Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ronald

0 bejegyzést írt és 1366 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van itt néhány online társkereső, amelyik jobbnak tartja magát a többinél, merthogy szerintük ők etikusak, a többi meg nem az. Pl. mindjárt a lovebox, ami Kellner Dénes idején remek közösségi fórum volt, utána meg egyszerűen nem lehetett tőle megszabadulni, úgy nyomta tele spammel a levelesládát,…..
Ronald 2021.03.31 11:10:28
@Andy73: "sőt ne csak online próbálkozz az ismerkedéssel, hanem inkább a való világban. "

Hát ez most nagy okosság volt. Egy felnőtt embernek hogyan kell ismerkedni a "való világban"?

- Kimész az utcára és leszólítod a nőt aki tetszik?
- A munkahelyeden próbálkozol - aztán vagy kirúgnak, vagy nem - zaklatásért?
- Elmész bárokba-klubokba... mert ott biztos találsz rendes nőket, ismerkedni?
- Megkéred az ismerőseidet, hogy ők kerítsenek már valakit?

És mégis mekkora merítése lehet egy mondjuk 40-es, napi 8 órát dolgozó palinak - pláne egy kisebb településen - szemben a netel?

Ne hülyéskedjünk már - talán nehezebb most élőben ismerkedni mint volt valamikor.
A netes társkeresés nagyon jó dolog - csak érteni kell hozzá. Meg főleg türelem.
Aki 2 darab, pár mondatos chat-váltásra rögtön rohan "kávézni valahol" - az egy hülye.
Néha még 2-3 hét folyamatos levelezés is karcsú még az élőben találkozáshoz - és itt cseszik el sokan.
.
Hadrend és történelem A konfliktus hadseregeit bemutató sorozatban most a háború egyik legritkábban emlegetett és leglenézettebb haderejét, a Vietnámi Köztársaság fegyveres erőit fogjuk megvizsgálni. A rövid életű, húsz évig létező Dél-Vietnám katonasága fennállása során rengeteg problémával…..
Sokban hasonlítottak a marhavásárokra, csak kicsit embertelenebb formában. De vajon hogyan jutott valaki idáig? A kép csak illusztráció - Forrás: Fortepan/ Vargha Zsuzsa..
A ma már piacvezető óriásvállalatokról nehéz elképzelni, hogy egykor mindnek volt hullámvölgy az üzleti történetében. Hol rossz befektetések, hol a megerősödő konkurencia hozta el majdnem a csúfos bukást. Ám végül mégis talpra tudtak állni, és felülkerekedni a nehéz időszakokon...
Viktor időnként - talán átiszogatott zsugás nap után - büszkén megemlíti, hogy ő mekkora májer ultiban. Mi több, párhuzamot von e játék és a politika között mondván, hogy aki jó kártyás, az csak kiváló politikus lehet, és szerinte az ulti igazi hungaricum, ezt csak mi magyarok tudjuk jól játszani.…..
Ronald 2019.05.22 21:17:53
@ursus artos: Orbán beszélt az ultiról így, erre reagálásként íródott a cikk.
Ronald 2019.05.22 21:19:00
@Zabalint: a baj az, hogy Orbán a politikában is azt csinálja amit az ultiban kell.
JobAngel Szabadúszó leszek! 2019.05.14 06:00:00
Elegem van a munkahelyekből, főnökökből, álláskeresésekből, freelancer leszek. Jól hangzik? Jól bizony, aki megteheti, vágjon bele. De jól gondolja át az alábbiakat: 1. Nincs havi fix, kockázat van Nem jön a fizetés minden hónap elején automatikusan, a folyamatos ügyfélkapcsolat hozza a…..
Ronald 2019.05.15 09:00:56
.
Minden szavad igaz.
10 éve csinálom, szakfordító vagyok.
Itthonról dolgozom nagy világcégeknek úgy, hogy még soha, egyetlen egy emberükkel sem találkoztam élőben). Minden a neten folyik.

Ezt az írást viszont 1:1 -ben én is megírhattam volna, a saját tapasztalataim alapján.
Azt még hozzátenném az íráshoz, hogy nem csak a napi rutinja változik meg az embernek a freelancerkedéssel - hanem a pénzügyeihez való hozzáállása is:

Ugyanis egy alapvetően laza paliból, aki soha nem csinált gondot egy kisebb-nagyobb költségből - nagyon könnyen egy spórolós, garast a fogához verő, bankszámláját naponta kétszer ellenőrző, zsugori faszfej válik belőle.

Mindez azért, mert - ahogy az írásban is áll - az van, hogy "Oké, hogy most jól fut a szekér, szépen kerestünk a múlt hónapban is... na de mi lesz a jövő hónapokban? Mi lesz ha egyszer nem jönnek a megrendelések? Ki fog eltartani akkor?"

Mindenem meg van amire csak szükségem lehet (talán még azon felül is), nincsenek kitűzött vásárlási céljaim - és mégis megüt a guta, ha netán lecsúszok egy 100 eurós munkáról, vagy az ügyfél mond le egy korábban belengetett munkát (mert pl. az ő ügyfele is visszalépett, stb.).

És még valami: az üresség amit akkor érez az ember, amikor mondjuk egy hétig semmilyen megbízatás nem érkezik. Ezek az üresjáratok a legszarabbak - az ember 10 percenként nézi az emaileit, hát ha csörög ott valami új megbízatás - mert ha nem, teljesen elfecsérelt időszaknak éli meg ezeket a napokat.

Nem mer elmenni sehova, ha el is megy, nem távolodhat el 10 méternél messzebbre a net-elérésből - mindezt úgy, hogy egyáltalán nincs rászorulva, hisz a megtakarításaiból akár egy évet is vidáman élhetne - de mégis.

Kössz az írást.
Ronald
Április 23-án este vált műsorrendet a TV2, az Exatlon és Kasza Tibor vetélkedője helyett jön két vetélkedő, mert ezek szerint a kvízshow az a műfaj, ami üdvözítő lehet a nézettségi versenyben 2019-ben. Ezzel a véleményével a TV2 kábé egyedül van, de ne temessük el a műsorokat előre, az genyóság…..
Ronald 2019.04.09 08:51:57
@Terézágyú: Tílla tahó? Hümmm. Biztos vagy te ebben?
.
Az Exatlon indulásakor ezt írtam a műsorról: Az egész műsor egy bazinagy "hogy állunk a minekkel" kérdés. Lényegtelen, hogy a pályák Dominkán állnak, vagy a Lupa beachen. A versenyszámok felépítése pont olyan elcseszett, mint a Játék határok nélkül emlékezetesen botrányos évadában, ahol teljesen…..
Fotó: Bődey János / Index   Miközben az MTVA csatornái jó szokásukhoz híven úgy tettek, mintha nem is lennének tüntetők az ablakuk alatt, és nem akarnának bemenni az épületbe, az atv rendkívüli híradót gründolt tegnap este 3/4 10 körül, és egyedüli tévéként tudósított élőben az eseményekről. A…..
Ronald 2018.12.17 13:17:07
.
@slowMotion:
De, gondolom, amióta egyáltalán nincs TV-d - azóta is csak Discovery-t és Mezzo-t nézel.
.
Ronald 2018.12.17 13:20:20
@Comte de Gippaud:

Emlékszem, hogy 1989 december 17.-én is milyen jót szórakoztak Bukarestben, a Román Központi Bizottság székházában is az akkori pártvezetők.
Haláli egy műsor volt.
.
Gyerekkel és/vagy kisállattal mindent el lehet adni, mondja a marketinges alapvetés, és ugyan black tar heroinnal és AK-47-essel még nem tesztelték a dolgot, de van benne valami. De mi van akkor, amikor maga a gyerek az árucikk? És most nem arról beszélünk, amikor egy tehetségkutatóban produkálják…..
Ronald 2018.10.16 15:22:30
@scz_hun:

.
Oké, hogy nincs TV-d, de azért Dicsovery-t, meg Mezzo-t csak nézel, nem?
.
Ronald 2018.10.16 16:32:01
@Esélyengyenlőnség:

Tedd hozzá a mondanivalódhoz, hogy "...egy ideális világban".

De a gyakorlatban olyan huszonéves, frissen végzett HR-esek teszik fel a hülyébbnél-hülyébb kérdéseket érett, tapasztalt szakembereknek - amelyik kérdéseket ők is a tankönyveikből kimásolt cetlikről olvassák.

És nem csak egy állásinterjún van jelentősége - hanem ha már ível a karrierje valakinek, mindig akad valaki, aki ilyesmivel akarja megfúrni.
És amilyen világot élünk, többnyire sikerül is (lásd, a metoo-nak a hazug részét)
.
Az X Faktor vasárnap esti műsorában ment le az a jelenet, amelyben egy saját bevallása szerint Amerikában már befutott és ismert, de Magyarországon még nem annyira ismert Miriam nevű énekesnő megdobta mikrofonnal a zsűrit, mert nem tetszett neki, hogy a zsűrinek nem tetszett a produkciója. Azóta a…..
Ronald 2018.10.15 15:26:07
@n3spr3ss0:
De legalább az operatőrjük vér-profi volt :-)))
.
A Kerge városból, az NCIS-ből és a Zsaruvérből ismert színésznő a Facebookon akadt ki egy nyilvános posztban, amiben arról írt, hogy legalább öt alkalommal fordult vele elő egy hónap alatt, hogy a szereposztók még csak lehetőséget sem adnak neki. Nem az zavar, ha nem kapom meg a szerepet, az egy…..
Pár hete mindenki olvashatta az Index címlapján, hogy Amerikában egy újabb, szektát sikerült felszámolni és vezetőit letartóztatni. A NXIVM nevű titokzatos szexszektát a 21 század egyik legdurvább szektájaként tartják számon, melyben zsarolás, agymosás, erőszak is jelen volt, és ami megdöbbentő,…..
Ronald 2018.05.16 05:55:27
@benőjenő:

A "hittudomány" szó egymagában talán a legértelmetlenebb fogalom, amit valaha kitaláltak.

Összekapcsolni két olyan fogalmat, mint a "hit" és a vele szöges ellentétben álló "tudomány" - na ez az egyik legnagyobb ökörség, amit az emberek szajkóznak.

Mondhatni, hogy ez nagyobb szélhámosság, mint a pénzért-orgiázó szex-szekta.
Ronald 2018.05.16 05:56:21
A Fox harmadik évadra is berendelte a Halálos fegyver című sorozatát, amit egy ideig az elmúlás fenyegetett, hiszen egyik főszereplőjét, a Riggset alakító Clayne Crawfordot kirúgták a sorozatból. A gyártó Warner és a Fox pillanatok alatt megtalálta az utódot Seann William Scott személyében, aki az…..
Ronald 2018.05.14 13:14:29
@kommentes nikk:
Ha azt a nyávogó fekát bent hagyják - akkor nagy minőségi változásra nem lehet számítani.
Az ITV-n nemrég feltámasztott, és Jeremy Clarkson műsorvezetőre (ő az, ugye, akit azért rúgott ki a BBC a Top Gear című műsorból, mer szájba vágott egy producert, amikor nem volt meleg kaja a cateringben) bízott klasszikus vetélkedőben egy tök ártatlannak tűnő kérdést tettek fel az egyik…..
Ronald 2018.05.12 07:44:49
@ekat:

Úgy látszik, hogy ott nem divat a C-típusú átvilágítása a játékosnak - mielőtt kamera elé engedik.
Különben tudtak volna a balesetről.
.
Beugratós, mi? Egy kommentelő jelezte, hogy dehátvörös, mert ja, a Milla Jovovich alakította Lilu valóban vörös hajjal rohangált a filmben, de a kérdés nem rá, hanem az áriázó dívára vonatkozott. Rá: Azaz a válasz kék. De hol a haj??? Mert ennek a lénynek a fejéből ilyen csápszerű izék nőnek ki,…..
Az RTL tavalyi sikersorozata február 3-án tér vissza a képernyőkre, és a két kiadott előzetes alapján pont olyan lesz, mint az első kanyar volt. Az meg vagy bejön az embernek, vagy nem (nekem nagyon nem), de azt elvitatni tőle, hogy működik, nem lehet, meg azt sem, hogy a 2017-es évben nem volt…..
Ronald 2018.01.23 13:14:57
@szociál:

Azért Teca se rossz - egy pillanatra sem esik ki a szerepéből, nagyon eltalált karakter és alakítás.
.
Három óra 45 perc. Az előre jelzett műsoridő volt az első jele annak, hogy az X-Faktor első élő adásával nem kéne foglalkozni. Ez öt sorozatepizód zsinórban, az elmaradásod tetemes, legyen eszed. Oké, csak belenézek, és megyek. Aztán amikor a nyitóképben Kiss Ramóna a pizsama alatt láthatóan…..
Ronald 2017.10.15 10:08:01
@wiener:

Még hogy Ramona rikácsolt?

Hát akkor Nánássyné mit művelt éveken át? Vagy a vásári kikiáltó Istenes? Vagy akár az ellenség-csatornán ordibáló Tilla (aki többre érdemes ennél, de itt csak ennyi).

Ugyan már - direkt felüdülés volt, hogy most az egyszer nem a "Képernyő Nagyasszonyának" , vagy "Plasztik Bencénenek" a tényleg rikácsolását kellett hallgatni.
.
Rubint Réka kevesebbszer lesz látható a Feleségek luxuskivitelben, mint a többi milliomosfeleség, tudta meg a Bors. A Viasat az ügyben azt közölte, hogy Schobert Norbi neje sűrű időbeosztása, folyamatos elfoglaltságai, illetve hosszabbra nyúlt nyári szabadsága miatt látható ritkábban a műsorban. A…..
Felborította az RTL Klub terveit, amikor kiderült, hogy Stohl András átül a konkurens csatornán futó Szárban sztár zsűrijébe, írja a csütörtöki Blikk. A lap szerint a TV2-s igazolással veszélybe került az RTL-en futó Válótársak negyedik évada. A lap informátora elmondta: az RTL már meg is kezdte a…..
Ronald 2017.09.28 13:18:21
@beat76:

Dehogy bukós a Válótársak? Miért lenne bukós?
Remek számokat produkált, jó volt a sajtója is - akkor miért kellene temetni?

Más kérdés, hogy a Stohl "nekem havi másfél millió a költségem" András már annyira meg van zuhanva emberileg - hogy már egy marék homokért is hagyná magát megkúrni a - sivatagban.
.
1969: Simándy József (ha minden igaz) először énekli el lemezfelvételen a Hazám, hazám című áriát Erkel Bánk bánjából. 1961: Rátonyi Róbert egy tévéfelvételen énekli el a Csárdáskirálynő című operett egyik leghíresebb dalát, a Jaj, cica, eszem azt a... kezdetűt. 2017: a Sztárban sztár ötödik…..
Nagy szívfájdalmam, hogy a TV2-n mindössze egy évadot élt meg a Voice című formátum, aminek az amerikai piacon hosszas egyeduralom után sikerült kiszorítania az American Idolt. Ugye itt annyi a lényeg, hogy a válogatás vakon zajlik, a zsűri tagjai háttal hallgatják a jelentkezőket és ha tetszik,…..
Ronald 2017.08.29 15:57:00
@Százholdasközöny:

Hol tűnt fel ez a pali a "Házasság...." ban? Hol volt "műszaki ügyeletes"?
.