Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kogito

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mikor bementem ma reggel a közelebbről meg nem nevezett téglagyárba, ahol a napi nyolc órámat szoktam elüldögélni, már benn volt a postaládámban a céges hírlevél a kolontári ökológiai katasztrófáról. Na mondom fasza, megmondják a sok rabszolgának, hogyan lehet segíteni…..
kogito 2010.10.07 09:56:27
@Kósza: Ember ! Eszednél vagy ? Miért azt kellene leváltani, aki kezdi rendbe tenni a bandát ( lásd pl. a borsodi korrupt főkörnyezetromboló leváltását, vagy a szalmaerőmű pénzembereinek önkéntes megfutamodását) ?

Az a felvetés azonban helyes, hogy miért csak a cég vezetőit emlegeteik ?
Vannak ott tulajok is, akik a hátérben vannak, zsebükben a lóvéval.

Meg miért a biztosítókkal foglalkoznak a nagyfejűek ?

Maga a RENDSZER olyan, hogy a Korlátlan Felelőtlenségű Társaságok pármilliós - el nehezen tüntethető - törzstőkéje - elhanyagolható, korlátolt, filléres felelősséget jelent !
2010-ben egy törvényesen a parlamentbe jutott párt - amely tegyük hozzá Magyarország harmadik legnagyobb politikai ereje -, na, ők sajtótájékoztatót tartottak, ahol a párt EP-képviselője azt az ötletet vetette fel, hogy hozzanak létre közrendvédelmi telepeket. Ez egy olyan kettős…..
kogito 2010.09.02 12:47:13
Vannak nem esztétikus és nem örömteli dolgok is az életben. De ezeket igyekszik minden ember, minden társdalom valahogy kezelni, még akkor is, ha a kezelés nem mindig humánus, néha fájdalmas, keserves.
A fogorvos kifúrja a szuvas részeket a fogadból.
A rákos szöveteket a sebészek eltávolítják a testedből, egy kis emlő, egy kis tűdő, egy kis béldarabbal együtt.
A kiskamasz kinyomja a véres gennyet a pattanásaiból.

Mindezek a dolgok nem a legesztétikusabbak, nem ideális megoldások, mégis szükségszerűek.
Lehetne vitatkozni azon, hogy hogyan előzzük meg a szuvas fogat, a rákot .... de ha már ott van és zavar, márpedig a normális embereket zavarja, akkor teszünk valamit.
Ha most Téged, mint bértollnokot, vagy megbízóidat nem zavarják a cigánybűnözők, akkor az rendben van.
De ne pofázz azok ellen, akiket ez a fajta dolog és viselkedés igenis zavar és valamiféle megoldást szorgalmaznak, még akkor se, ha az a megoldás nem mindenben ideális.
Mert ha te kedveled a cigány bűnözőket, éljél velük, költözz közéjük, önként is bevonulhatsz egy zárkába, egy táborba és akkor onnan bentről írogathatsz, hogy te ezt mennyire élvezed.
De semmilyen jogod nincs olyan emberek kárára ténykedned, akik vélhetően téged is és megbízóidat is eltartják munkájukkal, és a cigány bűnözés és élősdiség nagyon is zavarja őket.
Mert esetleg előbb utóbb még más élősködés is zavarni fogja ezeket az embereket, és akkor esetleg tudod nem önként fogsz a cigánybűnözők közé bejutni.
Addig jó neked és fajtádnak, amíg ezek az emberek csak rásszisták, és rá nem jönnek az élősdiségnek egy sokkal veszélyesebb fajtájára.
Varánusz I. Orbán Szaleforeléner 2010.07.06 08:00:00
Új gegmen játszik a maszopos csapatban. A sótlanságba beletunyuló szocik tegnap adták először jelét annak, hogy élnek. Nem tudom ki az új arc, de színt és vidámságot hozott az egysíkú parlamentbe. A Hogy Fricskázzuk Orrba Orbán Viktort Mozgalom szellemi atyja olyat tett, amit…..
             Mint tudjuk, a feloszlatott, “a Jobbikhoz erősen kötődő” Magyar Gárdának volt tagjai százával állnakpolgárőrnek:A Magyar Gárdának van ötlete arra, hogy a feloszlatás ellenére tovább…..
kogito 2010.06.24 08:56:59
@Amexrap: Inkább maradjatok meg sörnél.
Az alkohol ugyan ... butít és ... , de vannak, akiket már az alkohol se tud butábbá tenni.

@Jerky_Maistro: hallottál már arról, hogy izraeli zsidók örülnek, hogy a palesztinoknak házat építhetnek és emiatt van munkájuk ?
(pusztán csak a palesztinok kurva jó helyzetének felismerésére vizsgáld meg a nemlétező szimmetriát :) )
Szívatós Naptárral bankolni? 2010.06.16 09:00:00
 Egy olvasónk küldte az alábbi sztorit:  "Fél évvel ezelőtt még egészen szép kamatokat kínáltak a bankok. Az Ersténél sikerült is kifognom még egy 8 százalék feletti, egészen pontosan 8,2 százalékos akciós kamatot, amire egy komolyabb - mondhatni…..
Komolyan, egyszerűen szánalmas ez a bohózat. Úgy izgulnak a gárdamellényre, mint Stohl a jófajta Viagrára. A szocik amúgy szépen alakítják az új imázsukat, természetesen a megújulás mentén,  tegnap lazán átpasszolták a Jobbiknak a nemzetbiztonsági bizottság elnöki…..
kogito 2010.05.13 16:35:34
@Meleardil Eressea Iluvadan: Csatlakozom. A szívemből szóltál.
2002-ben - sok egyéb más mellett - a 168 Óra szerkesztőségét és főszerkesztőjét is annyira meglepte a szocialisták választási győzelme, hogy Mester Ákos kínjában nem tudott mást sikeríteni főcímként és vezércikke témájául, mint hogy "Sokat fogunk röhögni!",…..
kogito 2010.05.05 10:34:15
@tolsztoj: Egyetértek.
Buddha, Jézus nem arról ismertek, hogy a hasukat fogták röhögés közben. Látták a világ és benne az ember állapotát. Csak az elmebetegek gondolják, hogy legszebb öröm a káröröm, ez a primitivizmusnak is a legalja.
A jókedv a jóból fakad, azonban ez a röhögcsélés nem jókedvet jelent, ellenkezőleg. Munkamódszer mások leértékelésére, lejáratására, akadályozására, főleg azokkal szemben alkalmazzák - ha a nyílt erőszakot nem tudják bevetni - akik valamit tenni akarnak a világért és az emberekért.
És mindig van elég bunkó, akik éppen az efféle magok számára jelentenek termékeny talajt.
kogito 2010.05.05 10:55:00
@idelle: Más aspektusból, de erről beszélek :)
Röhögsz a családodban lévő gyengénlátón ?
kogito 2010.05.05 11:45:05
@idelle: nem hinném, hogy nagyon misztikus lenne ez a dolog. Ha valaki képes felülemelkedni a nehézségeken problémákon, ami élete egy területén jelentkezik, akkor attól elszakadva lehet jókedvű. És jó kedvvel nevet, mert nem a nehézség determinálja a viselkedését.
Teljesen más lenne a helyzet, ha azon röhögnél, hogy nekiment valaminek, megbotlott ..., nem hiszem, hogy szívből tudna ezen is veled röhögni.
Éppen ezen az alapon lehet ( felülemelkedett avagy nem, inkább lehúzó) megkülönböztetni a jókedvet attól, ami a blogon és általában a médiában folyik, mint tudatos lejárató és romboló munkamódszer.
A Jobbik politikai sikerének záloga: saját politikusai. A Jobbik ugyanis azért kap bizalmat szavazóitól, mert jobbnak és különbnek látják őket a többi politikusnál. (Fotó: Index) Az elmúlt hónapban a Jobbik számos politikusa kellemetlen helyzetbe került rendezetlen magánélete,…..
Sziasztok srácok! Haverok, barátok, rokonok. Maradtok azok a véleménykülönbségek dacára, amit ugye egy-egy üveg bor után már a szomszédok is tökéletesen hallanak. Én itt most aljasul kikerülném a bort és a vitát is, majd egyszer leiszom, ha másképp nem. Jól tudom, hogy…..
kogito 2010.03.19 12:26:33
@kzoltana: Sem az egyik, sem a másik nem lett volna képes a Jobbikot helyzetbe hozni.
Az emberek mindennapi tapasztalata az, ami miatt ennyire megerősödtek.
Nem tudományos alapon, nem elméleti alapon gondolják, hogy ez így helyes.

A Fidesz nem alternatívája a káosznak, hanem az agónia meghosszabbítója.
Némi cukormázzal vonja be a nemzet tragédiáját ( ennek részletesebb elemzése nagyon hosszú lenne), pár év múlva úgyanúgy gondolunk erre a korszakra, mint most a legvidámabb barakk korszakára, igaz, hogy folyamatosan épült le az ország, vesztette el minden emberi, társadalmi és gazdasági értékeit, de mégis a KGST legvidámabb barakkjának számítottunk.
A Fidesz nem demokrata. Pontosan ugyanolyan szavazógépezet lesznek, mint az SZDSZMSZP . Orbán egyszemélyes diktatúráját világosan demonstrálta a képviselők kiválasztásának folyamata, különösen két ember azonnali menesztése ( speciel Pier Daher urat jól ismerem, aki őt kiválasztotta Molnár Oszkár helyett, az nyilvánvalóan csak egy kézben tartható talpnyalót keresett.
A Jobbik tagadja az alkotmányt ? Van egyáltalán alkotmányunk ? Valami van, de az sokkal inkább szégyen, az alkotmánybírák tevékenységével együtt. Szintén személyes tapasztalat , az igazságszolgáltatás, benne az AB tevékenysége, de ez is messzire vezetne. Ugyanolyan lepusztult és emberellenes, mint szinte minden, ami az utóbbi évtizedekben kialakult.

A tőkét valóban nem kell szeretni. Üldözni se, ajnározni se.
A víz fentről lefelé folyik, a tárgyak fentről lefelé esnek.
Ám a tőke lentről felfelé áramlik, egyre több embernek lesz egyre kevesebb és fordítva.
Nem természeti törvény ez, hanem emberi konstrukció.
Következésképpen más emberek képesek ezt megváltoztatni.
A tőkét tehát ugyanúgy meg kell regulázni, mint a hegyekből lezúdúló vizeket.
Vagy hasznosítjuk ezek energiáját egy normális országban, vagy lemos a tőke bennünket, mintha árvíz lenne.
Ilyen egyszerű a dolog.
Ám ehhez valódi radikalizmus kell, nem a Jobbik csendőrözése vagy horthyzása vagy pár évtizedre visszanyúló nosztalgiázása, még csak nem is Marx elmélete. Ezek vakvágányok, radikalizmusuk nem mélységi, csak felületes.
Izraeli repülők Magyarország felett, teljes a pánik. Maga az alaphír sem érdektelen, de még érdekesebb a fogadtatása, a jónép reakciói. Félelmetes, tényleg. Olyan összeesküvés-elméletek szövődnek itt, hogy kész, tökéletesen szemléltetve van a népünk kreatív…..
kogito 2010.03.19 11:08:22
@az igazi Sipi: való igaz, lehet olyan kimenetele a dolognak, hogy te minden nap bejárhatsz majd a fal mögé talpat nyalni, nekem meg csak egy kis foszforos bomba jut. De nem biztos, hogy így lesz :)
kogito 2010.03.19 11:11:19
@kogito: lehet, hogy mi választottuk őket. És lehet, hogy most is rosszul választunk. De úgy látom, keményen dolgozol azért, hogy ez legyen a nyerő forgatókönyv! Amúgy lehet, hogy te része vagy a politikai elitnek, én nem. Nincs hozzá gyomrom:)
kogito 2010.03.19 11:24:36
@az igazi Sipi: hát akkor mért nem azoknak akarod a zászlónyelet feldugni, akik idgen létükre itt jártak, meg a főnökeiknek, meg akik tudtával bejöttek az országba? Vagy magadnak, mert te vagy mellettük az agitátor :)
A magyar büntetőügyek nem a bíróság előtt dőlnek el, hanem már a nyomozás során. Ez pedig a rendőrök és az ügyészek felségterülete. (Fotó: blikk.hu) Hétfő óta biztos: rendőri erőszak esetén normális ember nem tesz feljelentést Magyarországon, hiszen semmi értelme. A…..
Levélírónk érdekes cikket talált az óvodáskorú gyerekek nevelésére vonatkozóan. Új irányelv jelenik meg, kerülni kell a nemi szerepek megjelenését, meggátolva ezzel a társadalomra ezek szerint káros hagyomásnyos nemi szerpek beidegződését. Nagy szerencséjük van a…..
kogito 2010.03.04 13:42:12
@kolbászoszsömle:
Szóval magad azért többre tartod, ugye ?
Humoros,amit írsz, mindenesetre nem szeretnék egyáltalán a gyereked lenni :). Amit sorolsz, az nem a kúltúra része, hanem egy házi-parancsuralmi rendszer leírása, ami egy rabszolga rendszert támogat.

Weöres itt az állati-gépi-kétértékű emberi logikát gúnyolja :)

A szabályok már régen nem arra valók, hogy segítsék az embereket!
Nézz rá a rendeletek sokaságára ! Egy egy esetben szakértők hada évekig dolgozik azon, hogy egy szerencsétlen flótásnak az adott egyszázad másodpercben mit kellett volna helyesen cselekedni, szakértő és profi ( és pártatlan) bírák hosszas vizsgálódás után egymásnak teljesen ellentmondó ítéleteket hoznak. És mégse az igazság győz, hanem akinek több pénze van, dörzsöltebb ügyvédei.
A szabályok 99,99 %-a teljesen felesleges, csak az emberek felelőtlenségét növeli, az intuíció kialakulását hátráltatja, megfojtja a társdalmat, az emberek kezdeményező készségét, végső soron egy kultúr-állatot ( majmot WS-nél) csinál belőlük.
De éppen ez a célja, vedd észre !
Az a célja, hogy ne találj értelmes munkát, ácsingózz és ügyintézz a hivatalokban. Mulatságos, hogy éppen ezeket a példákat hozod, nyilvánvaló, hogy semmiféle nagyobb léptékű ok-okozati rendszert nem vagy képes áttekinteni a kétértékű logika foglyaként.
kogito 2010.03.04 15:47:03
@kolbászoszsömle: magadban már régen lehülyéztél :)

No most bár magadat nagyon sokra tartod, elmagyarázom neked ezt a mondatot ( nem az első eset, hogy egy mondatot nem értesz, de ez így van rendjén, mit várjunk attól, aki egy hiller szörnyeteg rendeletét helyesnek tartja ) :

"A szabályok már régen nem arra valók, hogy segítsék az embereket!"

Ez tudod nem azt jelenti, hogy idézlek :"pl. holnap menjünk kirándulni."

No most előbb tegyél egy próbát :
anélkül, hogy a papírjaidhoz, vagy a gúglihoz fordulnál, kezd felírni magadnak szépen sorba a hatályos jogszabályok gyűjteményének paragrafusait !

Mindenki más kipróbálhatja !

Hányat ismersz pontosan, hajszálpontosan, nem félreértve, precízen, hogy mit is jelent egy egy § ?

No látod, az intuícióm azt súgja, hogy nagyon nagyon keveset vagy egyet se.
No látod, a 99.99 % -ot biztosan nem ismered, meg más se ismeri, tehát az biztos, hogy ezek a szabályok nem segítenek !

De most mondok egy másat : ne tedd azt mással, amit magadnak nem kívánsz ( vagy más változatok is vannak )

Vagy csak egyszerűen : szeresd felebarátodat !

Ha ezeket betartod, barátom mégcsak sok intuíció se kell, hogy norális társadalomban élhess.

És ezt bárki könnyen megjegyezheti, észben tarthatja, és ezek segítő szabályok.

Persze ha most arra gondolsz, hogy szeretnél egy faszt a szádba vagy a seggedbe, és akkor másnak is szeretnél ... , akkor csak a hiller nevű szörnyszülött szellemi szintjére mégy le ( vagy a szetei ... gyurcsány szörnyszülöttekére), akinek valószínűleg ilyen rejtett vágyai és gondolatai vannak , és ezért foglalkoznak a nemi sztereotípiákkal meg a buzi felvonulások látogatásával.
Biztosíthatlak, normális ember - és abből még mindig elég sok van, és ha hillert meg a bandáját kivonjuk a forgalomból, visszavonjuk a rendelkezéseit, akkor még sokkal több lesz - sosem gondol a szabály ilyen módon való alkalmazására, és pontosan tudja, érzi, hogy a fentebb említett, az emberiséget segítő szabályok mit is jelentenek.
kogito 2010.03.04 16:33:07
@kolbászoszsömle: ha már mindent a szádba kell rágnom, akkor a szeresd felebarátodat Jézustól származik. A másikat a buddhisták is ismerték.

Érted ebből esetleg, mit jelent a "már régen" kifejezés ?

Vagy az "ember" vagy a "segítség" szavakat nem érted ?
Igen, az "ember" vagy a "segítség" szavakat nem érted .
w A gyermekkor vége 2010.02.03 06:30:00
Kedves magyar radikálisok! Látom, sokan eltévedtek a hülyeség erdejében, és esetleg mellényúlnak, aztán meg jönne a sírás a nem ilyen lóról. Hadd segítsek. A valódi nácikkal meg a fasisztákkal nem foglalkozom, ők igazolatlan órával kimehetnek. Azoknak a fejével akarok…..
A Magyar Villamos Művek Zrt. többszöri sikertelen próbálkozás után az elmúlt napokban kikényszerítette, hogy „a másik fél” az MVM Csoport tulajdonába adja azt a horvátországi szállodát, amelyet nagyjából egymilliárd forintért vettek bérbe egy bizonyos „Mrs…..
kogito 2009.07.24 16:09:30
@Ménemá: nem helyeslem a halálbüntetést !
1. addig kellene tekertetni vele egy dinamót, amíg vissza nem termeli áramban az ellopott értéket és a kamatait
2. azután egy riksa elé fogni, és beállítani egy buszvonalra, amíg le nem dolgozza a BKV-nak okozott kárt.
3. és mivel a lopott vagyon is öröklődött volna, öröklődjön a ledolgozandó büntetés is :)
Sortörés Kivéve, ha 2009.07.05 16:12:00
Bede Márton az indexen azon a véleményen van, hogy a törvényeket, bírósági ítéleteket el kell fogadni és tiszteletben kell tartani, illetve hogy a holokauszttagadás és a Magyar Gárda betiltani akarása elméletileg kívánatos, de gyakorlatban megvalósíthatatlan próbálkozás.Ahhoz,…..
kogito 2009.07.06 10:55:28
@FILTOL: Nem az ember van a szombatért, hanem a szombat az emberért. Mondta anno Jézus.

Nem az ember van a JOG-ért, hanem a JOG-nak kellene lenni az emberért.

Ez a JOG pedig abszolut emberellenes.

Egyetlen embertípust véd, a bűnözőket.
És itt mindegy, hogy ez a bűnöző csak más ember kertjéből lopja el az uborkát, vagy milliárdokkal kurtítja meg a közösséget.

Most jól kitapinthatóan egyetlen olyan politikai erő és közösség van, aki ezt komolyan meg akarja változtatni.

A Gárda emberei nem a korábbi politikai elitek talpnyalói.
Ezért - a korábbi politikai és gazdasági elit , vagyis - a bűnözők és bűnpártolók szempontjából teljesen érthető módon , saját önvédelmük érdekében fell kellett oszlatni őket.

Ennyi történt.

Nem az a kérdés, hogy a JOG oldalán állsz-e, hanem az, hogy a JOG ezen formájának eszközeit megalkotó és alkalmazó bűnpártolók oldalán gondolod-e a helyed, vagy nem.
w A legszebb öröm 2009.05.12 04:30:00
Gyászba öltözött a magyar baloldal. Legyünk velük megértőek és kedvesek, nehéz napokat élnek át most. Pécs eleste velőtrázó fájdalom. Mert ha Szili ekkorát bukott Pécsett, akkor ki állhat meg? Hol marad egy talpalatnyi menedék nekik? Pedig akár örülhetnének is, ha…..
kogito 2009.05.15 09:29:12
@eMeL: Érdekes módon az osztály fő-linkje, a KISZ-patkány Szaxi ( így hívtuk Szekeres-t) nem lett katona, mások azok lettek.

Ha nem ismered, minek mentegetsz egy pártgörényt?

kogito 2009.05.15 12:05:07
@eMeL: Az is egy megoldás, ha magaddal mérsz másokat. De vedd észre, ez a folyamatos degradáció forrása, ez már a lehúzó spirál alja.
Én inkább kedvenc költőmmel értek egyet : "a mindenséggel mérd magad".
És amíg tetteidben a " fortélyos félelem igazgat" - amely félelem fortélya, hogy Önmagad abszolút tévesen identifikálod - addig hiába szeretnél önmagad lenni :)
A bizonyítékokon alapuló tudományos orvoslás és a homeopátia szinte egy időben, egyazon kihívásra adott válaszként alakult ki a 19. század elején. Az érvágással, hánytatással, purgálással, mérgekkel kezelt pácienseknek valami drasztikusan új dologra volt szükségük. Az egyik vonalon elkezdték…..
kogito 2009.05.11 10:47:01
@Joco74: Ez már jó kiindulási alap.

Az a tény, hogy létezik placebo hatás, léteznek pszichoszomatikus betegségek, bizonyítja, hogy a gyógyulás az ember mentális állapotától és hitétől nagymértékben függ.

Lehet ezt a hitet rombolni és lehet küzdeni ellene - mint ahogyan ezt a szkeptikusok és a gyógyszermaffia ügynökei teszik, azonban ez bizony végső soron emberellenes tevékenység.

Kinek az érdekeit sérti, ha egy ember szelid, természetes vagy mentális megelőző vagy gyógyító módokat alkalmaz kemoterápia helyett ?

A tudományét biztosan nem, hacsak az a tudomány nem áll a gyógyszergyárak szolgálatában.

Ha a tudomány valódi tudomány lenne, akkor nem azt bizonygatná, hogy az ember jóravaló olajozott gépként csakis gépies módon adagolt szerektől gyógyulhat meg, hanem felismerve az említett tényeket olyan módszereket dolgozna ki, amelyek feltárnák ezek mechanizmusait és megerősítenék az amúgy csodálatra méltó emberi szervezet szellemi és biológiai képességeit az öngyógyításra és a hibátlan működés fenntartására.
A hivatalos tudomány azonban az egyszerűbb utat választotta, a kényelmes utat, a jól fizető utat.
A beteg ember, a betegségtől félő ember jól tejel, arról nem is beszélve, hogy a félelem, a depresszió nyilvánvalóan erőteljesen rombolja az ember saját védekező képességét és fokozza a betegségekre való hajlamát.
Ennek megfelelően nyilvánvalóan folyamatosan félelemben kell tartani az embereket (rettegj a kergemarhától kezdve a madárinfluenzán át a sertésvírusig mindentől), hogy tudomány, gyógyszeripar és a politika emberei hatalmas összegeket tudjanak a félrevezetett emberek zsebéből kihúzni.
kogito 2009.05.11 12:50:02
@ment_a_lista:

Nem csak a homeopátiáról írtam, hanem minden olyan módszerről, amely képes az ember saját képességeit ( legyen az gyógyító vagy megelőző) növelni.
Bármit csinál az ember, legyen az vitaminszedés vagy imádság, vagy történetesen a betegségtől való félelem, azzal befolyásolja a pszichéjét. Ez persze sokszor csak nagyon kis mértékű, sokszor nem is mutatható ki tesztekkel.
Azt nem tudom, hogy van-e rákellenes homeopátiás szer, de nem is érdekel, nekem megvan a magam módszere. Mellesleg a húgom két éve halt meg rákban, minden kemoterápia ellenére, a sógorom túlélte ( vajon meddig?), csak éppen csaknem zombivá vált, tehát nem hiszek a rák gyógyíthatóságában, viszont én pedig nem félek attól, hogy rákos leszek, tehát nem is leszek rákos :)
Ugyanúgy nem fázok meg, nem kapok torokgyulladást, miután sok éven át rendszeresen ez történt, allergiás lettem előbb a sumetrolimra, aztán már csak minden második fajta antibio használt, hiába vetettem ki a mandulámat, most egyszerűen évek óta nem fáztam meg.
De ha mégis egyszer így történne, akkor persze vannak gyógyító módszerek, legvégső esetben az antibiotikum jönne.
Antibiotikus hatása van egyébként a méznek, vagy a paradicsomnak, vagy mondjuk a vérehullató fecskefűnek, az antibiotikumok nem a penicillinnel kezdődtek, azt persze a legtudatlanabb és leglustább ember is könnyen képes adagolni. És persze amíg sok ilyen ember van, van ezeknek a szereknek is létjogosultságuk. Én nem ezt akartam kétségbe vonni, amiről én írtam, annak az a lényege, hogy az evolucióban hosszabb távon az nyer, aki önmagát képes megváltoztatni, nem az, aki a környezetét változtatja meg. És az igazi, a perspektivikus tudománynak ezt kellene szolgálni :)
 Az utóbbi néhány hónap erőszakos cselekményei folytán lincshangulathoz közeli állapot alakult ki Magyarországon. Rekordokat döntöget az országban a bankrablások száma, a személy elleni erőszakos cselekményekhez hasonlóan. Az i-re a pontot a szombaton leszúrt kézilabdás…..
Gulyásdemokrácia Veszprém után 2009.02.08 23:55:00
A cigánybűnözéssel az az alapvető baj, hogy létezik, de nem úgy. Egy hatalmassá váló társadalmi problémával állunk szemben, amit mindenki vagy letagad, vagy teljességgel hibás - a szó orvosi értelmében őrült - megoldásokat kínál rá.Hiszen cigánybűnözés abban a…..
kogito 2009.02.09 11:17:39
@Blau t:
A problémák mélyebbek, a megoldásoknak is annak kell lenni.

A fejétől büdösödik a hal.
No most nem csak Gyurcsány és csapata a fej.
Hanem csaknem az egész magyar ( és nemcsak magyar ) elit és értelmiség.

Már nem csak a hal feje büdös, hanem az egész teste.
Igaz, éppen a fej nem érzi ezt.

Ha érezné, akkor elpucolna és nem traktálná az embereket tovább saját rosszabbnál rosszabb, sose működött és sosem működő ötleteivel.

Szóval büdös (bűnös) már az egész ország, az pedig teljesen közömbös, hogy mindenki, minden egyes ember, minden csoport fel tud hozni saját mentségére valamit.

Miben is áll ez a bűnfertő ?

A legzavaróbb bűnös tetteknek és megoldásoknak három alapvető típusát figyelhetjük meg.

Az első kategória : az üldözött, mindenki által bűnnek gondolt tettek és megoldások , amelyeket többnyire egyén követ el egyén ellen. Ilyen a lopás, rablás, erőszak, gyilkosság. A jellemző időtávlat a ma problémáinak megoldása.

A második kategória : a nem (eléggé) üldözött, a többség által bűnnek nem is tekintett megoldások, amelyeket egyének követnek el közösségek, és közvetve az egész ország ellen.
Példák erre : segélyen élni munka helyett, rokkant nyugdíjat felvenni egészségesen és munkaképesen, nyugdíjat felvenni az életerő teljében negyvenegynéhány évesen, haszontalan és értéktelen munkát vagy alibi munkát végezni jó pénzekért . A jellemző időtávlat néhány év túlélésének a biztosítása .

A harmadik kategória : a kettes kategória kiemelt esetei, sokszor egyáltalán nem üldözött, sőt többnyire bűnnek se tekintett tettek és megoldások , amelyeket jórészt intézményesítettek, törvényesítettek, amelyeket ilyen védelem mellett egyének követnek el nagy csoportok és az egész ország kárára. Ennek a pénz alkategóriájára példák : a kettes kategóriánál nagyságrenddel nagyobb összegek felvétele, bankárok, politikusok, csaló felszámolók, korrupt hivatalnokok, a pályázati rendszerek vérszívói, sok cégtulajdonos és cégek vezető menedzserei. Ennek a második, az eszmei alkategóriájához tartoznak a döntnökök és hangadók, akik ezt a rendszert kialakították, fenntartják, támogatják, a megváltoztatását akadályozzák, legyenek azok politikusok, pártfunkcionáriusok, a média vezetői és hangadói, a blogírókig vagy véleményt nyilvánítóig. A jellemző időtávlat : a jövő hosszú évtizedeire kiható rombolás.

Mindenki tudhatja, hogy az első leginkább ( de nem kizárólagosan ) a cigány, a második leginkább a magyar, a harmadik leginkább a zsidó (vagy a teljesen magából kifordult és elbutult magyar ) tipusú, szellemiségű , mentalitású emberekre jellemző.

Miért előnyös ez a felosztás ? Mert megadja a megoldási stratégiát.
Nem az elméletileg lehetséges legmélyebb szinten, a nulla bűnözés szintjén, ( ez éppen kétezer éve adott), mert ez a fertőnek ezen a szintjén szóba se jöhet.
És nyilván nem is a pillanatnyi megoldások, a napi túlélés szintjén, mert az minden középtávú esélyt leront, és továbbra is lefelé vezetne bennünket, és mert ez maga is három/kettes kategóriájú bűntett lenne.
A megoldásokat ugyan ma kell elkezdeni, de azoknak a jövő évtizedeiben kell hatniuk, semlegesíteni kell és meg kell fordítani az ezen időtávlatban már ható romboló tényezőket.

Ehhez a fej teljes egészsége szükséges.
Mindaddig, amíg a fej nem egészséges , vagy legalábbis nem kezd el radikálisan gyógyulni, a test maga sose lép a gyógyulás útjára, csak még mélyebbre süllyed.

A fej minősége nem az azt alkotó emberek bőrszínétől vagy fitymabőrük meglététől vagy hiányától függ.
Kizárólag a szellemiségtől és mentalitástól.

Pédaként, akik úgy gondolják, több rendőrrel és pénzzel a problémák megoldhatók, nos éppen ők a három/kettes kategóriájú bűnözők és a rohadás forrásai. Ezek az emberek a jövóben soha nem juthatnak a fej közelébe, soha nem juthatnak semmiféle hatalmi pozíció közelébe se, semmiféle népbutító média pozíció közelébe se.
Persze csak ha gyógyulást és kilábalást akarunk.

A következő történt: Forrás: Guardian Egy 15 éves srác egy olyan táblát tartott az egy Anonymous által szervezett békés szcientológiaellenes tüntetésen Londonban, május 10-én, ami az állt, hogy "a szcientológia nem vallás, hanem egy veszélyes szekta." Az egyik…..