Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hakaba

0 bejegyzést írt és 155 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2020. december 31-én hivatalosan is véget ért az évtized, ezért ahogy 2009-ben, úgy most is felkértük a Filmvilágba rendszeresen publikáló szerzőket, hogy készítsék el az évtizedes listáikat - összesen 40-en vállalták a kihívást (pont mint 2009-ben). (A Filmvilág Podcast évtizedösszegző adása itt…..
hakaba 2021.04.21 15:11:14
@Sereglei: a rap nem muveszet, a slam poetry meg plane nem. Eleg szomoru, hova sullyedt a kozizles :(
#494 Aki utazott már repülővel Sármellék – Debrecen viszonylatnál picit komolyabbat, az észrevehette, hogy két pont között nem az egyenes volt a legrövidebb út. Ha például Londonból New Yorkba repülünk, akkor a gép először Izland irányába repül, hogy egy elnyújtott…..
hakaba 2015.05.18 16:27:35
@pythonozok: ne aggódj, nem tudunk lesüllyedni a szintedre. menj, egyél egy "pizza-izű" csigát
Nem túl meglepő, hogy a filmvilágban tapasztalható aránytalanság a tévében is visszaköszön, végül is mit várunk Hollywood másik lábától, ugye. A Hollywood Reporterben az elmúlt évet elemezve az alábbi statisztikai adatokat kukázták ki (2013-14-ben 776 DGA-tag rendező…..
Ha igaz a legenda, akkor a Rothschild az egyik legbefolyásosabb elit család a világon. Az sem kizárt, hogy csak beképzelik magukat, és kutyaütő mind. Tökmindegy, mert úgyis nagy a homály körülöttük. Nem sok árulkodó nyomot hagynak maguk után, annyira titokzatoskodnak, meg…..
Érintsd meg a sötétséget és az visszanyúl érted – ekképp fordítható az idei év bivalyerős nyitányaként képernyőre kerülő tévésorozat, A törvény nevében plakátján szereplő mondat. A mottó árulkodó a nyolc epizód végkifejletére vonatkozóan, de nem érdemes ennyire…..
Geekblog Vérturisták 2014.01.23 08:00:00
Időnként mindannyiunkkal történnek felháborító dolgok. Valami olyasmi, amire nem értjük, mivel szolgáltunk rá. A buszon megtapossák vadiúj bőrcipőnket, a pénztárnál tonnányi apróval adnak vissza, rugdossák a székünket mozizás közben, a kiszemelt csajt az orrunk előtt…..
A Subbán találtuk azt a régebbi turnévideót, amiben a Magyarországon többször is fellépő, Eminem jó cimboráinak számító Slaughterhouse hiphop supergroup tagjai mesélnek az útjukról, külön kitérve az itteni élményeikre. Pálinkázás és dunai hajókázás helyett azonban…..
Geekblog RIDDICK 2013.09.04 01:08:10
"Szar sört olcsón is ihatok!", fakadt ki egy jeles barátom, mikor az Erzsébet téri nyitott bisztróban egy hatszáz forint körüli Tuborg korsó árat pillantottunk meg egy ártáblán. Hasonló érzés kerített hatalmába engem is a nemes egyszerűséggel Riddick címre hallgató filmet,…..
My Bloody Valentine & Kollaps @ Club 202, 2013.06.09. „Figyelem! EXTRÉM hangnyomás várható, az erre érzékenyeknek füldugó javasolt, amit vész esetén tudunk biztosítani, de sajátot hozni ér!” – hirdették a szervezők az idén harminc éves My Bloody Valentine budapesti…..
Depeche Mode @ Puskás Ferenc Stadion, 2013.05.21. Magyarország annyira szereti a Depeche Mode-ot, hogy mostanra már garantált, hogy minden albumuk köré épített turnéhoz kapunk legalább egy budapesti koncertet is. Persze ezt is könnyű lefanyalogni azzal, hogy már megint túl kellett…..
hakaba 2013.05.22 14:58:24
@Donorbusz: hű, te melyik bolygóról jöttél?
Ricky Gervais legújabb sorozata egy zárt kisközösség mindennapjait dokumentálja a szokott ál-valóságshow stílusban. A brit komikus tehát ismét A hivatal jól bevált formulájáról akar lehúzni egy újabb bőrt – gondolhatnánk, és nagyobbat nem is tévedhetnénk. A Derek…..
Új rovatunkban "Eltűntnek nyilvánítva" jeligével minden pénteken egy-egy olyan filmet mutatunk be, amelyet méltatlanul kevesen ismernek. Többségük semmiben sem marad el a nagyra becsült, kanonizált klasszikusoktól, de a körülmények szerencsétlen összejátszása miatt soha nem…..
Múlt héten hunyt el Amerika legismertebb és legbefolyásosabb filmkritikusa, Rogert Ebert, aki 46 éven át közölt filmkritikákat a Chicago Sun-Times hasábjain. Volt saját televíziós műsora, írt 17 könyvet és három forgatókönyvet Russ Meyernek, kapott Pulitzer-díjat és egy…..
Őskori és tavaszi szüneti kalandok, díjnyertes alkotások, Kristen Stewart vámpírok és farkasemberek nélkül. Heti bemutatók. Croodék (The Croods). A DreamWorks Animation első filmje, ami nem Paramount, hanem Fox és nem UIP, hanem InterCom, a világ első családjának…..
Geekblog Sherlock - 1. évad 2010.09.14 08:00:00
Amikor elkezdtem nézni Steven Moffat és Mark Gatiss Sherlock Holmes-adaptációját, az égvilágon semmit sem tudtam róla. Nem tettem fel magamnak a kérdést, hogy mi értelme átültetni Arthur Conan Doyle viktoriánus korabeli karaktereit a 21. századba. Nem foglalkoztam azzal, hogy mi…..
Augusztus elején a világ első számú elektronikus zenei magazinja, a Mixmag megjelentetett egy írást, amiben arra keresték a választ, hogy vajon mennyire jellemző a mai producerekre, hogy fantom rajongókat vásárolnak maguknak, vagyis like-okat, view-kat és followereket az olyan…..
hakaba 2012.08.31 14:55:45
@SZ.A.: :D
Van abban valami különösen megnyugtató és otthonos, ha az ember nem jár sajtóvetítésekre. Minden tiszteletem az összes kollégámé, de valahogy teljesen más érzés úgy beülni a moziba, hogy nem pár tucat véresre töltött tollal ülő héja várja áldozatát, hanem ezerötszáz…..
hakaba 2012.07.21 14:19:13
Neves producerek egy remixsorozat formájában dolgozzák fel az idén a Balaton Soundon is fellépő Björk tavaly megjelent Biophilia című legutóbbi nagylemezét. A sorozat nemrég megjelent első részében Current Value dolgozta fel a Crystalline és a Solstice, a másodikban a…..
hakaba 2012.05.09 19:41:28
@Metálszív: megérdemled a fikázást, mert rendkívül korlátolt vagy :P
hakaba 2012.05.10 15:17:51
@Metálszív: fingod nincs, hol vagy, milyen blogon, szerintem menj innen. mi (nagyjából) élvezzük az itt megjelent cikkeket, ajánlókat, te vagy aki beleböfögsz a dolgokba. huss! :)
Subba Hülye tánc: Gabbering 2012.04.07 22:40:00
yo:empo..
hakaba 2012.04.09 22:42:02
@666E: remélem még sokszor megosztod velünk műveltséged!
Miközben mi itt javában gyászoljuk a Malévot, az egyik norvég fapados légitársaság épp a tizedik születésnapját ünnepli. Az évforduló alkalmából a Norwegian cég megkérte az utasait, hogy szavazzanak, kinek az arcképét fessék a repülőgépeik farokrészére. Külön-külön…..
hakaba 2012.03.27 15:27:26
Előre borítékolható volt, hogy a felháborodni imádó amerikai közvélemény nem fogja pillanatok alatt elfelejteni M.I.A. vasárnap este bemutatott középső ujját, olyannyira nem, hogy másfél nap elteltével sem csitul, inkább fokozódik az ezt övező botrány. Most éppen ott tart az…..
Szörnyű az, amikor az ember mások nyomorúságáról olvas a bulvársajtóban, le is teszi a megvajazott pirítóst egy percre, és buzgerálni kezdi a lelkiismeret, hiszen ez már a második szelet volt reggel, és kakaó is jutott mellé (habos), előtte volt kávé és cigi is (nem sodrott,…..
hakaba 2012.01.23 15:48:36