaim, nincs labdaérzékem, de az erőemelést, tuti nekem találták ki.” Így emlékszik vissza a három évvel ezelőtti időkre Szoták Eszter győri gimnazista, amikor még duci kamaszlányként, önbizalomhiánytól szenvedve,…..
Történt egyszer, hogy megelégeltem a jegypénztárok előtti sorban állást és a jegyautomaták tökéletlenségét, ezért egy applikáción keresztül a lehető legkényelmesebben vásároltam meg a BKK havi bérletemet. Olykor előfordult, hogy ellenőrök kérték, és a náluk lévő leolvasó igazolta a jogosultságomat…..
Imre Anda 2022.01.31 19:54:21
@ZBR: figyelmedbe ajánlom, hogy mégegyszer olvasd el, és jelöld meg azt a szövegrészt, amelyben szemétládának állítottam be... egyébként részemről befejezettnek tekintem a történetet, még csak annyit, hogyha elolvasod a kommenteket, a nagy része egyetért a problémával, csak ezt meg kellene érteni...
Azt tudtam, hogy kemény lesz és megszenvedjük a felújítás minden mozzanatát, de azt álmomban sem gondoltam volna, hogy mikor vége lesz, a fellélegezés és az öröm helyett, a csalódottság és a kétségbeesés lesz rajtunk úrrá… Pedig milyen szépen elterveztük: lesz új konyhabútor, csempe, járólap, szép…..
Imre Anda 2021.09.10 19:15:17
@csakegyválasztó: nagyon köszönöm, hogy ezt megírta, és valóban lépni kell azok ellen, akik nem a szakmába valók!
Imre Anda 2021.09.11 18:35:50
@Motorogre: egy számlaadási kötelezettségról van szó, amit tudatosan nem adott oda a vállalkozó. Tehát van helye a jogorvoslatnak!
Imre Anda 2021.09.11 21:49:22
@a nagy hohohorgász: ezt most hogy kell értelmezni? Melyik hozzászóláshoz írtad?
, Az éves lomtalanítás úgy kell, mint egy falat kenyér, hiszen a családok egy része a lakásnak minden rejtett zugát kihasználva élére állítva, felpakolva, összekötözve, szinte a nem létező helyre is beszuszakol haszontalan tárgyakat azzal a céllal, hogy hamarosan kidobhatja.  Megtudván a várva várt…..
Az én riportalanyaim A barack 2021.05.23 19:32:23
A barack ott vigyorgott a zöldségesbolt előtt a ládában. Gyönyörű látványt nyújtott a piros-sárga-fehér színű gyümölcs, amelyet gúla alakban raktak össze, hogy még jobban felhívja magára a figyelmet. Szinte minden vevő tekintette végig pásztázta, szemügyre vette, és volt, aki kísérletet tett arra…..
Zsákba kötött, halálra ítélt, megkínzott, sebekkel borított, meggyötört négylábúak, akik nem mellesleg az ember leghűségesebb társai… Persze csak azoknak, akiktől gondoskodást és szeretet kapnak. Azt is elfogadom, hogy az emberek egy része nem állatbarát, és soha nem teremt kapcsolatot velük. De az…..
Dávid 25 éves fiatalember, akinek az élete nem úgy zajlik, mint a kortársainak. Összeszorított foggal küzd az álmaiért, ami nem egy lottó főnyeremény, vagy valamilyen egzotikus út, csupán annyi, hogy ha már orvos nem lehet, legalább egy kórházban dolgozhasson. Dávid ugyanis művesekezelést kap, ami…..
Kacat vagyok, Borsod megyéből származom, ha beszélni tudnék, ezt mondanám: képzeljétek el emberek, kidobtak, mint egy megunt kacatot, szemetet. Gazdának nem mondható emberek még arra sem vették a bátorságot, hogy megkapjam az oltásokat, és ne legyek férges. A menhelyen mindenkitől féltem, sok…..
Akik reggel a Szentendrei HÉV Kaszásdűlői megállójában szerettek volna felszállni, először csak azt tapasztalhatták, hogy áll a jármű. Próbálták megfejteni az okát, és kiderült, hogy a szerelvény utolsó kocsijában, egy utas elájult. Mentőt hívtak hozzá, és ezzel egy időben várakoztak, találgattak,…..
Egykor súgó volt a Madách Színházban, hosszú éveket töltött Olaszországban, ma pedig közel száz kutya örül annak, hogy szárnyai alá vette őket Kálóczi Veronika.  Ráadásul a Békés megyei Battonyán még nehezebb az élet a négylábúakkal, hiszen a fővárostól messze, kevesebb támogató és örökbefogadó jut…..