Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr Clio

1 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Vhailor és Agent Ungur sorozata magyarokról-szlovákokról.  A szlovák nemzetépítést gyakorlatilag keletkezése óta olyan narratívák uralják, amelyeknek politikai rendszertől és ideológiától függetlenül a magyarsággal való szembehelyezkedés egyik állandó és stabil…..
Dr Clio 2011.06.12 14:31:14
@silent76: Na jól van, kezdesz fárasztani. Részemről vita lezárva. Remélem, amikor majd legközelebb ki fogsz állni a magyar nép érdekeiért, akkor esetleg majd a tényekkel is foglalkozni fogsz, ha már most nem sikerült.
P.S.: A tízkoronáson melyik felirat a szlovák? Segítek: tíz szlovákul desat, csehül deset. Ha meglesz, szólj!
Dr Clio 2011.06.12 15:03:41
@silent76: Téged tényleg nem zavar a valóság? a A szlovák nyelvet az 1850-es években kodifikálták Martin Hattala vezetésével, azóta minimális helyesírási különbségek vannak csak. Alapszavakban például magánhangzók nem változtak. Tehát már akkor is desat volt a helyes szlovák forma.
Hol van tehát a szlovák felirat a magyar pénzről?
Dr Clio 2011.06.12 15:54:53
Például ezen mintha lenne szlovák felirat. Közvetlenül a német és a magyar fölött.
www.banknotes.com/CZK23SR.JPG

Lényeg: az OMM pénzein nem volt szlovák felirat, a román és az ukrán pedig Bukovnia miatt került fel rá. Pont.

(Disclaimer: nem gondolom, hogy az első csehszlovák közt. olyan paradicsom lett volna, mint aminek szlovákok és csehek szeretnék beállítani.)
Hej, Gyula-Gyula-Gyula, Szól a duda-duda-duda, Pest, Buda-Buda-Buda, Pattogatott kukorica!     Van ugye ez az interakítv csodakút a Szabadság téren, amelynek csodájára jár az egész világ. A tavaly tavaszi választások előtt néhány héttel adták át, nagy volt az öröm…..
Mandiner blog Biszku-film: letiltva 2010.06.09 18:01:00
  Biszku Béla családja letiltotta a Biszku Béláról és az 1956 utáni megtorlásokról szóló filmet (nem mi hátráltunk meg, a tervezett bemutató helyszínét, az Urániát kereste meg a család, és ők döntöttek úgy, hogy nem vállalják a bemutatót). A film nyilvános…..
Januárban elnököt választ Ukrajna. Hogy ez a hír Magyarországon majdnem mindenkinek újdonság, jelzi, mennyire nem foglalkozunk a térséggel, melyben élünk. Pedig akármilyen nehéz is ezt elfogadni, Magyarország számára legalább olyan fontos, hogy ki lesz Ukrajna új elnöke, mint az,…..
  Valami van a levegőben. Kezdek össze-vissza álmodni mindenféle baromságot. Ez persze nem az én hibám, hiszen mit lát az ember ha belenéz az internetbe? Először is Őfelsége I. Levente apostoli magyar király kinevezte Dr. Semjén Zsoltot Magyarország miniszterelnökévé,…..
Dr Clio 2009.09.28 14:30:06
@-d(-_-)b-: "Az ezeréves határok megtartásával eleve határosak lettünk volna a Szovjetunióval."

Már amennyiben nem számolunk Lengyelország két világháború közötti határaival. Mivel a lengyelek 1918-1920-ban megverték a Vörös Hadsereget, ill. az ukrán függetlenségi hadsereget, elfoglalták a mai Nyugat-Ukrajnát és Nyugat-Belaruszt, ezért a Szovjetunió 1939. szept. 17.-ig (Lengyelo. megtámadásáig) nem volt határos a történelmi Magyarországgal.
    Az utóbbi néhány hónapban gyakran eszembe jutott Miroslav Hroch egyik gondolata, amit a közép- és kelet-európai szocialista rendszerek összeomlása után fogalmazott meg. Így szól:   „Abban a társadalmi helyzetben, ahol a régi rendszer összeomlott, a…..
 Tamás Gáspár Miklós a rendszerváltás óta eltelt két évtized egyik legszínesebb figurája. Bár világnézetét úgy váltogatja, mint divatdrukker kedvenc focicsapatát, igaz, legalább nem pillanatnyi érdeke, hanem meggyőződése és lelkiismerete szerint. Az utóbbi időkben…..
Négy év és másfél hónap telt el, szóval semmilyen szempontból nem aktuális pont a mai napon a téma. De nem hagy nyugodni a lelkiismeret, úgyhogy most meggyónom az Internetnek: annak idején a kettős állampolgárság ellen szavaztam. Ma már bánom, sőt szégyellem. Szóval, ha most…..
Dr Clio 2009.01.22 17:05:20
 Egyik kedvenc blogom, a különleges és érdekes térképekkel foglalkozó Strange Maps meglepő politikaföldrajzi cikket közölt Lengyelországról. Egy éles szemű megfigyelő összevetette a 2007-es szejm-választások térképét az egykori felosztott Lengyelországon keresztül…..
  Nem kell a magyaroknak területi autonómia a Délvidéken, mivel nem élnek egy tömbben és kevesen vannak – nyilatkozta a szerb Dnevnik című lapnak Göncz Kinga, a Jan Slota szlovák SNS-vezér által kedvesen csak kócoshajúként emlegetett külügyminiszterünk. Majd azt…..
Mandiner blog Fidesz-dúlás 2008.12.09 09:01:00
 A karácsony egyik nyomasztó mellékhatása, hogy ilyenkor, a vásárlási őrület hullámát meglovagolandó, számtalan közepesen híres köcsög, kiégett médiasztár, bukott megmondóember jelentet meg könyvet saját magáról, és arról, hogy ő milyen jófej. Az ilyen köteteket…..
Mandiner blog Berbécsflékeny 2008.11.19 07:01:00
 Mi mindig is tudtuk, hogy a székelyek szőrösek, piaszagúak és verekedősek, s nagy veszélyt jelentenek a Köztársaság nyugdíjasaira 23 milliós lélekszámukkal és hülye tájszólásukkal. Ez utóbbit bizonyítja az alábbi székely nyelvlecke a manna.ro kukkeréről, amelyet a…..
 Bár kommentelőink budapesti koncertje idején nem zárták a szívükbe, Lenny Kravitz Bukarestben igencsek odatette magát, hogy belopja magát a magyar szívekbe. Mi másért közölte volna pont a román fővárosban, telt ház előtt a közönséggel: „szükségünk van…..
Dr Clio 2008.07.30 15:02:52
Kedves Tassadar, tudom, hogy nagyon trendi dolog a románokat szidva nagyon magyarnak lenni, de azért időnként gondolkodhatnál is. Romániában éppenséggel van néhány középkori épület en.wikipedia.org/wiki/Painted_churches_of_northern_Moldavia), a nyelvük a latinból származik, ezért ők (részben) tényleg a rómaiak leszármazottai. Mellesleg történelmet minden nemzeti közösség gyárt magának (vö. Attila, hunok, stb.)
Árokásó Top100 Koltay Gábor 2008.07.18 17:35:00
A nemzet filmrendezője ifjú titánként az MSZMP ünnepi műsorainak koreografálásával ütöttel el fölös idejét. A rendszerváltás óta készített filmjei közül nehéz eldönteni, melyik a legrosszabb: a Honfoglalás, a Trianon, a Horthy Miklós, a kormányzó, vagy a legújabb…..
Bizonyára többeknek feltűnt, hogy a Konzervatórium szerzői a kommentjeikben gyakran használnak furcsa, rövidített-elferdített kifejezéseket. Ezek közül egyesek bevett, ismert rövidítések (pl. ballib), mások viszont kevésbé érthetőek. Ha összeszámolnánk, egy (a politika iránt…..
 A budapesti Batthyány téren a patinás Angelika Kávézó a következő molinóval csalogatja az angolul beszélő, sportszerető, igényes közönséget:  Egy külvárosi talponállóban nem lenne ezzel különösebb gond (legfeljebb a törzsközönség egy kicsit jobban kihúzná…..
 Jöjjön, aminek jönnie kell: Trianonozzunk.  Nem firtatok mostan olyan környülállásokat, amelyeket lámpalázas riporterek szoktak feltenni „Trianon-kutató” címkével ellátott szakállasbácsiknak, hogyaszongya: lehetett volna-e másképp, vissza-e lehetett-e…..
Mandiner blog Az élet értelme: 43 2008.05.28 17:01:00
  Isa, por és big mac vogymuk, feleim, ez a nagy helyzet. Az év első olyan napján, amikor a napfény már szinte harapta a bőrünket, a szemünk meg füstölni kezdett az ezerötér' vett teszkós napszemüveg mögött, százasával álltunk sorba a Meki előtt. Mer' 43 forint a Big Mac,…..
 Kínai Kálmán régi piacos barátai kértek meg minket, hogy juttassuk el a következő üzenetet a magyar nagyközönséghez.  Tisztelt Nagyorrúak, Kedves Magyar Barátaink!  Valljátok be, utáltok minket. Mi is utálunk titeket, de ezúttal beszéljünk csak rólatok.…..