Regisztráció Blogot indítok
Adatok
chronomeeting blog

22 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokadjára szervezi meg a BÁV a karácsony előtti óraárverést - idén viszont a vírus miatt a rendezvény teljesen átköltözik a “virtuális térbe”, tehát a kis táblák emelgetése helyett most, 2020. december 10-én online is licitálhattok majd az előre kinézett tételekre! Az árverésen szereplő órákra…..
Karóra bevizsgálás, állapotfelmérés, eredetiségvizsgálat - új óraszerviz nyílt Budapesten! Miért is fontosak ezek, például egy adásvétel előtt? Az eredetiségvizsgálat Magyarországon szinte hiánypótló, hiszen a használt karórák adásvétele itthon virágzik, így viszont a piac azon "szereplői" is…..
ELMARAD a márciusi Chronomeeting! A 2020. márciusi Chronomeeting óravásár elmarad. A következő rendezvény időpontjáról hamarosan tájékoztatjuk az érdeklődőket.  ..
NYITÁS LÁTOGATÓK SZÁMÁRA: 10:00 órától! Órát keresel? Vagy csak érdekel az időmérő szerkezetek működése, netán vásárlás előtt állsz? Ne habozz, itt a lehetőség, hogy itthon ritkán látható svájci óramárkák új és használt modelljeit felcsatold a csuklódra! (Természetesen egyúttal meg is vásárolhatod…..
ChronoMeeting blog 2019.08.14 09:16:06
2019. szeptember 22-én Budapesten, a Corinthia Hotel dísztermében kerül megrendezésre a 12. ChronoMeeting Óravásár!   NYITÁS LÁTOGATÓK SZÁMÁRA: 10:00 órától! Órát keresel? Vagy csak érdekel az időmérő szerkezetek működése, netán vásárlás előtt állsz? Ne habozz, itt a lehetőség, hogy itthon…..
Óragyűjtőként igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy kedvenc időmérőinket sokáig birtokolhassuk, biztonságban érezhessük. Egy gyűjtemény, egy elegáns óradoboz, benne sok-sok értékes karórával bármelyik otthon dísze lehet – ugyanakkor van, mikor az ember nem szeret büszkélkedni az…..
Az idei Baselworld, azaz a legnagyobb luxusóra-kiállítás egyik szenzációja a Rolex új Sea-Dwellerre volt, amely a Yellow Rolesor nevet kapta...
2019. május 26-án Budapesten, a Corinthia Hotel dísztermében kerül megrendezésre a 11. ChronoMeeting Óravásár!     NYITÁS LÁTOGATÓK SZÁMÁRA: 10:00 órától! Órát keresel? Vagy csak érdekel az időmérő szerkezetek működése, netán vásárlás előtt állsz? Ne habozz, itt a lehetőség, hogy itthon…..
2019. március 31-én Budapesten, a Corinthia Hotel " dísztermében kerül megrendezésre a 10. ChronoMeeting Óravásár! NYITÁS LÁTOGATÓK SZÁMÁRA: 10:00 órától! Órát keresel? Vagy csak érdekel az időmérő szerkezetek működése, netán vásárlás előtt állsz? Ne habozz, itt a lehetőség, hogy itthon ritkán…..
2018. december 16-án Budapesten, a Corinthia Hotel " dísztermében kerül megrendezésre a IX. (Karácsonyi) ChronoMeeting Óravásár!   NYITÁS LÁTOGATÓK SZÁMÁRA: 10:00 órától! Órát keresel? Vagy csak érdekel az időmérő szerkezetek működése, netán vásárlás előtt állsz?Ne habozz, itt a lehetőség, hogy…..
2018. szeptember 23-án Budapesten, a Corinthia Hotel "Valletta" dísztermében kerül megrendezésre a VIII. ChronoMeeting Óravásár! NYITÁS LÁTOGATÓK SZÁMÁRA: 10:00 órától!   Órát keresel? Vagy csak érdekel az időmérő szerkezetek működése, netán vásárlás előtt állsz? Ne habozz, itt a lehetőség,…..
2018. május 27-én Budapesten, a Corinthia Hotel "Valletta" dísztermében kerül megrendezésre a VII. ChronoMeeting Óravásár! NYITÁS LÁTOGATÓK SZÁMÁRA: 10:00 órától!   Órát keresel? Vagy csak érdekel az időmérő szerkezetek működése, netán vásárlás előtt állsz? Ne habozz, itt a lehetőség, hogy…..
2018. március 25-én Budapesten, a Corinthia Hotel "Valletta" dísztermében kerül megrendezésre a VI. ChronoMeeting Óravásár! NYITÁS LÁTOGATÓK SZÁMÁRA: 10:00 órától! Órát keresel? Vagy csak érdekel az időmérő szerkezetek működése, netán vásárlás előtt állsz? Ne habozz, itt a lehetőség, hogy itthon…..
Sokan teszik fel a kérdést, hogy mi kerül egy órán több millió forintba. A kérdésre nem létezik egyszerű válasz, de a magas ár legfőbb oka az, hogy a karóra ma már inkább ékszer mint használatai tárgy, és ugyanazért drága amiért egy drágaköves nyakék is az. A törés valahol a 80-as években…..
  Órás körökben sokszor merül fel kérdésként, hogy érdemes-e a befektetnivaló pénzünket karórába fektetni? Reklámok állítják: a svájci óra jó befektetés! Valóban így lenne? A válasz nem egyértelmű, jelen blogbejegyzésben megpróbálkozom a téma körüljárásával, először egy különleges példa…..
2017. december 3-án Budapesten, a Corinthia Hotel "Valletta" dísztermében kerül megrendezésre az V. ChronoMeeting órakiállítás és vásár! NYITÁS LÁTOGATÓK SZÁMÁRA: 10:00 órától!  Órát keresel? Vagy csak érdekel az időmérő szerkezetek működése, netán vásárlás előtt állsz? Ne habozz, itt a…..
2017. szeptember 17-én Budapesten, a Corinthia Hotel "Valletta" dísztermében kerül megrendezésre a IV. ChronoMeeting órakiállítás és vásár! NYITÁS LÁTOGATÓK SZÁMÁRA: 10:00 órától! Órát keresel? Vagy csak érdekel az időmérő szerkezetek működése, netán vásárlás előtt állsz? Ne habozz, itt a…..
2017. június 18-án, vasárnap kerül megrendezésre a 3. ChronoMeeting, egy különleges városban: Debrecenben és azonbelül egy még különlegesebb helyszínen: az ötcsillagos Hotel Divinus 'Ignis' báltermében!   Órát keresel? Vagy csak érdekel az időmérő szerkezetek működése, netán vásárlás előtt…..
Van egy mondás, mely szerint: "a férfiember egyetlen ékszere -a karikagyűrűn kívül- a karórája legyen!". A mobiltelefonok elterjedésével egyre inkább annak kijelzőjén olvastuk le a pontos időt, pár éve még szinte őskövületként, dinoszauruszként tekintettek arra az emberre, akinek a csuklóját karóra…..
2017. április 9-én Budapesten, a Corinthia Hotel "Valletta" dísztermében kerül megrendezésre a II. ChronoMeeting órakiállítás és vásár! NYITÁS LÁTOGATÓK SZÁMÁRA: 10:00 órától!   Órát keresel? Vagy csak érdekel az időmérő szerkezetek működése, netán vásárlás előtt állsz? Ne habozz, itt a…..
A karóra mindig a nagy haszonra vágyó globális hamisítóipar kedvence volt: kis méretű, divatos kiegészítő, sok esetben drága luxuscikk. Kezdetben csak a számlapot látták el már létező svájci márkák logóival, nem is nagyon törődve azzal, hogy az így kapott valami kicsit is hasonlítson az adott márka…..
Ha márkás órát vásárolsz, egy olyan időmérő szerkezetet fogsz birtokolni, mely hosszú évekig, évtizedekig hű társad lehet. Nagyon sok közös vonást lehet felfedezni az óra és a gépkocsi vásárlásában, gyorsan fel is sorolnék néhányat a teljesség igénye nélkül: Értéket tekintve egy új,…..
chronomeeting blog 2016.11.17 16:12:15
@Dalae: a Skagen ebből a szempontból érdekes jószágnak tekintendő. A garanciájuk erősen limitált, főleg gyártási hibákra vonatkozik. Tehát ha leejted és megreped az ásványi üvege, nem fogják kicserélni ingyen, sőt, a garancia is elvész. Leegyszerűsítve arról van szó, ha az óra megállna, beviszed egy viszonteladóhoz, aki visszaküldi Skagenékhez és ők bepattintják az új szerkezetet, ami az átlagos Skagen órák árához képest (60-80e Ft) elenyésző tétel - ülj le: 1-2 usd. Ezek az olcsó kvarc-szerkezetek viszonylag megbízhatóak egyébként.
chronomeeting blog 2016.11.21 11:37:54
@cukkmukk: adott egy (átlag) 2-3 cm átmérőjű és pár mm vastagságú valami, amit óraszerkezetnek hívnak, ez nem ritkán 100 apró és még apróbb alkatrészből áll, amit darabjaira kell szedni megfelelő szerszámokkal, eszközökkel. Ha ez megvan, az alkatrészeket meg kell tisztítani minden szennyeződéstől, majd ráapplikálni az új kenőolajat és összerakni a szerkezetet úgy, hogy az működjön is:) ha ez megvan, jöhet az óratok/szíj/üveg felújítása, polírozása, esetleg cseréje majd bele a szerkezet és annak finomhangolása.

Hogy ez mennyi idő összesen? Ezt nehéz megmondani. Feszített tempóban úgy, hogy minden rutinból jön (többszáz különböző óraszerkezet van!) és semmi hiba nincs, a szerelés, kenés része kijön másfél-két órából. A tisztítás nem, mert ott bizony ázni is kell az alkatrészeknek egy speciális folyadékban.

A beszabályozás, hogy az óra pontos is legyen, szintén idő, plusz ugye effektíve tesztelni is kell az adott órát.

A polírozás, tükör- vagy szálrahúzás megint idő.

Ha nem kell semmit cserélni, javítani, esztergálni, nagykerbe rohangászni egy apró, 1-2mm-es speciális fogaskerék miatt, esetleg azt nem kell külföldről rendelni és még sorolhatnám, a tisztítás tényleg "csak" ennyi.

Arról nem is beszélek, hogy egy alap szerszámkészlet, amivel el lehet kezdeni dolgozni (gépekkel együtt), milliós nagyságrend. Arról nem is beszélve, hogy ha az órás "benéz" valamit és mondjuk eltör/elveszít egy apró fogaskereket egy "kommersz" eta szerkezetben, annak nagykerára mondjuk 5e ft. Ha pl Rolex esetén történik ilyen, ezt simán meg lehet szorozni tízzel is..

A fenti példa rettenetesen leegyszerűsített, sarkított. Érdemes youtube-on megnézni, hogy hogyan is zajlik egy óraszerkezet javítása, tisztítása.
chronomeeting blog 2016.11.27 08:15:44
@grillotalpa vulgaris:
"Természetesen évtizedek alatt a quartz órák is igényelhetnek némi szakértői törődést, mivel vannak bennük mozgó alkatrészek is, illetve a minőségibb quartz szerkezetek órás által jól javíthatóak valamint cseréjük is megoldott."

Idézet a fenti cikkből.

A kvarcórák 95% nem tartozik a fenti "minőségibb" kategóriába, ergo nem javítható. Még a svájci kronókban elterjedt eta g10 és variánsai sem.

Gratula a Suntoo-hoz, használd egészséggel:)
2016. december 11-én Budapesten, a Corinthia Hotel "Valletta" dísztermében kerül megrendezésre a ChronoMeeting órakiállítás és vásár! NYITÁS LÁTOGATÓK SZÁMÁRA: 10:00 órától! Órát keresel? Vagy csak érdekel az időmérő szerkezetek működése, netán vásárlás előtt állsz? Ne habozz, itt a lehetőség,…..
2016. december 11-én Budapesten, a Corinthia Hotel "Valletta" dísztermében kerül megrendezésre a ChronoMeeting órakiállítás és vásár! NYITÁS LÁTOGATÓK SZÁMÁRA: 10:00 órától! Órát keresel? Vagy csak érdekel az időmérő szerkezetek működése, netán vásárlás előtt állsz? Ne habozz, itt a lehetőség,…..