Regisztráció Blogot indítok
Adatok
freiwald

0 bejegyzést írt és 268 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elérkeztünk az idei világbajnokság utolsó előtti csoportjához, a „G” jelű kvartetthez, ami az egyik legerősebb és legérdekesebb négyesnek ígérkezik. Az egyik legnagyobb favorit Brazília mellett, Portugália, Elefántcsontpart és Észak-Korea található ebben a…..
freiwald 2010.06.05 19:36:55
A magyar futbal halála a szakmai tudatlanság és felkészületlenség, valamint az, hogy ezen törekvések legtöbbjét a magát szakmának tituláló réteg haszonlelsése, hozzánemértése, nemtörődömsége már csírájában elfojtja. Valamirevaló sportszerető országokban a munka szisztematikusan zajlik. Már egészen korán szakmai, sportorvosi stábok határozzák meg a különféle orvosi vizsgálatok alapján egyik-másik gyermek, mely sportágban nyújthatna kiemelkedőt, mely ágazat a testfelépítésének, csontozatának, szervezetének legmegfelelőbb. Az iskolában és azon kívül is versenyszellemre, a siker édes ízére tanítják a növendékeket. A sportélet zömében valós sportértékekre és szakmai tudásra épül, de míg a ki... magyar valóságban elvész a gondolat és az akarat, addig azt másutt felkarolják. Szlovákiában és Csehországban sem rózsás a helyzet, de említhetnénk akár a Magyarországot tekintve gazdaságilag mégiscsak jobb napokat kóstolgató Ausztriát. A különbség a tradíciók és az innovatív módszerek arányos megbecsülésében van. A magyar kvázi szakma a múltba révedve eleve halálra ítéli magát, s még a meglepetés erejével bíró akaraterő varázsát is elfojtja azokban a sportolókban, akik a professzionalizmus elveinek szeretnének megfelelni, de mindenhol a lesajnáló hozzáállással találkoznak. Vagy tán a magyar kajakosok nem is magyarok, hanem marslakók? Az olimpiai bajnok vizilabdások is csak szemfényveztés? A hiba nem a mi készülékünkben van, hanem az adásban. Puskás Öcsi bá is csak annyit mondott a Gondosan Válogatott Magyar Labdarúgónak az északírek ellen,hogy tartsák földön a lasztit, ők pedig megtették, s Hamar meglett az eredménye. A baj az, hogy a kommunikációban félúton elvész a lényeg és ahelyett, hogy az alapoktól kezdenénk a ház építését, mi a csodát várjuk, pedig az csak úgy magától, munka nélkül nem szokott jönni. Azon pedig, hogy ma miért lett 6-1 nem nekünk kell itt agyalni, hacsak nincsen közöttünk a leendő MLSZ elnök.
Elájulni önmagában a Bayern bajnoki címétől nehéz volna. Esetleg csodálkozni lehetne azon, hogy miért nem volt könnyebb a salátástál besöprése ezzel a kerettel középpályával, de mivel tovább látunk a Bundesliga korlátain, mégis bravúrosnak minősítjük a bajnoki címet.…..
freiwald 2010.05.29 22:09:23
@Radio Free Aberrania: A riporter Réthy Béla. 56'-ban Braziliába, majd onnan később Németországba vándorolt magyar szülők gyermeke. Innen a magyar nyelvtudása, de beszél a német mellett, angolul, spanyolul, portugálul és franciául is.
Aki kétszer egymás után úgy el tudja bizonytalanítani a Barcelonát, hogy a címvédő jobban hajaz a Schalkéra, mint bármikor története során, annak a BL-döntőben a helye. Aki 90 percet lehoz úgy a Barcelona ellen, hogy a hat trófeát birtokló csúcsklubnak hazai pályán…..
Első blikkre úgy tűnik, óriási esély van rá, hogy a 33. fordulóban az Inter elbukja első helyét a tabellán, hiszen a két üldözőre (Milan-Catania, Roma-Atalanta) könnyű meccs vár, Mourinhóék pedig Firenzébe utaznak. Igen ám, csakhogy a Fiorentinának a bajnokság már kevésbé…..
Nou San Trafford Vargazoli 2010.04.10 01:17:00
Lírában vagy regényben ez szép halál, de valójában nincs szép halál. Mélyen megrázott, mert egy őszinte, karakán emberként maradt meg bennem, akit csak visszatérése után láthattam edzőként konfrontálódni, folyamatosan vonalon kívülre kerülni. A helyi kedvencek és a mélyen…..
freiwald 2010.04.10 17:58:24
A Milan már leszakította magát, most a Romát durungolhatja le a nyakáról az Inter, ami már csak azért sem jönne rosszul, mert egyetlen állva maradt olasz csapatként még nem végzett Európában sem. Meg is teszi, és a következő fordulótól újra a Milan lesz az elsőszámú…..
freiwald 2010.03.28 10:01:45
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Szerintem inkább a Milan. :)
@popp: Egyébként meg a Roma ez teljeséggel egyértelmű:) Remélem a Leoék ma valahogy behúzzák ezt a meccset, habár nem nagyon bízom benne az elmúlt hetek termését látva. De ugye kapaszkodni kell az utolsó utáni szalmaszálba is!
Forza vecchio cuore rossonero!
Kiváncsi vagyok szóhoz jut-e kp-án Strasser. Mert van egy sanda gyanúm, hogy ami a csatársort illeti nincs esély megtapasztalni az U20-as gólkirályt...A keltetőben leli halálát a srác:( (na nem mintha tudhatnánk megérdemli-e a kezdőt)
freiwald 2010.03.28 10:02:34
Nagyon fontos fordulók következnek a Serie A-ban, nem is igazán a meccsek rangja, mint inkább a tabella élének kiegyensúlyozottsága miatt. A Milan szinte, a Roma teljesen kiesett, az Inter viszont életben maradhat Európában, így a négy, illetve öt pont távolságból érkező…..
Pontot vesztett az Inter hazai pályán, az üldözők pedig nyertek, valahogy mégsem lett izgalmasabb az olasz bajnokság. Mourinho bazári majomként előadott performansza annak is kinyitotta a bicskát a zsebében, aki rajong a portugál stílusáért – állítólag sokan vannak. A…..
freiwald 2010.02.25 11:01:49
@Piiii: Elcsépelt, de igaz: a focit gólra játszák. Se több helyzete, sem több rúgott gólja nem volt a Fionak, azon kívül, hogy 90 percig egészpályás kézilabdás pressingre fektették a hangsúlyt. Nálunk jött a Vadász és megváltozott a játék képe. Montolivo esetén lehet vitázni, de a két rúgott gólt és a jó formában védő Abbiatit nem lehet elvitatni, mert a kapus is a futball része. Egyszerűen kiszenvedték és ezért megérdemelt a győzelem. Ha a Fio szenvedi ki, azt mondom ők érdemelték meg, mert a végén bármi lehetett volna és pontosan azt játszották, amit a Milan ellen lehet és kell, csak ugye elszámolták magukat, Fortuna a Milannal volt (sicc a sportban nincs szerencse, csak fizika), diszkókirály villantott, eldördült aa vadászpuska, meg egyebek... A bajnokság pedig, bár nem túl valószínű, hogy az Intert bárki is beéri, végre újra nyitottá vált ill. ennek reményében várhatjuk a következő fordulót. Jobb úgy a táblázatra tekinteni, hogy mind a Roma, mind a Milan ott liheg még az Inter nyakán, miközben meglehet, éppen a loholók fojtják majd egymásba a szusszt az Inter meg majd röhög a markában. Kiváncsian várom mennyi vér van Róma és Milánó szebbik felének pucájában.
Grazie Dio! Forza Grande Fotofinish!!!
Még anno Bede jegyezte meg, hogy minél alantasabb a szájkarate egy meccs előtt, annál valószínűbb, hogy nézhetetlen szart vágnak a képünkbe az érintettek. A beszólogatás megvolt oda-vissza, a meccsel kapcsolatban pedig valóban az lenne a meglepetés, ha a mellvédek mögül…..
Mi is a huszonhatos számmal parádézunk körbe, de nekünk minden okunk megvan, hogy méltósággal viseljük, nem úgy, mint egyeseknek, akiket akár meg is nevezhetnénk. Ám mi ehelyett  rendületlenül keressük popp (3#), Isarsturm (2#), ktn, Oarbeaskoa, Aradebil, loveBZ, shinigami,…..
freiwald 2010.02.22 22:33:57
freiwald 2010.02.22 22:35:10
... apám büszke rá, hogy ezeket ő mind látta és átélte és nem gondolta volna, hogy 2010. februárjában, amikor 80 éves lesz, születik erről az átlagos történetről egy írás, egy blog születésnapja alkalmából.1938 Azzal kezdődött, hogy apám a bátyja kinőtt cipőjében ment…..
Az olasz bajnokság izgalmas tavasza múlik a 21. forduló rangadóján, ami történetesen a Derby della Madonnina 273. kiadása is lesz: ha az Inter begyűri a Milant, valószínűleg az utóbbi évekhez hasonlóan csak az ezüstért megy a tülekedés a hátralevő fordulókban. Viszont ha a…..
Idén hatodik alkalommal jelent meg a Haszon magazin listája, amelynek címe: 25 magyar, aki mozgatja az országot. A legfontosabb magyarok listáját évről évre neves szakértői zsűri segítségével állítja össze a lap szerkesztősége, melynek dilettantizmusáról mindent elmond, hogy…..
Az Antikrisztus, a Bárány, annak imádása, és a huszonnégy vén után az éterbe hatol az újabb apokaliptikus motívum: huszonnegyedszer zakatol a Rorschach. Rendületlenül keressük popp (3#), Isarsturm (2#), ktn, Oarbeaskoa, Aradebil, loveBZ, shinigami, ZenZo, vár a tévé,…..
A rangadókat a hazai pályán játszók húzták be, az Inter második vereségét ellensúlyozva a Siena második győzelmét szerezte, a Milan pedig 13 meccsesre nyújtotta veretlenségi sorozatát. Kicsit összerázódott az eleje, de a középmezőny nem akart szétszakadni  a 15.…..
freiwald 2009.12.13 14:15:26
@Anthony - awkward silence: Már Fehérvárott is zakózik a Juve :)
A csoportkörnek időről-időre áldozatul esik egy-egy nagyvad, de az mindenképpen nagyot sebez a BL felhígulását jövendölők (hogy ne mondjam, sportértékét megkérdőjelezők)  között, hogy ennyi nagynak mondott csapat tolhatja odébb a bringáját a húsosfazék közeléből. A…..
freiwald 2009.12.08 23:43:50
Hát mozgalmas egy forduló volt... A Bayernek jár a gratuláció, a Juvenak a részvét. Meglátjuk melyik mire megy ezekkel...
@Hispan07: Én ezt vártam a Zürich ellen, miközben azt hittem a Marseille odahaza X-el a Reallal. A San Siroban lejátszott meccs balszerencséje után egyszerűen nem tudtak meglepni...Továbbjutottunk és ez a lényeg. Most jönnek az ínyenc falatok. Egyik sem lesz könnyed erdei séta. Számunkra csak, akkor lett volna érdekes ez a mai nap, ha a srácok elhitték volna, hogy esetleg csoportelsők lehetünk, de erős a gyanúm, hogy itt mindenki tudta, mi a másik meccsen az éppen aktuális eredmény, így csak a meccs bizonyos szaakaszaiban erülködtek. Más kérdés, hogy ezzel a mentalitással könnyen eltaknyolhattunk volna. Féltem is egy picit a meccs előtt, hogy esetleg ez miatt fogunk majd befürödni.
freiwald 2009.12.09 18:18:57
@heinrich: Ez így van! Ilyenkor merül fel a kérdés sokakban: vajon, ha holnaptól lenne egy arra érdemes magyar csapat felválthatná-e nálad a Juvét?
Az olasz futball szurkolói teljesen jogosan érzik úgy, hogy a következő hétvégén nagyon szeretik őket az égiek: a táblázat első hat helyezettjének összecsapásába belefér a nemzet rangadója (Derby d’Italia), és a római Derby della Capitale is, a szarvasbélszín tetején a…..
freiwald 2009.12.08 17:12:52
@LevyASR: Mama, ma van má' máma? :) - Szerintem sk dolga közepette maga sem tudta mit is ígér a népnek... Forza _benito!
Milánó mindkét fele a hajrában döntötte el saját meccsét, és  már ők ketten vezetik a Serie A-t. A Milan ugyanis átugrotta a mostanában önmagát mindnekinek átugrásra kínáló Juventust, ahol lassan, egyelőre alig észrevehetően megindult a kispad Ciro Ferrara alatt. A…..
freiwald 2009.12.01 16:25:20
@Hispan07: Mivan bakker, beszóltál Hö!? Juventus rádiót hallgatsz éjjel-nappal!? Nem is vagy MILÁN szurkoló geccci! Bezzeg it nálunk Öcsödön még a kis Kovács is Milán, sőt! És persze mindenki jólnevelt akár a TSZ-ben a disznók!:)))
Utazás a tojáslabdák földjére: Bill Clinton és Diana Ross; ha kell–ha nem összeomló kapuk; nevek a mezeken és három pont a győzelemért; valamint (legalább) három zseni. Azaz: minden idők talán legjobb világbajnoksága (minden idők szinte biztosan legrosszabb döntőjével).…..
freiwald 2009.12.01 16:10:58
@heinrich: Egyszerre mádtam és utáltam azt a VB-t. A reggelem az ORF összefoglalójával kezdődött: körbe körbe adták az aktuális nap eseményeit és a magyar kommentátorok szinte összes sora örökre belevésődött az emlékezetembe. Főleg az olasz meccsek eseményei az "Oterón áttpattan, Caminero, beleérnek gól"-tól az "Ott van Baggio! Add be neki! Baggio! Lő, gól!"-on át a Vitray féle "Hát ilyen lepkét! Már szinte benn volt és EEEEEEHHHHHHHHHH!"-ig. Én imádtam a hangulatát és nagyon élveztem. Olyannyira, hogy bár videó akkoriban még nem volt a háztartásban - anyámék vallahogy nem hiányolták - azért egy 90 perces klasszikus magnószallagra felvettem a Panasonic magnónk lejátszójával mind a magyar, mind pedig az osztrák TV VB összefoglalóját. Faragó Richi az összefoglalóban elhangzott zárómondatát felidézve, ami így hangzott: "A dicsőség földje 4 évig bizonyosan Brazília", - az olasz kudarc miatt - egy örökkévalóságnak tűnt a 4 év, ami hátravolt a következő VB-ig és, ha netán meghalottam valahol a "Glory Land"-et, hát kissé mindig elszonytyolodtam Baggiora, a jó öreg Baresire és Massarora gondolva. Nekem ilyenek az emlékeim. Mindent együttvéve ez egy jó VB volt, és igen is voltak nagyon jó meccsek. Nálam pl. ennek a döntőnek a színvonala nem volt rosszabb mint a 90-es VB fináléjának. Ez persze valahol szubjektív.
Mármint, hogy miért is esett ki. Ennek a se íze, se bűze csapatnak semmi keresnivalója a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata között, és ugyanez elmondható a látottak alapján az Interről is, bár lényeges különbség, hogy utóbbi azért valószínűleg ott lesz. Az Arsenal is…..
freiwald 2009.11.25 14:18:41
Szerintem a liberalizmussal ugyan semmi baj nincsen. Az interpretációban rejlik a hiba. Gyakran összekeverik az anarchiával, lévén az anarchia az az irányzat, mely mindent korlátok nélkül tolerál. Mindennek van határa, még a liberalizmusnak is. Szerintem odaát Magyarhonban a magukat liberálisnak vallókból gyakorta hiányzik a tolerancia, vagy nem tudják, miben rejlenek annak egészséges határai. Kb. ez alapján azt is el lehet mondani itt ki liberális és ki nem ill. azt, hogy ki miként interpretálja a blogon a liberalizmust. @montipájton:Nekem vannak német gyökereim, de magam is jobban csípem az olaszokat,mert életvidám, kicsit bohókás nemzet, akik szeretnek élni. A németekről inkább az jut az eszembe, hogy rátelepedve lekükre a katolikus egyház, elhitték a mennyországot és elfeledtek foglalkozni a mindennapjaikkal ill. még ma is a II. V.H. árnyéka vetül rájuk. Ezért gyakori náluk az ebből fakadó komplexus, meg a munkába való temetkezés. Csak közben gyakran elfelejtenek élni, vagy csak egyszerűen úgy festenek mintha egész életükben a virsli, a bőrnadrág meg a sör meg a Schlagerparade mit Franzi bűvölete elég lenne. Na meg az is, hogy állandóan rendet tesznek a maguk kis szobájában. Nos, ami ezt illeti szokás mondani, hogy, aki állandóan a külső precizitásra törekszik, abban belül nagy a rendetlenség. Szóval nekem Itália derűsebb, kiváncsibb, emberközelibb, építészetileg szebb, életfelfogásban szabadabb, és nem utolsó sorban a csajok és nők is szebbek arrafelé:))) És, ha már film akkor Fellini...Grüß Gott!
Franciaország Thierry Henry touchdown passzával a hosszabbításban verte ki Írországot. Az írektől elcsalták a vébérészvételt. A varjak vagy teljesen megvakultak egy pillanatra, vagy pedig nem gondolkodtak előre, de az igazi görény természetesen Henry volt. Nem mintha mi nem…..
freiwald 2009.11.20 01:00:35
@Dr Jozef Vengloš: Hát persze.
freiwald 2009.11.20 01:17:45
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Ez érthető, ha az adott válogatottat az államhatalommal azonosítod. Magyarán elfogadom a véleményed.
freiwald 2009.11.20 01:20:14
@rexford: Pontosan erről van szó, ugyanis it rizla úr konkrétan minden határon túli magyart, aki esetleg a szlovákoknak szurkol, elküldött az anyjába.
Elérkezett a playoff visszavágó fordulója, ami a nemzetek közti futballversengésben talán a legizgalmasabb fázis a VB-k és EB-k egyenes kieséses szakaszai után. Eléggé ánlájkli, hogy további vébéújoncok jussanak ki a tornára, de mi minden tőlünk telhetőt megtettünk, minden…..
freiwald 2009.11.19 14:15:41
@popp: Érthető a szkepticizmusod. Én a magam módján szintén kritizáltam Henryt, ezért is válaszolok itt neked. Én azt megértem, hogy a labda pattan, sőt azt is, hogy a zsigeri sikerre törés elborítja Terézanyu lekét, de azt nem, hogy sportember lévén ez a delírium fél percnél tovább kitart, és az ego annyira megfeledkezik magáról, hogy népünnepély okán Lajosmizséig rohan, mintha csak az ír nép felé áradt összes sérelmét kívánta volna dalba foglalni. Lehet Henry nem is "francia", hanem angélus?:))) Hogy a Franceba! Szerintem a labda a hibás: megkérte Henry kezét, ő meg nem tudott nemet mondani.
freiwald 2009.11.19 14:24:32
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Hát már, ha csak abba belegondolunk, hogy az ultrareneszánsz fellegváraként ismert FDL 68-as születésű, eléggé gyorsan végbement a társadalmi struktúraváltás a kanyarokon belül. Könnyen lemálottak a korábbi eszmék, de egyfajata huliganizmus útján sok helyütt megmaradt a szélsőjobb szerepe. Szóval szerintem nagyban igaz, amit itt az utolsó hozzám intézett hsz-ben felvázoltál. Ma már nem léteznek határok. Ez különösen igaz a Milan szektorára, mely szerintem mióta megszüntek az oroszlánok sokat veszített szervezettségén (a koreok sem a régiek, a hangorkán is csitulni látszik). Egyébként igen tüntettek Abbiati kijelentése miatt, de erről magam is csak kósza hírekből tudok.
freiwald 2009.11.19 14:44:48
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Mondjuk ezért az éppen regnáló karhatalom is sokat tesz. Igyekeznek szétverni a szurkolói klubbokat és ilyenkor pont a hoolok érzik fontosnak, hogy bafaszkodjanak. Valóban kár érte.
Mintha tegnap lett volna, amikor a váratlan tavaszi hóesésben minden idők egyik legszívszorítóbb futballeseményének voltam szemtanúja az Üllöi úton. A skót játékos hiába üldözi Dombi Tibcsit, aki a tizenegyes vonalra koncentrálva vágtat előtte a labdával, hogy amint az…..
Két komolynak látszó Milánó-Róma rangadóval, újoncderbivel és újabb Koman-gyanús Bari-meccsel köszön be a Serie A 12. fordulója, amelyben tovább nyúlik a táblázat. Az Inter-Roma lehetne ennél sokkal izgalmasabb is, bár a bordók akkor is tudnak itt jó meccset játszani, ha csak…..
freiwald 2009.11.10 00:56:56
@calcio_di_rigore: Ez még jobb. Itt Giginek nem esik le a tantusz miért is vesz rögtön két példányt a könyvből:)))
freiwald 2009.11.10 22:37:03
@Zici:a "Miként oldjuk meg problémáink 50%-át" c. könyvből :)
Az E csoportban a Pool azért küzdhet, hogy elkerülje legrosszabb rémálmát, a Debrecen elleni első emelet kiki meccset, és ez sajnos még akkor is igaz lesz, ha ma este iszunk a lilák véréből, - másra gondolni sem merünk. Mint ahogy arra sem, hogy kijevi győzelmével horrorisztikus…..
freiwald 2009.11.04 23:31:27
@Mr.AT: Sanda gyanúm, hogy Milito lesen ált a 2. Inter gónál.Szó se róla, küzdöttek érte, de szerintem les volt. Sajnáltam a Kijevet. Sheva azért beakasztotta nekik a 15-et. :)