Regisztráció Blogot indítok
Adatok
maradokapénzemnél

581 bejegyzést írt és 536 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Március 6-án tartotta a Hússzövetség húsvét előtti sajtótájékoztatóját. Többek között hasznos tanácsok is elhangzottak arról, hogy mire figyeljünk a húsvéti sonka vásárlásakor.   Biztonságos a magyar sertéshús Elsőként dr. Nemes Imre, a Nébih elnöke tartott egy rövid összefoglalót a…..
Ha ünneplés, akkor koccintás és pezsgő, de az édes pezsgőket sokszor desszertbor helyett is fogyasztják. Karácsony és szilveszter alatt megnövekedik a pezsgőfogyasztás, még talán azok is vásárolnak, akik egyébként nem nagyon szoktak a boltok alkoholos polcainál válogatni. Nekik is próbáltunk…..
Ünnepléskor szinte elmaradhatatlan a pezsgő. A pezsgősdugó durranása hozzátartozik az ünnepi pillanatokhoz. Ha máskor nem is, azért szilveszterkor a legtöbbek kosarába kerül pezsgő, így akik nem túl jártasak a választásban, azoknak jól jöhet némi segítség hozzá. Ezért is vakteszteltük a száraz…..
A leggyakoribb pizzafeltét és szendvicsbetét a szeletelt sonka. Nincs olyan húsimádó, aki ne szeretné és ne használná. Főleg, amikor otthon készítjük el a kedvenc ételünket, szeretünk kiváló minőségű és magas hústartalmú szeletelt sonkát használni. Most ezt a termékkört vakteszteltük végig, hogy…..
Habár a köznyelvben a sonkának a disznó combjának húsát nevezzük, a Magyar Élelmiszerkönyv meghatározása szerint készülhet sonka a csirkemellből is. Magas hústartalmuk, alacsonyabb áruk miatt kedvelt termékek ezek is, kíváncsiak voltunk, melyik a legfinomabb. Következzen a szeletelt csirkemellsonkák…..
Hamarosan itt a karácsony! Számtalan ízesítésben kapható már az ünnepkor elmaradhatatlan szaloncukor, az egyik kedvenc közülük a karamellás. Nem mindegy, hogy melyik kerül a fára, ha igazán finom, azt az mutatja, hogy pillanatok alatt már csak a papírok maradnak a karácsonyfán. Nagy a választék, de…..
Főzőtejszín egy egyszerű hozzávaló, amivel finomabb, krémesebb, dúsabb lesz a mártás, a szósz, a krémleves. Kíváncsiak voltunk, hogy teljesítenek ezek a termékek a vakteszten, így következzen most a minimum 20% zsírtartalmú főzőtejszínek tesztje!  ..
A csirke nuggetsek nagy népszerűségnek örvendenek, a gyerekek valamiért sokkal szívesebben megeszik, mint a természetes formájú húsokat, a felnőttek pedig szeretik különböző szószokba mártogatni és természetesen, hatalmas előnye, hogy már csak a sütéssel van munka, a többit előkészítették a gyártók.…..
A készételek nagy előnye, hogy pár perc melegítés után fogyaszthatók és nem tartalmaznak mesterséges adalékanyagot. A praktikusságuk megkérdőjelezhetetlen, ezért mi most a minőségükre voltunk kíváncsiak, mennyire finomak, milyen az állaguk. Ezért vakteszteltük az országosan kapható 34-féle…..
A szalámik alapvető részei a magyar gasztronómiának, szinte minden háztartás kamrájában, hűtőjében ott van valamilyen verziója. A csípős ízek különösen kedveltek, ezért most ezeket vettük górcső alá. Íme a csípős szalámik, vastagkolbászok, szeletek vaktesztje, mutatjuk, melyik volt a legfinomabb a…..
A pudingpor felhasználása széleskörű: magában is fogyasztjuk egy kis lekvárral, de különféle krémek alapanyaga is lehet, és így sokféle süteménybe is bekerül. Mi a Fanta szelet narancsos felső részét is vaníliapudinggal készítjük. Mivel sokszor használunk pudingport és ráadásul most már közelednek…..
Aki szereti a gyorsan elkészíthető, egészséges ételeket, annak minden bizonnyal van a fagyasztójában valamilyen zöldségkeverék. Mi is így vagyunk ezzel, ezért meg akartuk találni a legjobb ár-érték arányú terméket. Lássunk, melyik a legfinomabb a vaktesztelt 24-féle fagyasztott zöldségkeverék…..
Gyorsan elkészíthető, egészséges, szálkamentes és még a gyerekek is szeretik a halrudacskát. A szülők megmentője lehet az elfoglalt napokon a gyorsfagyasztott halrudacska, amit csak ki kell sütni – akár olajban, akár tepsiben vagy forrólevegős fritőzben. A gyerekek pedig jó eséllyel meg is eszik,…..
Tejföl nélkül nincs magyar konyha, beletesszük a levesbe, a töltött káposztába, az uborkasalátára, a lángosra és édesen a süteményekbe is. Valószínűleg, nincs olyan nemzet, ami ennyit fogyasztana a tejfölhöz hasonló élelmiszerből. Rengetegféle kiszerelésben, zsírtartalommal, összetevővel és…..
A növényi italokat egyre többen keresik, alternatív megoldást jelenthetnek a tejfehérje-allergiában és laktózintoleranciában szenvedők számára. Mindemellett vonzó választási lehetőséget nyújtanak a népesség növekedésével kapcsolatos aggodalmak és különböző etikai (pl. állatjóléti) megfontolások…..
Itt grillszezon és mi izgatottan vágtunk bele újra a grilltesztekbe. Nagy a verseny ebben a piaci szegmensben, évről-évre jönnek új termékek és egyre magasabb minőséget képesek elérni. Idén a paprikás grillkolbászokat vakteszteltük, amelyek lehetnek csípősek, csemegék, barbeque fűszerezésűek is.…..
 A rezsiköltségek tetemes részét teszik ki egy háztartás kiadásainak. De nem mindegy, hogy bevételeink hány százaléka megy el havi szinten az épület fűtésére, hűtésére. Jelentős összeget spórolhatunk azzal, ha az épület energetikailag rendben van, vagyis megfelelően van szigetelve a homlokzat, a…..
A mai épületekkel szemben támasztott egyik fontos követelmény a könnyen átrendezhető, flexibilis terek kialakítása, ami építészetileg gyakran csak nagy fesztávú lefedésekkel oldható meg. A szeglemezes fatartókat ezen igényekre fejlesztették ki. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy az épület belső…..
Nem is gondolnánk az instant kakaó por azért született meg, mert egyszer egy családi cég túltermelte a tejszínport. Leírjuk a sztorit később, de ennek a véletlennek köszönhetjük, hogy instant kakaóporból készült italt ihatunk bármelyik reggel. És mivel mi is nagyon szeretjük a kakaót, akárcsak…..
Most a Knauf Insulation által forgalmazott SUPAFIL® termékcsalád alkalmazását mutatjuk be, nem mindennapi módon. Az Újfehértói Templom imatér feletti födémének hőszigetelése prémium minőségű újrahasznosított üvegből készült...
Az alábbiakban a Tektalan hangzsigetelő anyag konkrét alkalmazását mutatjuk be, a debreceni HPC szupeszámítógépnek helyet adó, Kassai úti Campuson. ..
Elindult az iskola, és sok szülő, köztük mi is azon gondolkozunk, hogy milyen gyors, de egészséges alternatívát tudunk rágcsálnivalóként az uzsonnás dobozba tenni. A diákcsemege erre lett kitalálva, hiszen növényi magvak és az aszalt gyümölcsök jótékony hatásait ötvözi, vagyis egyszerre segíti az…..
  A fújható szigetelőanyag nem újkeletű dolog, mégis most még aktuálisabb elgondolkodni a használatán, szinte bármel ytípusú családi háznál, ahol nincs vagy csak részben van szigetelve a födém. Az alábbi cikkben a fújható szigetelés alkalmazását mutatjuk be egy családi házon...
Kánikulában sokkal inkább vágyunk az üdítőitalokra. Mindenki kedvence a frissítő ízű limonádé, ami szénsavval kombinálva még inkább felüdít. A klasszikus citrusos ízeken kívül számos egyéb ízkombinációt piacra dobtak a gyártók, mi ezeket most összesítve vakteszteltük, hogy kiderüljön, melyik…..
maradokapénzemnél 2022.07.26 10:26:55
@tolcso: rosszul fogalmaztunk, javítva, köszi, hogy jelezted
Ebben az évben most először nyílt lehetőségünk arra, hogy kifejezetten gépészeti felhasználásra szánt új termékeről kajunk infót a Knauf Insulation csapatától. A Fire-teK® Duct Protect 30-120°C elnevezésű rendszer, amelyet a legfejlettebb gyártástechnológiával rendelkező horvátországi gyárukban…..