Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chat Angol Nyelvstúdió

260 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma olyan sok tanulási és tanítási módszer létezik, hogy már-már kihívás elé állít tanárt és tanulót egyaránt, amikor ki akarja választani a megfelelőt vagy a „legjobbat”. Most nem is vállalkozom rá, hogy a különböző módszereket taglaljam, inkább szeretném leszögezni, hogy módszertől függetlenül a…..
Hogy igazán jól megtanuljunk egy nyelvet, rengeteg időt és energiát kell befektetnünk a kívánt eredmény elérése érdekében. A tanulási folyamat során óhatatlanul lesznek holtpontok, sokszor érezzük azt, hogy nem haladunk úgy, ahogy szeretnénk. Sokan feladják ilyenkor, pedig apró trükkökkel…..
Még mindig sereghajtók vagyunk Európában az idegennyelv tudás tekintetében, de - a legfrissebb Eurostat adatok szerint - az elmúlt időszakban kicsit javult már a helyzet, különösen a 30 év alattiak között – írta Nyelviskolák Szakmai Egyesülete (Nyesze). Ez annak is köszönhető,  hogy az egyesület…..
A felnőttként megkezdett idegen nyelv tanulása kihívást jelent, de egyben számoselőnnyel is jár. Elősegítheti a közösségi életünket, javíthat a karrier lehetőségeinken, sőtmég az agyunk fiatalon tartására és az önbecsülésünkre is jó hatással van. És ha amegfelelő módszert választod, még az is lehet,…..
Hogyan fejleszd idegennyelv-tudásod a magabiztos beszéd érdekében? Adj esélyt az alábbi technikáknak, és gyorsabban fogsz fejlődni, mint gondolnád! Beszélgess gyakran! Magabiztosan beszélni rendszeres gyakorlás nélkül szinte lehetetlen. Éppen ezért érdemes társalogni az adott idegen nyelvet…..
Angol nyelven szerezni mesterdiplomát rengeteg előnnyel jár. Vegyük sorra őket! https://chatnyelvstudio.hu/cikk/erdemes-angol-nyelvu-mesterdiplomat-szerezned..
A munkaerő piacon szerzett előnytől az anyagi nyereségen át a megszámlálhatatlan egyéb kedvező nyereségig, számos előnye van ha beszélünk legalább egy idegen nyelvet. A teljesség igénye nélkül összeírtam a leggyakoribb okokat, melyek motiválhatnak a nyelvtanulásra. A cél nagyon fontos, mindenki…..
  Volt már olyan év, hogy sikerült megőrizned az újévi lendületet az angoltanulás terén? Tény, hogy a nagy januári fogadalmak februárra rendszerint szertefoszlanak. Nagyon kevesen vannak, akik februárban, márciusban, és még tovább is kitartanak. Vajon mi az, amit ők tudnak, és a…..
Találd meg a saját, személyre szabott MIÉRTEDET Ez a legfontosabb. Tudd, hogy miért szeretnéd elsajátítani az angol nyelvet. Hogy miért jársz üzleti angolra. Mi a célod vele! De vigyázz, mert amennyiben a motivációd nem belülről fakad, akkor az „azért mert meg akarok tanulni angolul” gondolat nem…..
Sokszor hallani a közbeszédben, hogy már nincs szükség nyelvvizsgákra a diplomához. Igaz ez?   Egyáltalán nem így van! – a kérdésekre Pásztiné Fritz Adrienn a LanguageCert Nyelvvizsgaközpont vezetője válaszol. Az igaz, hogy a diploma megszerzésének nem mindegyik felsőoktatási…..
Merj hibázni   Ez a világ hamisan azt duruzsolja a füledbe, hogy csak a tökéletes az elfogadható. Ó, dehogy!   Akkor hol maradna a fejlődés izgalma? Nagyon unalmas lenne az életed, ha minden a helyén lenne. Mi hajtana akkor előre? Gondolj bele… mikor léptél a legnagyobbakat előre az…..
Miért jó csoportban tanulni? Azonnal kapsz visszacsatolást. Otthon, ha rosszul ejtesz ki egy szót, vagy hibásan oldasz meg egy feladatot, akkor nincsen senki, aki erre figyelmeztethetne, és akár rosszul is rögzülhet. Olyantól tanulhatsz, akinek sokszor az angol az anyanyelve. Sokkal…..
"Tanévnyitóra"     Idézem iskolai kolléganőm egyszer régen elmesélt történetét: "Akkora csalódottságot éreztem, mert nem értettem az angol regényt, sok év tanulás után sem rendesen.  Rájöttem, hogy bár sokat tanultam addig, még mennyi tanulnivaló vár rám a jövőben... és ez azóta is így van:…..
Egy pár bevált technikát szeretnék megosztani veletek, még akkor is, ha nem eredeti regények olvasása a közeli célod, hanem a nyelvvizsga letétele.Ugyanis, a szövegértési feladat sok „zsíros” pontot tud hozni, ha helyesen válaszolsz a kérdésekre. A jövőben még akár rákaphatsz az ízére is, és…..
A nyári szabadság idejére szeretnék ajánlani 4 oldalt, amelyek komplex módon fejlesztenek téged. A hallás utáni megértés talán a legnehezebb, ezért ezzel kapcsolatosan 3 oldalt is kerestem, kezdjük is ezekkel: Hírek angolul:https://breakingnewsenglish.comTöbb szinten tudod beállítani a beszéd…..
Angol nyelvű könyvek – könyvajánló rovattal és tippekkel A nyelvtanulás egyik hatékony eszköze lehet az angol könyvek olvasása.  Fejleszthetjük vele angol szókincsünket, megismerhetjük, hogy egyes szófordulatokat milyen kontextusban használunk, vagy akár a mondatok…..
Gyorstalpaló angol kifejezések és párbeszédek 16 témakörben.   Előfordult már veled is, hogy stresszként éltél meg egy külföldi utazást, mert nem tudtál gördülékenyen kommunikálni angolul egyes helyzetekben? Legyen szó nyári vakációról vagy üzleti célú utazásról,…..
Találós kérdés: mi az, amiből 1500 órányi angol tanulás után 2000 darabot kellene tudnod? Talált, süllyedt. Szavakból.   A szavak minden nyelv építőkövei. Olyan gondolattéglák, amik különböző alakzatokba rendezve, eltérő tartalmú kommunikációt építenek fel. Ha nem ismersz elég szót, akkor hiába…..
Nem csak szakmai ártalom, hogy rajongunk az angol nyelvért. Egyszerű. Hasznos. Rugalmas. Színes. Nélkülözhetetlen. És brutálisan megéri magas szinten beszélni. Mondok 7 okot, amiért az angol nyelv király, és neked is gyorsan meg kell tanulnod, ha osztozni akarsz a királyság kincseiben. 1) Az angol…..
Ha már foglalkoztál angol szókincsfejlesztő feladatokkal, és kíváncsi vagy, mennyit fejlődtél, vagy egyszerűen csak szeretnéd letesztelni, hogy jelenleg milyen szinten vagy, mindenképpen nézd meg az alábbi tesztet: Sajnos az interneten elég sok rossz szókincsfelmérő program vagy oldal…..
Az angol szavak tanulása sokaknak nem a kedvenc időtöltése, pedig talán, ha nem a legfontosabb eleme az angol nyelvtanulásnak a szókincsbővítés.    Ismerős az érzés amikor szódolgozatra kellett készülnöd, gyors megtanultad az angol szavakat a magyar megfelelőikkel, másnap írtál egy ötös…..
A sikeres nyelvtanulás tényezői Kutatási eredményeik alapján megállapíthatjuk, hogy két alapvető tényező határozza meg a nyelvelsajátítás sikerességét: a nyelvi tehetség és a motiváció. Előbbibe soroljuk – többek között – a memóriát, valamint a…..
A baráti levél 5 vastörvénye: Milyen részei vannak a baráti levélnek? A Te címed (a jobb felső sarokba kerül) A dátumot a címed alá írd (nap, hónap, év – a sorrend itt is fontos, figyelj oda rá) Megszólítás (erre még később visszatérünk) Bevezetés (miért írsz, hogy vagy…..
Nyelvtanulás angol hírek segítségével – a kényelmes és időhatékony módszer Sokan vannak, akik híreket olvasnak a neten, akik meghallgatják a napi érdekességeket rádióban, vagy akik az esti híradót nézik meg a tévében. Azonban elég kevesen vannak azok, akik mindeközben az angol…..
1. TŰZZ KI EGY CÉLT! Ha célirányosan dolgozol, folyamatosan fenntarthatod a motivációt. Mindig tudatosítanod kell magadnak, miért tanulod az adott nyelvet. Ha beíratott egy tanfolyamra a főnököd vagy jobb híján angol kurzussal ütöd el az idődet, de igazából nem érdekel a dolog, nem számíthatsz…..