Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A Polgi

210 bejegyzést írt és 96 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nincs pénzed a Balatonra? Akkor irány Nápoly. Repülőjegyet oda-vissza 13.000 forintért foglalhatsz. Központi részen elhelyezkedő szálloda reggelivel kevesebb, mint 6000 Ft/fő/éj. Ha érdekel, olvasd végig ennek az ötnapos (4 éjszaka) útnak a beszámolóját. Nem a hely szépségét írom le – hiszen erről…..
Ha jól emlékszem 2016 év elején jelent meg a pályázat. A pontos címe ez: Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program. Három komponense volt a pályázatnak. Lehetett pályázni vagy tanteremfejlesztés céljára, vagy tornaterem-fejlesztés céljára, vagy tanuszoda-fejlesztés céljára. Megkerestem…..
  Nagybátyám világ életében portásként dolgozott. Egyáltalán nem szégyellte ezt a munkát, sőt. Mint minden jó magyar ember, mindig szerette okosban megoldani a dolgokat. A raktáráruház parkolója mögött kialakított egy kis veteményest. A melósoknak olcsón adta a paradicsomot és a paprikát lecsófőző…..
Rohadt messze az, hogy azt lehessen mondani, egy magyar faluban ugyanolyan minőségű életet lehet élni, mint a fővárosban. Két hete történt, hogy bejött a Polgármesteri Hivatalba egy idős ember. Indulatosan kezdte a mondókáját. Micsoda szégyen és förtelem, ami ezen a településen történik. Ő negyven…..
Szüleink után az életünket a fáknak köszönhetjük. A fák a világ legjobb dolgai. - A szén-dioxidot elnyelik, és asszimilációjuk során felhasználják a fák - A fák megkötik lombfelületükön a port, melyet az eső lemos. - A lezúduló csapadékot a levelek porlasztva juttatják a talajra, és ezzel gátolják a…..
  A környéken ahol lakom, régebben szokás volt meggyfákat ültetni az utcára. Voltak olyanok, akiknek ez nem tettszett. Leesik a fáról és összefogja a ruhámat – mondták. Az utcakölykök rá sem hederítettek a meggyfákra. A cseresznyét pillanatok alatt lelegelték, de a meggy. Hát az csak olyan megtűrt…..
Ugye az mindenkinek meg van, amikor április elején a kormány bejelentette, hogy a járvány elleni védekezésben mindenkinek ki kell vennie a részét? A közteherviselés kiterjed a kiskereskedelmi szektorra, a bankokra, valamint az önkormányzatokra is. Eddig minden önkormányzatnak folyó hó 15-ig be…..
  Vincze Ottó kezeli majd a barcelonai magyar örökség feldolgozását. De kicsoda Vincze Ottó? Vincze Ottó (Ózd, 1974. augusztus 29. –) Nevelőegyesületei az Ózdi Kohász SE és a Ferencvárosi TC voltak. Ezután Svájcba igazolt, az FC Sion csapatához. Itt a klub ifistái között játszott, mindössze az…..
Most még megy az útjavítás. Maradt pénzünk a elmúlt évből. Mert jól gazdálkodtunk. Kell is javítani, mert ha a mart aszfaltos út, ha nem kapja meg a végső borítást, akkor szétporlad és elnyeli a homok. De vajon mi lesz a többi úttal? Miből fogunk kátyúzni ősszel? 34 milliárdot vett el az állam az…..
62 millió maszk és 22 millió védőfelszerelés már megérkezett az országba – állítja a külügyminiszter. Hozzátette, hogy még 88 millió maszkra van szerződés. Ezen felül 22 millió védőeszköz jött be eddig és 25 millió még úton van. 15.000 ezer lélegeztetőgépre és 3,5 millió tesztre is szerződése van az…..
  Nem kell a pünkösdi királyság. Ez hasonló ahhoz, amikor a hatalomhoz szervilis agymosottak felháborodnak azon, hogy miért is kell sajnálni a magyarfoci „reprezentánsaitól” a milliárdokat. Bőszen hangoztatják, hogy nem szabad belekeverni a sportot a politikába. Figyelmen kívül hagyják, hogy már…..
Az elején megpróbálták migránsokra fogni, ma már csak a külföldiekre. Észrevetted, hogy állampolgárság alapján betegszenek meg hazánkban az emberek? És azt, hogy a gyógyultak között csak magyar van? Megdöbbentő, de a fertőzött irániak száma állandó! Az ugye világos, hogy ezek az iráni egyetemisták…..
  Ez a cselekvés ideje! Lehet jogászkodni, de ez most a valódi cselekvés ideje! Eljutottam oda, hogy maga a Miniszterelnöki Hivatal reagált egy helyi határozatomra. Szerintük túlterjeszkedtem polgármesteri jogkörömön. Én a katasztrófavédelmi törvény 16. szakasza szerint jártam el, amiben a…..
A mai napig nem értik azt, hogyan történhetett meg az októberi önkormányzati választáson ez a hatalmas vereség. Fideszen belül egyre többen jutnak arra a következtetésre, hogy a vereség egyik oka a fiatalokkal való kapcsolat elvesztése. Úgy tűnik, hogy a pánik kezd elhatalmasodni. 2020-ban több,…..
  A mai napig nem értik azt, hogyan történhetett meg az októberi önkormányzati választáson ez a hatalmas vereség. Fideszen belül egyre többen jutnak arra a következtetésre, hogy a vereség egyik oka a fiatalokkal való kapcsolat elvesztése. Úgy tűnik, hogy a pánik kezd elhatalmasodni. 2020-ban több,…..
  Nálam Demeter Szilárd kiverte a biztosítékot. Már akkor kiakadtam, mikor Tőkés László táskahordozójából „acélgyörgyi” magasságba emelte az orbáni akarat Demeter urat.  Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, akkor adj neki hatalmat - mondta Abraham Lincoln. Mennyire igaza. Ahogy Demeterből…..
A Vígszínház számomra mindig egy ikonikus hely volt. Elég csak megállni az épület előtt és látom, hogy egyszerűen gyönyörű. Óhatatlanul az jut eszembe, ez az épület lehet a színházcsinálás non plus ultrája. Csalódnom kellett. Amikor „MeeToo” mozgalom szárnyra kapott, Eszenyi igazgatónő egészen más…..
A magyar GDP dinamikája 2018-19-ben 5% körülire, az EU-ban az egyik leggyorsabbra emelkedett. A gyors növekedés részben az EU-transzferek meglódulásának; részben a korábban még kedvező világgazdasági konjunktúrának, majd a romló konjunktúra közepette is magára találó iparnak és várakozáson felül…..
    Tegnap szülői értekezleten voltam. A szülői előtt külön tájékoztatást kaptam a külföldi nyelvtanulási programról. Elmondták, hogy az iskola intézményileg pályázik és már az első fordulón túl is jutottak.  A tanulók kollégiumi elhelyezést kapnak és egész napos elfoglaltságuk lesz. Lógni nem…..
A Polgi 2020.02.05 10:22:00
  Kihasználva az olcsó fapadost, egy teljes napot Eindhovenben töltöttem. Reggel mentem, este jöttem.  Ha már ott voltam, igyekeztem felfedezni a várost. Mert kultúrlény vagyok, bementem minden műemléknek látszó épületbe és több múzeumba is. Így nyitottam be egy kívülről jellegtelennek tűnő…..
  Nagybátyám egy Pest környéki településen lakik, Szentendre mellett. Családi ünnepeken látjuk egymást. Keresztelő, esküvő, bár az utóbbi években inkább temetések. Ilyenkor mindig mellém ül az asztalnál és osztja nekem az észt. Úgy érzi, hogy segítségemre lehet. Persze füstölög is sokat nekem a…..
Tizenkét kőmives összetanakodék, Magos Déva várát hogy fölépittenék. Hogy fölépittenék fél véka ezüstér, Fél véka ezüstér, fél véka aranyér. Magos Déva várhoz hozzá is kezdettek. Amit raktak délig, leomlott estére, Amit estig raktak, leomlott reggelre   2017.01.21-én, azaz három éve jelent meg a…..
  Mindig nagy kedvvel olvasom országgyűlési képviselőnk, Rétvári Bence hurráoptimista stílusban íródott facebook bejegyzéseit. Első pillanatban büszkeség tölti el lelkemet. Hálát érzek Rétvári úr és a kormány iránt, hogy milyen nagyszerűen vezetik az országot, hiszen a számokból látható a fejlődés.…..
Jó ötlet, hogy az uniós támogatásokat a települések közvetlenül hívhassák le Brüsszelből, vagy szükség van a kormány közvetítő szerepére? A kérdésre a váci fidesz alapszervezet megadta a választ. Egy hónapja csúnyán elbukták a választást. Most meg van bőr a képükön megzsarolni a frissen…..
  Tudom, hogy most sokan elítélnek ezért, de töredelmesen bevallom, hogy nem azzal kezdem a reggelt, hogy kormányrendeleteket olvasok. Úgy szólt nekem Gödről a korábbi polgármester, hogy figyelj már, ez jó lesz nektek is! Elhittem és bizakodtam. Azt hittem mindenki - Göd és Sződliget lakossága, kis…..