Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anyák Hangja

25 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sajnos vagy nem sajnos, el kell hagynunk a Soundcloud-ot. Ilyen sok órás hanganyag tárolásánál már igen borsós az ára, nekünk pedig bevételünk a podcast készítéséből nem származik, egyszerűen hobbiként csináljuk. Ezért átköltöztettük hát az összes eddigi adást az új YouTube csatornánkra. Miért jó…..
A szülés utáni depresszióról tudjuk, hogy sokakat érint, de nem lehet elég gyakran és elég hangosan ismételgetni: KÉRJ SEGÍTSÉGET! Még mielőtt nagyobb baj történik. Vendégünk: Bartók Boglárka, az Időzített bombanő c. könyv szerzője, aki maga is megjárta a szülés utáni depresszió poklát. Könyvében…..
Mit kenjünk a baba bőrére és mit ne, pürézés vagy blw, hogyan kezeljük a dackorszakot, önbizalmat ad-e az anyaság, lehet-e még valaha újra lapos a hasunk, és hogyan tudunk visszatérni az otthon töltött évek után a munkaerő-piacra? Ez csak néhány téma azok közül, amikről az elmúlt 19+1 adásban mi,…..
Van, aki úgy szeretne jobb világot építeni, hogy gyerekét az állatok tiszteletére igyekszik nevelni. Lehetséges ez egyáltalán? Milyen előnyei vannak és milyen buktatókkal találkozhat? A táplálkozáson kívül mire érdemes figyelni az életünkben, ami az állatok javára válik? Vendégünk: Bonifert Anna, a…..
Egy minipodcasttal jelentkezünk ezen a héten. Ildi és Anikó beszélgetnek arról, miért jó és hogyan praktikus együtt főzni a gyerekekkel. Csak 12 perc, hallgasd szeretettel! Az adásban említett cikk a Bébispenót blogból itt érhető el: Főzz együtt a gyerekkel!..
Ha te is azt gondoltad eddig, hogy az önvédelem = verekedés,Ha szeretnéd tudatosan tervezni a karriered és a családod jövője mellett a saját és gyermeked biztonságát,Vagy ha csak egy jó közösséget keresel, közös programot a gyerekeddel és még mozognál is valamit, akkor feltétlenül hallgasd meg ezt…..
A modern szülők már hallani sem akarnak a kézre csapásról, sarokba állításról, zsákossal riogatásról és hasonló fenyítési, büntetési módszerekről. Mégis akadnak helyzetek, amikor a szép szó már nem elég. Mit lehet ilyenkor tenni, létezik-e békés, kötődő nevelésbe illeszkedő büntetés? Ebben az…..
Te is észrevetted, hogy anyaként superhero képességeid bukkantak elő? Anikó és Imola arról beszélget, hogy könnyebben feszegetjük-e a komfortzónánk határát, mi anyák, amióta tudjuk, hogy "bármire" képesek vagyunk. Növeli-e az önbizalmat és a motivációt az anyaság? Kevésbé jó munkaerő egy anya vagy…..
Egy gyerek vagy több gyerek? Az itt a kérdés. A kistestvér-vállalás ellen és mellett szóló érvek mentén beszélgettünk mi, egygyerekes anyák Fontanini Mónikával, aki 3-at is nevel, és még életben van, sőt. :) Mónival beszélgetve megismerhettünk egy másfajta szemléletmódot, mint amivel mi eddig…..
A BLW hozzátáplálási módszernek egyre több híve van Magyarországon, de magyar nyelvű szakirodalom híján nem könnyű tájékozódnia annak a szülőnek, aki szíve és esze szerint ezt az utat választaná. Sőt, gyakran a gyerek dönt úgy, hogy köszöni, nem kér a pürékből és a kanálból, inkább darabos ételt…..
A trükk, hogyan kommunikáld jól a jelentkezésedben, hogy gyereked vanVajon ott születik több gyerek, ahol az anyák sokáig otthon maradhatnak velük?Hogyan alakítható ki a munka és a család egyensúlya?Miért érdemes egy vezetőnek anyukákat alkalmazni? Vendég: Baráth András, a Gerilla Önéletrajzt…..
Mi anyák sokat tudunk már egymás gondolatairól és érzéseiről. De vajon hogyan éli meg a gyermekes mindennapokat egy apa? Egy apa, aki modern nézeteket vall, aki egyenrangú szülőként szeretne jelen lenni kislánya életében, és aki kiblogolja magából érzéseit. Mert nem csak anya, de apa is csak egy…..
A korábbi munkahelyedre térsz vissza a babázós évek után?Új állást keresel?Saját vállalkozásba kezdesz?  Mindhárom esetben érdemes meghallgatnod adásunkat, mert új megközelítést adunk a munkába visszatéréshez: Hogyan rázódj vissza, hogyan legyél újra értékes munkaerő? Hogyan tudod eladni magad…..
Anikó, a Bébispenót | minőségi hozzátáplálás egyszerűen weboldal, és Imola, a Nekünk bevált blog szerzője most a gyerekek táplálásáról beszélgetnek. Hagyjuk most a hozzátáplálási táblázatot és a mit mikor kell bevezetni elvét! Ezeket lépésről lépésre el tudod olvasni a Bébispenót oldalon, a…..
Testi változásaink a szülés vagy császármetszés után nem mind kellemesek. A megmaradt pocak, az átrendeződött cicik, és az a felismerés, hogy ezentúl már minden tüsszentésnél vagy nevetésnél résen kell lennünk, sok anya önbizalmát ássa alá. Vendégünk: Bagyinka Tímea sportrekreációs szakember, a…..
Mivel fürdetjük, mivel szedjük le a koszmóját, milyen popsikrémet használunk? Sokféle babakozmetikum érhető el a piacon, de nem jó a baba érzékeny bőrének, ami elsőre annak tűnik. Vendég: Szabó-Vida Zsófi, aki édesanya és a Herbarting biokozmetikumok készítője A műsor utolsó részében Anikó, a…..
A 2 ünnep közötti időszak remek lehetőség, hogy meghallgasd azokat az Anyák Hangja adásokat, amelyekre korábban nem volt időd. Azoknak, akik már mindent hallottak, vagy akiknek csak negyedórájuk maradt egy kis "szórakozásra", most egy rövid hanganyaggal kedveskedünk! A dackorszakról szóló, maratoni…..
Karácsony közeledtével arról beszélgetünk, mennyiben más immár szülőként, gyerekkel készülődni az ünnepre. Megint sokat lefetyeltünk, de reméljük, neked is érdekes. Ezek a témáink: Jézuska hozza az ajándékot vagy egymásnak adjuk, szeretetből? Hogyan ne stresszeld túl az ünnepi…..
Kattints a képre a galériához, és lapozz a képek között!..
Nálatok is kitört a dackorszak, és nem tudod, hogy kezeld? Úgy érzed, hogy a gyereked időnként bemutat neked? Azon gondolkodsz, hogy talán elrontottál valamit és a fejedre nőtt a gyereked?  Akkor mindenképp hallgasd meg beszélgetésünket! Igyekszünk téged is átsegíteni a…..
Ezúttal kidumáljuk a Mikulást. Arról beszélgetünk:- mennyire tartjuk fenn gyermekeinknél a Mikulásról szóló mesét, - mi kerül a csomagba, és ki lehet-e védeni a csokidömpinget, adunk néhány tippet egészséges Mikulás-csomagra, és adventi naptárakra is.- van-e rossz gyerek, jó gyerek, és helyes-e…..
Ha te is kimerült vagy a csupán 2-3 órás éjszakai alvásoktól...Ha a babád nehezen nyugszik meg és alszik el...Ha el sem tudod képzelni, át fogja-e valaha aludni az éjszakát...Ha már túl vagy a nehezén és szeretnél mosolyogva visszaemlékezni... akkor hallgasd meg a beszélgetésünket! Mindazon…..
A 2. adásba már konkrét témát hoztunk, amit Imola blogjának, a Nekünk beváltnak egyik bejegyzése, az Aktív apaság ihletett. Hogyan alakulnak a férfi-női szerepeink, milyen arányban vesszük ki részünket a gyereknevelésből és a háztartási munkából? Kihez kötődik jobban a gyermek? Szégyen-e, ha…..
Gratulálunk, a nyertes egy babaholmikkal teli csomagot kap!..
Ez az - ekkor még névtelen - anyapodcastunk 1. adása. Legyetek kíméletesek! :) Benne: - Kik vagyunk és mit csinálunk itt? (elejétől)- Névadó játék nyereményért! (03:05)- Gyerekes legeink: legviccesebb, legbosszúsabb pillanataink az elmúlt évekből. Véleményünk a kéretlen tanácsosztókról, és kinek…..