Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Profigrammers

159 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Profigrammer's Energiaéhség 2020.01.28 10:30:31
Éhes vagy? Tekerj negyedórát és kapsz ebédet. Pár éve ezzel a vendégcsalogató módszerrel hívta fel magára a figyelmet egy dán hotel. A jónak tűnő ajánlatot alaposan megvizsgálva kiderült, hogy szó sem volt ingyen kajáról. A vendégeknek nem a hotelig, hanem a hotelben kellett tekerniük. A…..
Környezetvédelmi ügynökök járják Los Angeles utcáit, a város vezetése különleges ügyosztályt hozott létre a klímavészhelyzet miatt! Tavaly nyár elején a világ nagyvárosaiban egymás után hirdették ki a klímavészhelyzetet. A bejelentések után azonban kiderült, hogy nem mindenütt követik konkrét…..
  Január ötödikén lépnek fel a legtöbben a társkeresőkre, egy nappal később pedig éves rekordot dönt a válási bejelentések száma. A statisztikákból az nem derül ki, hogy a kettő mennyire függ össze, de sejthető. A kutatások azt mutatják, hogy az év elejét tartják az emberek a legszomorúbb…..
Műanyagot és fémet egy helyre, papírt pedig a másikba. Ezek a legfontosabb szabályok. A szeletív hulladékgyűjtés tíz év alatt sokak napi rutinjává vált. Nemrég azonban a Facebookon egész indulatos kommentháború robbant ki, amikor az egyik felhasználó azt állította, hogy a szemétszelektálók becsapják…..
Profigrammer's Irány a múlt 2020.01.02 10:45:57
Az emberiség közlekedésének jövője, a Föld megmentésének lehetősége. Ezek a jelzők sokszor olvashatók, amikor az elektromos meghajtású járművekről van szó. A téma iránti érdeklődést jól jelzi, hogy a különféle híroldalakon rengeteg cikk szól az iparág újdonságairól. Amagán használatú elektromos…..
  Tíz év is kevés volt ahhoz, hogy légdeszkán repüljünk, vagy a Marson reggelizzünk. A 2010 előtti jóslatokból és várakozásokból nem sok minden teljesült. Újabb évtizedváltás jön. Sokan nemcsak a tíz évvel ezelőtt leírtakon nevetnek vagy sajnálkoznak. Újra előkerültek a jósgömbök és tudományos…..
Karácsonyra tablet, okostelefon, okos TV, drón, idén pedig az okosóra. Már az elmúlt évek karácsonyi ajándékainak toplistájából is sok mindent megtudhattunk a technológiai fejlődés irányáról, prioritásairól. foto:Thelocalsweden Mindemellett természetesen a társadalmak mentális állapotáról is.…..
Génmódosított gyerekek születtek Kínában. Rögtön kettő is. Erről maga a génmódosítást végző tudós számolt be egy videóüzenetben. A nagy bejelentés a National Geographichon nézhető meg.   A világ tudósai azonnal kikeltek a történtek ellen. Azzal vádolják kollégájukat, hogy minden tudományos és…..
Profigrammer's Győzött az 5G 2019.12.02 18:00:12
  Elképzelhetetlen mennyiségű technológiai fejlesztés után a meteorológusok egyre pontosabban és gyorsabban látják a légkör változásait. Ez pedig a változó éghajlat miatt egyre fontosabb, hisz egy vihar előrejelzése sokszor életet menthet. Ezért különösen veszélyes – ahogy az időkép fogalmaz –,…..
Kis előre tervezéssel és szerencsével akár dupla annyi fizetett szabadságunk lehet egy évben, mint amennyi jár. Ez ma Magyarországon, évente minimum húsz munkanap. A huszonnyolc éves munkavállalók már egy kicsit szabadabbak. Két nappal többet pihenhetnek. Ez folyamatosan emelkedik, annyira, hogy egy…..
Novemberben még a legyek is lassabban repülnek. Egyre rövidülő nappalok és sokszor borult, szürke ég, melyből csepereg az eső, vagy szitál a köd… Sokan ezt a hónapot tartják az év legnehezebben kibírható időszakának.     Photo by Engin Akyurt from Pexels Szerencsés esetben a nyári nyaralást…..
Profigrammer's Kajatolvajok 2019.11.09 08:18:20
Egy rántott hússal kevesebb volt a dobozban, amikor kivettem a céges közös hűtőből az otthonról hozott kajámat. Ez azért volt kellemetlen, mert csak egy húst hoztam a rizs mellé – mesélte Tamás szomorúan egyik korábbi élményét, amikor arról kérdeztem, hogy náluk hogyan működik a hűtőmegosztás. A 36…..
Portörlés, rendrakás, takarítás, virágöntözés és a kávésbögre elmosogatása. Gondolkodás nélkül csinálja meg reggelente a dolgozó. Ha a cégnél nincs takarító nem is nagyon tehet mást. Környezetünk, és munkakörnyezetünk tisztasága alapvető igény. Hiába vigyázunk rá, önmagától nem lesz portalan a…..
Profigrammer's Peter 2.0 2019.10.28 16:16:40
  Emberként meghalok, gépként élek tovább. Ezzel a mondattal jelentette be Dr. Peter B. Scott-Morgan saját upgrade változatát.  Ahogy ő hívja Peter 2.0-át. Az amerikai robottudós a világon elsőként áll át teljes gépi üzemmódba. Sajnos nem teljesen önként. Tervei szerint 2020 elejére teste szinte…..
Jobban bírják a pszichológiai terhelést, rugalmasabbak, megértőbbek, motiváltabbak és lényegesen több az inspirációjuk, a női főnököknek, mint férfitársaiknak. Legalábbis Ausztriában. A Salzburgi Egyetem legfrissebb felmérésének eredményéről a heute.at számolt be. Ötezer munkavállaló megkérdezése…..
Háromnapos, újramelegített székelykáposzta vagy pacalpörkölt szaga járja át az irodát, esetleg a teraszon dohányzók miatt az ajtón dől befelé a cigarettafüst? Lassan vége a jó időnek, és a zárt ablakok mellett egészen új értelmezést kaphat a légszennyezettség és annak hatásai. Az ételszagtól…..
Profigrammer's Oktatás 4.0 2019.10.06 22:20:36
Előbb csak hangos zaj volt, majd a gépből kirepült egy nagyobb fémdarab, mely mellkason ütötte a szerkezet mellett álló tizenhat éves fiút. Norberten már nem lehetett segíteni, azonnal meghalt. Nagykátán a tanév második hónapjában történt a tragédia. Egy modern gépekkel felszerelt, fémmegmunkálással…..
Profigrammer's Emberiség 4.0 2019.09.30 19:58:44
A pattintott kőszerszámok és fegyverek kora óta csak egyvalami nem változott az ember életében: az agyunk működése. Számtalan tanulmány bizonyította, hogy mobiltelefonos ősemberek vagyunk. Igaz, annak kiválóak. Egy digitális marketingre szakosodott amerikai portál statisztikái szerint naponta…..
A technológia katedrálisai, az emberi leleményesség, kitartás és a mérnöki teremtőerő szimbólumai. Az ipari forradalmak alatt és után épült gépek és az azokat befogadó óriási építmények a világ csodáinak számítottak, és az iparosodott emberiséget a természet erőinek megzabolázhatóságára és a…..
Lassan járj, tovább érsz! A jól ismert mondás ezúttal nem egy rendőrségi közlekedésbiztonsági akció része, hanem a Greenpeace klímaváltozással foglalkozó jelentésének következtetése. A nemzetközi szervezet legfrissebb kutatása a Piszkos 12 alcímet is kaphatta volna. Azt vizsgálják, hogy az autóipar…..
Győztek a robotok. Legalábbis a daytoni autóüveggyárban. A több mint ezer munkás számára szomorú történet elején azonban még mindenki reménykedett. A gyár és dolgozói sorsát egy dokumentumfilmben dolgozták fel. Az amerikai ipar egyik korábbi sikertörténetének számító autógyár sorsáról American…..
Hol az asztalom? Mi is a jelszavam? Hol a kávégép? Furcsának tűnhet, de nem kell megijedni, ha szabadságról visszatérve ez az első három kérdésed. Ha a szabi utáni első munkanap úgy érzed, mintha most léptél volna be a céghez, azok közé tartozol, akik tökéletesen ki tudták használni a munka nélkül…..
A nyári szezon után kipihenten, energiával feltöltődve, élmények és pihenés jótékony hatásával felvértezve érkezünk vissza a munkahelyre. Legalábbis elméletben. A fogyasztói társadalom álomnyaralása nem mindenkinek pihentető. Természetes, hogy fáradt lesz az ember, ha nem úgy és ott pihen, ahol…..
Még mielőtt olvasás közben gúnyosan a munkatársainkra pillantanánk, szögezzük le: ez a poszt nem róluk szól. A házi kedvencekről, és az ő munkahelyi jelenlétükről. Manapság sokszor egy kutya vagy macska ügyében többen írnak felháborodva a közösségi oldalakon, mint embertársaik érdekében. Photo…..
Itt az ószeres! Nagyanyáink sokszor hallhatták ezt a kiabálást. A városokat, falvakat járó lomtalanítók kiabálva vagy kolompolva jelezték, ha jöttek. A múlt század elején ők vitték el a házakból az ócska, kidobásra ítélt tárgyakat. Melyekből – akár kis átalakítás után – hasznos dolgok lettek. Nehéz…..