Regisztráció Blogot indítok
Adatok
amondó (törölt)

2 bejegyzést írt és 495 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Reckl Amál blogja Civil homofóbia 2009.02.24 15:39:00
Lassan többet foglalkozom ezzel a témával, mint a meleg oldalak, dehát folyton újabb és újabb impulzusok érnek, érdemes megállni egy kis visszhangra.Most a Civil kaszinó című műsor törzsasztalának tagjai beszélgettek a gender forradalmáról. Mi is a gender? Nyersfordításban nemet…..
amondó (törölt) 2009.02.24 19:43:37
@Before:

Katolikus vagyok (voltam...), úgyhogy tudom mire számítok. És nem fogok vele vitázni, mert egy vallásos embernek joga bármit gondolni arról, hogy bűn-e a homoszexualitás vagy a disznóhús evése.

Ami kicsit furcsább, hogy az okos, ravasz katolikusok (a jezsuitákat ne gondoljuk beszűkült fanatikusoknak) nagyon ügyesen használják fel a tudatlan és homofób tömeg nettó gyűlöletét, elhitetve velük olyasmi marhaságokat, hogy a család intézményét a homók fenyegetik.

Amin ki szoktam bukni, az az, amikor a nagycsaládosok szövetsége (vagy mi) elkezd ágálni az élettársi kapcsolat ellen. Mintha a nagycsaládosok azért mennének tönkre, mert néhány homó és heteró élettársi kapcsolatot köthet.

Gyűlöletre épített politika ez, az egyházak részéről pedig a vallásük gyűlölet általi eladása. Szomorú.
amondó (törölt) 2009.02.24 19:50:46
@Ferenc Testvér: "Húzzál már a jó büdös picsába. "

Ja, azt hittem, Ferenc testvér valami egyházi vagy vallásos személy, és még vitába keveredtem volna vele. De szerencsére ő maga győzött meg róla, hogy nem érdemes.
frissítés: magyar idő szerint 13:25-kor visszatért a Gmail. frissítés#2: a leállás lehetséges oka, hogy a Gmailben frissült az Offline funkció. Eddig 0.1-es verziószámmal volt elérhető ez a kiegészítés. A lehalás után viszont már 0.2-es verzió látható. Bár mások…..
Tiltakozó levelet vittek a Magyar Kerékpárosklub és a Critical Mass tagjai a minisztériumokba. A két bringás társaság az uniós források átcsoportosítása ellen akar fellépni.A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség február elején jelentette be drasztikusan csökkenteni tervezi a…..
amondó (törölt) 2009.02.18 13:12:29
@dsdsdssd:

Ja, lehetne a bicikliseknek is hídlezárást csinálniuk, csak éppen azzal nem nyernék meg a közvélemény szimpátiáját.
A küzdelem látványa mindig beindítja az embereket. Valamennyi sportág arra a csillapíthatatlan érdeklődésre épül, hogy aki a földön fekszik, vajon fel tud-e még állni. Erről szóltak például Rocky történetei, és a közönség akárhányszor megnézte volna, hogy a tönkrevert…..
amondó (törölt) 2009.02.18 12:33:41
@RustySpoon:
" HalivudEstevez · www.halivud.hu 2009.02.17. 16:08:20
@amondó: linuxon konzolos-termiálos sakk van, grafika nélkül :
kiírja a lépéseket, te meg a táblán beállíthatod magadnak, vagy ha nagymenő vagy, akkor fejben nyomod
:D"

Hát nem. A Gnome környezetben pl ez van: live.gnome.org/glChess . Külön előnye, hogy parancssorból, szövegesen IS játszhatod, ami csak azért jó, mert mondjuk csinálhatsz hozzá webes felületet, vagy összeeresztheted más sakkprogramokkal, ha ez a kívánság.
A Hunvald-ügy után nem tudni, mi lesz azzal a tervvel, hogy a VII. kerületben a kerékpárosok számára kétirányúsítanák az egyirányú utcákat. Az erzsébetvárosi polgármester körüli sajnálatos események okozta bizonytalanságban némi vigaszt jelenthet, hogy a XIII. kerület is…..
amondó (törölt) 2009.02.16 11:55:31
@sanyix:

Szerintem a "sajnálatos eseményt" arra értette, amiket előtte csináltak a jómadarak. És az bizony sajnálatos, hogy az általuk okozott károk jó része már nem jóvátehető.
amondó (törölt) 2009.02.16 13:03:17
@Noinfo:

jobbról előzni tényleg nem okkés.

viszont ha biciklivel kétirányú lesz az utca, akkor azt remélhetőleg felfestéssel-táblával is egyértelművé teszik minden kereszteződésben, és akkor a kikanyarodó autós is láthatja, hogy másik irányból is jöhet a bicikli. ezek után pedig már csak a jobbkézszabály és a macisajt fogalmát kell autósnak-biciklisnek elsajátítania, és akkor szent a béke...
1500. adását ünnepli a Mónika só pofozkodással és anyázással, az ORTT viszont nincs ennyire virágos hangulatban, mert több adást is vizsgálni szeretne. De kezdjük az elején. Az ORTT sajtóközleménye szerint a "Mónika show című műsorszámmal kapcsolatban beérkezett,…..
amondó (törölt) 2009.02.12 18:57:54
Az iroda ahol dolgozom egy pizzéria és egy éjjel-nappali abc fölött van, úgyhogy nagyjából képben vagyok azzal, amit neve elhallgatását kérő levélírónk említ. Nálunk a parkolási helyzet külváros lévén nem annyira gáz, de már csak a rendszeres hangzavar miatt sem szívesen…..
A processzoreladások a mostani negyedik negyedévben 11 százalékkal csökkentek az elmúlt év azonos időszakához képest. Egyedül a netbookokhoz gyártott Intel Atom tudott megnyugtató eredményt felmutatni. Ha az Atomot nem számoljuk bele az eredménybe, akkor a processzoreladás 22…..
 Az izraeli Nagyrabbinátus meghatározatlan időre megszakította hivatalos kapcsolatait a Vatikánnal, ezzel fenyegetőzik Izrael is. Mindenki fölszólítja a pápát az egyértelmű állásfoglalásra holokausztügyben, beleértve  a német kancellárt és Hans Küngöt, az…..
MTI Csengerből Lentibe metróval mehetnénk 2015-ben, ha Pekingben lenne. A pekingi városvezetés újabb metróvonal építését hagyta jóvá. A vonal a tervek szerint 2015-től a kínai főváros északi kerületeinek forgalmát csökkentené, beleértve az olimpiai létesítmények…..
A magyar sajtó igen kevés érdeklődéssel övezte a kanadai főkormányzó, Mme Michaëlle Jean tavaly november végi hivatalos látogatását. A brit uralkodó egyben Kanada királynője is, s ebben a minőségében a főkormányzó helyettesíti. A főkormányzó szerepe jobbára ceremoniális,…..
A Dráva utcába épült bicikliút balesetveszélyes, logikátlan és még drága is. ..
amondó (törölt) 2009.01.28 14:56:51
@Pötyy:

Jól érted. Több lehetőség van:

- Jobb szélső sáv lehet közös (ilyenkor ez legyen a szélesebb sáv)

- Ha nincs 2×2 sáv, akkor külön biciklisáv (annak nem kell túl sok hely)

- Ha buszsáv van, akkor lehet közös busz-bicikli sáv (főleg, ha nem jár túl sok busz arrafelé)

- Még létezik olyan megoldás is, hogy simán csak közös használatú sáv az autókkal. (Ugyanis minden úton lehet biciklizni, kivéve az autópályán, meg ahol ezt külön megtiltják)

A kanyarodást úgy oldják meg, mint BÁRMELY többsávos úton. Ha kanyarodsz, akkor jobbra sávolsz, tükörben hátranézel, hogy van-e biciklis, és ha nincs, akkor besávolsz a biciklisek sávjába. Az egyenesen haladó biciklis meg (ha van esze) BALRÓL kerül, így nem megy alád.


Így okkés?
amondó (törölt) 2009.01.28 15:00:08
@Pötyy:
"Szerintem a megoldás egyszerűen annyi lenne, hogy tudatosítjuk a közlekedőkben, hogy városban is vannak kerékpározók, és ők ugyanúgy részei a közlekedésnek, mint a többiek"


Itt a pont. Erről van szó. Csak éppen a biciklijárda építése pont az ellenkezőjét tudatosítja, t.i. azt, hogy a biciklis nem része a forgalomnak, attól külön kell választani. Ezért van az, hogy az úttesten szabályosan és tempósan biciklizve még ott is alapból rámdudálnak, ahol nincs is bicikliút.

A biciklisekben meg azt tudatosítja a bringajárda, hogy a KRESZt nem érdemes betartani, mert amúgy se vesznek nagykorú közlekedőnek.
amondó (törölt) 2009.01.28 15:23:37
@Pötyy:

Pötty, sajnos az is benne van a KRESZben, hogy ha van párhuzamos bicikliút, akkor ott kell menni. A biciklijárdát is használni kell, kivéve, ha gyalogosok vannak rajta. Alapból büntet a rendőr (tapasztalatból mondom), ha az úttesten megyek, és csak utólag lehet kifogásolni a büntetést azzal az indokkal, hogy a gyalogosok miatt nem tudtam volna haladni.

Ha más nagy európai városokban képesek a piros hetesek a biciklisek földöntése nélkül haladni, akkor talán ez nálunk is sikerülne. A 10 éves kislány pedig bicikliút hiányában is nyugodtan mehet a járdán, csak a kereszteződésben szálljon le (mint egy galogos).

Azért rossz ez a bicikliút, mert a 10 éves kislánnyal elhiteti, hogy ott nagyobb biztonságban van, mintha az úttesten menne, aztán mire 18 lesz, addigra egyszer biztosan elcsapják.

A KRESZ jelenlegi szabályainak tükrében tehát a kerékpárút-táblát le kéne szedni, a 10 éves kislány meg a járdán tekerjen, majd felügyelettel kisforgalmú utakon folytassa, aztán mire 15 lesz, addigra már magabiztosan haladhat a biciklisávban.

@Crackpot:

Nekem nincsen gyerekem, és Budán lakom, viszont ha lenne, akkor nagyon nem szeretném, ha a II. kerületi szűk bringajárdákat használná.
mélymagyar individuum - Mielőtt még a czikkelybe vágnék, mert még mindig nem sikerült megszereznem Neuberger István Bús magyar sors című grafikájának másolatát, á copy, hát leírom szavakkal:A kép Tornyai János Bús magyar sors című közismert képének a parafreálása. A…..
amondó (törölt) 2009.01.27 13:06:30
@janos551:

nem inkább fradi-leves? (mindent bele.)
Mivel 25 éves, meg mégiscsak az első, ma már érinthetetlennek tűnik, pedig annak idején a Mac is csak egy szimpla számítógép volt. Ennek megfelelően le is tesztelték az újságírók, voltak érvek pro és kontra, amik 2008-ból visszanézve olyannak tűnnek, mintha a Biblia…..
amondó (törölt) 2009.01.26 16:53:03
@zila:

en.wikipedia.org/wiki/Xerox_Alto

Ez már 74-ben megvolt, grafikus, és szerintem multitask is, meg desktopnak is nevezhetjük, mert egy asztalon elférő gép.

Viszont az átlag 2000 dolláros Macintoshoz képest nagyságrendekkel lehetett drágább, tehát ezért ez másik kategória. Az ablakozós rendszert amúgy a Xerox Altótól nyúlták az Apple-ék (tőlük meg az Microsoft).
Már napok óta csak a mamára a Confickerre gondolok mindig, meg-megállva. Már a korábbi évek Sony rootkites botrányainál is látszott, hogy ez az Autorun akkor jó, ha már jól ki van kapcsolva, mondhatni "a halott Autorun a jó Autorun". Nem igazán volt jellemző az utóbbi…..
amondó (törölt) 2009.01.23 20:26:24
@Charlie Brown:

És ha a filmet a boltba visszaviszed, és megmondod, hogy nem szabványos dvd, mert nem játszódik le a sima dvd-lejátszó programmal, te meg nem vagy hajlandó ismeretlen szoftvert telepíteni a gépedre?
Egymillió forint értékben 17 darab biciklit loptak el Dunaújvárosban. Szerencse hogy nem Budapesten, mert itt egy biciklire is ráköltenek egymillió forintot. A dunaújvárosi banda augusztus óta lopkodott. A rendőrségi közlemény szerint voltak olyan elvetemültek,…..
amondó (törölt) 2009.01.23 12:08:56
@trewq:


És még szerencse, hogy az autóknál van eredetiségvizsgálat meg alvázszám-gravírozás, és így soha nem kerül bontás után újra beszerelésre egyetlen lopott autóalkatrész sem! Az autótulajoknak sem kell soha attól félnie, hogy ellopott autójából másnap már külföldön szerelnek össze egy visszakövethetetlen eredetű új autót valami zugszervízben.

Kedves Mikulás! Te ugye sose zárod le autódat, sőt, még a kulcsot is benne hagyod.
Olvasom a híreket, most nem olyat, mint múltkor.A baleset Debrecen határában, Apafa és Bocskai-kert között történt. A kamion vezetője későn vette észre a kivilágítatlan személykocsit, és nem tudta elkerülni az ütközést. Az autót toló egyik férfi életveszélyes sérüléseket…..
Zseniális szó a suttyomban, na az Apple pont így frissítette most legkisebb laptopját. Az utolsó fehér MacBookról van szó, amiben eddig 2,1 gigahertzes processzor és X3100-as grafikus lassító volt. Mától azonban minden másképp lesz: bár a Core 2-es órajele 2 gigahertzre esett…..
Bucsi megszívta, mint oly sokan, akik írnak nekünk. Egy előzékeny furgonos maga elé engedte, ám azzal a lendülettel egy kevéssé figyelmes polgártárs ki is lökte onnan. Hozzátok fordul segítségért, ilyenkor ki a hunyó és mit tehet az igazának bebizonyítása érdekében?A minap…..
amondó (törölt) 2009.01.21 19:31:08
@MatrixHasYou:

A gyalogosnak, a történetbéli sávváltó autóhoz hasonlóan elsőbbsége van, függetlenül attól, hogy hány dioptriás szemüveged van, hogy mennyivel mész éppen és hogy mekkora a féktávod. Tehát, ha el is patkol szegény, akkor is neki van igaza. Te választottad meg a sebességet, amivel a zebrát megközelítetted, neked kell tudni megállnod. A zebrát pedig tábla és felfestés jelzi.
amondó (törölt) 2009.01.21 19:35:34
@porthosz:

Azért egy zebrát 30-cal megközelítő autó alá elég ügyesen kell beugrani, hogy el is üssön. Ha a zebra elé 5 méterrel (teherautó 10!) nem parkolnak, akkor messziről látszik, hogy jön-e gyalog.

És ha kedves sofőrtársak beparkoltak a zebra elé szabálytalanul, úgy, hogy a lelépő gyalogot nem lehet látni, akkor nekik kell megköszönni, hogy a zebrát csak 5 km/h-val lehet megközelíteni.
hu_neutrino ezennel előlépett RJB-vé:Éppen most nézem a Vissza a jövőbe II DVD változatát, ahol mikor minden problémát elrendeztek, örömmel látják a kezükben levő újságokban a rémisztő szalagcímek megnyugtató változását.- That means everything's back to normal, right?-…..
Hülyegyerekből minden napra jut legalább egy az utakon is, Tamás a buszról nézte végig, ahogy egy ilyen díszpinty fellökött egy idős hölgyet, majd mint aki jól végezte dolgát, távozott. Volna, ha a busz nem érte volna be a pirosnál, hogy nagy egyetértésben neveljék meg a kis…..
amondó (törölt) 2009.01.20 10:54:58
@Aszi:

Elém, amikor bringával voltam főútvonalon, kihajtott egy autó, ott, ahol ki se jöhetett volna, és persze elsőbbséget se adott: ez 2 tábla és egy záróvonal figyelembe nem vétele volt. Jogsi 2 hónapra el, 30 vagy 40 ezres bünti neki, én meg 1 hétig járni se tudtam. Nem bűncselekményért, hanem közúti közlekedés rendjének súlyos megsértéséért ítélték el, ami szabálysértés.

Ha a néni nem szenved 8 napon túl gyógyuló sérülést, akkor az csak szabálysértés lesz, figyelmen kívül hagyott egy zebrát és a busznak nem adott elsőbbséget. Jó ügyvéddel pedig kimagyarázható minden.

Esetében tehát egy fejbeveregetés (nem voltam ott, tehát lehet hogy tényleg durva volt, de lehet azt finoman, csak ijesztés céljából is csinálni) meg egy leköpés hatásosabb bünti, mint hogy hencegve mutogathassa az 50ezres csekkjét.

A leírásból úgy tűnik, hogy nem olaszliszka volt ez, csak megijesztették, azt otthagyták, hogy gondolkodjon az eseten.
Nem indult jól az éve annak a biciklisnek, akit Csongrádban halálra gázolt egy autós a múlt szombat este. Az ötvenegy éves férfi a 451-es úton haladt, és jóllehet a kerékpáron villogó is volt, de a kerékpáros nem viselt láthatósági mellényt. Béke poraira.  ..
amondó (törölt) 2009.01.19 16:12:16
@Reggie:

álljon meg a hegyimenet. szerintem (részben miattam) két hírt keverünk. Egyikről se tudunk sokat, úgyhogy talán szakadjunk is el tőlük.@Mikulás:

www.mno.hu/portal/610058
www.mno.hu/portal/609992

@Mikulás:

Jaj, ne hisztizz légyszíves. Ha más a véleményed, mint a többségnek, akkor is büszkén vállalhatod. Te viszont kirakod ide a kisebbségi véleményedet, nem vagy képes tényekkel alátámasztani (holott rengeteg bunkóbringás történetet találhattál volna), majd szidalmazol, hisztizel, adod a mártírt.

Eddig kb ez jött le a "blogodból": Bringás ne menjen a bicikliúton. Mellénytelen bringás haljon meg. A fegyveres embernek mindig igaza van, főleg, ha politikus.

Ha tényleg így vélekedsz, akkor vállald csak fel büszkén, és keress veled egyetértőket. Ha nem találsz, akkor nem a mi hibánk.

Ha nem akarsz az ellenvéleményekkel szembesülni, akkor meg tiltsd le a kommentelést.

Minden jót, eseménydúsabb életet, stb.
amondó (törölt) 2009.01.19 16:21:10
@avus:

Akkr harmadszor is leírom. A szombaton késő esti kerékpáros gázolójáról nem tudjuk, hogy ivott-e. Rajta nem volt mellény, rajta volt lámpa.

Az ugyanott vasárnap du bicikliző bácsi gyilkosa viszont ittas volt, ráadásul a szembejövő sávban tekerő biciklist ütötte el egy kanyarban kisodródva, tehát egyértelmű, hogy az autós a hibás. Két külön gázolás, két külön eset.
Éppen a márciusi Critical Mass napján történt, egy napos kora délutánon. Magam sem értem, miért voltam annyira bolond és figyelmetlen, bár meglehet, éppen az volt a baj, hogy tavasz volt, a fene sem érti, hogy ez a tény ilyen idős korára még bármit is jelentsen az embernek,…..
amondó (törölt) 2009.01.19 14:15:33
@Maestro:

"Aztán meg jól is jövök nekik néha, amikor a kereszteződésbe beérve mutatom nekik, hogy jöhetnek:"

Tévedésben vagy: a szervízút NEM bicikliút, és NINCS elsőbbséged rajta, tehát nem is érdemes integetni az autósoknak, hogy jöhetnek. Minden keresztutcánál elsőbbséget kell adnod. A szabály szerint az Oktogonon-Kodály távon a járdára kijelölt bicikliúton kell menni, de ha gyalogosok bóklásznak rajta, akkor megengedett az úttesten (igen, ott középen, rendőrségi határozatom van róla :-) menni.