Regisztráció Blogot indítok
Adatok
blarke

0 bejegyzést írt és 164 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tisztelt Munkahelyi terror blog olvasók! Mivel teljesen aktuális és friss a történetem, ezért arra gondoltam, hogy megosztom veletek. A koronavírus-járvány a mindennapok része lett nálunk, a munkahelyen is komoly…..
András előrelátó, márkahű és van hite, így a Huawei telefonjához gyári Huawei búvártokot vásárolt, mielőtt búvárkodni indult. Első körben működött is minden, mint a karikacsapás, a telefon nem lett vizes, a halak le lettek fényképezve, mindenki boldog volt. Ám a következő nyaraláson beütött az,…..
Ugyan már jeleztem Facebookon is párszor, és adásokba is bemondtam, itt is szeretném meghirdetni, hogy pénteken élő felvétele lesz a Checkpointnak, vagyis közönség előtt, a közönséghez meg ti kelletek. Továbbegyenlő: gyertek el! A részletek: Helyszín: EPAM meetup terme (VIII. kerület, Bókay János…..
blarke 2020.02.17 16:38:04
 Henry Cavill éppen Magyarországon van, ebből már könnyen össze lehetett rakni azt, hogy a Witcher című videojátékokból készült tévésorozat is itt készül. Na jó, de pontosan hogyan is fog kinézni Cavill ebben az egészben, mint Ríviai Geralt? A Netflix most megmutatta:..
blarke 2018.11.01 01:37:54
@Hizdahr zo Loraq: rosszul tudom, hogy Geralt egyszerűen csak utálja az arcszőrt? volt vmi könyv vs. játék összehasonlításban.
blarke 2018.11.01 08:12:27
@Spiritual: csak a játékok (1 és 3) mitológiáját ismerem. Ha jól rémlik, a Trial of Dreams okozza magukat a fizikai átalakulásokat (pupilla, őszülés, immunrendszer-erősödés, nemzőképtelenség). Nem tudom, hogy hogyan különböznek a játékok a könyvektől, de arra élesen emlékszem, hogy egy összehasonlító videóban konkrétan elhangzott, hogy a könyvekben Geralt utálja a szakállat és ezért nem növeszti meg.

Cavillről szerintem a ráncok és a sebhelyek hiányoznak, nem a szakáll. Geralt arca olyan, hogy pengét lehetne csorbítani rajta...
Megsorozunk benneteket adásokkal a héten és a jövő héten, hogy tudjatok mit hallgatni az ünnepekben (és hogy legyen mire hivatkoznunk, amikor január első hetében pihenünk kicsit). Tegnapelőtt ment ki egy Mini, de máris itt a következő Checkpoint visszatérő vendégünkkel, Hancuval. Ebből következően…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
blarke 2017.09.25 06:06:51
@Stöki: dobtam uzenetet a csodálatos blog.hu-n keresztül.
Hát olvasónknak meg az a baja, hogy a vadiúj cipője nem bír ki 2 hónapot se, hogy a boltban nem foglalkoznak normálisan a problémájával, hogy detektívjáték keretében kéne megtalálnia a vásárlók könyvét, és, hogy az egész ügykezelésről ordít a szabálytalanság. Szia! Megmondom őszintén nem olvasom…..
blarke 2017.04.26 11:49:19
Boldog új pixeleket mindenkinek! 2017-ben is itt vagyunk, és szokás szerint az év eleji listapornóval kezdünk. Volt ugye már egy Checkpoint-besztof (aki kihagyta, itt pótolhatja), jön majd még egy keresőszó-válogatás, ez a poszt pedig a szokásos év játékai-gyűjtés. A blogban már hagyomány, hogy…..
blarke 2017.01.04 20:23:31
Sok szempontból rendhagyó az eheti podcastadás, például azért, mert televágtam zenékkel, és azért is, mert két vendégünk közül az egyik csak az adás felénél kapcsolódik be a beszélgetésbe. Hogy egész pontosan idézzem őt: az a tetves, nyüves, nyálán nyafott, telibe rakott, félpályásan lezárt,…..
Régen volt műfajáttekintő adásunk, szóval most gondoltunk egyet, és beleástuk madunkat a számítógépes szerepjátékok történetébe (szigorúan csak a szóló CRPG-kbe, mert az MMO-knak majd külön adást szentelünk valamikor a nem túl távoli jövőben. (És igen, megint ritkulnak a posztok a blogban, nézzétek…..
blarke 2016.08.18 12:19:16
@blarke: Remnant-ba... a Swype úgy gondolta, csakazértisjobbantudja
blarke 2016.08.18 13:33:41
@Stöki: nyilván volt ebben némi irónia ;)
blarke 2016.08.25 11:01:14
@Savior: BG: igen, és az egészben a legrosszabb, hogy még az EE-ben is maradtak ilyenek (pedig rengeteg WeiDU modot integráltak bele gyárilag, fixpack, cut content stb.) BG2 már kiforrottabb volt. ha jól emlékszem, az első rész volt a legelső Infinity Engine játék, szóval gondolom tanulgatták még a scriptelését.

on that note, az mindenkinek megvan, hogy nemrég adták ki a BG1.5-öt? (Siege of Dragonspear)
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogy fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
2003-ban pár volt fejlesztő kitette a netre a Fallout című 1998-as szuperszerepjáték (lásd monstre cikkemet róla itt) editorát és dokumentációját. Persze a játék rajongói rögtön nekiugrottak, készítettek kisebb-nagyobb modokat. Néhány cseh őrült (álljon itt a nevük: Václav Panoš, Marek Štípek, Milan…..
blarke 2016.07.23 09:41:55
Kutyát pisiltetni élelmiszerboltok ajtajába nem szép dolog, de levélírónk szerint neki nem is ez volt a célja, amikor kutyájával megállt a kispesti pékség előtt, hanem az, hogy bemenjen vásárolni... A fogadtatás túl szívélyesre sikeredett a tulaj részéről, kíváncsiak vagyunk, akkor is rugdosással…..
Olvasónk levele alapján új szabályt kell megtanulnunk az internettel kapcsolatban: net nem akkor van, ha tudunk netezni, hanem ha a Telekom azt mondja. Ráadásul a Telekom varázsige-hatékonyságú ráolvasásai netet ugyan nem teremtenek, viszont eléggé drágák. Ezzel az erővel kérhetnénk segítséget a…..
blarke 2016.06.08 17:14:24
index.hu/tech/cellanaplo/2016/06/01/millio_kilometert_levezettek_a_mobilozokert/

"A mérőkocsijukkal felhasználói panaszokat is ellenőriznek, és sajnos az a tapasztalat, hogy általában vagy a felhasználó készülékével vannak gondok, vagy más körülmények zavarják a vételt."
blarke 2016.06.08 20:48:13
@É2I: ne haragudj, de az előttem is felsorolt (mármint itt, a kommentek között) külső körülmények garmadája mellett ironikusnak tartom azt a felvetésed, hogy egy mobilszolgáltató minden házba egyesével garantálni tudjon tökéletes fedettséget.

12 éve hivatalosan vidéki vagyok, és a hármas megyehatár környéki falvak, ahol szüleim laktak ebben az időszakban, az udvaron alig kapnak GSM jelet a magentától, a vörös meg a kék pedig nem létezik. Pedig 300+ emberről beszélünk. Ezek után az, hogy egy urbánus, ráadásul dimbes-dombos környéken egy adott ház belsejében nincs térerő, megmosolyogtat.

Ahogy mások említették, van két másik szolgáltató. Van, ahol az sincs.
Igazi kínzó kérdés. Utánajárunk. Kedves Homár!  Lehet, hogy csak én izgultam túlzottan rá, mindenesetre számomra érdekes. Nem olyan rég hívott a Telenor, a telefonom pedig automatikusan minden hívást rögzít:  Telenoros hölgy: - Jó napot kívánok XY vagyok a Telenortól, szeretnénk tájékoztatni az…..
blarke 2016.02.03 17:38:06
@inebhedj - szerintem: ha tajekoztattad a masik felet a hangfelvetel keszitesenek tenyerol, de.
blarke 2016.02.03 17:44:07
@atpijkamo112: foglalkoztam es foglalkozom mai napig hangrogzitessel (technologiai es legal oldalrol is), plusz dolgoztam Call Centerben.

ha elhangzik az 'a felvetel keszulesehez se en, se a Mufurc Bufurc Zrt. nem jarulunk hozza', az invalidalja a felvetelt, bizonyitekkent nem hasznalhato; ha pedig nem tajekoztattad szegeny droidot rola, akkor szemelyisegi jogokat sertesz.
Elég erős állítás szerepel ebben a levélben, ami nagyon gáz, ha tényleg előfordult, mert ahogy egy programozókolléga szépen megfogalmazta: "az OEM licensz azt jelenti, h a géphez tartozik az a windows 7 másolat, nem adhatod el őket külön. Amikor az X gyár legyártotta a laptopot, kifizette a jogdíjat…..
blarke 2016.01.07 14:09:06
@Dezsike:
ugye tudod, hogy "anno egyetem altal adott jogtiszta Win7" egyetem utan mar nem jogtiszta, ha telepited? (Campust minden felevben ujitani kell, kulonben mar a feltelepitett Win is jogszerutlenne valik, MSDNAA az idok vegezeteig maradhat a gepen, de a kulcsot aktivalasra csak akkor hasznalhatod, ha meg mindig aktiv a jogviszonyod, utana az sem legalis.)
IDDQD Checkpoint 1x15: Blizzard 2015.11.19 12:37:40
A szokásosnál kevesebb hanghibával és több röhögéssel jelentkezik a Checkpoint tizenötödik adása. Mivel most volt Blizzcon, a Blizzardról beszélgettünk majdnem másfél órát kellemes akolmelegben egy régi cimborá... akarom mondani szakértő vendéggel. Én éppen nem voltam valami…..
blarke 2015.11.23 07:02:50
@Everyl: ezt adom. Lily es Mocsy volt a Gurus korszakom ket nagy RPGs cikkiroja. BG2 es Planescape vegigjatszast olvastam a vonaton vagy harom evig :)
Eltelt megint egy hét, megint itt van podcastünk, és mint megszokhattátok, páratlan héten vendég nélküli miniverzióval jelentkezünk, amben csak egy régi játékot vesézünk ki, de azt frissen szerzett tapasztalataink alapján. A mostani versenyzőt ismét ti javasoltátok, egy ausztrál…..
Kábé két éve hallottam először az Insert Coin Egyesületről, illetve a játszóházaikról. Szimpatikus kezdeményezés volt, ezért amikor az egyesület vezére, a kommentekben LokkoLori néven futó Kaptás András tavaly ősszel megkeresett, hogy cimbizzünk össze egy közös buli…..
Sosem taxiztam, autót meg leginkább a panorámatető megléte vagy szín alapján tudnék választani, de azt még én is látom, hogy a Citroen honlapjának "Ajánlatok taxisoknak" menüjében ott van a C-Elysee. Hogy aztán ez pont nem annyira alkalmas arra, hogy az ember egész nap benne…..
blarke 2015.08.12 17:31:32
@Seggturkász Agyturkász: New York-i kollegam segitett megoldani a rejtelyt, hogy mit jelent a Fiat (fix it again, Tony).

hagyma nyilvan kontrazni fog, de kint gyulolik ezt a 3F-et.
Tök őszintén bevallom, nekem eddig a Fallout 4 a legnagyobb durranás az E3-on. Nehezen rajzolnám körbe, hogy igazán mi miatt, mármint melyik játékelem, vagy apró részlet nyerte el a figyelmemet, ráadásul úgy, hogy előre tudni lehetett, hogy valami bejelentéske azért akad majd. Ha…..