Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A.Laci

0 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kérdezz-felelek videók! 2010.08.11 21:36:08
Nos, barátaim, a nyílt napon csak 1 ember volt ott (Koponya a Yeshno blogról), remekül elvoltunk 4 óra hosszat, egyszóval sikeres volt a nyílt nap. Sajnálom, hogy nem lehetettek még többen jelen a rajongóim közül, de semmi baj - jövőre is tartok nyílt napot,akkor remélhetőleg…..
A.Laci 2011.01.02 21:41:49
Segítsd a blogot ! 2010.10.03 13:36:00
A lap oldalán van egy elhelyezett Hírdetés a 'Hírdetés' oldaldobozban. Segítsd az oldalt azzal, ha naponta egyszer rákattintasz. Köszönöm előre is...
Egyszer régen már írtunk egy posztot az osztrigáról, s egy rövid posztot a feketekagylóról. Mivel azóta már mi is beruháztunk holmi digitális fényképezőgépekbe és nem kell azzal a rohadt szkennerrel bajlódni, ha az ember saját fényképeket akar felpakolni a netre, most egy újabb…..
Èze, akarom mondani EZ a kis középkori városka a Côte d'Azur-ön Monaco és Nizza között található kábé félúton. Mostani utunkon mindkettőt kihagytuk, de Ezét megnéztük, sőt, ott is aludtunk. A városkát úgy kell elképzelni, hogy van egy hegy (olyan 400 méteres, tehát inkább…..
Az emberiség történelme (számos más párhuzam mellett) úgy is felfogható, mint folyamatos harc, kutatás és kísérletezgetés az egyre hatékonyabb (és olcsóbb) energiaforrásokért. Már a nagyon távoli őseink is azon izmoztak, hogy száraz fűszálak helyett olyan faágakat rakjanak a…..
A.Laci 2010.04.15 12:16:03
Mai posztunkban az elmúlt három évtized azon slágergyanús témáját járjuk körül egy kicsit, amely lassanként olyan médiastátuszra tett szert, mint egykoron a labdarúgás, az államháztartási reform, vagy a különféle fogyókúrás topikok: tényleg mindenki ért hozzá, de…..
A csurtusblog hosszú menetelésének újabb mérföldkövéhez érkeztünk: mai, Szent Patrick-napi posztunk a kerek ötszázas sorszámot viseli, s ebből az alkalomból (az íratlan, de annál szigorúbb szabályoknak megfelelően) egy kis statisztikával és számvetéssel fárasztjuk…..
A.Laci 2010.03.17 13:02:53
Mai posztunkban egy távoli, de annál izgalmasabb vidék, a dél-kaukázusi tájak két nemzetét egymásnak ugrasztó, egymegyényi területről, a Hegyi Karabahról mesélünk egy kicsit, csak hogy mindenki lássa: nem feltétlenül mi magyarok húzzuk folyamatosan a legpechesebb szerencsekártyákat a történelem nagy…..
Viki bácsi mai posztjában fürdőkultúránk szélesítését tűzte ki célul, kiegészítve egy alapos – és szokás szerint szórakoztató – latin nyelvleckével, melyben olyan szavakra bukkanhatunk, amelyek egy részét már mintha hallottuk volna, de igazából egészen pontosan…..
A.Laci 2009.11.19 08:06:12
Kereken húsz évvel ezelőtt, 1989. november kilencedikén a már napok óta mozgolódó keletberlini polgárok, akiknek negyven év folyamatos szívás után már teljesen teleszaladt a zsákja a Honecker-féle bagázzsal, egy kommunista pártfunkci (Günter Schabowski) felkészületlenségének (no meg egy olasz…..
A.Laci 2009.11.10 12:36:32
@Marr: Hát úgy, hogy ha egy keleti szerelvényre szálltál, az egyszerűen nem állt meg a nyugati állomásokon és vice-verza.
Nikola Tesla földi pályafutásának első 25 évéről szóló múlt heti posztunk örvendetes olvasottságától fellelkesülve (24 óra alatt 11 ezer egyéni látogató 23 ezer oldalletöltést produkált, amivel a blog eddigi históriájában a második helyre kapaszkodott) nekilátunk tehát…..
A.Laci 2009.11.09 10:10:15
Kevés név bukkan fel gyakrabban a Földet keresztül-kasul behálózó konteókban, mint mai hősünké. Aki olvasta blogunk eddig megjelent posztjait, emlékezhet arra, hogy Tesla neve felmerült a port chicagói események kapcsán, a Philadelphia-kísérletben, a HAARP-os írásunkban, de még…..
A kubai Ötökről szóló előzetes posztunkban felvázoltuk Luis Posada Carilles életpályáját, különös tekintettel a kubai légitársaság gépe ellen 1976-ban elkövetett terrorcselekményre, melynek kitervelésében és lebonyolításában aktívan részt vett. Ma végre elérkezünk…..
Egy kis lustálkodás után újabb, itt eddig még nem szerepelt ország szubjektív bemutatása, újabb személyes élmények és vélemények megosztása következik a Csurtusblog olvasóival. Október közepén a szocialista világforradalom utolsó bástyáinak egyikében jártunk. Szöveggel…..
A Maderspach családA mai gyásznapon az egész Kárpát-medencében számos megemlékezést tartanak az aradi vértanúk kivégzésére emlékezve, emléküket persze mi is tiszteletben tartjuk, de a mai (és a sorozatban következő) poszt elsősorban a méltatlanul elfelejtett mártírok emléke…..
A Brijuniról szóló bevezető posztunkban már említettük, hogy a sziget igencsak bővelkedik állatokban: szarvasok, fácánok, pávák élnek ott háborítatlanul, hogy a halakról meg a torkuk szakadtából csicsergő énekesmadarakról ne is beszéljünk. Mai írásunkban a kis isztriai…..
Eljött tehát a nap, amikor az első és a második rész után a harmadikkal pontot teszünk a náci bordélyház, a Kitty Szalon történetének végére. Kérlek benneteket, hogy a Magyar Bloggerszövetség Etikai Szabályzatának 156/B. §. (k) bekezdés 69. pontjában foglaltaknak…..
Az első rész után a másodikkal folytatjuk ma Laci beszámolóját a messzi Katalóniáról/Katalóniából, abból a spanyol tartományból, ahol holnapután (szeptember 11-én, bizony!) emlékeznek meg a La Diadáról, vagyis a helyi nemzeti ünnepről.És külön gratuláció a mostani, kilenc…..
A.Laci 2009.09.09 20:43:52
@csurtus: Őszintén sajnálom. De nekünk ez tényleg nem jön csak úgy, csuklóból, mint mondjuk valakinek Rákosborzasztóról...
Na de legközelebb...
A múlt heti első részben (melynek látogatottsága annak ellenére rekordot döntött, hogy egyetlen, nemi szervet ábrázoló illusztráció sem zavarta a mesteri összképet) megismerkedtünk Kitty Schmidt előéletével, a harmincas évek Berlinjének érzékiségtől lucskos légkörével,…..
A.Laci 2009.09.07 08:39:45
Útinaplónk következő állomása Shkodra (Shkodër, olaszul Scutari), amit – ha már úgyis Albániában járunk – már csak azért is illendő felkeresnünk, mert ez volt az egyetlen olyan albán terület, ahová (még az első világháborúban) az osztrák-magyar hadsereg…..
A.Laci 2009.09.06 18:45:16
Annak, aki pár poszttal ezelőtt felkapta volna a fejét és megkérdezte volna, hogy vajon Laciék kizárólag Andorra kedvéért tettek meg úgy alsó hangon kétezer kilométert Temesvár és a Pireneusok között, ez a poszt (valamint majdani folytatása) lesz a válasz. Ha már arra jártak…..
A.Laci 2009.08.27 09:34:12
A.Laci 2009.08.27 09:35:13
@Czegő Teréz: Köszönöm. Majd igyexem.
A.Laci 2009.08.28 10:16:15
@Zig Zag: az érzés helyes.
Az első és a második után elérkeztünk az Otto Skorzenyről szóló sorozat harmadik részéhez. Ha észnél leszünk és nem gabalyodunk bele a szükségesnél jobban, ma be is fejezzük, de addig még rengeteg olvasnivaló vár rátok, úgyhogy ne húzzuk az időt, csapjunk bele! A posztot -…..
Büszkén tájékoztatjuk olvasóinkat és vendégszerzőinket, hogy a Goldenblog 2009. "Helyi.érték" kategóriájában a csurtusblog a kilencedik helyezést érte el a 74 induló közül. Nyári Fruzsina (a hvg.hu munkatársa) így legyezgette hiúságunkat: Csurtusék utaznak, esznek…..
Ha már vetted a fáradságot és ellátogattál Albániába (és persze ha rendelkezésedre áll egy autó, mert errefelé – mint már írtuk – a vonatozás nem a legmegfelelőbb közlekedési mód), ki ne hagyd Butrintot (vagy Butrintit – tudjátok, az albán mánia a főnevek határozott…..