Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsebzsuzsi

48 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  ESZTER A tükröződő felületek vonzzák a lelket, ezért minden héten egyszer benézek a tükör mögé. Igazán nincs az rendben, hogy folyton csak az egyik oldalát látjuk, és abban is csak magunkat, vagy ha nagy ritkán másokkal együtt belenézünk. Néha megfordítom a klasszicistának tűnő képkeretet, hogy…..
HÁROM KATIE Forduljon balra a következő útra: Main St./B 7003 hadarta egy érzéki férfi hang a GPS-ben. Amint beült az autóba, első dolga volt, hogy átállította a szokásos női hangot férfira, mert utálta volna ha egy nő dirigál neki végig az úton. Elég határozott nőnek tartotta magát ahhoz, hogy…..
  Tudnám értékelni, ha legalább ezen az egyetlen reggelen mindenki időben elkészülne, és nem kellene a kérés-könyörgés-ordítás szentháromságát ma reggel is végigcsinálnom. Legalább ma ne. Persze az ember 40. születésnapja sem igazán más nap, mint a többi ha történetesen munkanapra esik. Meg iskola.…..
Hajnalodik. Ez már a 24. hajnal. Úgy négy körül a függöny résein betör a fény, erőszakosan kiabálva, hogy itt van és készüljek, mert mindjárt felkel a nap. Újabb kérdések jönnek majd újabb válaszokkal. Ma - ahogy hallom - a szél is fúj, hogy a hideg bizonyosság áthatoljon a valamikor a 70-es években…..
Zsebzsuzsi SHE 2017.07.21 19:14:10
SHE   Máltán élt akkoriban, amikor május közepén megérkezett a megbízás. Szerette ezt az angol-arab vidéket a maga kopár, köves tájaival, mintha a kövek mind azt sugallták volna, hogy a legfontosabb dolgok már évezredekkel ezelőtt lezajlottak ezen a vidéken, és már csak a kövek őrzik itt-ott a…..
Zsebzsuzsi EZ A HÁZ ELADÓ 2017.06.22 20:26:23
Az összes utcai tábla közül az “Ez a ház eladó” -t szerette a legjobban. Erről tudott a legtöbbet gondolkozni sétálás közben. Amint meglátott egy új “Eladó” táblát, elfutotta a testét az a jóleső bizsergés. Elválnak? Összeköltöznek? Meghalt a nagymama és a család már régen Angliában él? Valami…..
A szerelem olyan, mint amikor a csücskénél hajtod össze a papírt. Finoman, de határozottan megfogod a lapot, hogy nehogy hajtogatás közben összegyűrődjön és aztán már ne lehessen később kisimítani. Majd a két sarkot gondosan összeérinted abban a reményben, hogy pont egymásba illenek. Aztán egy éles…..
Zsebzsuzsi Egykettő 2017.06.13 21:35:13
Igazán elképesztő utazás előtt álltam. A halál furcsa dolgokat hoz ki az emberből.Tudnom kell ki voltam. Úgy kell meghalnom, hogy egészen bizonyosnak kell abban lennem, hogy igen, ez az ember voltam én. Minden jó és rossz tulajdonsággal, félelemmel, szerelemmel, dühvel, gőggel, boldogsággal,…..
Zsebzsuzsi PÁVA 2017.06.10 20:40:55
Egészen elképesztő jelenség volt, ahogy ült ott a kertben hanyagul, feltett lábakkal egy hófehér ruhában, fején kalappal persze. De nem az a nagy, szalaggal átkötött kalap, amit elképzelnél neki. Dehogy! Inkább egy kis, fejére simuló, amiről biztosan tudod, hogy nem eltakar, hanem épp ellenkezőleg,…..
Zsebzsuzsi A piros kendő 2017.06.08 07:38:36
Lilly Dél-Franciaországban született, a századfordulón egy nagyon jómódú szőlősgazda negyedik gyeremekeként és egyben egyedüli lányaként. Olyan boldog gyerekkora volt, amilyen csak lehetett. A fiúk kényeztették, védték, óvták, ő volt a család kis kedvence. Okos volt, szép és utánozhatatlan nőiesség…..
Zsebzsuzsi Naná 2017.05.06 07:17:54
Jól vagyok. Persze, jól vagyok. Köszi, minden ok. Jobb ez így. Persze. Minden a legnagyobb rendben. Soha, persze, soha többé. Ez így van jól. Naná. Naná, hogy mindegy. Megleszek. Persze, hogy jól vagyok. És köszi. A történetből mindenesetre kiveszem az esőt. És a táncot is...
Zsebzsuzsi Ez csak egy pad 2017.04.25 16:30:46
  Ez csak egy pad. Egy pad, valahol az északi parton. Csak néhány kiló fa, vas és egy kis csavar. Nincs elkerítve, nincsenek különleges ismertetőjelei. Bárki bármikor ráülhet, amikor arra jár, csak, hogy megnézze a Balatont, megetesse a kacsákat, zenét hallgasson vagy elgondolkozzon, mi végre is…..
Zsebzsuzsi Sínen 2017.04.22 17:34:25
“Sínen vagyok” - mondta ma egy anyuka-két-gyerekkel-az előző-és-eggyel-a-mostani-házasságából. A két nagyobbik már bőven kamaszodik, az egyik kis szerencsével és némi optimizmussal már túl is van rajta. A kicsi még csak most 4 éves, de ő is már ovis, pár év, és egyedül megy suliba. Mikor megérkeztem…..
Zsebzsuzsi Van Gogh szája 2017.03.26 21:30:30
  Nem szeretett egyedül utazni. Ha jól meggondolom igazán még sohasem utazott egyedül. Mindig akadt egy épp aktuális férfi vagy barátnő, kolléga, de hogy egyedül nekivágott volna a világnak az nem szerepelt a tervei között. Ahogyan sok minden más sem szerepelt a tervei között azok közül, amik az…..
Lili nagyon szeretett vezetni, de utálta, ha nem volt elég ideje arra, hogy valahova odaérjen. És most nyilvánvalóan nem volt. Furcsa dolog az idő. Hogy sok vagy kevés az mindig attól függ, hogy hova tartunk. Lili minden perccel messzebb került attól, hogy újra találkozzanak a beteg anyjával, és…..
Zsebzsuzsi Pakolás össze 2017.03.03 20:53:54
Pakolás egész nap össze ami volt, ami már nem lehet ott, ahol eddig, zsákba a szemetet, ami egykor nem szemét volt, csak megoldandó feladat, de aztán megoldottam, megoldottam? oldódtam, oldottam, de végetér, és pakolás az egész nap össze mi volt. Előkerülnek kacatok a szemetesnek, de olyan is, amire…..
Zsebzsuzsi VÉLETLEN TAVASZ 2017.02.26 22:01:14
Imádta ezt a várost, és a város is imádta őt. Mikor úgy március 10 körül végre kitavaszodott nekiindult az idei első véletlen-sétájának. Azért hívta így, mert véletlenek sorozata volt minden alkalommal.   A játék végtelenül egyszerű és talán éppen ezért megunhatatlan. Ha a játékostársad Budapest,…..
Indulnia kellett, mert ilyenkor mégiscsak létezik az idő, de csak mert kevés van belőle. Ha van anyja lánya, akkor van lánya anyja is? Vajon annyira retteg ő is, mint amennyire Lili, hogy egyszercsak nem lesz többé? Vajon olyan dacos lesz az anyja a halállal is, amilyen dacos volt az élettel? Félt,…..
Zsebzsuzsi Bontás 2017.02.14 21:37:10
Nyáron sétált arra utoljára. Zongoraszó hallatszott az egyik emeleti ablakból. Mint egy gyakorló tinédzser a szomszédos kollégiumi szobába szökve úgy lógott be a kerítésen, hogy közelebb kerüljön a nyitott ablakhoz. A kedvenc ideje volt, az időn kívüliség. Forrón sütött a nap, de a szél a…..
Zsebzsuzsi CÍM NÉLKÜL 2017.02.14 06:56:09
Ha ember lennék, akkor nem félnék. Soha nem félnék, mert csak a félelem akadályozza meg őket abban, hogy azt tegyék, amit a szívük tenne. A félelem biztos az agyban lakozik, vagy a kislábujjban és az a dolga, hogy visszatartsa az embereket attól, hogy bátrak legyenek. Hogy megmondják, hogy…..
Zsebzsuzsi CSAK ÚGY 2017.02.14 06:36:49
Ma láttam egy fiút csak úgy ülni a buszon. “Csak-úgy-ülni-t” úgy értem, hogy csak úgy ült. Nem telefonált, nem játszott a tabletjén, nem olvasott, még csak zenét sem hallgatott. Csak úgy ült. Olyan szemüveg volt rajta, amin látszott, hogy neten rendelték, hogy ne legyen tizenkettő egytucat. Talán…..
Abban a pillanatban szólalt meg a telefon, ahogy visszakapcsolta. Automatikusan nyúlt a hallkító gombhoz, mint az elmúlt napokban annyiszor. Biztos megint a kiadó, és igen, tudja, vissza kellene már küldeni az előszót ahhoz a középkori kommunikációról szóló kézirathoz, de valahogy mostanában nem…..
Zsebzsuzsi Olyan csak (gyakorlat) 2017.02.08 22:02:28
Olyan csak 5 évesen van, hogy széttöröd a szomszéd autóját - ha az egy matchbox is - és mosolyogva simogatják meg a buksidat: “Jajdecukiiiiiiii!”Olyan csak 10 évesen van, hogy azt mondja neked egy fiú, hogy csinos vagy, és még nem a szexre gondol.Olyan csak 15 évesen van, hogy naponta 20-szor…..
Lassan, saját súlya tehetetlenségének engedelmeskedve leolvad a házakról a hó, úgy, mintha egy gyönyörű nő érzékien dobná le magáról selyemköntösét. Nem veszi le, csak engedi, teljesítse be a végzetét: és könnyedén lesiklik a testéről. Mintha a tél minden gondja, fájdalma és nélkülözése foszlana…..
Zsebzsuzsi Olvadás (két próba) 2017.02.05 00:15:25
OLVADÁS Lassan, saját súlya tehetetlenségének engedelmeskedve leolvad a házakról a hó, úgy, mintha egy gyönyörű nő érzékien dobná le magáról selyemköntösét. Nem veszi le, csak engedi, teljesítse be a végzetét, és könnyedén lesiklik a testéről. Mintha a tél minden gondja, fájdalma és nélkülözése…..