Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egy_építész

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Wall Street Journal a konzervatív amerikai üzleti napilap szerzője Magyarországról írt, „Hogyan táplálja a populizmus a pénzügyi válságot” címmel.A cikk amely leírja Magyarország nehéz gazdasági helyzetét, és természetesen kritikus a kormánnyal, figyelemre…..
egy_építész 2009.04.21 19:33:36
@Pepe83:
1. természetesen egy kicsit vicceltem;

2. de másrészt komolyan gondoltam: a vidéki, tanulatlan rétegek megnyeréséhez nincs szükség ilyen nagyotmondásra (azok ugyanis rá vannak cuppanva enélkül is; nekik akár azt is mondhatná, hogy "habisztiguszti", vagy akár a 11. havi nyugdíj elvételét, akkor sem hátrálnának ki mögüle)

3. a 2/3-os többségnek nem a megszerzésére kellene törekednie, hanem arra, hogy ne veszítse el. Merthogy jelenleg bőven megvan neki, az elbaltázásában pedig jó gyakorlata van: s ennek ellenére kísértetiesen ugyanúgy fordul a célegyenesbe, mint legutóbb (tény, hogy most jobbak a pozíciói; bár jórészt csak relatíve, tehát az ellenfél nullázta jobban le magát)

4. a szélsőjobbal történő szakításról is lehetne vitatkozni (bár többé-kevésbé egyetértek); de úgy érzem, hogy lényegesen reálisabb (de még mindig irreális) ígéretekkel viszont inkább nyerne, mint veszítene.
egy_építész 2009.04.21 19:56:15
@fidélio: utánanéztem: úgy tűnik rosszul emlékeztem a 1,5 millióra (pedig megesküdnék rá, hogy hallottam).
Találtam ugyanis sokfélét:
2,5 millió jövőre: kul.hu/aj2m
3,5 millió 2 évre: kul.hu/xvnn
sok millió sok évre: kul.hu/avb3

Bocs a félreinformálásért!
(bár azért így is érdekes)
S azt is hozzá kell tenni, hogy OV (emlékeim szerint) 4 évre ígérte az 1 milliót.
egy_építész 2009.04.27 09:29:39
@Dr. Morcz:
1) Arról nem tehetek, hogy mifelénk én ezt tapasztalom. S mivel azt is tapasztalom, hogy a népesség döntő többsége nem tekinthető tanultnak (mint ahogyan nem mindenki szőke, nem mindenki férfi, nem mindenkinek van jogosítványa stb.), de attól teljesen tisztességes emberek, s így minden pejoratív él nélkül válaszoltam egy hozzászólásra.

2) Honnan derül ki a hozzászólásomból, hogy én bármelyik gyűjtőpárt táborába tartoznék? Abból, hogy kritikusan viseltetek a Fidesszel szemben, még nem következik, hogy elfofgadnám a vezető "jobboldali" párt meghatározását, miszerint a világ fideszesek és nemfideszesek pártjára osztható. Mégha ez végső soron igaz is (mint ahogyan az is igaz, hogy a világ besorolható az alábbi két kategóriába is: van sárgadinnye és nem sárgadinnye), a világ nem ily' végletesen egyszerű (hál' istennek).

3) Egyébként nem is ily' egyszerű a helyzet, sőt talán épp pont fordítva van: mindkét oldal társadalommérnökei fölismerték, hogy az említett népesség számossága mily' jelentős, s az ő "elérésükhöz" nincs szükség szofisztikált magyarázatokra; s az ő szavazatuk is pont annyit ér, mint a sokkal kisebb létszámú, értetlenkedő tanultabbaké... Ergo: ezen rétegektől költséghatékonyabban beszerezhető a szavazat. És hát az is tény, hogy a "nemzeti oldal" látványosabban él a leegyszerűsítő világmagyarázatok eszközével (lásd: felhúzós Szíjjártó és társai). Az MSZP-t sem kell ugyan félteni, de ők más eszközökkel dolgoznak: megszokások, félelmek, romák vásárlása lecsóért, pénzosztás stb.); de az ő fiaskójuk egyik oka éppen az, hogy úgy gondolták (legalábbis egy pár vezetőjük), hogy ők igenis el tudják egyszerű szavakkal magyarázni a folyamatokat...
 Lehet saccolgatni, hány anpig elég a gáz. Lehet bánkódni azon, hogy mennyire volt jó ötlet a legkisebb falut is gázfűtésre állítani, tíz- és százmillárdokkal dotálni a gázfogyaszást, példátlanul gázfüggővé téve az országot. Lehet neofita buzgósággal tenni hitet a…..
Törzskocsma Ez nem vicc 2008.03.19 14:00:00
Már majdnem azt adtam címnek, hogy Beszéljük meg ... elég égő lett volna. Szóval az előző posztomban nem akartam belemenni egy vicc-magyarázatba, mert annál cikibb talán nincs is, emiatt viszont adós maradtam azzal, hogy akkor minek is írtam be. Most akkor átesem a ló…..
egy_építész 2008.03.26 02:30:46
Én rájöttem: molnárgörény=havashenrik
merhogy:
-(önkormányzati) rendeletet írt;
-pályáztatott csatornát, amin 70%-ot spórolt 100%-os műszaki tartalom mellett (bár a 'pályáztatás' kifejezést általában a forrás elnyerésére beadott pályáztatásra szokjuk használni - a nevezett tevékenységet jellemzően közbeszereztetésnek hívják, s egyébként nem igazán helyi rendeletek szabályozzák, hanem országos jogszabályok; az önkormányzatoknak a közbeszerzési kiírásnál van némi lehetősége, de azt hozzáértők nem szokják rendeletírásnak nevezni);
-útépítést is jóárasított;
de ilyen sikerek és szakértelem mellett sem maradt a szakmájánál, hanem
-mentősnek állt;
-de még az orvosi szekrények tartalmának napi fogyási adatairól is személyes tapasztalatai vannak;
-az általa leírtakból kitűnik, hogy egy egészségügyi miniszter feladataival, lehetőségeivel, teendőivel is olyan mértékben tisztában van, hogy valószínűleg csak a szerénysége akadályozta eddig abban, hogy elárulja: volt ő már miniszter-helyettes is (csakhát kigolyózták, mielőtt a sumákolásokat napvilágra deríthette volna);
-s szerintem a számvevőszéknél is dolgozhatott, honnan máshonnan lennének olyan pontos adatai a felderíthető és megszüntethető korrupció számszerű mértékéről; illetve arról, hogy azt milyen egyszerű is lenne megszüntetni (az ÁSZ-tól, az én információim szerint, azért kellett távoznia, mert Kovács Árpád zűrös ügyeire tapintott rá)

Szóval, Henrik!
Nem kell már tovább rejtőzködnöd!
Dübörög a kampány, fúrnak-faragnak a kreatívok a történelmi szociális népszavazás célegyenesében: vödörben mosott agyak, vécépapír-diploma, üres osztálytermek, újrahasznosított sufni-videók Fletóról, decens kis füzetecskék és mosolygó ápolónők, de nicsak, egy…..
egy_építész 2008.02.21 19:15:34
De micsinájjon az, aki úgy gondolja, hogy mosmár jöjjék a zorbán (úgyis arról szól az egész szavazás; meg már elege van a jelenlegiekből, meg az egész hercehurcából)?
De nem gondolja, hogy évi max. 6000 Ft taszajtja nyomorba a nyuggerokat (mint például hőn szeretett szüleit), ill. hogy a tandíjjal sem az a legnagyobb gond, hogy fizetni kell, hanem, hogy kevés az érdemleges ösztöndíj lehetőség (hogy pl. esetleg a kormányzat jobban is ambicionálhatná az ösztöndíjakat nyújtó szervezeteket). S aki úgy gondolja, hogy a gyógyszertárban sem a pult alatt dugdossa a lét a patikusnak a gyógyszerért, meg aki iszonyatosan megalázónak tartja az orvosnak zsebébe borítékot tömködést (természetesen nem azért mert nem érdemelné meg...). S aki szerint a jelenlegi megoldásokkal nyilvánvalóan gondok vannak, de meg van győződve róla, hogy ebben az irányban érdemes keresgélni. S aki szerint a Sicko egy iszonyatosan demagóg és hazug pamflet (s mint ilyen, természetesen valós problémákat feszeget, csúsztatós technikával; s mint ilyen, intelligens embernek nem igazán lehet érvelési alap).
Igen, jogos az észrevétel: aki így gondolkozik az nemigazán lehet nagy Orbán/fidesz fan. De azt láthatja, hogy elég sokan viszont azok; s azt is gondolhatja, hogy mennyivel élhetőbb lehetne a világ (ország), ha nem a partvonalon túlról kibickednének, hanem, ha annyira akarják, hát csinálják már végre!
Merthogy úgy gondolja, hogy nem akkora a tét, hogy bármit megérne kockáztatni érte, nem olyan sok múlik ezeken: 5-6 év csúszás bizonyos rendszerek rendbetételében nem sokat oszt-szoroz, gyanús, hogy ígyse-úgyse élveznék sokat az eljövendő kánaánból. S úgysem elsősorban a kormány szinezetétől függ elsősorban a boldogságom...
Épp a "10 dolog, amit a Google-tól kérek karácsonyra" című postot írtam tegnap, és persze így szép az ébredés, hogy ma reggelre a Gmail befrissült az egyik kivánságommal: lehet rangsorolni a labeleket (címkéket). Igaz, a Google a színezést gondolta megfelelő…..
2007. november 20.: Gyurcsány Ferenc, a magyar miniszterelnök a Gandul című román napilapban üzeni meg az MSZP-nek, hogy váltsák le, ha úgy gondolják.2007. november 21.: Országos sztrájk, az MSZP egy csoportja nyíltan Gyurcsány leváltását követeli.2007. november 22.: Gyurcsány…..
Az ország legnagyobb plázájáról kiderült, hogy egy szeméthalom közepén lakik és tömegközlekedéssel nem lehet megközelíteni. Ráadásul a ma 10 órai megnyitót is elhalasztották:Ennyit a nyitásról. Még azt a 20 embert is elküldték aki ott várakozott, hogy csak 13.00.kor…..
w Találkozás egy fiatalemberrel 2007.09.26 19:00:00
163 millió forinttal támogatja az állam az MTV új animációs sorozatát, a Modern Képmeséket. Mint a WBlog megtudta, a sorozat szövegét Tóta W. Árpád, az Index főmunkatársa írja. Exkluzív interjúnkban tetemre hívjuk a fenegyerekként tetszelgő publicistát: miért és hogyan…..
Ha az ásványvízgyártóknak sikerült a csapból ingyen elérhető vizet kiszorítaniuk a százforintos palackossal, miért ne sikerülhetne újracsomagolni a fröccsöt? SP megtalálta a harmadik versenyzőt, aki ezen az újraértelmezésen dolgozik: Igazán csodálatos dologra bukkantam a sarki…..
A germánok már rákaptak pár klasszikus magyar fogásra – jelenti alkalmi tudósítónk, a világ legjobb videóblogját, a Rossz PC játékokat jegyző freddyD. Alant olvasható barátunk beszámolója a berlini lángosról és a Lidl lecsójáról. Mi lenne, ha összeszednénk, melyik…..
Politikai és közéleti értelmező szótár #1  Pluralizmus - Többpártrendszer. Esetünkben kettő. Vannak ugyan a parlamentben kisebb pártok, de csak formailag különülnek el az oldalukon található nagy párttól. Rendszerváltás (módszerváltás) – mi azon…..
w Nemigen 2007.07.13 05:00:00
Percre pontosan érkezik a civil kurázsi, ilyen ország vagyunk mi, öntudatos, kreatív és mégis fegyelmezett polgárok hazája. Kálmán László beletrafált a tizenhat óra nullanullába, beattacsolta népszavazási kérdéseit, és mindezt pont olyan függetlenül és önállóan, mint ahogy…..
A minap Darren Rowse kérte arra olvasóit, hogy írják meg neki, milyen élményeik vannak feedolvasójukkal, hogy könnyebb legyen megállapítani, melyik eszköz a legjobb hírolvasásra.  Mi is hasonló kéréssel fordulunk hozzátok. Írjátok meg véleményeteket arról a…..
egy_építész 2007.05.14 20:23:30
Legelőször sage (firefox plugin)
-pro/kontra: nem volt vele gondom (de nem igazán emléxem, mer' már régóta nem használom);

Aztán opera:
-pro/kontra: problémamentes hetek voltak, de visszatértem ffoxra,

Aztán wizz rss (firefox plugin)
-pro: csak azt húzza be, amire rákattintok (nem lassítja a böngészőt), az egész a sidebarban ücsörög, korrekt előnézettel (képek is), podcastot nem szokok használni;
-kontra: csak azt húzza be, amire rákattintok (kicsit várni kell, nem túl sokat), nem archivál, bizonyos esetekben kézzel kell a címet megadni (ez először gond, aztán meg már nem), bizonyos funkciókra még nem sikerült rájönnöm (found items, saved items);

Majd kipróbáltam a netvibest:
-pro: gusztusos kinézet, beépülő eszköztár elemmel könnyű a fölvétel, jó a rendezhetőség;
-kontra: gyakorlatilag használhatatlanná lassította a böngészőmet;

Visszatértem a wizz rss-hez.

Próbálgatom a gúgli ügyeket:
desktop sidebar:
-pro: könnyen elérhető, könnyen kezelhető (olvasás, új csatorna fölvétel), gusztusos a megnyitás animálása;
-kontra: ömlesztett, tagolatlan, nincsenek képek;
gúgli ríder:
-pro: jó lenne az egyéb g-kkel együtt kezelhetően;
-kontra: (lehet, h. én vagyok a béna, de) nem találtam firefox eszközöket a csatorna mentéshez (pedig greasemonkeyt is használok, meg tele a ffoxom plüginekkel) - tényleg: úgy kell csatornát elmenteni, hogy kicopyzom a címet, megnyitom a rídert, add subscripsön, bepésztelem a címet?? (mer' ez így manapság elég macerásnak tűnik - mégha kedvelem is a g termékeket, pl. a picasának nem igazából találtam konkurrenciát, még fizetősben sem, bár abból is hiányzik egy csomó fontos dolog).
Olvasni itt-ott mindenféle Gmail-eszközökről, segítségekről, de ezeket hamar elfelejtjük, úgyhogy ideje összegereblyézni egy-két fontosságot. 1. Ha egy picivel biztonságosabban akarunk levelezni is, nem csak belépni a Gmailbe, használjuk a https://gmail.google.com/ címet. (via…..