Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sanima

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Utolsó előtti epizódjához érkezett a Trónok harca utolsó előtti évada. Az HBO-n hivatalosan hétfőn este debütált a hatodik epizód, aminek eseményeit ebben a posztban spoileresen tárgyaljuk...
Sanima 2017.08.22 17:25:10
Sziasztok! Először kommentelek itt valamint a 7/5 epizód kibeszélőjét olvastam először. A könyveket elolvastam, a sorozatot követem, nagy rajongója vagyok. Ez a rész nekem nagy csalódás volt. A dramaturgia szerintem is érthetetlen és pocsék, a távolságok megtétele időben rendkívül zavaró.
Mivel a sorozattal kapcsolatban nem szoktam olvasni/nézni semmilyen háttéranyagot, illetve már csak homályosan emlékszem, leírom a számomra legzavarosabb momentumot, és légyszi világítsátok meg az elmémet ezzel kapcsolatban.

Ugye elvileg azért megy a szupercsapat, mert kéne egy zombi. Nem egy Más, elég egy zombi. Na most. Az elmúlt évadokban emlékeim szerint mindig ott volt a veszély, hogy a Falon túl a halottbó egyszercsak varázsütésre zombi lesz, ezért volt mindig óvatoskodás, hogy égessük el a halottakat. Ha jól emlékszem, egyszer valami zombifeléledés is történt az Őrségnél. Szó nem volt róla, hogy ehhez egy WW érintése szükséges, az volt a sugallat, hogy a zombivá válás bizony megtörténik csak úgy. Na, ha ez így van, akkor a medvetámadás után miért is nem volt elég az, hogy a medve által leölt saját embereket fogjuk, összekötözzük, és visszaballagunk az Őrséghez? Hisz megölte egy zombimedve, tehát elvileg ha nem égették el őket, akkor át kellett változniuk!

Jó, mondjuk baráti irgalomból nem pont őket akarták vinni, oké.....de akkor sem láttam, hogy elégették volna őket, ez csak Thorosnál merült fel.

A dárdás Éjkirályt már meg sem említem, miért volt neki nagy kihívás a szgeten összezsúfolódott maroknyi csapatot szuper célpontként ledárdázni, de azért annyira fontosak voltak, hogy minimum egy napig csak nagy erőkkel lesték őket és addig sem haladtak délnek. Ááá....
Sanima 2017.08.22 17:44:56
@chrisred: oké, ez elfogaható. Bár én ha egy Éjkirály vagyok, és menetelek nagy erőkkel világfoglalni, biztos idegesítene, hogy az egész seregemmel együtt pár hülye feltart legalább egy napig. De mondjuk, hogy jövőbelátó, és tudta, hogy az lesz, hogy hamarosan megjelenik itt pár sárkány, és így tud szerezni egy jégsárkányt magának.

Mit gondolsz a másikról, amit írtam? Én vagyok a hülye vagy van benne valami, hogy nem kell WW érintés az átváltozáshoz, elėg, ha megöl egy átváltozott lény és nem vagy elégetve? Mert akkor Viserion drámai megérintése se kellett volna, egy idő után magához tér, áttöri a jeget és kirepül kék szemmel.
Sanima 2017.08.22 18:33:48
@larry: egyetértek. Szerintem is nagy szétesés van ebben az évadban, és ez nem tesz jót a sorozatnak.

Pl. az első évadban olyan misztikusan fontosnak sugallt farkasok is hogy kikoptak. Ok, Nymeria végre megvan, biztos látjuk még. De Ghost? Hol van az elválaszthatatlan Ghost? Aki nélkül Jon nem tesz egy lépést se...de mondjuk azt se látom, hogy Derseben Sansa labdázna vele..........sehol nincs. Már nem fontos. (Értem én h drága, na de ezen ne múljon már, mert akkora logikai baki.....)
Ki az az őrült, aki olyan munkahelyet választana magának, ahol öt évre visszamenőleg visszavehetik a fizetését? Legfeljebb az, aki sehová nem kell, vagy aki egyébként is a Párt eltartottja. (Fotó: Segesvári Csaba / delmagyar.hu) Amint arról az Index tegnap beszámolt, ha hétfőn…..
Sanima 2010.11.12 18:43:26
@delle:

igen? Na és kire gondoltál pontosan adózókon élősködő hivatalnokok alatt?
Azokra, akik:
-10 ember munkáját látják el 4-en, ingyen túlórával?
-akik azért dolgoznak, hogy segélyt kapjon az a trash népség, aki lop, csal, hazudik, és adómentes jövedelme van, amit persze szarik bevallani, és azt nyilatkozza, hogy családiból él, és nem lehet utánamenni?
-akik kibaszottul nem tudnak trükközni a fizuval, és becsületesen adóznak, nem úgy, mint az ún. versenyszférában, ahol mindenki minimálra van bejelentve, a többit meg kézbekapja?
-akiket januártól indokolás nélkül ki lehet majd rúgni?

Ha azt hiszed, hogy ez még mindig az a világ, ahol a köztisztviselő kibaszott jó lóvéért feltett lábbal üldögél, esetleg aktákat helyez egyik polcról a másikra, de mindezt csak délután 4-ig, mert akkor kiesik a toll a kezéből, hát akkor te nagyon el vagy tévedve, aranyapám!!
Sanima 2010.11.12 18:47:55
@delle:

Na, akkor döntsd el, ki az állam pénzén élősködő pióca:

a hivatalnok, aki rendesen adózik a HATTTTALMAS fizetéséből, ingyé túlórázik,mert a tévedések elkerülése végett a "kiesik a toll a kezemből 4-korideje rég lejárt, 3 ember munkáját végzi, jövőre indokolás nélkül kibaszhatják

vagy

a versenyszférában dolgozó, aki mondjuk szintén ingyé túlórázik, ámbár ő minimálbérre van bejelentve, a többit kézhez kapja, hoppá, legalább nem kell adózni

vagy

az a trash népség, aki lop, csal, hazudik,a hivatalnokhoz jár be segélyért,
és közben kurva jó ADÓMENTES jövedelme van, de a hivatalnok nem tud vele mit csinálni, mert nem engedik a fasza jogszabályok.

20 forintos kérdés: Na ki ad többet az államnak?
Telefonos ajánlattal indul, szopatással folyatódik, eltékozolt szabadsággal tetőzik, szerintem mégsem tragikus történet Filiszteusé, ugyanis 10 nap múlva visszakapta a pénzét. Inkább ennek örüljön, minthogy nekünk nyivákol. Egy (magyar) velencei üdülés amúgy a téma, ami…..
Sanima 2010.11.10 13:08:15
@Secnir:
Nos, szerencsére nem tudom, miről beszélsz.
Lehet, hogy a PC, a modem, és a jól megírt script még egyetlen esetben sem jutott el az én számomig.
Sanima 2010.11.10 13:10:46
@Dr. Körömlakk ®:
Én nem tudom sajnálni azokat, akik telefonos, iwiw-es stb. ajánlatokat elfogadnak idegenektől.
Egy háromnapos ünnep igazi durva próbatétel minden önkormányzati dolgozónak, teljesen érthető tehát, hogy a sorozatterhelés előtt a Rózsadomb jegyzője rendeletileg mentette föl a bányászokat a csütörtök délutáni munkavégzés alól. Teljesen érthetelen, hogy az irigy Tamás…..
Kedves Praxis Blog! Először is, gratulálok a bloghoz, nagy szükség volt rá. Velem pár hete történt ez az eset, és még mindig forr bennem a düh. Panaszt fogok tenni a kórház betegjogi képviselőjének, de úgy érzem a nyilvánosság az egyetlen igazi fegyver ezek ellen a…..
A Homár mindig is rajongott az ufószektákért - a raeliánusok pl milyen viccesek voltak az "első" emberklónozással anno -, úgyhogy igen megörült a Fény Angyalainak, akik égi barátaik figyelmeztetését hozzák. Legolas, Ufójézus és egy ismeretlen ügyfélszolgálatos a…..
Kemény sztori, mert még nincs vége. A lány elhagyja a blueszenész barátját egy srácért, akinek van medencéje és biliárdasztala, hosszan építik a kapcsolatukat, amíg Siófokon meg nem törik valami. Nagy ugrás, és most megint együtt vannak, értékeljetek, elemezzetek,…..
Újabb rövid történettel bizonyítjuk, hogy lekoptatni gyorsan és barátságosan is lehet. Ilyenkor hazudni is ér. De mér van az, hogy mindig szakításkor leszünk túl jók a párunknak? Sziasztok! Gondoltam én is megosztom veletek az egyik élményemet, tessék tanulni belőle.…..
Cannes-ban megnéztük vferivel az Ashes of Time Reduxot, amiben van egy szívbe markoló szöveg: a férfi boldogsága azon múlik, hogy képes a nem emlékezésre. Már akkor éreztem, mennyire igaz ez, de most még jobban. A szerelmi életünk nagyon egyszerű lehetne, ha csupán racionális…..
A Kappa egymásnak háttal ülő nőt és férfit ábrázoló logója a nyolcvanas évek elején elérte a logóság csúcsállapotát: a figurákat szembefordítva dugós paródia készült belőle, ami éveken át Józsefváros lakosságának pólón és melegítőn viselt címerévé vált.…..
addict A világ legjobb gólöröme 2008.05.22 10:50:00
Gólörömből láttunk már mindenfélét. Félmeztelenre vetkőzést, I love Jesus feliratos trikót, babaringatást, cumizást, törzsi táncot, kutyapózban oldalba vizelt szögletzászlót, hason csúszást, kerítésre ugrást, hálószaggatást, kicsi a rakást, triplaszaltót, hátraszaltót…..
"5 éve van jogsim, de még soha nem igazoltatott rendőr. Jöttem haza egy buliból szombat este. Épp egy pohár bor volt bennem, meg mentolos rágó, amikor láttam, hogy egy rendőrautó állt meg mellettem a pirosnál. Miután elindultam, a rendőr félre állított és én kicsit ideges…..
 Úgy látszik létezik valami titokzatos erő, ami a magyar tévébiznisz közepesnél nagyobb kutyáit ellenállhatatlanul vonzza a vendéglátás felé. Nem elég nekik tulajdonolni, élőben is imádják játszani a vendéglőst. Az online táskaipar, illetve a kamera előtti zavart…..
"Rendes szervíz okán tegnap a BKV fuvarozott haza. A 7-es buszról már sok szépet hallottam, de élőben most tapasztaltam meg a csúcsforgalom gyönyöreit. Folyamatosan hallottam, hogy valaki a fülembe liheg. Néhány perc után hátrafordultam, hogy rászóljak, vegyen vissza. Abban a…..