Regisztráció Blogot indítok
Adatok
M.Lac

0 bejegyzést írt és 1092 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szurkolók kiválasztották a sálat  2011.02.23. 10:16 Hblog..
M.Lac 2011.02.24 07:20:27
Örülök, hogy azért nem volt hiába összeállítani ezt az anyagot. Sajnos a nagy számok törvénye alapján nem lehet ezres nagyságrendű tömegnél 100%-os egyetértést elérni, pláne hogy ezt megspékeljük azzal, hogy magyarok vagyunk :)

Néhány megjegyzés, további infó a témában:

A celebeket bíráltátok a legtöbben. Sajnos azt be kell látni, hogy a magyar jégkorong társadalom nem tölti meg egy VB-re a Papp László Sportarénát (sajnos), így ha teltházas meccseket akarunk 7-6 ezer nézővel, akkor be kell csalogatni olyan embereket is, akik nem közöttünk élnek. Ha olyan nézőszámok lennének a hazai bajnokikon, hogy összeadva megtöltsenek egy 15 ezres csarnokot, akkor én sem eröltettem volna ezt a vonalat, de a szám realitások közt maradva ez nem egy Arénányi ember :(

A linkelt prezentációt decemberben kapta meg a Szövetség több alapembere, ráadásul a szervező bizottság ülésein is többször rágják a pontokat és viszik a megvalósítás felé a pontokat. Amiket konkrétan tudok:

Sátor - ki van mondva: lesz, de részletek még nincsenek

Biztonsági szolgálat - féken lesz tartva. Nem állnak velünk szemben karöltve habzó szájjal, ígéret szerint szinte észre sem fogjuk venni őket.

Zene - fontosnak tartják, lesz változás a korábbiakhoz képest

A csókos projekt szintén kimarad a repertoárból, a szervező bizottság egyértelműen kinyilatkozta, hogy nem való ide.

Pufi csattogó: nem lesz!

Ami még kérdés volt, de at anyag nem tartalmazta:

Kitoloncolás a meccsek közt: csak az esti meccsek előtt kell majd kimenni és visszacsekkolni. Hogy kell-e újra ruhatárat fizetni, aki már bent volt és már használta, az még tárgyalás alatt áll.

Székek eltávolítása: székek lesznek, max nem kell leülni a hangos szektorokban. Kiszedni nem lehet, vagyis lehetne, de olyan áron, ami vállalhatatlan a Szövetség számára. Próbáltam nyomni, hogy mi van, ha önkéntes szurkolók egy nap odamennek és segítenek a munkálatokban, csökkentve a kiadásokat. Az Aréna nem így működik. Vagy ők a méregdrága brigádjukkal szétszerelik, vagy nem történik semmi. Ez van, majd állunk. Aki a kapu mögé vette a jehgyét szándékosan, az valószínüleg állni szeretne úgyis (szerintem)

A másik kapu mögött (ahol eddig egyéb technikai személyzet - fotós, szervezők, bennfentesek dolgoztak) valószínüleg lesz még egy mobil lelátó.

Kb ennyi történt. Találkozunk nemsokára! Sziasztok!
M.Lac 2011.02.27 15:00:17
@leonov: válaszolva "Viszont valóban nem tudok arról, hogy bárki, bármilyen más formában az említett dolgokról (most hagyjuk, hogy értelmes vagy nem) egyáltalán kommunikált-e a szövetséggel.Valójában ennek fordítva kellene működnie.A szövetségnek kellene kérdeznie.+ felvetésedre:

Amikor megkaptuk a rendezés jogát, már aznap este kaptam egy felkérést Kovács Zoltán főtitkártől (MJSz), hogy a szurkolók kiszolgálásában és szervezésban várják a segítségemet. A prezentáció is e kölcsönös munkán alapszik, melyet a VB Szervezőbizottsága kért, nem pedig magánházi feladat volt részemről.

Könnyen bírálsz, hogy ezt vagy azt nem tudsz, de tudod attól, hogy Te valamit még nem tudsz, attól történik ám ez-az a jégkorong közül kis hazánkban. Majd szólok a Szövetségnek, hogy legközelebb ne hagyjanak ki Téged se, így elkerülhető, hogy felelőtlenül dobálóznál szavakkal és közben mások munkáját vennéd semmibe.
A Sapa Fehérvár AV19 finn kapusán hétfőn artroszkópos térdműtétet hajtottak végre egy letört porcdarab miatt, amely hetek óta akadályozta a fájdalommentes sportolásban. A remek kapus jövő héten már biciklizhet, de legalább három hét kihagyás vár rá. Ennek megfelelően az…..
33 tételből álló árverésünk 32 tétele máris elkelt, az összbevétel 2 518 941 forint. A fennmaradó tétel, a Déli-sarkot megjárt magyar zászló licitje beállítási hiba miatt kedd 20:08-kor jár le. 1 333 833 forintért kelt el Ocskay Gábor ütője, amellyel utolsó mérkőzésén…..
M.Lac 2010.06.21 22:55:07
Studniczky Ferenc nem jelölteti magát a tisztújító közgyűlésen, jövő pénteken tehát új elnök kerül a magyar jégkorong-szövetség élére. A hét éve elnökösködő Studniczky Ferenc a hétfői elnökségi ülésen tájékoztatta a tagokat arról, hogy nem indul a választáson. Az…..
M.Lac 2010.06.02 13:37:14
Nagy köszönet Studniczkynek az eddigi munkájáért! Ott volt a spiccen, amikor e sportág hőskora zajlott Magyarországon. Reméljük, a megválasztandó elnök munkája is hasonló ívet ad majd a hokinak - nem lebecsülve persze a további aktívan szorgoskodó MJSz munkatársat!

@gabute: én egyszer mintha hallottam volna róla (ha igaz persze), ezek a 1) labdarúgás 2) női kézilabda 3) férfi kosárlabda 4) jégkorong 5) ? lesznek. Az ötödik sportágra nem emlékszem, de arra igen, hogy a hoki benne volt. Hamarosan minden kiderül.
M.Lac 2010.06.02 14:59:36
@1116001: @durex26: én nem azt állítottam, hogy így lesz, hanem hogy így hallottam. Az sincs kizárva, hogy félre hallottam valamit :) De aki infó hiányban szenved és még ideje is van szöszmötölni vele, az legalább uborkaszezonban sem unatkozik.

Az, hogy milyen a hallásom hamarosan úgyis kiderül. Lehet, hogy római katolikus :)
A Vasas Bp. Stars a szövetség elnökségének hétfői ülésén bejelentette: a következő idényben nem a Mol Ligában, hanem a szlovén ligában kíván indulni. Kangyal Balázs klubigazgató blogunknak megerősítette: a klubot működtető gazdasági társaság tulajdonosai vasárnap este…..
M.Lac 2010.06.01 14:53:42
@F. Kapus: @csatoimi: Arról lehet tudni, hogy a három romániai klub miért nem jelent meg a liga ülésen?
M.Lac 2010.06.01 14:57:10
@kerusz: köszi! Ezek szerint a klubok sem veszik ezt a ligát olyan komolyan, nem csak az MJSz... sajnos :(
M.Lac 2010.06.01 15:07:12
@kerusz: egyrészt ok, másrészről nem. Ha nincs laposztás az MJSz felé, akkor kvázi a MOL Liga egy független sorozat, gyakorlatilag mint az EBEL azaz nincs szövetségi felügyelet alatt? Mert ha igen, akkor elfogadom. Ha nem tényleg független dologról van szó, akkor pedig illik rá a "bolygó hollandi" kifejezés... de hogy nincs ez így rendben, az egyszer száz! :(
Még nem esett szó arról, hogy a kölni IIHF-kongresszusra beadott vb-rendezési pályázathoz mozgóképes anyagot is mellékelt a magyar jégkorong-szövetség. A 140 másodperces művet Szekeres László, a Sport Tv munkatársa készítette a válogatott iránti szeretetből, Péter Emese…..
Vasárnap letelt az első hét Hetényi Zoltán próbajátékából, ezúttal Lahtiban találkoztunk vele, és a nyaralását családjával töltő Tommi Satosaarival is. A magyar kapussal az eltelt hétről, finn csapattársával a múltról és a jövőről, valamint Hetényiről beszélgettünk.…..
M.Lac 2010.05.27 18:14:18
@üveg: nem melegítünk vissza kihűlt levest :)
Fekti Bálint a múlt héten megvédte diplomamunkáját, így ő az első magyar jégkorongedző, aki a világhírű vierumaki egyetemen szerzett edzői képesítést. A 24 éves magyar bajnok hokis súlyos térdsérülése után a jégre is visszatérhet, edzésbe állt Fehérváron. Az Alba…..
2011. április 17–23. között Magyarország rendezheti a divízió 1-es világbajnokságot. Erről péntek kora délután döntött az IIHF kongresszusa. A tornára a Papp László Budapest Sportarénában kerülhet sor, a magyar szövetség lefoglalta létesítményt. A feljutásért…..
M.Lac 2010.05.21 15:52:31
M.Lac 2010.05.22 08:22:55
Én olyan biztonsági őröket "követelek" (röhögöm a saját keménységem :) hahaha) aki 10 perccel a meccs lefújása után nem kezdi el kitoloncolni a szurkolókat az arénából. Az ő figyelmükbe ajánlanám a következő videót: www.youtube.com/watch?v=Bup7UFubyuk

És az sem árt, ha végre legalább angolul beszélő securitysek lennének jelen. Az osztrák meccsen szánalmas volt, egy ismerősöm vagy 10 biztonsági őrrelküzdött, ugyanis egy se tudott se angolul, se németül se olaszul. Azért ez 2010-ben egy nemzetközi eseményen ÖLÉGGÉ GÁZ....

A szerzők meg nyithatnának a jobb oldali menübe egy kiemelt linket, mondjuk "Mit kíván a magyar nemzet?" címmel, ahol lehet tovább ötletelni a VB-vel kapcsolatban.

Basszus, de jó hoogy mi rendezünk :)
Azért mert valaki nem az NHL-ben játszik, még lehet nagy játékos. Csak az idő fogja megmondani, hogy a fiatalok megtanulták-e a leckét, értékelte Chris Mason, a kanadai válogatott kapusa csapata kiesését. Az orosz kapitány szerint az volt a legfontosabb, hogy lelkiekben sikerült…..
M.Lac 2010.05.21 14:15:06
@PeDro: azért az a "C" válogatott is NHL-es (nem is akármilyen) játékosokból áll. Még jó, hogy legyőzték az olaszokat, letteket, norvégokat. De kikaptak az oroszokon felül Svájctól, Svédországtól és Csehországtól is. Szerintem ennél azért többet illene letennie az asztalra egy Kanadának. Mellesleg nem bánom, hogy elvéreztek... ugyanis az oroszoknak szurkolok! :)
M.Lac 2010.05.21 14:48:56
@PeDro: szerintem ez egy szir-szar duma csupán. Amíg nem nyernek aranyat, addig nem veszik komolyan. Majd ha döntőt nyernének, akkor meg jönne a habiszti duma? Azért ha még pár évig hasonlóan teljesítenek, kíváncsi leszek, hogy vélekednek majd egy világranglista 4-5.-ik hellyel :)

Mindenki látja, hogy a VB nem az első a szemük előtt lebegő célokban, látjuk, hogy júniusban még NHL meccsek vannak, azzal is tisztában van mindenki hogy egy Olimpia mégiscsak rangosabb sportesemény, mint a VB, de kétlem, hogy ennyire ne lenne fontos, mint ahogyan néhány nyilatkozatból árad.

Na de a lényeg, hogy már nembeszédtéma idén Kanada :)
Hogy nézzen ki a Mol Liga, menjen-e második magyar csapat az EBEL-be, milyen legyen a versenykiírás, mit kíván a magyar hokifan? Már a sokadik évben is olyan folyamatokat és fejleményeket látunk, tapasztalunk ezen kérdések körül, amelyek nem tetszenek nekünk. Ezért a blog…..
M.Lac 2010.05.17 08:36:06
A cikk nagyon jó, de mivel nem voltam net közelben a hétvégén, most pedig már vár rám a munka, így nem olvasom végig a kommenteket. Remélem, nem olyan dolgokat írok, amelyeket már mások is "elcsépeltek" előttem.

1) A 3-as pontrendszert 2-re csökkenteném, hasonlóképpen mint az EBEL-ben. Ugyanis ezáltal a bajnokság végére kisebb, de inkább nagyobb szakadék keletkezik a mezőnyben. Ez nem nem túl szerencsés, amikor már fordulókkal előre el van dőlve minden, ellenben az EBEL-ben az volt tapasztalható, hogy még az utolsó forduló előtt is ment a matekolás, hogy vajon ha mi nyerünk és az xy csapat kikap, egy másik meg nyer, akkor éppen hol végzünk... kvázi sokkal izgalmasabb az egész a legvégsőkig.

2) MOL Liga final four - ne egy mérkőzés, hanem minimum 2, 3 vagy akár 4 mérkőzés döntsön a továbbjutásról illetve az arany sorsáról. Tavaly elég érdekesen alakult a négyes döntő, amit igazságosnak nem neveznék. Ez nem egy kupa sorozat, ez egy bajnokság. Szerintem ez a lebonyolítási rendszer nem idevaló.

3) Meccsnapok betartása - komolyabban kellene venni a bajnokság kiírását és nem lenne szabad hagyni, hogy a csapatok szórakozzanak vele (pl.: Ferencváros - Miskolc elmaradt találkozó). Olyan szankciórendszert kellene felállítani, amivel igenis rá lehetne bírni a klubokat, hogy ha meccs nap van x.-én, akkor a találkozó legyen is lejátszva. Szezon közben ránéztem a tabellára és elég nyakatekert volt, hogy az egyik csapat már 17 meccset játszott le, míg egy másik meg 13-at. Lehet, hogy csak én látom ezt problémának, de ha megnézek egy bármely más bajnoki tabellát, ilyennel nem nagyon találkozok.

4) TV - jó lenne, ha rendszeres időszakonként lehetne látni összefoglalókat. Mondjuk edzők.játékosok meghívása mellett összegeznék het, kétheti vagy havi rendszerességgel a MOL Liga történéseit. Ahogy például a hazai focibajnokságban is megszokott. Ez nem csak a hoki szurkolóknak lenne jó, de talán sportág népszerűsítésnek is tökéletes lenne. Hogy ez pénz vagy a televízióktól való hajlandóságtól függ, nem tudom, de sajnálom, hogy ilyen műsor nincs jelenleg.

5) Reklám - jó lenne, ha különféle televíziós társaságokkal szerződést tudna kötni a Szövetség és mondjuk palánkreklámért vagy egyéb megjelenésért cserébe reklámidőt adnának. Egy-egy ütős 10-20 másodpercek felvételekkel még jobban bele lehetne itatni a köztudatba, hogy van jégkorong Magyarországon és nem is rossz minőségben. Na nem gondolom, hogy Palkót megkeresnék egy sütő Rama reklámhoz ezek után
www.youtube.com/watch?v=3zsdqY_XJJY, de kitudja... :-)

6) Közönségtalálkozó - tök jó, hogy volt pár MOL Liga Klub találkozó, de elég ötlettelen próbálkozás volt. Semmi váza nem volt, szervezés ügyileg egy nagy nulla. Nem volt menetrend, csak ahogy esik úgy puffanik. A játékosok szétúnták a fejüket, a szervezők engedték őket beülni a boxokba, így aztán a szurkoló nem nagyon tudott a közelükbe férkőzni. Arról nem is beszélve, hogy a propagálása is igen gyengére sikerült. Attól, hogy a jégkorong blogon megírják, még nincs letudva szerintem. Ráadásul nekem az is szúrta a szemem ezzel kapcsolatban, hogy mindig Bp.-en került megrendezésre, ráadásul egy nem olcsó helyen és a hónap első hétfőjén (azaz fizetés előtt).

7) Winter Classic - lehetőség szerint ne EBEL meccsel egy időbe szervezzék, hogy a fehérvári szurkolók is el tudjanak menni rá anélkül, hogy saját csapatuk meccséről kellene lemondaniuk.

8) Nézőszám növelés - jó lenne, ha rohamosan fel tudnák verni a nézőszámokat országszerte. Itt akár a Szövetségnek is lehetne nyomást gyakorolnia a klubokra, hogy amíg nem éri el az adott csarnok a 70%-os kihasználtságot, addig iskolák, cégek vagy egyéb intézmények részére ingyen belépőket biztosítsanak. Mert ha ingyen is, de eljön fordulónként 1-200 hokiszűz és csak alkalmanként 5 ember harap rá az ízére, akkor hosszútávon megtérülhet ez az összeg. Az nem kerül plusz pénzbe, hogy 300 fizetővendég mellett további 200 ingyenesen bejutott néző van egy 1500-200 fős csarnokban. Sőt, talán már a büfében pozitív változások lehetnek.

9) Volán szereplés EBEL után VB felkészülés előtt - azon felül, hogy a magyar bajnoki címért megy a küzdelem, már ha annak nevezhető; mindenki tudja, hogy az egyik legfontosabb dolog, hogy a játékosok ne essenek ki a ritmusból, vagyis játszatni kell őket. Sajnos egy kicsit olyan érzésem van, hogy a Volán az OB1-ben kifúj egy kicsit és ez nem biztos, hogy szerencsés VB előtt. Esetleg lehetne szervezni olyan tornákat hétvégékre esetleg akár 1-2 hétre, ahol hasonszőrű csapatok versenyezhetnének egymással. Körbe kell nézni mely bajnokságok csapatai lennének kapható egy hasonló történetre, hisz elvileg mindenki szeretné formában tartani a legjobbjait. Egy ukrán, olasz, cseh, szlovák, szlovén vagy lengyel csapatokból álló vagy esetleg magasabb ligákból már kihullott klubokból verbuvált mini tornára/bajnokságra gondoltam. Lehet, hogy ez hülyeség vagy ha nem, akkor drága mulatság. Erre a felvetésemre is várnám az illetékesek válaszát.

Egyébként a fenti poszt nagyon jól sikerült, Gratula a szerzőknek hozzá! Remélem, hogy az értelmes, hasznos hozzászólásokat a Jégkorong Szövetség és valamennyi delikvens elolvassa és esetleg felhasználja a következő kiírásban. Ha pedig ilyen vagy olyan okokból nem megvalósítható javaslatokat érdemben megválaszolnák az illetékesek!
M.Lac 2010.05.17 14:05:46
@Dave55: @OliBLOOD: kinek ez jön be, kinek az. Nekem a 2 pontos rendszer. Szerintem ezzel is kiegyenlítettebbé lehet tenné a mezőnyt hosszabb távon. A gyengébb csapatokat teljesen ellehetetleníti ez a rendszer. De hát kinek a pap, kinek a paplan :)
Az a legfontosabb, hogy jó kapussá váljak, mondta blogunknak válogatottunk fiatal kapusa, aki vasárnap elrepült Lahtiba, hogy a finn első osztályú Pelicansnál bebizonyítsa, érdemes szerződtetni. Hetényi Zoltán kéthetes próbajátékra ment, néhány nappal az indulás előtt…..
A német profiliga leendő újonca, az egykori magyar szövetségi kapitány által irányított EHC München augusztusban a Fehérvár otthonában szerepel edzőmérkőzésen. A magyar bajnok vezetése gőzerővel tárgyal a játékosokkal, egyelőre csak egy biztos távozóról van hír, ahogy…..
Többéves profiszerződést kötött ifjúsági válogatott csatárunkkal a Zürich Lions. A megállapodás értelmében az első szezonban a felnőtt másodosztályú farmcsapatban, a GCK Lionsban játszik a 17 éves magyar támadó, de a szerződés garantálja, hogy három mérkőzésen az…..
Szerda délután úgy léptek a jégre a németek, hogy a dánok legyőzése esetén biztosan a legjobb 12 közé jutnak, a 3-1-gyel ez meg is történt. A másik negyed ötös meccsen az olaszok megizzasztották a letteket, de 5-2 lett a baltiaknak. Este az amerikaiak és a finnek az alsóház…..
M.Lac 2010.05.13 09:23:12
Tele van meglepetéssel ez a VB. De szerintem így sokkal izgalmasabb, mintha kvázi előre lejátszott meccsek lennének.

@nagypi: tényleg nem voltak ott a helyzet magaslatán. Kicsit megkavarta az NHL szakikat, hogy a hőn áhított klasszisok leszerepeltek.
Nyolc kérdést tárgyalt az MJSZ elnöksége hétfőn este. Ezek után biztossá vált, hogy megpályázzuk a 2011. évi divízió 1-es világbajnokság rendezését. Eldőlt, hogy csak a júniusi tisztújítás után nevezik ki az új szövetségi kapitányt. Elutasították továbbá a…..
M.Lac 2010.05.12 10:01:30
@Henry The Navigator: ki várja el? Milyen jogon? Nézzétek már meg az A csoportos VB-t! Sajnos még kurva messze állunk attól, hogy ez az elvárt legyen. Egyébként meg:

"A felnőtt válogatott világbajnoki szerepléséhez Kovács Csaba szakmai alelnök fűzött kommentárt. Kifejtette, hogy bár mindenki szerette volna, ha megismétlődik a szapporói csoda, a ljubljanai szereplés a szakmai realitás. A második hely tehát igenis dicséretes teljesítmény, amúgy meg az ezüstérem megszerzését tűzte célul előzetesen az elnökség is." www.icehockey.hu/index.php?pg=news_13_1405
A következő idényben az OHL-ben játszhat Hári János. A magyar junior- és ifjúsági válogatott csatár egy svéd lapnak nyilatkozott erről. Jégkorongozóink közül eddig csak Szuper Levente szerepelt a legmagasabb kanadai juniorligában. A svéd U18-as bajnokság pontkirálya lehet…..
A németek hosszabbításos győzelme után újabb váratlan eredménnyel folytatódott az A csoportos világbajnokság. A dán válogatott – amelyet kerete alapján a meglepetésre esélyesek közé soroltunk előzetesen – alaposan felszívta magát a finnek elleni meccsre. Az első…..
A magyar válogatott remek vb-teljesítményt nyújtó kapusa kéthetes próbajátékra utazik a finn élvonalbeli Lahti Pelicanshoz, adták hírül kinti portálok. A 22 éves fiatalember az SM-Liiga patinás csapatánál ennyi idő alatt bizonyíthatja be, hogy megérett a váltásra. A klub…..
A héten a második állomásához érkezett a macidobálás során összegyűlt 4451 db plüssjáték kiosztása. A Balassagyarmati Reménysugár Gyermekotthonba látogattak el válogatott jégkorongozóink, megrakott zsákokkal. Az eseményről többet írni nem is szeretnénk, nézze meg inkább…..
A szlovén szövetség az MJSZ-nek küldött levélben fejezte ki köszönetét és elismerését a magyar jégkorongszurkolóknak, amelyből kiderül, máskor is szívesen látnak bennünket. Fontos megjegyezni, a szervezők végül minden érvényes jeggyel rendelkező magyar szurkolót beengedtek…..
Nyereményjátékosaink nyilván tudják már, a divízió 1-es vb alatt kiosztani tervezett 15 darab Vas János-figurából csak 10 talált gazdára, nem nagyon ment a góltotó. A kiváló csatár immár dedikálta a bobbleheadeket – az eseményről fotót mutatunk hajtás alatt –,…..
M.Lac 2010.05.03 14:08:20
@demizson bobby: én úgy emlékszem, hogy 100 db, de lehet, hogy 200
A napokban Grazban ülésezett az Erste Bank Eishockey Liga vezetősége. A tanácskozáson az idei szezon fejleményeit értékelték, és a jövőbe mutató döntések is születtek. Az EBEL illetékeseit hagyományosan a nézőszámokkal kapcsolatos adatok érdeklik a legjobban. A 2009/2010-es…..