Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bürger

1 bejegyzést írt és 122 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma este ismét kihirdetik a világ legjobb éttermeit. Bár a lista természetesen erősen vitatható, a hatása nem, ráadásul elég sok helyen ettem is a helyezett közül, így egy kis elemzéssel is kiegészítem az eredményeket.[várhatóan este 9h után érkeznek majd az eredmények]2016-os képem a díjátadóról…..
bürger 2018.06.20 16:47:30
A sogenannte keresztény értelmiségiek meghallgatták Orbán miniszterelnököt és egyik sem ugrott fel az előadása végén, hogy elmész ám a búsba, édes barátom. Nem szokás az ilyesmi, és nem a vendégnek kijáró udvariasság okán. Pedig aki azzal házal, mint Orbán miniszterelnök, hogy a liberalizmussal…..
Semmi különös, tessék továbbmenni. Csak a mindennapok törtek be rendesen Keszthely egyetlen gimnáziumának falai közé. A mindig is a nyitottságra és az értékek tiszteletére tanító intézményben belső információk szerint pont mindezekre tennének nagy ívben. Persze nem a vajdások, hanem nímand helyi és…..
  "A Hajdú-bihari Napló értesülései szerint 20 év után ismét magyar kézbe került a volt kabai cukorgyár. A tulajdonos Eastern Sugár Zrt. évek óta hiába próbálta értékesíteni a 270 hektáros üzemet, mígnem egy szlovák cég tett ajánlatot. Mielőtt azonban az üzlet…..
bürger 2016.04.29 16:23:26
@Haza Fi: Én örülök, de félek, hogy ezt is az adófizetők szívják meg, mert nem az a kérdés, hogy megvették, hanem az, hogy milyen pénzből?
Ez a cikk nem az oktatásügyről szól, habár a szerdai tüntetések adják az apropóját. Annak az apropóját mégpedig, hogy néhány szót szóljak arról a bizonyos, rengeteget emlegetett emlékezetpolitikáról. Az apropót nem kell egyébként nagyon keresgélni. Miközben a KLIK tényleg rosszul működik, s…..
bürger 2016.02.05 18:09:56
@BircaHang Média: Nagy szüleim a harmincas években tanárok voltak. Ők csak simán antiszemitázták KK-t, aki német származása dacára hirdette a kárpátmedencei kultúr- fölényt. - Nem "végtelenül", csak simán.

Azt mondták, hogy a zsidó holokauszt "Előre megfontolt szándékkal elkövetett rabló gyilkosság volt, amiben mi magyarok is vaskosan besegítettünk a náciknak.
Hogyan kapcsolódott ki a kommunista elit? Miért voltak légvédelmi ütegek Balatonaligán, és hogyan került pornófilm a pártüdülő kertmozijának vásznára? A BUPAP őszi kihelyezett sétáján a legendás nyaralóhely történetéről és híres lakóiról mesélt Csonka Laura…..
bürger 2015.11.30 20:42:15
@bandinyúl: A "komcsikat" nem választottuk, a mostaniakat viszont igen. Ha nagyon lubickolnak, akkor nem választjuk meg őket.
Nemes Jeles László díjnyertes filmje kapcsán teljes a zavarodottság a liberális és baloldali elit körökben. A film témaválasztása miatt azonnal jöttek az örömódák. Egészen addig, amíg valamelyik idiótának közülük eszébe nem jutott, hogy hát mindezt bizony a Nemzeti Filmalap finanszírozta. Azt meg az…..
bürger 2015.06.01 23:27:31
@dasilva64: Kedvelni nem kellett, de kedvelték.
Én ma elmentem délután meglesni a készülődést. Sokat fogunk még hallani a helyről! Egy egészen biztosnak tűnik: készpénzt kell majd magunkkal vinni! Ha nem is mindenhova, de a Bíró Lajos nevével fémjelzett új helyre mindenképpen. Őt ugyanis ott találtam éppen a Hold utcai…..
bürger 2014.12.06 22:02:02
@enpera: Ahol cache-sel kell fizetni, ott többet lopnak.
"A magyar élet ára, a szovjetek halála" - virított a jelszó a Tábori Posta levelezőlapjain - nem jött be, a magyar hadsereg történelmének legsúlyosabb vereségét szenvedte el a II. világháborúban. De vajon mennyire vették komolyan a korabeli propagandát a ma már egyre…..
bürger 2013.02.23 10:32:05
@Skorzeny: Hát akkor mutasd be!
Azon a svájci egyetemen, ahol jelenleg vagyok, névleges a tandíj, egyáltalán nincs felvételi, és rengeteg külföldi diák van. Európa egyik legjobb felsőoktatási intézményéről van szó, az elnyert európai grantokat tekintve a legjobb ötben van. Az egyetem állami támogatása…..
bürger 2012.12.20 15:33:42
A Fidesz tegnap leszavazta, a Schiffer András által beterjesztett, az ügynökakták nyilvánosságágáról szóló LMP-s törvényjavaslatot. A Fidesz maga se tud pontos érvet mondani, hogy miért ne lehetne szabályozott módon nyilvánosságra hozni az ügynökaktákat, de az biztos, a…..
bürger 2012.12.05 11:42:34
Nagyon érdekes. Megint egy olyan törpe párt akar feltárni aki nulla helyzetben van.
Az éppen aktuális lumpen értelmiség és az ügynöközö alja nem is tudja miről beszél.
Miért épp a Fidesz?
Eddig négy nem fideszes kormány szarozott itt - ők miért nem tártak fel?
Vajon miért? Hát azért, mert nem állt érdekükben. Hornéknak kétharmad volt - kérdezzék Kuncze urat, vagy Medgyessyt.
Most Schiffer - fő-cinikus rózsaszín-lib belvárosi úrigyerek rágja a gittet. Lehetséges, hogy bő családi körében súgnak neki. "jó téma ez Andriska, ezzel el lehet terelni a figyelmet és még valamennyi politikai tőkét is hozhat a dolog.
Nem hoz semmit - Schiffernek biztos nem.
Az "egyéb" nagyhalak már kibuktak. Nagy meglepetések már nem lennének.
A feltárás nem az ügynököknek lenne kellemetlen (én is feldobtam magam és egész jól megvagyok), hanem azokra az emberekre akikről megírták a valóságot.
Tisztelet a kivételnek, de akik akkor szarháziak voltak azok a rendszerváltozás után sem lettek angyalok - dehogy. Ha elkezdenének énekelni az ügynökök, akkor az RTL klub dupla profittal számolhatna.
Tudom a plebsz akasztást akar látni a Fő-téren (Blikk). Sokan a szomszédjukat szeretnék "lógni" látni. De leginkább azt szeretnék demonstrálni, hogy ÉN NEM VOLTAM! - és akkor mi van?
Hajdan csak olyan emberekről kellett jelenteni, akik valakik voltak. Olyan emberek jelentettek, akik szintén olyan helyen voltak akiknak volt hír értékük és így vagy úgy de bekényszerültek ebbe a piszkos jellemtelen játékba.
Azt mondja a szomszédom: "Bezzeg én nem voltam besúgó" Igen - mondom (kellő cinizmussal), te nem voltál, mert csak azt tudtad volna besúgni, hogy feleséged Éva, elsózta e a vasárnapi levest vagy nem.
Jó tíz éve megpróbáltam bejutni a levéltárba, hogy kimásoljak pár jelentést és kicsit etessem a sajtót. Feltehetően, mikor meglátták a kutatandó témát - elutasítottak. Így van ez!,
Talán két éve egyik TV szerkesztőnek már beadtam a derekam. Az volt a kívánsága, hogy egy olyan emberrel üljek képernyő elé, akiről jelentettem.
Barátom azt mondta hagyjuk ezt a témát - ne hülyéskedjek már!
Mikor a szerkesztőnek megmondtam, hogy kivel megyek, akkor azóta sem hív vissza. Így van ez!
A politikai és gazdasági elitnek nem áll érdekében kiborítani - soha nem is állt. Mostanra már nincs is értelme.
Én mindig a feltárás híve voltam, de talán már tíz éve úgy látom, hogy nagy hiba lenne a legkisebb halakat partra dobni, akik ezt akarják, azok csak a szarkeverésbe érdekeltek.
bürger 2012.12.05 13:17:09
@blah: Kedves blah!
Jó helyen tapogatózik, de nem fog itt borulni a bili.
A világ egyik vezető hatalmának egy a hálózatot irányíto KGB tiszt az elnöke.
Drezdai irodájában vele szemben ül a világ legnagyobb vállalatának jelenlegi elnöke (Gazprom). Még Merkelnek is kiizzad a tenyere meg talán a bugyija is mikor meglátja a Putyin - Miller tandemet.
Jeles orosz politikusok a hetvenes-nyolcvanas években a német radikális baloldaliakon voltak rajt ezerrel (Schröder, Fischer...). Manapság, a korábbi megfigyeltek, vagy éppen beszervezettek Putyin és Miller tanácsadói havi egy millió dolcsiért. Németországban Stázi ügynökök töltenek be igen jelentő pozíciókat. Még választott is van közöttük.
Nálunk a pénzügyi elit nagy része érintett volt (Fekete János fiókái)
Horn Gy mikor azt mondta: "Na és!" - ekkor dőlt össze a levéltár.
Ezután jött Medgyessy.
A kulturális művészeti élet annyira korrupt volt, hogy akármennyire keressük, de művészeti-irodalmi értelemben sehol a nagy mű, csak közepes társutasok verték a billentyűt - na azért volt pár közepes tisztességes ember - de!
Köztudott, hogy 90-ben minden médiák főszerkesztője vagy a pártnak jelentett, vagy a szolgálatoknak - különben nem lehetett főszerkesztő.
Tovább is van mondjam még?
bürger 2012.12.05 22:48:15
@blah: Gondolod, hogy a vezető gazdasági, politikai, kulturális, egyházi elit vaskos rétege majd feldobja magát?
Ez egy rövid poszt lesz. Egyetlen gondolat, néhány mondatban. Nem az a gond, ha az ízlések nem egyeznek, ha esztétikailag, ideológiailag nem ért egyet valaki valamivel. A gond kurvára az, amikor valaki be akar tiltani valamit, amikor meg akarja mondani, hogy mi a jó és mi nem. A…..
Miután megtudtuk, hogy a Fidesz frakcióvezetője, az V. kerület polgármestere külön szobrot állíttatott kedvenc bulvárlapjának az őt az elmúlt évben 66 píár-cikkben népszerűsítő Blikknek, nem maradhattunk restek. Sajnos ahhoz muníciónk, hogy magát szobrot a helyes irányba…..
Tiszta Beszéd Arcpirító közöny 2012.09.26 09:00:00
Az összes jelentős magyarországi médiafelület és mérvadó közéleti szereplő brutális közönnyel vette tudomásul, sőt keserves hallgatásával támogatta is a romániai szenátus keddi döntését, miszerint érdemi vita nélkül utasította el a még 2005-ben benyújtott -…..
Orbán Viktor bejelentette, hogy kb. felére fog csökkenni az állami részvétel a felsőoktatásban, majdnem mindenkinek ki kell fizetnie az egyetemi tanulmányai teljes költségét. Minimálisra csökkentik az állami ösztöndíjak számát. Ez persze nyilván nem lesz tandíj, mert ő a…..
Egyszer már posztoltunk a 80-as évek New York-járól. A Rudy Giuliani előtti időkről, amikor a város sikátoraiban több méter magasan állt a szemét, az omladozó épületek homlokzatát firkák tarkították; a korról, amikor kibelezett, leharcolt metrókocsik szelték át a…..
Amikor Szegedi Csanád tiszteletét teszi Slomó rabbinál, az valami olyan penetránsan amerikai, megtérő-náci filmes klisé, annyira a médiára konstruált szájbarágás, az auschwitzi út fölajánlása akkora giccs Szegedi részéről, hogy érdemes kitalálni egy-két konteót…..
A morgás joga Kós(z)a ötlet 2012.05.08 13:20:00
Abban nagyjából mindenki egyetért, ami hazánkban a mozgássérült parkolókártya intézménye körül van, az tarthatatlan és a rendszerváltás óta bárki bármit is ígért, valójában egyetlen kormány sem tudta a kérdést megnyugtatólag megoldani. Javaslatok jönnek-mennek, a jogtalan…..
A kormánynak végleg torkán akad az ügynökügy. A Schiffer beadvány óta harákolnak és nyüszögnek róla egyszerre, mintha légcsősipoly járvány pusztítana a legeslegnemzetibb frakcióban. Kövér Lacus szerint hagyjuk már ezt a értelmiségi habverést a gumicsonttal, Lázár…..
bürger 2012.03.19 17:56:31
@Dr. Boli Ch.T:

Ez a zagyvaság igazán méltó a jeles honlap szellemi szinvonalához.

Én, mint volt ügynök csak annyit jegyeznék meg, hogy a teljes feltárás nem az ügynököknek lenne kellemetlen, hanem részben azoknak, akikről jelentések tömegét írták.

Schiffer honatya könnyen ugrál, mert az ő köreiben minden valószínűség szerint ügynökjelentés értékelők voltak és nem ügynökök.
Nem a "komcsik" ügye ez a kérdés. Ők párttagok voltak, de hozzáteszem, hogy volt itt már dobtáras ÁVHS és SZT tiszt miniszter elnök - akkor most miről beszélünk?
bürger 2012.03.19 18:07:01
@Marcangoló Korelnök:
Bárcsak úgy lenne. De többségben vannak a született idióták, akik azt képzelik, hogy ők szarták a spanyol viaszt.
Ha tudná, hogy én milyen nyomorult vagyok, akkor ön még lejjebb süllyedne a béka segge alá.

Szívélyes üdvözlettel egy echte jobbos spicli, vamzer, besúgó, ügynök.
A kormánytöbbség a múlt héten mindenfajta hozzászólás vagy magyarázat nélkül szavazta le, hogy az országgyűlés napirendre vegye Schiffer Andrásnak a rendszerváltás előtti ügynökök listáit és jelentéseit nyilvánosságra hozó törvényjavaslatát. Az államszocializmus…..
bürger 2012.03.02 19:10:48
Érdekes, mindig azok akarnak teregetni, akiknek nem áll módjába. Pl. Schiffer polit-celeb. és a teljes kalákában mindig aláíró lerobban liberális értelmiségiek.

Hajdan Antall nem kertelt. Mikor meglátta a névsor egy kicsinyke részét, akkor nem akarta a kiborítást - jól tudta mit beszél.

A Horn kormány megtehette volna, hisz a liberálisokkal kétharmaduk volt.
Kuncze Gábor belügyér a rendszerváltás egyik legszörnyűbb alakja inkább a barátaival szemezgetett a levéltárba.
Az SZDSZ húsz éve hamiskártyás, mint mindig, most is mást mondanak, mint tesznek. Számukra nem az lett volna a probléma, hogy mennyien voltak érintettek, hanem az, hogy mit írtak róluk az ügynökök. AZ igazat írták, és húsz év után oda kerültek ahova valók - el a
zsírosbödöntől.
A 98-as Fidesz kormány nem akadályozott meg semmit - igaz nem is borogatott - ők aztán nem igazán voltak érintettek.

Medgyessy kormány eleve érintett a miniszterelnök által, de a gyalázatos liberálisokat ez nem zavarta, a zsoszoért együtt mentek a szocikkal, akik csak SZT tiszti értelembe érintettek.

Most Orbénékon akarják behajtani a lemaradást, de a Fidesz és a szocick racionálisan gondolkodó része nem akar tovább mucsát játszani . de lehet, hogy nincs igazam.

A liberális értelmiségiek állandó önfényezése már a komcsi partizánokat juttatja eszemben. Most nagyon megvannak sértődve, mert kikerültek a pálya szélére, de erről ők nagyon is tehetnek. A Fidesz hatalmas túlhatalmáról nagyban a volt SZDSZ és a polipként ráfonódó urbánus értelmiség tehet.
A SZocikat is ők vitték "bűnbe" - talán már rájöttek.
Forrás: polkom.blog.hu KOMMENTÁR Vajon milyen képet sugároz az EP-vita a magyar választók felé?       Az Európai Unió és országai is súlyos politikai és pénzügyi válságban vannak. Emlékezetes, hogy az EU nem tudta elfogadtatni alkotmányos…..
Minek az nekünk? Csak arra jó, hogy a prolikat bosszantsák a gazdagok. Urizálás zajlik ott, semmi más. Operákat, bálokat rendeznek ott sokszázezer forintos belépőkkel, válogatott közönséggel, rongyrázással, celebfelvonulással egybekötve. Szegény ember úgyse oda a lábát be nem…..
Gondolnád, hogy egy laza nyáron, a balatonon egy középszerű büfé, gond nélkül csinál 15 milla tiszta profitot? És azt, hogy mellé még HARMINC milliót összelop? Én sem gondoltam, viszont a vendéglátós meló a magyar élet egyik sötét bugyra és amik a filmekben meg a könyvekben…..
Egyes számú egyenes: 2012-ben újra jön Szokolov, én meg az elmúlt héten elővettem a tavalyi koncerten vásárolt CD-k közül a Beethoven lemezt, rajta a címben szereplő mű is.Második számú: a héten élménybeszámoló érkezett Baselből Martha Argerich hangversenyéről:…..
bürger 2011.12.12 13:09:34
@endike:
igazad van endike - mucsán nem kell a komolyzenét támogatni.
a lagzilajcsi és az x-faktoros őrületben az aljanépnak minek is MOZART.
Debreczeni József, Gyurcsány Ferenc és Kuncze Gábor bemutatták Debreczeni új könyvét, ami a magyar politikai korrupcióról szól. (Fotó: Index) Köszönjük szépen, hogy új megfejtéssel gazdagították a "vastagbőr" kifejezést! (Debreczeni amúgy a Gyurcsány vezette…..