Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zolf

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Blogkocsma Leveles fejes káposzta 2020.10.19 07:00:00
A szakállas ember tavaly is hozott Karácsonyra mindenféle magot. Volt köztük egy fura káposztaféle. Százados asszonnyal - aki nagy kertész - nézegettük, végül arra jutottunk, hogy afféle leveles fejes káposzta lehet. Tehát olyan fejes káposzta, ami nem fejesedik. Gondoltam, egy próbát megér,…..
Zolf 2021.04.04 16:45:28
Úristen! Nem hittem volna hogy találok olyan magyar blogot, ahol valaki KOMOLYAN foglalkozik a leveles káposztával.

Engem már régóta érdekel ez a növény, ugyanúgy, ahogy a LEVELES KEL.

Az USA-ban egyébként nagy hagyománya van mindkettőnek. A leveles káposztát "Collard"-nak hívják, míg a leveles kelt "Kale"-nek. (Ott egyébként nagyon nem is ismerik a "fejes" változatot. Amúgy a leveles káposzta áll igazából a legközelebbi rokonságban a vad káposztával - Brassica oleracea.)

hu.qaz.wiki/wiki/Collard_(plant)

hu.strephonsays.com/what-is-the-difference-between-kale-and-collard-greens

A "fejes" változattal ellentétben ezzel jóval könnyebb dolgozni, hiszen a levelek egyformaságának és azonos állagának köszönhetően azonos módon is lehet azokat felhasználni, ráadásul a levelekből elég néhány darabot vásárolni az igények szerint. Ellentétben a fejes káposztával, aholis a levelek szerkezete és állaga változik - ahogy haladunk a fej középpontja, azaz "torzsa" felé, ráadásul nem minden esetben tudjuk a mennyiséget szabályozni, ugyanis ha csak fél kg-ra lenne szükségünk, azonban csupán 1 kg-s fejekhez jutunk hozzá, akkor a másik féllel lehet hogy adott esetben "nem tudunk mit kezdeni".

Amúgy hálás vagyok ennek a blognak a szerkesztőjének, ugyanis Magyarországon a fejes káposztának s a kelnek a leveles változata annyira (sőt, semennyire) nem ismert, hogy - ezt a blogot kivéve - egyáltalán semmilyen magyar forrással nem találkoztam idáig.
A Kozmikus Közzététel sorozat újabb epizódjának összefoglalója itt olvasható:   http://kozmikuskozzetetel.blogspot.com/2018/06/kozmikus-kozzetetel-xi12.html    ..
Zolf 2018.10.10 07:46:16
Nem tagadom a Földön kívülről származó intelligens életforma létezését, de azért arról se feledkezzünk meg, hogyan áll hozzá ehhez a témához manapság az emberiség. Kb. mint a keresztény inkvizíció idején. Ha te olyasmit mertél állítani, ami szembenállt az egyházzal, egyből eretnek lettél és tűzzel-vassal üldöztek. Ma, ha csak ki mered ejteni a szádon a "földönkívüli" vagy az "UFO" szavakat, hasonló fogadtatásban részesülsz. Ugyan nem feszítenek keresztre vagy égetnek el máglyán, de a társadalom többi tagja kinevet, kiközösít, megalázó helyzetbe hoz téged. HA PEDIG valóban előfordulna az az eset, hogy kapcsolatba lépnél az egyik idegennel, akkor sem hinnék el. Mivel olyan szintű hazugsággépezetet alkottak erre témára, hogy minden téren ellehetetlenítsék, lejárassák ezeket az embereket. ARRÓL NEM IS SZÓLVA, milyen sors vár azokra a bennfentesekre, akik esetleg szigorúan titkos információkat szivárogtatnak ki. Az "A" opció: az illető nagyon gyorsan likvidálásra kerül (váratlan "baleset", vmilyen "halálos kór" stb.). A "B" opció - amennyiben az illető közismert személy - hogy az élet minden területén ellehetetlenítsék, tönkre tegyék az életét, közellenséget vagy bohócot csináljanak belőle.

Ennek tükrében olyan hihetetlenül valószerűtlennek tűnik, amit ez a Corey és társai a beszámolóikban, nyilvánosan állítanak, hogy ha akarnám se tudnám komolyan venni őket.
Pontosan arról van szó, hogy "azok tartják leginkább álomvilágban az embereket akik elindították ezeket a blogokat". Ők is a hazug propagandagépezet részesei, akiket pontosan azért béreltek fel, hogy megtévesszék ill. manipulálják az embereket. És az ember - amíg rájuk figyel - lehet hogy adott esetben figyelmen kívül hagy más, fontos dolgokat.

Orwell szavait idézve: „Elvágva a külvilággal való érintkezéstől s elvágva a múlttól, Óceánia polgára olyan, mint a csillagok közti űrben lebegő ember, akinek nincs módjában megtudni, merre van föl és merre van le. *Egy ilyen állam vezetői akkora önkényurak, amekkorák még a fáraók vagy cézárok sem lehettek.* Kénytelenek megakadályozni, hogy alattvalóik oly nagy számban haljanak éhen, ami már kényelmetlen tenne, kénytelenek a haditechnikának ugyanazt az alacsony színvonalát elérni, amit versenytársaik elértek; de ha egyszer ezt a minimumot teljesítették, a valóságot olyan alakba csavarhatják, amilyenbe akarják.”

„Ha mindenki egyforma kényelemnek és biztonságnak örvend, az emberek nagy tömegei, amelyeket a szegénység rendszerint elbutít, kiművelődnek, és megtanulnak önállóan gondolkodni; s ha egyszer ez megtörtént, előbb-utóbb rájönnek, hogy a kiváltságos kisebbségnek nincs semmi funkciója, s el fogják söpörni. Végeredményben hierarchikus társadalom csak a szegénységre és tudatlanságra épülhet.”

És pontosan ez az, amire a jelenlegi háttérhatalom törekszik. Nekik nem érdekük, hogy „felvilágosult”, „gondolkodó” emberek csoportjai jöjjenek létre, mert ez az ő hatalmukat veszélyezteti. Ezért próbálják minden eszközzel „illuminálni” a világot, amiben az ember él (egy rovar egy sötét szobában is mindig az adott fényforrás felé repül még akkor is, ha ez egy csapda).

Egyetlen megoldás csupán az, ha az ember megtanul "logikusan gondolkodni" és ezáltal képes lesz kiszűrni a fontos dolgokat magának, észrevenni az összefüggéseket és olvasni a sorok között. Ezáltal hasznos következtetéseket vonhat le és, bár az igazsághoz valószínűleg nem jut 100% közelségbe - mégis jobban megközelíti, mint az emberek többsége.

A lényeg: mindig saját fejünkkel gondolkodjunk, ne a máséval.
Zolf 2018.10.10 09:49:47
@athena 28: A vallás a hatalom gyakorlásának egy olyan eszköze, amivel az embereket képesek manipulálni és kontroll alatt tartani. A politika hasonló kategória. A mindenkori elit pontosan azért alkotta meg ezeket az ideológiákat, hogy általuk egyrészről megosszák az emberiséget, másrészről hogy uralkodni tudjanak felettük. Ugyanis egy manipulált, megosztott társadalom felett könnyebb uralkodni, mint egy egységes, önállóan gondolkodó réteg felett. (Nem, ennek semmi köze a „konteóhoz”, ezek tények. Elég csak logikusan tanulmányozni a történelmet.)

Ami pedig a mindenféle „istent” illeti: Emlékezzünk vissza a „Nagy földrajzi felfedezések korára”. Pl. a Dél-Amerikai indiánok a spanyol konkvisztádorokat, vagy a néger bennszülöttek a francia gyarmatosokat „fehér istennek” tekintették. Utána menjünk vissza gondolatban az időben és nézzük meg közelebbről az ókori népeket. Mi lehet a kizáró oka annak, hogy többezer éve ugyanolyan „konkvisztádorok” érkeztek – csupán nem a tengeren, nem a Földön túlról – az emberek közé, mint annó a spanyolok az indiánok közé? Mi lehet a kizáró oka annak hogy az akkori korok emberét ezeknek a „fentről jött isteneknek” a tudása és fejlettsége olyan szinten lenyűgözte, hogy „istenként” tekintett rá és a kultúrájukban is így emlékezett meg róluk? Mi lehet a kizáró oka annak, hogy ezek között a lények között nem csak jó, hanem rossz szándékúak is voltak (emlékezzünk a spanyol genocídiumra, vagy az afrikai rabszolgakereskedelemre) és – mivel jóval az „emberek fölött álltak hatalomban és tudásban” ezért átvették az irányítást az emberek fölött? Ha ebből a szemszögből elemezzük, már nem is olyan nagy kérdőjel a „vallások” létrejötte. Mert mi is a vallás? Egyrészről Isten parancsainak és törvényeinek közvetítése és betartásra vm. betartatása, másrészről az emberi szellem tudat alatt történő manipulálása a „hit” eszközével, mn. az egyetemes lelki béke felborítása egy „felsőbbrendű akarat” által. Ugyanis a legtöbb vallásban Isten az ember felett áll – nem pedig azonos az emberrel, hiába „származik Istentől az ember”, mégsem egyek. Az ember egy alsóbbrendű lény, aki ki van szolgáltatva egy mindenható hatalomnak. Az ebből fakadó félelem pedig az egyik legjobb hatalmi manipulációs eszköz.

A "földönkívüli" téma is azért lett ilyen durva eretnek dolog, mert minden erejükkel igyekeznek titkolni és tagadni azt a tényt, hogy az elit igenis közvetlen kapcsolatban áll velük, méghozzá a történelem kezdete óta. (Manapság az ilyen kijelentésekért egyből "leharapják bárkinek a fejét" és még csak nem is az elit, hanem az általuk manipulált tudatlan tömegek.)
Vajon mi az oka annak, hogy az elmúlt 30 évben olyan szintű technológiai fejlődés jött létre (nanotechnológia, drónok és más fejlett robotikus eszközök, mesterséges intelligencia, mikrochipek, DNS manipuláció, időjárás szabályozás, és még sorolhatnám) amire az elmúlt évezredekben sem volt példa - legalábbis ilyen gyors ütemben és mértékben?

Ha egyszer ugyanis napvilágot látna mindez és fény derülne az emberiség által elkövetett rendkívül súlyoz gaztettekre, onnantól kezdve az elitnek egy másodperce nem volna hátra. De az emberi társadalom csak akkor változhat meg, ha egységessé és tudatossá válik, máskülönben újabb elit kerül a régi helyére és kezdődik minden elölről.
Corey és David közösen írt helyzetjelentésük folytatásában az elmúlt néhány hónap történéseinek és találkozóinak részleteit tárják fel, némi magyarázattal kiegészítve.....
Zolf 2016.11.21 09:10:23
@hitechamgee: Neked pedig csak annyit kívánok, amit te is másoknak. Nehogy azt hidd, hogy te különb vagy más emberektől. Benned jóval több rosszindulat és aljasság van, mint az általad említett emberekben. Ráadásul te még egy szinttel lejjebb is vagy ettől. Az emberiség felemelkedését pont az ilyen rossz szándékú és végtelenül gonosz emberek akadályozzák.
Zolf 2016.11.21 19:40:03
@UFO Kutató: Amit írtál az atlantiszi civilizációról, az elpusztult igen, utána az emberek nagyrésze visszasüllyedt az ősemberi szintre. Ki tudja hogy azelőtt hány civilizáció járt még ugyanígy. Valahol azt olvastam, hogy állítólag a mienk már a tizenvalahanyadik (nem emlékszem pontosan) emberi civilizáció itt a Földön. Ez is ugyanúgy el fog tűnni, mint a többi.
Amúgy Istennel kapcsolatban (márha létezik egyáltalán), az ő szemszögéből a mi életünk a pillanat törtrészéig sem tart. Lehet hogy az emberiség (vagy ami marad belőle, miután kiirtotta saját magát) el fogja érni a nagyon távoli jövőben a spirituális szintugrást, semmi nem zárja ki ezt a lehetőséget. Az hogy közbe mennyi keserűség, kín, szenvedés és küzdelem lesz az emberek osztályrésze, a kutyát nem érdekli. Csak a végeredmény a fontos. Az is lehet, hogy az ebben a folyamatban elkárhozott lelkek (miután megtisztították őket) újra egyesülnek a forrással ahonnan származnak.
Tudomásul kell venni azt, hogy az élet nem egy habostorta. Az élet törvényei kegyetlenek, minket pedig azért küldtek ide hogy ezt megtapasztaljuk. Akár úgy is vehetjük hogy mi amolyan "adatbankok" vagyunk, amik információkat gyűjtenek a világról, mi vagyunk az Isten érzékszervei. Akár tetszik nekünk akár nem.
Corey és David közösen írt helyzetjelentésükben az elmúlt néhány hónap történéseinek és találkozóinak részleteit tárják fel, némi magyarázattal kiegészítve.....
Az Agarthai kapcsolat újabb fejezetében olyan bilokációs technikákról hallhatunk, amik segítségével nagy lépést tehetnénk a bolygó felszabadítása felé. Ezekkel a technikákkal - igaz, feltételekkel - már ma is biztonságosan elérhető a kapcsolatfelvétel bizonyos belső földi kultúrákkal és ha sok ember…..