Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Endrész Tímea

132 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A világ egyik legegyszerűbb süteménye a muffin. Emiatt sokan el sem tudnák képzelni a karácsonyi asztalon desszertként. De mi van akkor, ha az ember négyéves lányának ez az egyik kedvenc édessége? Hiszen ezt már szinte egyedül is el tudja készíteni! Akkor a tálaláson csavarunk egyet! Így született…..
Az elmúlt időben azt veszem észre magam körül, hogy egyre több a tudatos szülő. Akik tudatosan ügyelnek arra, hogy mivel etessék a gyereküket (vagy inkább mivel ne), hogy hol vásároljanak ruhát nekik és arra is, hogy mivel játsszanak. Hóbortnak tűnhet a fából vagy egyéb természetes alapanyagokból…..
Az augusztusi Vízparti nyaralás nevet viselő ingyenesen letölthető színező (IDE KATTINTS, HA MEGNÉZNÉD) nem csak a mi családunkban aratott nagy sikert, hanem a Tiétekben is. Ezek után nem volt kérdéses számomra, ha készülne egy újabb tematikus színező a porontyaimnak, szívesen megosztanám Veletek…..
Ez a nyár nem feltétlenül a kánikuláról szól. Anyuka legyen a talpán, aki újabb és újabb benti programmal szórakoztatja a gyerekeit. Néhány hete megosztottam Veletek az első ingyenesen letölthető színezőmet (IDE kattintva letölthetitek) és itt a következő DIY projekt: sellő tojástartóból...
Emlékeim szerint, gyerekként nagyon szerettem színezni, ez felnőttkoromra sincs másként. Mára már tudom, hogy a színezés fejleszti a legkisebbek kézizmait, és kézizületeit, szem- és kézkoordinációját, koncentrációját, a nagyobbaknak tökéletes stresszoldó, aktív meditáció. ..
Koronavírus miatti karantén ide vagy oda, levegőzni kell. Húsvét környékén mindent elárasztanak az ibolyák, amiknek bolondulok az illatáért.  Ha a természetben jártok szedjetek egy nagy csokorral és máris mutatom, mit készíthettek belőle, akár a gyerekek segítségével! ..
Mától a koronavírus-járvány terjedése miatt hivatalosan is bezár az az óvoda, ahol az elsőszülöttünk kiscsoportos. Óvatosan fogalmazok a kialakult járványhelyzetről, hogy óvjam a biztonságérzetét, mert bár minden gyereket megillet az információhoz való jog, úgy érzem, egy ilyen pici gyermek még…..
A lányom múlt éveben ilyenkor 2,5 éves volt. Emlékszem, villamossal keltünk át az Árpád hídon és az ablakhoz szorította icipici orrát, ahogy meglátta a rengeteg nemzeti színű lobogót. Persze, az óvodások által készített földbe szúrt pici zászlókért is majd’ megveszett. Akkor gondolkoztam el először…..
Már csak hármat kell aludni karácsonyig. De figyelj ide, kisanyám! Ezen, ne stresszeld magad!..
A svéd bútoráruház szereti az egyszerű alapdarabokat, a kreatív vásárlók legnagyobb örömére. Bárki a saját ízlése szerint alakíthatja át, tuningolhatja fel vagy házasíthatja össze őket, ahogy azt az alábbi példa is jól mutatja. Fogj egy fellépőt és egy ülőkét, csavarozd össze és máris kész a…..
Ha végeztetek a mézeskalács sütéssel, ne tegyétek még el a sütiszaggatókat! Duplán kihasználhatjuk őket az adventi időszakban, hiszen a konyhában fellelhető alapanyagokból gyerekbiztos díszeket is készíthetünk a karácsonyfánkra.  Szódabikarbóna, keményítő, víz. Ez a három alapanyag biztosítja a…..
Megvan az az érzés amikor nem ehetsz vagy ihatsz valamit? Egészen biztos, hogy azt fogod megkívánni!  Legalábbis az első várandósságom idején pont így voltam az alkohollal. Annyira kívántam, mintha legalábbis azelőtt minden hétvégét mámorosan töltöttem volna. Abban az időszakban kísérleteztem ki…..
Gyermekkorom karácsonyainak egyik legszebb emléke, hogy ülök a fa alatt és titokban habkarikát ropogtatok. Ez az emlék inspirált arra, hogy idén én is elkészítsem ezt a klasszikusnak számító édességet. Megtaláltam a legtutibb habcsók receptet, amit idén karácsonyfa nyalóka formában készítettem el.…..
2017. január 26-án született az első blogbejegyzés a The Life with Mimi blogon.  Az anyaság előtt az államigazgatásban dolgoztam, ami egy pörgősebb lét volt, mint a pelenkázás-etetés-altatás szentháromsága. Az otthoni időszak alatt elkezdett az agyam tompulni, romlott a szókincsem és összeakadt a…..
Az előző blogomon már többször is írtam húsvéti ajándékajánló bejegyzést. A nagy sikerre való tekintettel, úgy gondoltam, idén összeszedek egy csokor cukormentes ajándékötletet, amivel megtölthető az adventi naptár huszonnégy zsákocskája. 5+1 tipp, amivel biztosan nem növeled a decemberi…..
Publikálva: 2018. október Egy hónappal ezelőtt már írtam arról, hogy hogyan gyűrűzött be az életünkbe egy környezettudatosabb szemléletmód. Arra gondoltam, hogy sorra véve az otthonunk helyiségeit rávilágítok, milyen kicsi változtatásokkal lehet nagy lépéseket tenni a fenntartható jövő érdekében. A…..
Publikálva: 2018. szeptember A július hónapra meghirdetett műanyagmentes nemzetközi mozgalom hatása a mi háztartásunkba is begyűrűzött. Szép lassan, lépésről lépésre történt a változás, épp úgy, mint egy sikeres életmódváltás esetén. Tíz pontba szedtem össze azokat a nagyon egyszerű, pici lépéseket…..
Publikálva: 2018. október Egy nő életében többször is előfordulhat olyan élethelyzet, amikor nem tud időt szakítani arra, hogy meglátogassa a kozmetikusát egy jó alapos, vagy akár egy kényeztető arcápoló kezelésre. Pánikra semmi ok! A konyhánkban rengeteg olyan alapanyag található, amik nem csak…..
Publikálva: 2018. június Több mint két éve nem néztem tévét, nem olvastam hírekről. Nem vagyok otthon az aktuálpolitikai témákban és nem tudom, mik a felkapott bulvársztorik. Tudatos döntés eredménye ez. Miután várandós lettem, elhatároztam, hogy kerülöm az összes rám negatív hatást gyakorló…..
Publikálva: 2017. október 2009. nyarán két lakás között ingáztunk; az akkori csajos albérletem és a mostani otthonunk között. Szeptember 1. napjával azonban hivatalosan is összeköltöztünk a Férjemmel, aki eme jeles nappal úgy gondolta, kapcsolatunk valóban új szintre lépett: szükségünk van egy…..
Publikálva: 2018. február Tamarával egy iskolába jártunk. Egyszerre vártuk az első gyermekünket, ők azóta szorgalmasabbak voltak és már megszületett a második babájuk is.  Bár már legalább 2,5 éve nem találkoztunk, szinte napi kapcsolatban vagyunk, megosztjuk a vicces és a kevésbé vicces  -…..
Publikálva: 2018. augusztus Drága Barátom! Tedd a szívedre a kezed! Mit gondoltál akkor, amikor félelemmel vegyes örömmel újságoltam el Neked, hogy gyermekem lesz? Mi volt a mosolyod és az ölelésed mögött?  Őszintén tudtál  örülni velem? Vagy már aznap eltemetted a barátságunkat? Te már akkor…..
Hey Chicks! Ébresztő édesanyák! 2019.11.24 23:39:06
Publikálva: 2018. október Amikor tudatosan kezdtem el a bloggal foglalkozni, egyetlen cél lebegett a szemem előtt: inspirálni az édesanyákat, ösztönözni a sorstársakat. Az anyai lét nagyon könnyen be tudja szűkíteni a teret mind pszichikailag, mind fizikálisan. Azonban amint felismerjük ezt a…..
Publikálva: 2019. március Világéletemben a férfi kollégák között tudtam hatékonyan dolgozni.  A tyúkól effektusban a feladatokhoz nem problémamegoldó aspektussal, sokkal inkább problémakereső szemlélettel közelítenek a kolleginák. Aztán miután az ember lánya anya lesz, előbb vagy utóbb csak bekerül…..
Publikálva: 2018. január Esténként, miután a ház elcsendesedik végigpörgetem az internetet. Tegnap elalvás előtt egy - az Index által lehozott - cikken akadt meg a szemem, miszerint lezárták a Fővárosi Állatkertben az emberszabásúak házát egy gorillamama és a december 23-án született utódja…..