Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BoGyesz

0 bejegyzést írt és 183 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Meglepő lépésre szánta el magát néhány napja a Google óriáscég: a fő bevételi forrásukat jelentő AdWords hirdetési rendszerben (mely a kereső találati oldalán megjelenő hirdetéseit is kezeli) megtiltották az úgynevezett pro-life hirdetéseket az abortusz kulcsszóval…..
Belsőség A fiúk nem sírnak 2014.05.01 07:07:22
Állítja Robert Smith, de ez hazugság. Mert én kétszer is sírtam. Másodszor örömömben, amikor megszületett a fiam. Először pedig 1994 május elsején, amikor a sárga sisak nem mozdult, hiába szuggerálták a képet milliók világszerte. Húsz évvel ezelőtt hunyt el Ayrton Senna da…..
Mire a végére jutottam, rájöttem, hogy a mai poszt tulajdonképpen egy szerelmi vallomás Ausztráliához, méghozzá egy nagymamától, akinek az unokái a világ másik felén élnek. Biztos lesznek, akiknek ez vagy az nem tetszik majd benne, én szerettem Klári őszinte lelkesedését (és a…..
Munka állandó lakhely nélkül, folyamatosan utazással, közben megismerve a világ különböző részeit – jól hangzik, ugye? Nos, az ilyen életmódot folytatók az internetnomádok. Közéjük tartozik mai szerzőnk, Rita is, aki az árnyoldalakról is beszámol. A jelenlegi irodánk…..
Mai utunk Ausztráliába vezet, ahonnan Greg küldött beszámolót. Egy éve él a Föld túlsó oldalán, saját bevallása szerint többé-kevésbé sikerült beilleszkednie, ami viszont nem egyszerű, az az állandó változás. „Úgy illik, hogy először bemutatkozzam, ha már új…..
Svédországról elsőként a jóléti rendszer (és a magas adók) jutnak az ember eszébe, pedig van egy csomó praktikus dolog, amit nem árt tudni, mielőtt az ember úgy dönt, nekivág északnak. Most a svéd kormányzati oldal (érdemes megnézni, milyen designt dobtak össze...)…..
Ma folytatjuk a nyelv és a külföldi élet kapcsolatáról szóló sorozatot, amelyben ezúttal a norvégiai országfelelős, Jegesmedve írja le tapasztalatait. Ami nem csekélység, hiszen kilenc éve él Norvégiában, és lassan a gyermekei is abba a korba érnek, amikor felmerül az…..
Tanulságos összeállításra bukkantam a BBC oldalán, melyben húsz ember meséli el, miért váltott állampolgárságot, és ezzel együtt tulajdonképpen hazát is. Az okok sokszínűek, kedve attól, hogy valaki nem akart sorkatona lenni, azon keresztül, hogy túl sok adót kellett volna…..
BoGyesz 2013.10.19 10:14:24
@emiGrant: Ezzel én is így vagyok. Ha ma választanom kellene a magyar és az ausztrál között, akkor az utóbbit tartanám meg.
Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban. A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a…..
Határátkelő Szüksz? It sucks! 2013.08.25 06:50:00
Nagyszerű posztok születtek kedvenc blogjaimon az elmúlt napokban is, úgyhogy van mit ajánlani így vasárnap olvasgatásra. Ott van például Szandra ausztráliai beszámolója arról, hogy jobb híján hogyan kísérletezik egy szórólapos munkával. Ha már munkahely, akkor érdekesek Barna…..
Talán még emlékeztek rá, a nyár elején arra kértem az országfelelősöket, írják meg, miként nyaralnak az őslakosok. A pár napos szünet után tehát most jöjjön Cooper thaiföldi írása, amely azonban nem Thaiföldről szól (mindjárt ki is derül, miért), hanem arról, hogyan is…..
BoGyesz 2013.08.05 14:34:56
@Kovermadar: "A pozitív csalódásom egyébként akkor az volt, hogy mégsem olyan gorombák a népek, mint arra számítottam."

Érdekes, hogy ezt írod, mert nekem is ez volt az érzésem amikor Magyarországra látogattunk. Hetente többször olvasok magyar fórumokat és az volt az érzésem a kommentek alapján, hogy mindenki ideges, agresszív, türelmetlen, főleg a forgalomban, de aztán mégsem. Én nagyon barátságos voltam mindenkivel és nem emlékszem egy alkalomra sem, hogy bunkó lett volna valaki.
Két bőrönddel és egy szótárral vágott neki Japánnak Maya, aki aztán gyorsan rájött, hogy utóbbinak nem sok hasznát veszi. Posztja tulajdonképpen pillanatfelvételek sorozata arról, milyennek is látja egy 1998-ban egy évre érkező, de azóta is ott élő európai ezt a számunkra…..
BoGyesz 2013.07.29 15:22:23
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Igen, emlékszem erre a filmre. Asszem Gung Ho a címe.

Feleségem is japán és egy ideig idegenvezetőként dolgozott Sydney-ben, japán csoportokkal. Azt sosem értettem, hogy a hajnali 4-es reptéri csoport transzferhez miért kell tökéletes smink, frizura és kosztüm, de szerinte ez teljesen normális volt. :-)
BoGyesz 2013.07.29 15:39:32
@Kovermadar: Az európai férfi "ősember" a japánhoz képest. Nagydarab, szőrös és szaga van. :-DDDD
Érdekes állatfajta az ember, valamiért nyáron az a király, aki minél messzebb utazik. Hogy ez mennyire így van, arra példa Pappito mai posztja, aki az új-zélandiak nyaralási szokásait térképezte fel és rögtön kiderül, hogy ott az a menő, aki Európában tölti az idejét.…..
Ha már Ramadán van, akkor ma látogassunk el az Egyesült Arab Emirátusokba, Fikus Kukisz segítségével. Korábban (még a kezdeti időkben) írt egy posztot, most újjal jelentkezett, a leírtak nem minden tanulság nélkül valók. „Mivel az új Határátkelő-oldalon nincs még…..
Mióta a külföldi munkavállalás és letelepedés ilyen fontos és gyakori beszédtéma lett, állandó találgatás tárgya, vajon hány magyar is választotta a határátkelést. Nos, az elmúlt napokban két, egymástól független felmérés is nagyon hasonló eredményre jutott, úgyhogy…..
Black Sabbath – 13(Vertigo/Universal) Szerkesztőségünk egyik tagja azt kérdezte a Black Sabbath új albumának többszöri meghallgatása után, hogy jó-jó, de minek kellett ez egyáltalán? Én meg azt kérdezem, miért ne? Ha meg lehetett csinálni négy évvel ezelőtt a Heaven &…..
Határátkelő Darth Vader tánca 2013.06.07 06:54:00
Akadt már poszt Kínából, de nehéz lenne azt állítani, hogy a külföldön letelepedő magyarok egyik kedvenc célországa lenne. Nem csak ezért érdekes persze Szabina posztja, hanem azért is, mert kiderül, miért nem okoz örömet ott a shoppingolás, mitől ínyenckaja a csirkeláb és…..
BoGyesz 2013.06.07 15:21:51
@tildy:): Ez attól függ, hogy ki milyen családban nőtt fel, mit tekint normálisnak és furcsának. Nekem az a normális, hogy feleségem a kilenc hónapos kislányunkkal van egész nap, bevásárol, takarít, háztartásról gondoskodik és mire hazaérek este hatkor, már épp készen is van a vacsora. :-) Nekem az lenne furcsa, ha ez nem így lenne.
Szerintem te sem erre gondoltál, hogy "otthon van egész nap".
BoGyesz 2013.06.07 16:15:56
@tildy:): Rendes ember a párod! Én a mosogatást vállalom esténként meg a babafürdetést. :-)

Egyébként meggyőződésem, hogy a házimunka és a kismama feladatok sokkal megterhelőbbek, mint az irodai munkám. Ülök két monitor előtt egész nap egy kényelmes székben, kollégákkal ebédelek, kávézgatok, beszélgetek, telefonálok, stb.
Igazi egzotikus élményben lesz ma részünk, hiszen Malajziára mehetünk, ott is egy paradicsomi szigetre. Hogy miként kerül egy magyar család Penangra és milyen is ott az élet, valamint hogy miként kerül mókus a szárítógépbe – nos, mindez kiderül Sisi írásából. (A képekért…..
Miközben Európában egyre több helyen egyre nehezebben tudják kezelni a bevándorlók eltérő kultúrája okozta feszültségeket (a legutóbbi, nem túl szívderítő példát a svédországi zavargások jelentik), eközben a világ túlsó felén, Új-Zélandon teljesen más a helyzet –…..
BoGyesz 2013.05.28 00:00:41
@pappito: AU-ban is így van. Itt született kislányom kapásból megkapta az ausztrál állampolgárságot, mert a szüleinek van tartózkodási engedélye, úgyhogy áprilisban három különböző útlevéllel repültünk Magyarországra látogatóba. Vicces volt a határon három teljesen különböző útlevelet átadni. :-)

Közben jelentkeztem AU állampolgárságra és júniusban lesz az eskütételem.
BoGyesz 2013.05.28 01:00:52
@pappito: PR-t az egyetemen keresztül szereztem meg, utána az állampolgársághoz már csak a teszten kellett átmenni. Feltétel volt még az öt év itt tartózkodás is, de az már bőven megvolt. Jól elvoltam PR-al, de aztán gondoltam, hogy ha már kislányom aussie, akkor legyek én is az. :-)
Külföldi munkavállalásnál a nyelv kulcskérdés. Ezzel persze semmilyen nagy igazságot nem fogalmaztam meg, ugyanakkor nem árt sokszor felhívni a figyelmet, hiszen ha nem beszéljük az adott ország nyelvét, azzal komoly gondokat zúdíthatunk a nyakunkba és alaposan megnehezíthetjük a…..
Időről időre érkeznek olyan levelek, történetek, amelyek kissé árnyalják a külföldi életről szóló képet. Zsófi mai írása is ilyen, ő Németországban találkozott olyan megalázó jelenségekkel, amilyenekkel szerinte Magyarországon egy külföldi nem szembesül. „Több…..