Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sZulamith

2 bejegyzést írt és 1357 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
     Pipiboltba igyekszünk én, és a 89 éves valamikori munkatársam. Mögöttünk jön hosszú sorban olyan középiskolás korú csoport. Megállunk, várjuk hogy elmenjenek. Nem köszönik meg, csevegnek vég nélkül. Szerencsére kis településen még nem ez a jellemző. Megyek a temetőbe locsolni, és régóta…..
A mai naptól kezdve egy új elemet vehetek észre a blogokon. Hogy ez a számláló mit, hogyan, mikortól és miért számol, azt ebből a kérdés-válasz posztból tudhatjátok meg. Pontosan mit számol ez a számláló? A nagyon precíz deffiníció a következő: Az adott posztoldalon…..
sZulamith 2022.04.09 20:42:48
@Jumbóka: Benne vagyok. Azt nem értem, hogy miért nem történik valami amikor többünknél jelentkezik ez a probléma. Kedves illetékesek munkanapon várhatunk segitséget?:)
sZulamith 2022.04.12 20:17:46
@Jumbóka: Nagyon köszönöm!!!!!!
Szevasztok! Kérdésem volna! 2008.07.11 17:12:00
Ha kérdeznél vagy javasolnál, itt megteheted a kommentekben! A nagyobb horderejű témákat átemeljük külön posztba, ha röviden el lehet intézni, akkor itt válaszolunk.Fontos: egyszerű hibajelentést ne írj ide, arra való a support kukac blog.hu emailcím. Az ilyen kommenteket…..
Amikor az ember már külföldön él, egy fokkal könnyebb dolga van, ha új lakásba költözne, ám még ilyenkor is érhetik váratlan és nem feltétlenül kellemes meglepetések. Ilyenekkel szembesült a Prágában élő Karel is (aki legutóbb a nagy pogácsa-rejtélyről írt)...
Alighanem sokan képzeljük el magunknak kedvenc olvasmányaink (vagy éppen hőseink életének) fontos helyszínét. Aztán vannak, akiknek megadatik, hogy személyesen is láthassák azt, amit addig csak elképzeltek. Közéjük tartozik P. Elliot is, aki meg is írta élményeit...
Alaszkáról sokunknak alighanem a Miért éppen Alaszka című sorozat jut az eszünkbe, pedig az USA e különleges állama fantasztikusan sokszínű és érdekes hely. Az már más kérdés, hogy mi vonz valakit oda élni, de szerencsére Juditékat valami vonzotta, így megszületetett ez a poszt. (Hogy miért és…..
A nagyon is pragmatikus énemet kell elővennem ahhoz, hogy ezen egyáltalán gondolkodjam. Az ugyanis nem változott, hogy olyan formációra, amelyben Gyurcsány mint "baráti" (felebaráti) politikus érintett, ennek az Istennek az ege alatt nem fogok szavazni. Emiatt pedig automatikusan a pálya szélére…..
Bár nem nagy meglepetés, mert tudományos (és féltudományos) modellek április közepére jósolták a COVID19 okozta halálozások számának maximumát Magyarországon, de mégiscsak lesújtó, hogy világviszonylatban ennyivel rosszabbak vagyunk a harmadik hullámban mindenkinél. Még a második és harmadik…..
Újra bebizonyosodott, hogy Magyarországon a foci mindenek fölött áll. Orbán Viktor kedvenc hobbijának köszönhetően olyan nyitási tervet prezentált a kormány, melynek csúcspontjaként nálunk lehet majd a legtöbb nézője a hazánkban rendezett EB mérkőzéseknek. Péntek reggel azt is bejelentette a…..
Péntek délelőtt óta nem tudjuk, mit akar csinálni a miniszterelnök.  A járvány legdurvább felfutó szakaszában jár, az előző hetihez képest szinte minden nap 50 %-kal több a fertőzött már lassan három hete. A második hullám se volt ilyen durva. Az iskolák zárnak-újranyitnak, teljes a fejetlenség,…..
Ha szolgáltató vagy, akkor te szolgáltatsz. Ha terméket adsz el, az eladás pillanatában akkor is. Amikor előkészíted az eladást, akkor is. Szolgáltatsz, vagyis kiszolgálod mások igényeit. Persze nem csak azért, mert ő kéri, hanem azért, mert ez neked is az érdeked. És minél jobban szolgáltatsz,…..
Határátkelő Hollandia behavazva 2021.02.15 06:30:00
Európa több országában is kemény hidegek és egész nagy havak örvendeztették meg az embereket  - vagy éppen pont nem, attól függően, ki hogy áll hozzá. Zita posztjából mindenesetre kiderül, hogyan fogadták a hollandok a havazást...
Az értékesítési területemen mindig lenyűgözött ezeknek a házaknak a látványa. A szép ács-munka fantasztikus tud lenni a számomra és ezek iskolapéldái ennek a mesterségnek. Fafaragások is jelennek néha meg rajtuk, amiktől még autentikusabbak. Ám azért is különlegesek számomra, mert csak ezen a kis…..
sZulamith 2021.02.09 17:09:51
@sZulamith: Tirolban.
Alekszej Navalnij csapata kedden közzétett egy kétórás videót, amely Vlagyimir Putyin orosz elnök építtette fényűző, Fekete-tengeri palotakomplexumát mutatja be.Putyin palotakomplemunának központi épülete. (Fotó:Palace.navalny.com)..
Aki külföldre költözik, annak mindig érdemes számolnia azzal, hogy lesznek olyan kiadásai, amikre nem is számított. Különösen húzós lehet ez akkor, ha az ember kicentizett költségvetéssel vág neki és/vagy egy kifejezetten drága országba költözik. Ti milyen rejtett költségekkel szembesültetek?..
Saját ingatlant venni külföldön mindig hatalmas lépés a határátkelők életében, hiszen azt jelenti, hogy az ember hosszabb távra tervez abban az országban. Most nem ennek buktatóiról, hanem a szépségeiről lesz szó...
Manapság egyre több város vezetése dönt úgy, hogy a belvárost gyalogosbaráttá alakítva csökkentik a gépjárműforgalmat és ezzel együtt a halálos közúti balesetek számát. 2019-ben Oslóban senki sem halt meg közúti balesetben gyalogosként vagy kerékpárosként közlekedve. Mindösszesen egy halálos baleset…..
A Szentpétervártól mintegy 40 km-re található "Dűne" panziót, 1966-ban építették a Sestroreck-i üdülőtelepen a Finn-öböl partjára. A panzió egészen a bezárásáig szanatóriumként üzemelt és a szocializmus idején beutalással fogadott vendégeket. A beutalásos rendszernek a Szovjetunió összeomlásával…..
Elhíresült kiírása volt az osztrák boltoknak a rendszerváltást közvetlenül megelőző magyar bevásárlóinvázió tapasztalataként: magyar, ne lopj! Sokan vitatják ugyan hitelességét és valóságalapját, de sajnos személyesen volt alkalmam megtapasztalni igazságát. Az egyik Billában tátottuk a szánkat - mi…..
Kerékpárral nagyon csúnyát lehet esni (tapasztalatból mondjuk), ha pedig két kerékpáros ütközik, az még rondább. Márpedig ez történt Zitával, aki így aztán kénytelen volt megtapasztalni, milyen is a holland egészségügy. Következzenek hát az ő élményei! Neked is van külföldi vagy magyar kórházi…..
Alternatíva: az élethosszig tartó bujkálás helyett...
sZulamith 2020.12.06 18:56:40
@Etniez: "Kell egy kis friss levegő az országnak. Az sem baj, ha balfaszkodnak egy kicsit, mint ha folytatódik az ország einstandolása."
Helyesen fogalmaztál. Igenis kell egy kis friss levegő. Ha társaságban beszélgetünk, mondják, más sem lenne jobb. Lehet, de az nem megoldás, hogy a parlamenti törvényhozásban egy párt - bocsi 2 :) -szava a döntő kitudja meddig, ha "más sem lenne jobb" gondolkodás a szint. Többek között ezért lenne jó az amerikai választási rendszer.
JogÁsz TGM és a magánügy 2020.12.02 16:05:41
Miután sírva-röhögve kiszórakoztam magam a Szájer ügy kapcsán a neten terjedő mémek tömkelegén, igazán dühös akkor lettem, amikor az ATV Egyenes beszéd című műsorában meghallgattam Tamás Gáspár Miklóst. TGM nem átallotta azt közölni Rónai Egonnal, hogy egyetlen szót sem hajlandó ejteni a Szájer ügy…..
Jámbor András a Facebook-on jól kifigurázza fűzfarajongásunkat a minap kicsit orbánozó hollywood-i színész és Amerika iránt. Mindkettő látott már szebb napokat.  Egek ura? Nem az. Csak egy színész egy olyan országból, ami legalább olyan nagy slamasztikában van, mint a mi demokráciánk.....