Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Határtalan Történelem

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  2017 márciusában az 1848/1849-es magyar forradalom és szabadságharcra emlékezve szerveztem egy sétát Brüsszelben az itt élő magyar családoknak. Ennek kapcsán szeretném bemutatni röviden a külföldön (Brüsszelben) élő  magyar családok lehetőségeit a nemzeti ünnepek megtartására és a Határtalan…..
A 2016-ban szervezett március 15-i emlék sétánk kiindulópontja a Rue de Londres 7. volt Brüsszelben. Ezt a történetet is itt kezdem. A ház ami napjainkban ez alatt a szám alatt található egy jellegtelen fehér épület. Az utca házaiból kevés ami a 19.századot idézi. Talán csak az út két szélén…..
Rolanddal a La Bourse épülete előtt találkoztunk. Egy gyors ismerkedés után megbeszéltük az útvonalat és el is indultunk. Belgium egy viszonylag fiatal ország, hiszen 1830-ban nyerte el a függetlenségét. Miközben Európa más országaiban a forradalmi hangulat még csak fel-fellángolt az itt kitört…..
Egy rendhagyó városnéző túrán vettem részt a minap és ennek élményeit szeretném összefoglalni az alábbi posztban.   A Brussels Greeters egy olyan önkéntesekből szerveződött csoport, amelynek célja, hogy a várost, amelyben élnek egy új szemszögből mutassák be az érdeklődőknek. Személyes…..
2011 óta élek Brüsszelben. Az első években nagyon idegen volt számomra a város. Nehezen találtam meg a helyemet, pedig nem ez volt az első külföldi ország ahol éltem. Aztán szép lassan kezdtem megismerni Brüsszelt és egyre izgalmasabbá vált a sok eltérő kultúra találkozása, ebben az eleve…..
A téli szünet nálunk mindig rohanósan szokott telni. Végre itthon vagyunk és mindenkivel szeretnénk együtt lenni, minden kedvenc helyre elmenni, elmaradt dolgokat elintézni. Lehetőleg mindent, néhány nap alatt. Ismerős, ugye? Nálam a "mindenképpen kell" listába egy kiállítás is bekerült most…..
  Nem tudom megmondani, hogy Brüsszelben, európai viszonylatban sok vagy kevés szobor van a köztereken. Nem is biztos, hogy ez így önmagában olyan érdekes. Az viszont, hogy van-e magyar vonatkozású ezek között, már annál inkább az lehet. Mert bizony van. Nem is egy. Például a Bartók Béla szobra a…..