Regisztráció Blogot indítok
Adatok
(AB)Roxy

21 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindig volt, és valószínűleg mindig lesz is – már persze, ameddig lesz telefon - más kérdés, hogy meglennénk-e nélküle vagy sem, mindenesetre komoly cégek, komoly mennyiségű pénzt fordítottak arra, hogy szerezzenek egy jókora szeletet abból a tortából. Azonban szigorúan az ingatlant érintő…..
Ez volt az az időszak, amikor számomra minden összeállt. Dübörgött a piac, kezdett megjönni az önbizalmam, ami akkor már párosult egy kis rutinnal, kellőképpen motivált is voltam, és még a szerencse is mellém pártolt. A leglazább értékesítési periódus volt. Élveztem azt az évet. Egy ideig. Nyár…..
Ezzel a bejegyzéssel nem leszek túl népszerű, mivel őszinte véleményt amúgy is ritkán vágnak a másik szemébe, mégis vállalom. A lufi ki fog pukkadni és nagyot fog szólni! A budapesti használtlakás piac 2014 elejétől tartó meredek emelkedése 2016-ra már kezdett kifulladni és idén pedig már csökkenés…..
(AB)Roxy 2017.05.12 19:25:10
@Ingatlanműhely: nekem újat nagyon nem írtatok, habár félúton nem olvastam tovább a cikket, kissé vontatott, tele van általánosítással, hangzatos klisékkel...

hatásvadász, de a népnek ez kell...
(AB)Roxy 2017.05.12 23:42:37
@Ingatlanműhely: én akkor olvasok végig valamit ha leköt, különben felesleges időpocsékolás. A kérdés költői volt, de akkor ez többszöri olvasás után sem jött le.
Nekem nem célom újat írni bárkinek, csak írtam egy véleményt, mert éppen ilyen kedvem volt. Buszokról röviden: én nem futok semmiféle busz után, tudom, hogy milyen útvonalon jár, megvárom, amíg leszállnak róla és odajönnek hozzám...
(AB)Roxy 2017.05.14 19:19:32
@Ingatlanműhely: Jó elemezgetést az adattengerben! :D
Ez a történet a kezdetekről szól, no nem a munkavállalás kezdetéről, szerencsémre az jóval korábbi sztori, hanem az ingatlanértékesítés rögös útjának legelejéről. Akkoriban éppen kerestem a saját utamat, amikor is kezdett divatba jönni az „ingatlanozás”, és többen is unszoltak, hogy vágjak bele,…..
Az előzőekben már írtam arról, hogy nagyon nem mindegy, miként fogalmazunk egy adott szituációban. Azért azt le kell szögezni, hogy ezt a készséget mindenki – ugyanarról a szintről -csecsemőként kezdi el tanulni, és hogy mennyire csiszolja majd tökéletesre, az szinte csak rajta áll.   A tudatos…..
Ebben a rohanó világban nem árt néha felkészülni, uram boccsá’ felkészíteni, mert a meglepetés jó ötlet egy szülinapi bulin, de egy lakásvásárlásnál semmiképpen sem. Történt egyszer, hogy egy továbbképzésen ültem, aminek – nemcsak – utólag nézve nem volt sok értelme, de annyi bizonyos, hogy pénzt…..
Első hallásra furcsa lehet, milyen technikáról akarok észt osztani, hiszen kérdezni mindenki tud, nemde? Persze, hogy tud. A csavar abban van, hogy olykor kérdezés nélkül is kaphatunk válaszokat, vagy éppen kijelentő mondattal is kérdezhetünk. Lerágott csont, de igaz, amióta világ a világ, az…..
A mostani történet velünk esett meg, csak hogy mi se maradjunk ki a szórásból. Halkan megjegyzem, hogy az alábbi írás a mi szemüvegünkön keresztül láttatott világot mutatja be, így engedtessék meg nekünk, ha kissé kritikusak leszünk. Mi is albérletben lakunk egy ideje, ( igen, ez a suszter cipője…..
Természetesen ez is régen történt, mivel ha múlt havi sztorikat írnék le, akkor foghatnám arra, hogy egy barátom öccsével történt a dolog, én meg jót röhögtem rajta… Szóval most jól leírom a dátumot, ami aztán marhára igazolja, hogy régen volt, és tényleg. 2005 nyarán történt az eset, meglepő módon…..
  Így Karácsony előtt kicsit lazább témát szerettem volna írni, az észosztás maradjon jövőre. Ez tényleg egy nagyon régi történet, az is csoda, hogy emlékszem rá. Bizonyára sokszor hallottuk már ezt a mantrát: a megfelelő helyen a megfelelő időben. Nos, én nem tartottam be ezt a fontos mondatot,…..
Az előző alkalommal egy történetet meséltem el, és kedvet is kaptam továbbiakhoz. Természetesen később majd levonjuk a tanulságokat, de mindent a maga idejében, lássuk mi történt, már megint. Annyit hozzá, hogy nem tegnapi eset. Egy korábbról ismert ügyfelem megkért, hogy értékesítsem egy…..
Nap mint nap számtalan döntést kell meghoznunk, a legtöbb magától értetődő, de néhány ezek közül is kiemelkedik, amikor valóban nem egyszerű a helyes döntés. Persze, hogy mi a helyes, az nézőpont kérdése, most maradjunk csak az ingatlant körülvevő kérdésköröknél Az alábbi történetben egy eladó…..
Az árképzés előző részében inkább arról volt szó, hogyan ne csináljuk. Most arról fogok írni, hogy milyen részletekre figyeljünk, hogy maximalizáljuk az árat és minimalizáljuk az értékesítéssel eltöltött időtartam hosszát, mert amikor útjára indítjuk a hirdetést, akkor gyakorlatilag mindkettő el is…..
Egy ingatlan értékesítésének talán az egyik, ha nem a legfontosabb pillanata, amikor beárazzuk és piacra dobjuk. Fontosnak tartom, hogy az aktuális piaci viszonyokhoz mérten lehetőleg minél pontosabb árat határozzunk meg, mert az értékesítés további szakaszában ez meghatározó lehet. Hogyan…..
A legtöbb embert vonzza a tilosban járás varázsa, de ezen a kapun nem mindenki mer azért belépni. Ez a bejegyzés inkább azoknak szól, akik már beléptek, vagy nagyon agyalnak rajta, hogy be fognak, a többiek meg úgysem fognak. Egy múlt havi sztorival kezdeném, de előtte egy kis kitérő: Az S4 csak…..
Van aki tud, van aki nem, van aki azt hiszi, hogy tud, és van, aki azt hiszi, hogy nem tud.Mindenesetre a lakásvásárlás szerves része, ha tetszik, ha nem. Meg kell próbálni, még akkor is, ha tudjuk, jó az ár, vagy érezzük, hogy nem fog menni. Csak annak van szerencséje, aki elhiszi, hogy lehet…..
Mint azt már korábban írtam, ha egy ingatlan egyes tulajdonságairól nem tudunk, vagy csak részlegesen tudunk információt, az általában nem véletlen. Habár én régi vágású srácnak tartom magam, aki a nagy internet bumm előtti időkből jöttem, amikor még divat volt kérdezni, ha valamilyen infó kellett,…..
Fontosnak tartom, hogy erről is írjak néhány sort, mivel a díjazásunk a Vevők szemszögéből merőben szokatlan, és első hallásra több mint meglepő. De miért is kéne nekünk pénzt fizetnie egy Vevőnek? Nos, gyorsan le kell szögeznem, hogy nem kötelező. Csak abban az esetben válik esedékessé a…..
Általában kevés tapasztalattal, vagy a nélkül, de eldöntjük, hogy saját nyakunkba vesszük az ingatlan megvételének terhét. Véleményem szerint ezt célszerű a tervezéssel kezdeni. Milyen célból akarunk venni? Milyen feltételeknek kell megfelelni? És ami a legfontosabb: nagyon valószínű, hogy az…..
Szerintem nem nyúlok nagyon mellé, ha azt mondom, ez a mondat legalább egyszer mindenkinek kipattan a gondolatai kavalkádjából. Van olyan, aki nagy hévvel durr bele, és olyan, aki megfontoltan, minden általa vélt apró részletet körbejár, mielőtt elkezd egyáltalán gondolkozni az eladásról. Véleményem…..
A megkerülhetetlen vita téma a két tábor között. Miért van ránk szükség? Szakma-e ez egyáltalán? Aztán ott vannak az előítéletek: az ingatlanosok drágák, lehúznak, átvernek, csalnak, feleslegesek. Régóta hangoztatom, hogy Magyarországon a „szakma” megítélése nagyjából egy szinten lehet a kukással,…..