Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ingi

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A lassan az élet minden területét sújtó rablóadók hatására nem csak a Sparban kerekítik maguk felé a kedvezményeket, hanem az Auchanban is: Egy érdekes ügykezelésről szeretnék beszámolni. Lehet csak nekem új a dolog. Még anno decemberi nagy bevásárláskor vettem az egyik…..
NMM tévesen gondolta, hogy első középfokú OKJ-s képesítése ingyen lesz. Az iskola elindulása után nem sokkal derült ki, hogy az adminisztrációs díjon felül a második félévtől már inkább 54000 forintot kellene fizetnie: Tisztelt Oktatási Hivatal! Az ügy, amiben Önökhöz…..
Mindig különös izgalommal fogadom az olyan történeteket, melyeket a határátkelést éppen frissen megtapasztaló emberek írnak, hiszen izgalmas látni, miként csapódnak le az első tapasztalatok, milyen az első rácsodálkozás, melyek az első élmények – legyen az a nyelv, egy…..
Ingi 2013.09.06 11:28:41
No, nem én, ilyen eszembe sem jutna (...), miként mai szerzőnknek, Gergőnek sem, ám Japánban, ahonnan egyetemistaként írt, mindennapos fordulat egy-egy beszélgetés során. Szóval ma a Távol-Keletre kirándulunk, és az egyetemi részletek mellett az is kiderül, vajon tényleg többe…..
Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban. A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a…..
A sorozatok hétről-hétre leültetnek a képernyők elé, de vajon mi a titkuk? Persze mint kiderült, már a kérdésfeltevésünk is vészesen ódivatú. Miért is hétről hétre? Minek annyit várni, hiszen azonnal látni akarjuk a folytatást! Lehetőleg mindet... az egész sorozatot…..
Ingi 2013.05.29 10:41:09
Miközben Európában és így Magyarországon is a legtöbben már a nyári vakációt tervezgetjük, fel sem merül bennünk, hogy ne tekintsük teljesen természetesnek, hogy a pihenés idejére is fizetést kapunk. Nem mindenhol van ez így, az amerikai munkavállalók negyedének például…..
Aki rendszeresen követi a blogon megjelenő történeteket, alighanem emlékezik még Ókidlire, aki tavaly küldte el (meglehetős vihart kavart) történetét Németországból, ahol au pair-ként dolgozott. Most ismét írt, ezúttal isztambuli tapasztalatait mesélte el, egyebek mellett az is…..
A közösségi média elkísér minket a mobiltelefonunkon, ha pedig hazatértünk, tárt karokkal vár az otthoni gépünkön. Persze jóból is megárt a sok, ezért összegyűjtöttünk néhány jelet, ami arra utal, hogy kevesebb időt kellene tölteni a virtuális kapcsolatok ápolásával. A…..
Határátkelő Az utópia csapdája 2012.10.17 07:01:00
Nagyon izgalmas írás következik, hiszen Balázs segítségével megjárjuk benne Ausztráliát és Norvégiát (az út során lesz majd másfél méteres gyík és kedves biztonsági őr is), de engem nem ez fogott meg benne a legjobban, hanem az, ahonnan az egész kiindult. „Egyik délután…..
Ingi 2012.10.18 15:14:00
@Zitalein: Egyetértek, és már itt is írták páran, hogy a "középrétegről" nem sok említés esik....akik nem sztárszakmával rendelkeznek, nincs évtizedes szupertapasztalatuk multinál, de nem is szakmunkások... Tehát a két közhely, a mosogatósok és a mérnökök közöttiek :)
Olyan régen jártunk már Ausztráliában, hogy úgy gondoltam, éppen itt az ideje. Ráadásul itt várt Szandra története is, aki merész volt, de bejött neki. Hogy miként, az kiderül a posztból! „Idén áprilisban érkeztem Ausztráliába turista vízummal, attól a vad ötlettől…..
Ingi 2012.10.03 22:29:23
@telepi vagány:
Kirekesztő?!:D Még messziről sem szántam annak...de nem is értem, hogy lehet ezt így értelmezni :)
Én inkább arra gondoltam, hogy előfordulhat, hogy nőként sok "férfias" szakmában egyszerűen nem vesznek komolyan. Ez nem jelenti azt, hogy nem lehetne nőknek ilyet űzni, sőt :) Én sem vagyok annyira tipikusan "nőies".
Ingi 2012.10.04 22:32:43
@telepi vagány: Nem vitázom. Ha nem vetted volna észre, egyetértek veled, bár igaz, nem írtam konkrétan...de a köztudatban sajnos ez él még mindig. Ez nem az én véleményem!
Nem kell ennyire véres szájjal nekem esni :) Kissé üldözési mániád van szerintem, vagy érzékenyen érint a téma....
Én meg azért nem mentem mérnöknek, mert szerintem nem lenne elég affinitásom hozzá :) bár nem próbáltam....nem azért, mert nő vagyok :)
Nem csak Oroszországba, hanem egészen az Udmurt Köztársaságba megyünk, ami (miként azt Kutya79 megfogalmazza) még „éppen Európa". Legalábbis földrajzilag. Kutya79 ígérete szerint ez egy sorozat első része, melyből kiderül, hogy már bejutni sem könnyű az országba; hogy milyen…..
Ingi 2012.09.29 22:15:54
@01234567:
Akkor ebben egyetértünk :D
Én csak rávilágítottam, mire gondolhatott a "költő" :P
Ismét egy olyan poszt következik, melynél érzésem szerint szinte mindegy a helyszín, a lényeg a szerző gondolkodásában rejlik. Bevallom, nekem tetszik Ádám gondolkodása, és a legtöbb dologban egyetértek vele – kíváncsi vagyok, Ti miként látjátok. „Nemrég akadtam a…..
Határátkelő Nagy levegő, rajta! 2012.09.26 06:53:00
Ma hajózni megyünk, egészen pontosan folyami hajóra dolgozni. Andy navigál minket, aki rengeteg hasznos tanáccsal szolgál, kezdve attól, hogy milyen ruhát érdemes bepakolni, egészen addig, hogy miért kötelező a mosoly. Ja, és kiderül, vajon meg lehet-e élni egy egész hónapig…..
Ingi 2012.09.27 18:09:20
@VíziLó: Úgy látom, nem vagy népszerű a véleményeddel, pedig ezzel én is egyetértek...:)
Pont valamelyik nap jegyezték meg, hogy "nem mosolygok" a munkában (munkaköri kötelesség).
Mindig kedves vagyok, segítőkész, nem búval baszott, köszönök, szívesen megyek dolgozni, megköszönök mindenkinek mindent...csak épp nincs állandóan "ezerwattos" vigyor a képemen. Szerintem is természetellenes.
Nyilván mosolygok, de okkal, ha valaki olyat mond, vagy ilyesmi...szóval valamibe csak bele kellett kötni :) Érdekesmód a vevők többnyire megjegyzik, hogy kedves vagyok, meg aranyos...de ugye aki nincs ott, az nem tudja, csak pofázik fentről :)
Talán furcsa ilyet írni egy blogposzt előtt, de igazi fejlődéstörténetet olvashattok ma. Bevallom, nekem nagyon tetszett az írás, mert nagyra becsülöm, ha valaki képes tanulni a kudarcaiból és más emberré válni általuk. Miként ez Annával is történt. TROLLFIGYELŐ: Trollt…..
Talán a mai posztot páran túl rövidnek, vagy (miként a szerző, Mach Ag is írja) „száraznak" érzitek majd, ám mégis fontosnak tartom, hogy megjelenjen a blogon. Elsősorban azért, mert megmutatja, hogy közel a hatvanhoz sem szabad feladni, 57 évesen is meg lehet…..
Ingi 2012.09.23 17:39:12
@gyászhuszár: Egyetértek.
Emlékeim szerint Oroszországban még nem nagyon jártunk, úgyhogy éppen ideje volt Annamária írásának, melyből sok egyéb mellett kiderül, miért kellett Moszkvába egyetemre járnia, miért nem mert hetekig tojást venni, no és persze ott a Nagy, Eldöntendő Túró Rudi…..
Ingi 2012.09.22 15:12:04
@dr. Trebitsch: Oké, köszi :) Látszik, mennyire világlátott vagyok :$ :D Na de majd egyszer én is....:)
Ingi 2012.09.22 15:16:52
@think different:
Egyetértek, tényleg nagyon szépek, de pl. az ukránok is...van egy ukrán barátnőm, mindig elégedetlen magával, panaszkodik. Egyszer mondtam neki, hogy ugye viccel, szerintem gyönyörű (és komolyan az, nem csak úgy vigasztaltam) :) Erre ő: Áááá, Ukrajnában ez az átlag...Mondom: Ja, bocs :D:D

Az orosz angol akcentus tényleg aranyos meg szexi :) Pedig lány vagyok :D
Igen, déli országról van szó, méghozzá Portugáliáról, ahol elég kevés dolog van úgy, ahogyan az le van írva. De ezen már meg sem fogunk lepődni, különösen, ha elolvassuk NK írását. Érdemes, nekem nagyon átjött a „feeling". TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj a…..
Ingi 2012.09.09 00:56:55
Ezeken felröhögtem :D

"nappaliban élni kell...
Aha, mert ha leveszed a cipődet, akkor meghalsz?
Vagy cipő nélkül nem élet az élet?"

"Amerikában a mexikói bejárónő szépen belemártotta a felmosóbotot a vécécsészébe, s gyönyörűen felmosta vele a lakást. Utána aztán órákig suvickoltam mindent hipóval. Mivel a lakáshoz járt, kirúgni nem tudtam, de végül megkértem, hogy többet ne jöjjön, a fizetését akkor is megkapja. Ezek után híre ment, hogy piszkosak vagyunk, mert nem kérjük a takarítást."

:DDD

A poszthoz:
Én is nagyon élveztem olvasni, érdekes volt annak ellenére, hogy én abszolút nem vágyom mediterrán országba. Bár még sosem voltam :) Nem bírom a nagy melegeket :/

A cipő témához:
A lakótelepen nekem is furcsa volt, hogy sokan kint hagyták a lépcsőházban a cipőket...én mindig féltettem volna, hogy következő alkalommal nem találom ott...ugyanígy a bicikli. Bárki be tudott jutni. Hiába, ez Magyarország :D "Nyugaton" lehet, hogy engem sem foglalkoztatna.
Én csak akkor utálom levenni a cipőmet máshol, ha bonyolult a művelet, pl. soksoros bakancsban :D
Egyébként rugalmasan állok a dologhoz, itthon is mindig mondom, hogy nem kell, de aki akarja, az vegye le. Általában az van, hogy szinte rohamtempóban dobálja le mindenki, mintha sértés és illetlenség lenne, ha magadon hagyod. Mire végigmondom, hogy de nem kell, már mindenki zokniban van XD
Más házában meg majd a házigazda megmondja, mi a szokás.
A mai poszt felvezetőjét azzal kell kezdenem, hogy soha nem hittem a sztereotípiákban és az általánosításokban, mert minden ember sorsa más és más. Számomra az előítéletekkel a harcot sikeresen felvevő Dániel írása is ezt támasztja alá – hogy miért, az rögtön…..
Ingi 2012.09.06 21:15:32
@péniszirigy feminista szűz strihkurva:
Nagyon igazad van! Állítólag pl. a fiatalokat keresik....hát én ezt nem vettem észre...:)
Az ideális alkalmazott: legyél 25, 10 éves tapasztalattal :)
Ja, de persze az ismerős sem hátrány...
A távol-keleti ország számomra mindig meglehetősen ellentmondásosnak tűnt. Vonz a kultúra, a gasztronómia, taszítanak ugyanakkor a merevnek tűnő viszonyok és a helyhiány. G. szerencsésebb, mint én, hiszen neki megadatott, hogy mindezt saját tapasztalatai alapján döntse el.…..
Mai történetünk megírója, Sherlock tulajdonképpen válasz után nyomoz: vajon nekivágjon-e a nagyvilágnak, vagy maradjon. A kérdés persze most is sokkal bonyolultabb annál, mint hogy egyszerű sablonválaszt lehetne rá adni, mint ez a következő sorokból is kiderül. Segítsünk…..
Ingi 2012.09.03 14:56:25
@amy.m: +1...
Aztán hogy teljesülnek-e, az más kérdés. Ivettnek és párjának teljesült, megtapasztalták, milyen az, amikor „leesik a húszfillér". Az írás Grazból érkezett, hogy miként jutottak odáig, rögtön kiderül. TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj a…..
Ingi 2012.09.02 16:14:34
@Franciakrémes:

Minden elismerésem a tiéd!
Görögországról manapság sokat lehet hallani, éppenséggel jót elég keveset. A mély válsággal küzdő országban a zavargásoktól a kormányválságig minden volt, amit az ember nem szeretne megtapasztalni, ami egy turizmusból is élő állam esetében a szokásosnál is kellemetlenebb.…..
Ingi 2012.09.01 13:48:41
@magyarlanykairoban:
Ne felejtsük el, hogy a turizmus-vendéglátás alapjában véve közgazdászképzés. Ami pl azt jelenti, hogy kb 2 évig ugyanazt tanulják, mint a pénzügyesek, nemzetközi gazdálkodók és a kereskedelem-marketingesek. Együtt is járnak az órákra. Csak utána jönnek a szaktárgyak. Ja és ezekből a szakokból csak kettőnél kell két nyelvből szakmai/felsőfokú nyelvvizsga, amiből egyik a turizmus. Anélkül nem kapsz diplomát. Szóval annyira azért nem nézném le ezt a szakot, mint sokaktól hallom.

Egy OKJ-s képzésnél nem tanulnak ilyen részletesen gazdasági, menedzseri meg akármilyen ismereteket, csak lebutítva...nem véletlen 2 éves.

"2, a turizmus szakon szerzett diploma a kesobbiekben az elorejutasban segit? pl hogy valaki esetleg menedzserre valljon? Szerintem ez sem,mert eloleptetni azert leptetnek elo valakit, mert jol dolgozik, fuggetlenul attol, hogy milyen papirja van a zsebeben."
Igazad van abban amit leírsz, de ez elsősorban külföldön van így, ahol tényleg az a fontos, mennyire tudod jól csinálni, amit csinálsz. Ennek így kéne lennie itt is, de hát ugye a papírok és rokonok országa vagyunk...:) Eredetileg tényleg úgy lenne, hogy a diplomával menedzser dolgozik (ezért is közgazdász képzés, mert hát felszolgáláshoz minek tudj integrálni), az OKJ-van pedig a pincér stb.

Szóval elmondhatjuk, hogy nem a papír teszi a jó vendéglátóst :)