Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Faculty

36 bejegyzést írt és 117 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mennyi kínai él Budapesten? Miért nem látunk öreg kínaiakat az utcán? Tényleg üzemelnek titkos madzsongbarlangok a józsefvárosi éjszakában? Szeretnek egyáltalán a kínaiak a magyarországi kínai büfékben enni vagy máshová járnak? Fizetnek adót vagy ügyeskednek? És kik azok a…..
Adománygyűjtő felhívás a Kettős Mérce oldalán (X) Mindenki unalomig ismeri a sztorit: norvégok elzárják a pénzcsapot, Lázárék bedühödnek, és nekimennek a közvetlen kifizetéseknek, kijön a lista a problémás szervezetekről és személyekről, majd kiderül, hogy igazából a…..
Önbevallású liberálisként mindig is komoly identitás-zavarban szenvedtem: egyrészt tinédzser korom közepén történő politikai ébredésem óta egyértelmű volt számomra, hogy a politikában és a gazdaságban a (konzervatív-)liberális értékek állnak hozzám legközelebb.…..
Nem csak az X-Faktor, de a Heti Hetes stábja is le akart csapni Alföldi Róbertre, akinek júniusban lejár igazgatói megbízatása a Nemzeti Színházban. Alföldi azonban a Bors információi szerint a Heti Hetesre nemet mondott, míg az X-Faktort, ahogyan azt mi is megírtuk, vállalta. A…..
Ha igaz a sajtóértesülés, az alkotmánybíróság holnap bejelenti az előzetes regisztráció alkotmányellenességét. A Fidesznek innentől két választási lehetősége lesz: ragaszkodva az eredeti szándékához, kétharmados többségével élve alkotmányba erőltetni az…..
Egész egyszerűen nincs jobboldali, aki valaha az életben támogatna egy politikai formációt, melyben Gyurcsány vagy Kuncze jelen van. Ha Bajnai Gordon tényleg középre akar politizálni, és tényleg új köztársaságot akar építeni (konszenzusos demokráciával, árokbetemetéssel…..
Sajnos október 23-a idén már nyomokban sem tartalmaz ünnepet ... van még 363 nap az évben, amikor össze lehetne mérni, hogy kinek nagyobb a szerszáma tömege, de nem, nekik a nemzeti ünnepet kell tönkre vágni. Mert a holnapi nap sem arról fog szólni, hogy 56 évvel ezelőtt micsoda…..
A múlt héten a Miniszterelnökség "Magyarország lakosságának tájékoztatása érdekében előre nem látható okból és rendkívüli sürgősséggel” hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárást írt ki, mivel "kiemelt fontossággal bír az állampolgárok időbeni…..
Az Átlátszó néhány hónapja indult, KiMitTud névre hallgató közérdekű adatigénylő felületén az állam és a sajtó kapcsolatának gazdasági aspektusaival foglalkozó adatkérések a leggyakoribbak, a Mandinert is megtalálta egy szemfüles igénylő (a…..
Szexhez toboroz lányokat Cristofel a neten, harsogja a mai Blikk. És tényleg: a szteroidokkal pumpált havannai csődör a Facebookon bombázza olyan kanos üzenetekkel a 38 ezer fős rajongótáborát, mint például ez a két gyöngyszem: Most persze röhögünk, de állítólag már egy…..
Nem nagyon szoktunk celebekkel foglakozni, de Schobert "update" Norbi egy olyan tökéletes vázlatot nyújtott arról, miként működik az üzleti lobbi, és hogy nem csak hasra van lefogyva, hogy nem tudunk szó nélkül elmenni 5 csillagos teljesítménye mellett. Kezdjük is rögtön Norbi…..
Fodor Gábor A hetedik koporsó 2012.03.03 10:22:00
„Minden kormányzat legnagyobb erőssége a gyönge ellenzék.” (Juhász Gyula)   „A hatodik koporsóban nem csupán egy legyilkolt fiatal, hanem a mi elkövetkező húsz vagy ki tudja hány évünk ott fekszik.”  Nem csak a rendszerváltás, hanem saját életem egyik…..
Tisztelt Miniszterelnök úr!A minap Ön Jávor Benedek úrhoz címzett nyílt levelet tett közzé, amelyben egyebek mellett azt veti az Önökkel együttműködni nem kívánó frakcióvezető szemére, hogy erkölcsi alapon utasítja el az ellenzéki összefogást, s nyilvánvalóvá teszi, hogy…..
Nem akartam azokról a méltatlan, lealacsonyító és a legsötétebb ork szellemiségről árulkodó vádakról szót ejteni itt a blogon, amelyekkel a ballib médiahorda beiktatása óta folyamatos ostrom alatt tartja a nemzet egységét megtestesítő köztársasági elnököt. Azt gondoltam,…..
Tegnap  "A támogatás ára" címmel közöltünk egy vitaindítót arról, hogy mit tartunk a választók és az Orbán rezsimet leváltani készülő pártok közötti megegyezés új minimumának. Ezúttal Csigó Péter szociológus válaszát közöljük. Továbbra is várjuk a válaszcikkeket…..
Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége helyreigazítást kért az ATV-től, mert félrefordították Eleni Tsakopoulos Kounalakis nagykövet szavait. Az interjúban elhangzottak vezető hír lett, így cseppet sem mellékes, hogy mit is nyilatkozott pontosan a nagykövet. Ugye az alap,…..
A hónap egy nagy, látványos és elég jól sikerült redizájnnal kezdődött: a YouTube alakult át, finomodott felületileg, közeledett a Google új arculatához. Nem mellesleg, az átalakítással a YouTube kicsit közelebb került ahhoz, hogy a Twitter és a Facebook mellett valódi, élő…..
Van egy elég rossz hírem. Hétfő este az Országgyűlés elfogadta a plázastopról szóló módosítót, ami gyakorlatilag előrevetíti, hogy 2015-ig ne lehessen 300 nm2-nél nagyobb alapterületű kereskedelmi építményt létesíteni. Igen, valóban építési tilalommal pörgetjük fel az…..
Faculty 2011.11.22 11:15:09
Vastagbőr Az új magyar baloldal 2011.10.13 09:01:00
Már csak napok, hetek kérdése, és egy hét éves, kemény, áldozatos és aprólékos munka gyümölcse érik be: Gyurcsány Ferenc hazavágja az MSZP-t és úgy az egész baloldalt is. Emellett még jutott arra is energiája, hogy a 43%-os pártból 19%-ost csináljon, hogy teljesen kicsinálja…..
Faculty 2011.10.13 11:09:00
@zero: tipikus érvelési hiba. csökkent a népszerűségük, nem is keveset. azonban abból indulsz ki hogy nyilván a vezető miatt csökkent, hisz övé az összes felelősség, és akkor ki miatt csökkenne má, he.

pedig gyurcsány a pártjában semmit nem tudott keresztül vinni, ezért is mondott le. szerintem sokkal inkább azok a hibásak akik nem működtek vele együtt.

ha mindenki azt csinálta volna ami gyurcsány első szerepelt, és azután is szarul éltünk volna, akkor lehetne mondani hogy bebizonyosodott a gyurcsányi politika elhibázottsága. jelenleg ennek a felénél sem tartunk. ha épp nem a saját pártja kaszálta el a terveit, akkor jött az ab, a fideszes népszavazás, a szakszervezetek, és persze a média. akkoriban még voltak fékek és ellensúlyok. túl sok is volt belőlük.

Medgyessy meg ahogy mondod, több ok miatt mondott le, a legfőbb oka szerintem nem gyurcsány volt, hanem hogy olyan politikát vitt, amely egyre vállalhatatlanabb volt a libsiknek, amit persze akkor már elég hiteltelenül pofáztak, miután megszavazták a 100 napos programot.

puccsot sokkal inkább a fidesz követett el gyurcsány ellen akkor amikor a saját embereivel alkotmányellenesen igent mondatott egy nonszensz népszavazásra.