Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gabriella Sári

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor körbenézünk magunk körül, milyen kultúrában, milyen politikai rendszerekben, ideológiák közepette élünk, olykor magunk is rácsodálkozunk azokra a jelenségekre, eseményekre, cselekedetekre, melyeket nem értünk, sőt akár ellentétben is állnak a gondolkodásunkkal, életfelfogásunkkal, mégis…..
Gabriella Sári 2019.02.10 09:23:40
Láng Edit állandóan úton van: felkarolja a segítségre szorulókat, erőt önt a megfáradtakba. Nem hagyja magát megzavarni attól a ténytől, hogy mindeközben semmit nem lát...
Gabriella Sári 2017.02.21 16:45:00
Edit írását osztom meg: Faragott ikon a fogdában
Egy vak terepmunkás levele

Szerzetes nővérrel afrikai menekültet látogattunk egy vidéki város őrzött szállásán. Hamarosan megkérdeztem tőle, tud-e fát faragni. Elmondta, diákként iskolai szünetben figurákat faragott afrikai bútorokra. 12 év szolgálatom alatt ő az első faragni tudó afrikai, akit ismerek. Megmutattam neki fából faragott domború Jézus ikonomat, amint keretben állva jobb kezével áldást ad, ballal a szívéhez szorítja kereszttel díszített, becsukott könyvét, a Bibliát. A fegyveres őr jelenlétében az ikont az előttünk álló asztalra helyeztem, az afrikai fogollyal szemben. Tudtam, Jézussal egymást nézik, amíg a látogatási időben egy órán át beszélgetünk.
A képet szemlélve eszébe jutott egy korábbi emléke. Egy másik zárt táborban is látott már engem szolgálni, egy református lelkésszel, és emlékezett, hogy ugyanez az ikon volt nálam. A tőlünk kapott angol Bibliát azóta is olvassa minden nap. Akkor, ott még nem beszélgettünk személyesen, mert nagyon rosszul érezte magát. A többieknél előbb elment, magas vérnyomásával szobájában pihent. Nigériai barátjától virágot kaptam, és később megbeszélték, ő is ki tudná faragni az ikont. Otthonukban nekik is volt hasonló képük, amely leégett házukban maradt. Most, látogatásom alatt közelről látta Jézust, domború ikonomon. Bár nem ő faragta ki a két kezével, de tudtam, hogy Jézus az ács, éppen őt faragja két kezével, belül, hogy az ő ikonja lehessen, és életre keltse az evangéliumot.

Láng Edit
Kötőszó Mi lesz veled, Európa? 2016.11.17 11:04:42
Nehéz kérdések, helyzetek megoldását a szélsőségek gátolják leginkább. A két oldal vélt és valós részigazságainak hangsúlyozásával a másik felet provokálja. Megoldás nem, csak bántás, keserűség, megkeményedés születhet az ilyen szembenállásból. A migráció ügyében a szélsőséges, egyoldalú…..