Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Advokátusz

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Budapesti Ügyvédi Kamara figyelmeztetésben részesítette  a Zsanett-ügy egyik gyanúsítottjának védőjét – állítja a Tűsarok egyik fórumozója, aki korábban panaszlevelet írt a kamarának. Az ügyvédet szexista megjegyzése miatt marasztalták el. A Zugügyvéd is…..
Minda úr 1997 óta 36-szor jelentett fel bírót, és 15-ször ügyészt. A Központi Nyomozó Főügyészség rendre megállapította, hogy az adott feljelentés tulajdonképpen nem feljelentés, mert egyetlen olyan tényt, körülményt, adatot nem tartalmaz, ami annak minősíthetné. Kis jogi…..
A Zugügyvéd talált egy nem túl régen megjelent írást a Népszabadságban a bírók ellen indult eljárásokról. Egy kis ízelítő:Arról már megoszlanak a vélemények, hogy mi a teendő azokban az esetekben, amikor a bíró ellen szándékos bűncselekmény gyanúja miatt indul eljárás,…..
A Zugügyvédnek fel sem tünt az alábbi ügy, ha valaki tudja melyik lapban jelent meg a híradás, és küldene egy linket, a Zugügyvéd nagyon megköszönné. Mindenesetre érdekes hozzáállás a bíróág részéről, ha az esetet tényleg így kezelik. T.Zugügyvéd! Érdekes…..
Egy tapasztalt  kolléga mondta egyszer a Zugügyvédnek még a pálya kezdetén, hogy az ügyvéd egyik legnagyobb ellensége az ügyfél. Néha ezt a Zugügyvéd is megtapasztalta, és azt is, hogy a tényvázlatot sohasem szabad megspórolni. Az alábbi történetet szintén mindennapos, a…..
Grespik kolléga perének történetével búcsúzik a Zugügyvéd egy hétre, ugyanis szabadságra megy halakat kergetni. Addig is várjuk az érdekes ügyeket.Harmadik nekifutásra a Pesti Központi Kerületi Bíróságon elkezdődött Paizs Miklós büntetőpere. Grespik László magánvádló…..
A Zugügyvédnek nem is kellett nagyon erőlködnie a mai két jogi abszurdért.   Az egyik hír szerint megalapozatlanság miatt az ügyészség megóvta a városi rendőrkapitányság határozatát, melyben 14 ezer forint pénzbírságra büntette a helyi tévé riporterét, aki…..
A Heves Megyei Bíróság elnöke egy sajtótájékoztatón azt azt mondta: azért tartanak tájékoztatót a Pusoma-ügyről, mert az utóbbi hónapokban többen erre a szívszorító történetre utalva bírálták a bírói ítélkezés rendszerét, és kérdőjelezték meg az…..
A Zugügyvéd az ÉS egyik kiváló cikkében találta az alábbi idézetet:  "Thomas Khun óta tudjuk azonban, hogy a törvény verbális megfogalmazása egy adott komplex tényállás vonatkozásában önmagában gyakorlatilag hasznavehetetlen. A bíró munkája mégis a…..
Az Országgyűlés tíz éve fogadta el a Bjt-t és a bíróságok szerkezetéről és igazgatásáról szóló 1997. évi LXVI. törvényt (Bszit.). A két törvény eredeti szándéka szerint a bírói függetlenség védelmét és a hatékonyabb igazságszolgáltatást szolgálnák, azonban…..
Egy Népszabadság cikk szerint országszerte egységesen szabályozná az ügyvédjelöltek képzését a Magyar Ügyvédi Kamara. A javaslat, amely szerint az egyetemi államvizsgát követően, a gyakorlati három éven belül egy újabb, négy féléves képzés is megelőzné a szakvizsgát,…..
Az MTI híre szerint  bíróságok iránti bizalom erősödését, illetve a Bíróképző Akadémia felállítását nevezte az elmúlt év legfontosabb eredményeinek pénteken Balassagyarmaton Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke. A felmérések szerint az elmúlt évben az…..
Az MTI híre szerint Egyezséget kötött az igazságügyi minisztériummal Burka Ferenc és fia, akiket ártatlanul tartottak előzetesben 5 év és 8 hónapon keresztül. Az egyezség értelmében 45 milliós kártérítés jár ártatlanul letöltött börtönévekért. Az ügy precedens…..
A Zugügyvéd kommentár nélkül teszi közzé az alábbi levelet. Csak azért, hogy megelőzze az „ittasan vezettem, tényleg elveszik a jogsim?” típusú további irományokat. Sziasztok, Pécsett kb. 5 éve kollégista koromban tanúja voltam egy betörésnek, konkrétabban egy…..
Régi dilemma, hogy az Alkotmánybíróság mennyire jogosult felülbírálni a Legfelsőbb Bíróság jogegységi döntéseit. Mindenesetre megint megtette. A Népszabadság múlt heti híre szerint tovább bővítette az Alkotmánybíróság  egy határozatával a Legfelsőbb Bíróság egyes…..
Subba Bugi a lábban - Big Momma 2006.11.30 12:00:00
A világ idiótán táncolóit felkutató sorozatunk ezúttal oda látogat, ahol vödörben árulják a sült csirkeszárnyakat. Különösen a film végén a nagy össztánc megkapó...
Subba Hülye név a maximumon 2006.11.30 15:44:27
 A tegnapi Dr. Fenék után egyébként az a kérdés is felmerül, hogy vonzza-a valami az emberek gyógyításához a hülye névvel megáldottakat, vagy csak a véletlen játszik velünk.(A képért köszönet Zzeldinek, aki valami pécsi SZTK-ban lőtte.)..
Advokátusz 2006.12.03 08:37:53
Igaz, hogy valójában ez egy Index cikk, de a Zugügyvéd is figyelemmel kísérte a történteket, és sokszor feltette magának a kérdést, a kolléga valóban ilyen lúzer, vagy tényleg elnyomott szabadságharcos? Vagy talán egyszerre mindkettő? Mindenesetre furcsa…..