Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Flandry

228 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hatalom által alkotott és felelőtlenül változatlanul hagyott szabályok mindannyiunk életét elveszik és még csak nem is tiltakozunk ellene. Arról volt szó, hogy azért kell a vészhelyzeti felhatalmazás, hogy gyorsan reagálhasson a kormány. Hol van a "húzd meg - ereszd meg"?..
        Békés  fajtestvér, az egykori szkinhed, ma ideológiai böllérbicska, interjút adományozott  Veszprémy exfajtestvérnek. Ez egy ilyen átlagos nap, itt be is fejezhetném a posztot.      Békés fajtestvér a Kommentár nevű fajlap újabb számát mutatta be, ahol olyan világhírű filozófusok harcolnak…..
Flandry 2020.09.15 18:40:50
1982. április 2-án argentin katonák szálltak partra az Egyesült Királyság felségterületének számító Falkland-szigeteken annak érdekében, hogy a szigeteket Argentínához csatolják. A partraszállás hírére a britek egy gyorsreagálású haditengerészeti csoportot indítottak útnak az agresszió…..
Flandry 2020.02.14 12:34:52
@MAXVAL bircaman közíró: igen valóban :-) , de röhögni fogsz van olyan szervezet ahol van tengerész patikus, a németeknél pl:
de.wikipedia.org/wiki/Flottenapotheker

-off-
Január utolsó napján publikáltuk a Budapesti Liszt Ferenc Repülőtéren megesett "kalandjainkat", és közben némi kritikát is megfogalmaztunk Budapest légikikötőjével kapcsolatban. A poszt eddigi rövid "történelmünk" legtöbb oldalletöltését generálta és helyenként elég kemény kritikákat eredményezett…..
"(....)de hát, ez az „egyszerű ember isteni jogának" korszaka volt. Mindegy, megfizettek az ostobaságukért." "A világ olyan, amilyen, nem pedig olyan, amilyennek látni szeretnénk. Választani a hatalom gyakorlását is jelenti egyben; ez a legfelsőbb hatalom, amiből minden más ered – .... Ha akarjuk…..
Ma reggel órát tekertünk, életbe lépett a téli menetrend és a Wizz erre a napra időzítette az új csomagszabályának bevezetését. Nem adott ki róla újabb közleményt, de egy nyilatkozat alapján nagyjából sejthetjük, hogy kitől veszik el a kézicsomagját és kitől nem. A változásról annak bejelentése…..
Flandry 2017.10.29 17:41:46
@juletræ: az öledbe kérlek, vagy típustól függően akár az ülésen is lehet akasztó de ne fel, mert aztán csodálkozunk, hogy nem fér el a táska, bőrönd, aminek inkább kell a hely, de a duty free-s zacskónak sincs ott semmi keresnivalója, meg a retikülnek sem.

Aztán jön a delikvens az utolsó percben, a félméteres bőröndjével és húzza a száját ha szerencsétlen sztyuvi sehova sem tudja bepréselni, de eszébe nem jutna az ülés alá tenni, mert az derogál mi, hát üljél kényelmetlenül másfél órát és tanuld meg egy életre.
"Auf uns,... Von unsere Art gibt es wenige und keiner hat es überlebt." "Ránk, a fajtánkra, akikből kevés van és eddig senki se élte túl..." Schattenwelt  / A Knight of Ghosts and ShadowsPoul Anderson..
... wir wurden geschaffen, weil die Götter sich bei einer Pose einen vergnügten Abend machen wollten - doch nein, unmöglich. Wir spielen mindestens klassische Komödie. ... azért teremtettünk, hogy az istenek pózolhassanak velünk egy szórakoztató este erejéig - de nem, ez nem lehet. Ha már játszunk,…..
Fotó: Flickr/bauernverband   A céges parkolás keserédes világába avatott be minket egyik olvasónk:   Amikor amerikai filmekben láttam, meg olvastam ilyesmit, hogy mekkora jelentőséget tulajdonítanak a parkolóhely közelségének az irodai bejárathoz, csak hüledeztem: miért is csinálnak ebből…..
Orbán váratlan halála teljesen átalakította a 2019-es évet. A hirtelen lehetőséget csak egy valaki tudta megragadni. Lázár végre felkelt és járhatott...
A barna gatyás/szoknyás államtitkároknak kiemelt feladata az egyébként tök érdektelen szakmai konferenciákon való bullshit-mesélés. Ilyenkor az általában elfoglalt miniszter helyett kell lökni a senkit sem érdeklő pozitív jövőképet, amelyet a szakmaiság ostyájába csomagolnak. A legtöbb államtitkár…..
   Az állampolgárok vajon felelősek a rendszerért, amely felruházza őket szuverén hatalmukkal…? Már ha eltekintünk attól, hogy a történelem előtt kellene számot adniuk.    Senki sem kísérli meg, hogy meghatározza, vajon a választó a szó szerint korlátlan hatalmának mértékében felelős-e…..
Jó utat     A Sto-Li közlekedési csomópont, azóta, hogy legutoljára megfordultam itt, mit sem veszített barbár bájából, pedig annak is már jó pár évtizede. A közel ötven méter magas acél cölöpökön elterpeszkedő, dobozokból összerakott építmény fantáziátlanságát csak az irtó mocsok alól kikandikáló,…..
"   Budapest war schon seit Menschengedenken immer eine Stadt der Geschnitzten Schutzengel, die Figuren aus den östlichen Legenden bedeuteten nur einen weiteren frischen Farbenfleck auf der Palette. Noch immer fielen drei Große Katzen und Faun auf einen Goldenen Drachen und Affengott, aber die…..
jateknaplo.blog.hu Kupolaváros 2016.05.13 13:58:15
Mindig öröm, ha olyan játékot mutathatunk be nektek, amiket kicsiny hazánk fiai hegesztenek gőzerővel. Természetesen nincs ez másképp a Kupolaváros című játékkal sem, ami hosszas várakozás után végre kikerült Kickstarterre illetve Greenlightra, hogy a fejlesztéshez szükséges további költségeket a…..
   In den meist unerwarteten Momenten wirst du von Erinnerungen heimgesucht die vergangenen Gefühle mit sich bringen, aber diese festzuhalten ist vergeblich.    Wegen der subtropischen Breite wirkt sich die Winkelneigung nicht mehr aus, die Sonne geht auf, es wird hell, dass es noch Winter ist,…..
   A legváratlanabb időben bukkan fel az emlék, és hozza magával azokat az elmúlt érzéseket, melyeket hasztalan próbálsz újra megfogni.    A szubtrópusi szélesség miatt a dőlésszög már nem érezteti hatását, a nap felkel, kivilágosodik, az hogy tél van, észre sem veszed. Mire hanyag ráéréssel…..
Czett Petra Ugyan Németország és Magyarország kulturálisan nem tér el annyira egymástól, mint mondjuk Kína Magyarországtól, de azért itt is van pár furcsaság, ami kizökkentett a lelki nyugalmamból. Az aggódóknak mondanám, hogy talpra álltam, és újra ráleltem a balanszra...
  Orbán Viktorban hívei főleg a határozott, keménykezű vezetőt értékelik, aki nem hagyja, hogy mindenféle szanaszétbe széledjen-bitangoljon a nyáj. Aki végre nem merül el a liberális demokrácia végeérhetetlen gittrágásos konferenciáiban, kávé-cigarettafüstös…..
Időnként nem úgy alakulnak álláskeresési terveink, ahogy a nagykönyvben meg van írva, de emiatt nem kell aggódni, főleg nem megijedni attól, ha nem a megszokott utat látjuk magunk előtt. Néha álláskeresők nem egyszerűen otthagyják a régi állást és boldogan kezdenek az újba,…..
Gyerekkoromtól Star Wars rajongó vagyok és az új rész is elvarázsolt. Viszont orvosként és méginkább orvosi jövőkutatóként végignéztem az összes epizódot újra és ilyen szemmel érdekes dolgokat találtam. Habár bolygó nagyságú űrhajóktól és fénykardoktól hemzsegnek a…..