Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zenkoe

57 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Egy előadásnak, vitának, szakdolgozatnak, azaz szóbeli és írásbeli kommunikációnak 5 féle célja lehet: Informál: új ismereteket nyújt, vagy a régieket más nézőpontból, más csomagolásban nyújtja, ezáltal így segít kialakítani az eddigiektől eltérő elképzelést a világról. Provokál: a korábbi…..
  „Senki nem egymagában ér el sikert vagy kudarcot. Csoportként győzünk, vagy veszítünk. A csoportokat pedig vezetni kell.” A csapat eredménye (s így a te sikered is) nem elsősorban a tagok tehetségén múlik, hanem a csapatmunkán. A tehetségtelen, de jól vezetett csapat eredményesebb, mint a…..
„Ne arra összpontosíts, amiben rossz vagy! Csak az számít, amiben kitűnsz!” Ha elhiszed magadról, hogy „zseni” vagy az még nem elég. Be is kell bizonyítani, azáltal, hogy megvalósítod, eléred az áhított célt. Ehhez erő és energiabefektetésre van szükséged. 3 dolgot kell tenned: kihasználni az…..
  „Csak rajtad múlik, hogyan reagálsz a sorscsapásokra. Sikert csak kemény munkával, önbizalommal és kitartással érhetünk el.”   Vállald a felelősséget! Ez azt jelenti, hogy ha akadály merül fel, akkor azt kell figyelembe venni, amit irányítani tudsz (gondolkodásmódodon, nyelvezeteden,…..
„A siker, csak 20%-ban múlik a tehetségen.” (Kelly Holmes) „A csúcsteljesítmény is csak egy szokás a sok közül, ami idővel olyan természetessé válik mint a fogmosás” – állítja Jake Humphrey és Damian Hughes Csúcsteljesítmény című könyvében, melyben a rendkívüli eredményeket alkotók életét,…..
Carol Dweck Szemléletváltás című könyvében ezt taglalja. A tehetségről, sikerességről kétféle felfogás van: A rögzült (született) tehetségben hívők úgy gondolják, hogy a tehetség velünk születik, vagy van, vagy nincs. Ki kell aknázni, ha van. Ha nincs, akkor meg ne várják el tőlünk, hogy tudjuk.…..
Alma mother Motiváció 2024.04.25 22:29:41
„Minden munka: amit meg kell tenni, és minden szórakozás: amit önként vállal az ember.” Első szintű (alap) motiváció: biológiai szükségletek, túlélés A Maslow piramis szerint a legalapvetőbb szükségletek a biológiai szükségletek (evés, ivás, alvás…). Ezek hiánya arra készteti, azaz motiválja…..
Forrás: https://wmich.edu/stateauthorization/internship-field-request A kémia a minket körülvevő anyagokkal foglalkozó tudomány. Szoros kapcsolatban van a fizikával és a biológiával, de a többi tudományterületre is kihathat (pl. rajz esetén a művek hitelesítésénél) Nem is beszélve az új…..
Forrás: http://www.karpatalja.ma/karpatalja/oktatas/kmpsz-megyei-biologia-es-szepkiejtesi-vetelkedo/ A biológia szintén természettudomány, így érvényes rá az amit a természetismeret tantárgynál írtam. A tanulás lépései a következők: Idézd fel, amit már korábban tanultál a témáról (akár más…..
http://www.matek-fizika-korrepetalas.hu/ A fizikának sok tantárggyal kapcsolata van, úgyis, mint biológia, kémia, földrajz, matematika, környezetismeret. Ismét a környezetnél bemutatott technikákra hívom fel elsősorban a figyelmeteket. Ugyanakkor a matematika is elkerülhetetlen a fizika tanulása…..
  Forrás: http://www.czuczora.eu/esemeny/foldrajz-olimpia/ A természetismeret a felső tagozatban szétbomlik ágaira, és ezek közül egyik a földrajz. Tehát mindaz, amit a környezetnél írtam itt is alkalmazható. Amire a környezetnél nem tértem ki, az a tér és időbeli tájékozódás, térképhasználat.…..
Forrás: http://montazsmagazin.hu/veszelyben-fold-rajz-es-irodalmi-palyazat/ Célja hogy a valódi, minket körülvevő világot megtapasztaljuk, megismerjük, megszeressük.  Az általában leírt technikákat mind alkalmazhatod a tanulásra, de erre való eszközeink a kísérletezés és a megfigyelés…..
Forrás: http://www.net4net.hu/portal/ Az informatika a számítástechnika és a könyvtár ismereteket tartalmazza. A számítástechnikát is bonthatjuk hardver ismeretre és szoftver ismeretre. A szoftverismeretet pedig programozási ismeretekre, és felhasználói ismeretekre. Nos, nézzük meg ezeket! Az…..
Forrás: https://fr.123rf.com/photo_19295733_doodles-mathematiques-sur-papier-quadrille-scolaire-seamless.html Mindenképpen kezd azzal, hogy motiválod magad: képzeld el úgy mint egy keresztrejtvényt amit meg kell fejteni, vagy képzeld el, hogy te vagy az egyetlen túlélő és az életed függ tőle, hogy…..
  Forrás: http://www.hsakft.hu/blog/ha-nyelvet-tanulnal-ezt-valaszd Az idegen nyelv tanulásának legjobb módja, ha használjuk. Olvassunk idegen nyelven. A címszavak már utat mutatnak, hogy miről lesz szó a szövegben. A kulcsszavak kikeresésével már többet megtudhatunk. A kulcsszavakat…..
  http://www.mon.hu/kviz-atmennel-a-tortenelem-erettsegin/2826151 Aki a múltat ismeri, az jobban érti a jelent. Aki a történelmet ismeri, az jobban megérti a regényeket, filmeket, képzőművészeti alkotásokat, és könnyebben tud beszélni olyan témákról amikről a felnőttek. A tanulásánál érdemes…..
  Forras: http://csepel.info/?p=39948 A tantárgy célja, hogy szóban és írásban jól ki tudd fejezni magad, meg tudd fogalmazni gondolataidat, így jobban tudj kapcsolatot teremteni a környezetedben élőkkel, ugyanakkor megismertessen a hazai és világirodalom remekeivel (kis kultúrát szívj magadba, és…..
Kép forrása: http://5mp.eu/web.php?a=mahonlap&o=eqdfkr88cc Az olvasás a tanulás legalapvetőbb eszköze. Általános iskola alsó tagozatában tanuljuk meg az értő olvasást (1.-2. osztály) majd a megfelelő tempójú néma olvasást (3.-4. osztály). A későbbiekben csak használjuk és finomítjuk, gyorsítjuk…..
  Kép forrása: https://www.eltero.hu/news_tag/tanulas/ Az olvasással kezdem, mert a tudás nagy része könyvekből, olvasás által jut el hozzánk. Ha nem szeretsz olvasni, és nem is tudsz, mert nem ismered a betűket, nem tudsz összevonni betűket és nem érted a mondatokat, szövegeket, akkor sürgősen…..
    Tanuláskor kezd a kulcsszavak, főfogalmak meghatározásával. Ezeket jegyzeteld ki, rajzold le, ezekből készíts vázlatot, elmetérképet. Majd ezek segítségével foglald össze mondanivalód. (Kivéve, ha meghatározott szöveget – memoritert -  tanulsz meg.) Mik azok a főfogalmak? Nos, mindent amit…..
Kép forrása: http://hatekonytanulas.blogspot.hu/2012/05/segitsegnyujtas-kozelgo-vizsgakhoz-ev.html Azt tartja a szólás, hogy „a változatosság gyönyörködtet!" Tapasztalati tény, hogy könnyebb a tanulás azoknak akik több módszert ismernek, s ezeket az egyes tantárgyak tanulásához, az egyes témák…..
Alma mother Kérdezz bátran! 2017.07.07 23:17:00
  -Apa, miért kék az ég?  - kérdezi Móricka. -Nem tudom kisfiam. -Apa, miért zöld a fű? -Nem tudom, kisfiam. -Apa, miért süt a nap? -Nem tudom, kisfiam. -Móricka, ne nyaggasd folyton apádat! – szól rá a fiúra az anyja. -Ne zavarjon asszony, ebből tanul a gyerek! Egy kutatás során azt…..
Kép forrása: http://ismetan.hu/index.php/hu Az emberek az új ismereteket 7 féle módon szerzik meg és dolgozzák fel. Nyelvi vagy verbális mód: figyel és mondja, ismételgeti az információt. Gondolkozásában használja a szavakat és fogalmakat. Úgy fejleszthetjük, ha segítünk feltérképezni és…..
Alma mother Vésd az eszedbe, fiam! 2017.06.23 11:54:00
Forrás: pinterest Sokunknak a tanulás azért nem megy, mert gond van a megjegyzéssel, bevéséssel, azaz memorizálással. Ehhez használjuk fel mind az összes érzékszervi csatornánkat, tanuljunk meg koncentrálni, és a hatásosság kedvéért tartsunk időnként szünetet.. Tegyük fel, hogy már megértettük a…..
kép forrása: http://www.nyest.hu/hirek/mondjam-es-mutassam-egyszerre Mint ígértem a szóbeli beszámolókkal (felelés, témaismertetés, előadás) fogok most foglalkozni.  Mit kell tenned, hogy előadásodnak ne a fenti képen is látható következménye legyen? Felelés: Az írott vagy élő szóban hallott…..