Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bakai Zsóka

57 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Korábban bemutattuk a BUSINESS GROW TEAM-et (BGT), az elkövetkezendő hetekben pedig bemutatom azokat a kiváló szakembereket, akik elkötelezettek amellett, hogy tudásukat egyesítve, közösen segítsék a KKV szektor cégeit hatékony működés és stabil pénzügyek kialakításával, megfelelő emberekkel,…..
  2023 számomra nem csupán a Mesterséges Intelligencia megjelenéséről, a szakmai előadásaimról, a hivatásom szenvedélyének erősödéséről, az online láthatóságom tudatos növeléséről és a kapcsolatépítésről szólt. Ez volt az az év,  amikor a szakmai életem jelentős mérföldkőhöz érkezett, három éve…..
  A HR bizalom nélkül, olyan mintha házat építenél alapok és építőanyag nélkül. Mai világunkban a vállalkozások számára a  BIZALOM a valódi PÉNZNEM. A felelősségteljes döntés egyik  alapja, meghatározza és befolyásolja a kapcsolataink minőségét. A bizalom átszövi a hétköznapjainkat, természetesen…..
  Az, hogy piacképes bért kap a munkavállaló a jelenlegi gazdasági körülmények miatt egyébként is alapvető fontosságú, azt azonban Abraham Maslow szükséglethierarchia elmélete alapján már megtanultuk, hogy az alapbér csupán a fizikai szükségletek kielégítésére alkalmas. Így a cafetéria rendszer…..
Lehet hogy a kollégáid fele éppen új munkalehetőség felé kacsingat? A Work Force HR-szolgáltató felméréséből egy aggasztó számadat látott napvilágot, jelenleg a megkérdezett munkavállalók 62 (!)  százaléka tervezi elhagyni a munkahelyét a közeljövőben. Ez alól a vezetők sem kivételek.  Nem…..
ZsóKavicsok Exkluzív alkotótárs 2024.03.27 13:21:00
  Van  hasonlóság az élsportolók és a sikeres vállalkozók, vezetők között? Például abban hasonlóak, hogy proaktívak, rendszerben gondolkodnak, terveznek, mérnek és kitartóan cselekednek, és folyamatosan fejlesztenek. Nem csupán sodródnak az árral, hanem meglovagolják a hullámokatés rugalmasan…..
ZsóKavicsok Mérhető motiváció 2024.03.25 13:18:00
  Korábban már többször írtam a 2024-es HR trendekről, ebből az egyik, -ha nem a legfontosabb- a jó munkaerő megtartása.  Amennyire jelentős, annyira nehezen mérhető, hiszen objektív okokon túl szubjektív szempontok is közrejátszanak. Apróságok is, amire nem is gondolnál. Milyen jó lenne…..
ZsóKavicsok Fókuszban: a vezető 2024.03.22 13:15:00
A HR portál kutatása szerint 2024-ben a megkérdezett HR szakemberek 69,5% számára prioritás a munkatársak megtartása. Na, de mi van a vezetőkkel? Velük ki, és milyen módon törődik? A vezetők megtartása több, mint a cég számára dedikált coach alkalmazása, vagy egy fejlesztő képzés. Számomra mindig…..
HR vezetőként szakmailag felkészült vagy - ebben biztos vagyok!  Naprakész az adminisztráció, tudod, hogyan érzik magukat a kollégák és látod, hogy milyen kihívások várnak rátok ebben a negyedévben és épp most fejezted be a részleged januári KPI jelentését. De, személy szerint Te, hogy vagy?…..
Ezt a felfogás 1996-ban Dave Ulrich nyomán terjedt el és forradalmasította akkor a kialakult HR gyakorlatot, mégis most 2024-re vált valóban központivá és meghatározóvá HR szakmai körökben. Részletesebben a Human Resources Champions könyvben olvashatsz róla. Az alapja, hogy a HR, habár emberekkel…..
Azt már tudjuk, hogy a wellbeing, azaz magyarosan vállalati jól-lét komoly pénzügyi és versenyképességi előnyt jelenthet. A múlt héten írtam a TOP 3 HR trendről, ami előreláthatóan meg fogja határozni 2024-et, ebből kettő is a wellbeing területéhez tartozik.  Mégis melyek azok a tényezők, amelyeket…..
Röviden összefoglalva: mindent meg kell tenni az emberekért - új módszereket, módszertanokat szükséges alkalmazni a munkavállalói elégedettségért! Ezek a trendek jellemzik 2024-et a HR területén: Munkavállalói bizalom Mesterséges intelligencia a HR-ben Béren kívüli kompenzációk A bizalom és…..
Nem áll könnyű év mögöttünk: gazdasági recesszió - háborúk - AI (mesterséges intelligencia). Ezek pedig jelentősen befolyásolták a hétköznapok alakulását.  A cégekre és a vállalati HR szakemberekre a mögöttünk hagyott évben nagy felelősségként nehezedett a jó munkaerő megtartása, a munkavállalói…..
HR-esként nem csupán szervezetfejlesztési feladatokat végzünk, hanem embereket is koordinálunk, fejlesztünk. A HR-es szerep kicsit olyan, mint  szülőnek lenni, nehéz körülírni és felsorolni  mennyi feladat is tartozik hozzánk. A nyilvánvaló és a “láthatatlan” feladatokkal való zsonglőrködés, a…..
Nem tudom, hogy Te HR vezetőként hogy vagy vele, de én szeretném 20%-kal növelni a munkabírásomat, hatástöbbszörözni az eredményeimet.    Annak pedig kifejezetten örülnék cégvezetőként, ha a cégem teljesítménye nőne meg 20%-al. A legjobb, hogy van egy egyszerű megoldás, ami nem igényel rengeteg…..
Mira az a típusú nő, aki folyamatosan kitartóan és keményen dolgozott, kedves volt és simulékony, így sokan szerették.  Mindig is szerette a kiszámíthatóságot és biztonságot, megszállottan hajtotta előre a karrierjében a lifelong learning és a növekedés vágya - az irodai környezetet, az alkalmazotti…..
Zsolt a marketing részleg vezetője volt egy nagy multinacionális cégnél. A csapata tíz főből állt, akik különböző feladatokat láttak el, mint például a közösségi média kezelése, kreatív tartalmak gyártása,  a céges weboldal karbantartása és fejlesztése, a reklámok, a piackutatás és az elemzés és PR.…..
Csaba egy nagy bank fiókvezetője, aki mindig a legjobb eredményeket akarta elérni a csapatával. Az értékesítés minden cég oxigéntermelő tevékenysége, nincs ez másként a pénzügyi szektorban sem. A banki szolgáltatások értékesítése kiemelt feladat, fontos mérőszám a fiókvezetők teljesítményének…..
   Hihetetlen, de éppen két évvel ezelőtt voltam covidos. Betegségem két hete alatt bőven volt időm és alkalmam gondolkodni. Ágyban fekve kényszer lelassulás, elmélkedés. A családtól való elkülönítést, a karantén szobát nagyon nehezen viseltem, a lelkemnek fájt az egyedüllét. Erről korábban írt…..
ZsóKavicsok A coach coachingja 2022.11.01 19:24:00
Coachságom fejlődéstörténetének epizódjai után most az én személyes coaching folyamatom tapasztalatairól írok...
ZsóKavicsok A válság évei 2022.10.23 18:22:12
    Az előzőekben a lelkes kezdésről, majd pedig az elkényelmesedésről írtam, és mindkét időszak tanulságait is ecseteltem.. Most pedig következik a krízis időszaka, amikor a saját magam útvesztőjében kóboroltam! Elérkezett az a fázis, amikor nagyon nehezen, illetve szinte egyáltalán nem jöttek…..
  Az előző cikkben a coaching hivatásom indításáról, a lelkesedés időszakáról írtam. A következő két-három évet leginkább az elkényelmesedés, a jól elvagyok állapottal tudom jellemezni. Családi cégben alkalmazotti státuszom kényelmes, amolyan langyos víz volt!  Csak ne mozogj, mert…..
Végre! Szabad vagyok! Én osztom be az időmet! A magam főnöke lettem! Hurrá! Teljes erőbedobással indultam el új hivatásom a "coachság" útján anno, éppen tíz éve ennek. Hatalmas lelkesedéssel, óriási elképzelésekkel, szerveztem a napjaimat! Nem volt lazsálás, reggelente ugyanúgy keltettem magamat,…..
ZsóKavicsok Nokedli 2021.05.25 21:29:03
Az ünnepi hétvégén a konyha-tündérkedésem során is járt az agyam, gondolatok, áthallások, ötletek - csak úgy cikáztak, pörgött a film! Történt ez most úgy, hogy a kiscsaládi ebéd készítésekor eszméltem: kevés a rendes, normális liszt a csirkepaprikás köretének elkészítéséhez. Ünnep lévén az ugye…..
Nincs reggeli hányinger! Jé, nem szédülök! Érzem a kávé illatát! Meginni, na azt nem, még nem kéri a rendszerem. Helyette: kifejezetten jólesik egy pohár meleg (!) vizet inni! Igen, éhgyomorra, reggelre! Zuhanyozás, hajmosás, egyedül: a meleg víz átmos, tisztít, felfrissít testestül,…..