Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Crimson Thunder

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nárciszkertész Ne etesd! 2017.06.08 11:24:08
Minden szakirodalom nagy vörös betűkkel tolja eléd, hogy ha meg akarsz szabadulni egy nárcitól, akkor az első, második, és akárhanyadik szabály az, hogy NO CONTACT. Azaz töröld az életedből, szakíts meg vele minden kapcsolatot és lehetséges kapcsolódási pontot. Ha ő keres, ne reagálj. Semmit. Sajnos…..
Állandóan mentegeted valamiért a nárcidat. Mint egy szófogadatlan és/vagy ügyetlen kisgyereket, aki bajt okozott, de nem tehet róla, mert… Hát mert nem tehet róla. És már gyártod is neki a kifogásokat. Hamar profi leszel ebben, bármennyit legyártasz egységnyi idő alatt. Észre…..
Crimson Thunder 2017.05.24 23:20:10
@croc: Egy narcisztikus számára tetszőleges alkalom indok lehet arra, hogy saját magáról beszéljen... Talán ismered azt a viccet, hogy hogyan veszi észre magát a narcisztikus? "Jaj, elnézést, már megint csak saját magammal vagyok elfoglalva... Beszéljünk már rólad is! Mi a véleményed rólam?"
Crimson Thunder 2017.05.28 21:18:53
@Almandin: Igen, konkrétan nincs művészet (szublimált) narcizmus nélkül.

Nagyon helyes, ha kész vagy belátni, hogy akadnak ilyen problémáid! (Tudod, a kóros narcisztikusnak eszébe sem jut, hogy valami gond lehet a hozzáálláslval!)

Magyarisztánról voltak nagyon szomorú tapasztalataim. A nőgyűlöletet illető sajátélmény-anyagom szerintem megtölthetne egy főiskolai jegyzetet, de most nem szeretném ezzel tönkrevágni a hangulatot, meg Benneteket is tovább idegesíteni.

Az, amit itt forgótár-effektusnak neveztek, szerintem a kóros narcizmus természetes következménye. A szülő kivetíti saját tartalmait, nem látja az énhatárokat, a gyerekén kompenzál... a felnövő gyereknek pedig nem lesz más módszer a kezében - hiszen kicsiként maga is ezt látta -, és a szülői magatartás következtében "beszerzett" személyiségkárosodása lehetetlenné is teszi, hogy megpróbáljon másként hozzáállni. Sajnos ez van.
(Pl. a Breivik-esetben sem látták meg idejében az illetékesek, hogy anyuka a hunyó!)

Igen, nehezen feldolgozható a tudat, hogy "anyám nem is szeretett igazán, érdekből szült meg magának" - ehhez kell a szakértelem meg az aktív terápiás munka.
Nárciszkertész Bizonytalanság 2017.04.08 07:20:00
Mindenki ismeri azt a viccet, hogy „Olyan bizonytalan vagyok mostanában. Vagy mégsem?” Na, az élet egy nárci mellett pont ilyen. Bizonytalan vagy, de még a saját bizonytalanságodban is bizonytalan vagy, mert fogalmad sincs, hogy mitől is vagy tulajdonképpen bizonytalan, és JOGOS-e a…..
Crimson Thunder 2017.05.20 20:18:11
@Emma Paula Keresztanyuja: Igen, és éppen ezért érdeke, hogy senki ne lásson át a kisded játszmáin - legkevésbé az áldozata!
Egy jó, minőségi sörért hajlandó az ember néha kicsit többet fizetni, nyaralás alkalmával pláne. Magyarországon már 200-400 forintért lehet kapni sört, de a kézműves különlegességek is csak átlagosan 500-800 forint körül vannak. A norvégoknál viszont érdemes kétszer is átgondolni egy baráti…..
Az illogikus szürrealizmus egyik legnagyszerűbb paradoxona, hogy az illogikus szürrealisták (a.k.a. a nárcik) jellemzően azt képzelik magukról, hogy rendkívül jó emberismerők, nagyon empatikusak és különlegesen mély érzéseik vannak (sokkal mélyebbek, mint bárki másnak a…..
Crimson Thunder 2017.05.02 14:37:02
@drlover: Hűha, ilyen velem is előfordult! Az illető először kiszemelt magának, ő közeledett hozzám; rövid idő alatt elérte, hogy teljesen belehabarodjak; ezután eljátszotta pontosan ugyanezt a hülye drámát, amiről Te is írsz.
Szinte szó szerint ugyanez: őt frusztrálja, hogy ennyire őrülten imádom (holott először ő nyomult rám), de ő nem szerelmes, és jobb lenne ezt abbahagyni. Ezután nagy kegyesen úgy döntött, hogy megtart. Ezután - amikor a szokásos bunkózások, sértegetések, semmi nem volt jó, de semminek az ellenkezője sem volt jó - eredményeként kilátásba helyeztem a szakítást, akkor ő játszotta a szerencsétlen, szánnivaló lelki roncsot.
És, igen, szó szerint ezt nyivákolta, hogy "nem akarlak elveszíteni!" Ehhez eltorzult arccal bőgött és hisztériázott, én pedig hónapokig képes voltam komolyan venni ezt tőle. Még én sajnáltam meg, akibe pedig napi rendszerességgel rúgott bele.

Igen, ez a túljátszott, ócska ripacskodás is nagyon ismerős. Legalább valami eredetit találnának ki, ha már egyszer olyan Különleges (tm) Lényezetek (r), akiknek mindig és mindenből a legjobb jár.

*legyint*
Crimson Thunder 2017.05.02 23:16:41
@drlover: Igen, erre én is gondoltam. Talán van saját belső levelezőlistájuk, zárt hírcsoportjuk vagy külön FTP-szerverük, ahonnan ki-ki letöltögetheti magának a garantált recepteket az alkalmas partner manipulálására, kihasználására, pszichés és/vagy egyéb irányú kikészítésére.

Hmmmm, hasonlóban volt részem, még réges-régen, amikor ifjú voltam és bohó, és hittem az ilyen tündérmesékben, mint a lelkitárs-dolog.
Volt olyan, aki élete végéig nem akart elengedni? Nálam csak olyan volt, aki nem volt hajlandó tudomásul venni, hogy vége. Addig-addig erősködött - illetve sajnáltatta magát (én meg olyan naiv voltam, hogy elhittem mindent) -, amíg egy kis időre vissza tudta magát könyörögni.
Amilyen kezdetleges példány volt, még az sem jutott eszébe, hogy esküdözzön, hogy megváltozik, meg minden másként lesz ezután (vannak bántalmazók, akik rendszeresen eljátsszák ezt) - egyszerűen csak természetesnek vette, hogy a siránkozásával meg az önsajnáltatásával visszakaphat. Másodszorra már hiába játszotta el ugyanezt.

Igen! A tökéletes felszín idővel megrepedezik. A "spontán, sziporkázó poénokról" kiderül, hogy előregyártottak és begyakoroltak; a nagy jófejség alól többször is kilóg a lóláb... S nemcsak párkapcsolatokban, hanem mindenféle emberi kapcsolatban - szülő, ismerős, "haver", kolléga - is ugyanezt művelik.
Nárciszkertész Betegség 2017.04.28 07:04:00
Vannak olyan dolgok, amelyek miatt másokat hibáztatni nettó szemétség. Ilyenek a betegségek. Senki nem tehet arról, ha beteg. A nárci tudja ezt, és visszaél vele. Mivel te sosem vagy tisztában a pontos, orvosilag mérhető állapotával (mert hiába kérdezed, nem mondja), csak azzal,…..