Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kakuto

0 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Határátkelő Úgyis hazajönnek 2018.06.05 06:30:00
A jelek szerint kommunikációs váltás történt a magyar kormány környékén a külföldi munkavállalás kapcsán. Míg korábban (igaz, nem túl sikeres) programmal is próbálkoztak a határátkelők hazacsábítására, most az a mondás, hogy ilyesmire már semmi szükség, hiszen akik…..
kakuto 2018.06.05 21:14:17
@labirintus1:

85os vagyok 1 pulya mar van, jovore szeretnenk megegyet. Hivatalosan sose jelentkeztem ki otthonrol, egyetem ota egy kisebb kiterovel kulfoldon vagyok, az elejen par evig meg a tb-m is elt, ugy hogy sose fizettem. Azota mar magan rendelesre jarok ha dolgom van magyarban. Gyerekem, hazassagom nem regisztralt otthon. Tobb gyerekes magyar is ismerosom facebookon, nagyreszuk regisztralja is a gyereket otthon de gondolom nem mindenki ahogy esetem is bizonyitja. Tapasztalatom szerint(csalad, ismerosok meg a 70es evek vegi korosztaly is probalkozik gyerekkel, sajnos keves sikerrel, penz, karrier van, volt csak szulni nem akartak vagy tudtak idoben. Hacsaknem szaporodik meg roma testvereink aranya 10 even belul a nepessegben amire van esely aki 10 even belul drasztikus szuletesszam csokkenes lesz a 90es evek generaciojaban mert mar ok is kevesen voltak.
Külföldön élve az ember sokféle kultúrával találkozik a helyin kívül is. Olli mai posztja nem csak ezért érdekes, hanem mert segítségével bepillanthatunk egy sokunk számára ismeretlen kultúra egyik legnagyobb eseményébe, kicsit megismerhetjük a kulisszatitkokat is.…..
kakuto 2018.05.18 20:31:28
@zoldzeller:

Es ok kinek lettek az oseik?
Jartam hittanra csaknosszefolynak a dolgok.
Mindjart kiderul hogy a gabors kommentje is csak egy velemeny
kakuto 2018.05.18 23:17:38
@zoldzeller:

Ertem. Megmondom oszinten zsidokat nem igazan ismerek.
Amugy erdekes hogy a keresztenyek es zsidok kozott van ez a jezusi ellentet ugye hogy ki kit ismer el es megis a keresztenyek vannak spansagba a zsidokkal legalabbis en igy latom.

Bar felesegem nagyapja a jo pelda az o temetesen es nagyobb szulinapjan megjelent a katolikus vezeto, a forabbi, a hindu vezeto stb.
O volt egyike a brit muszlim vezetoknek aki hidat teremtett a nemzetisegek es vallasok kozott.
Csaladunkban annyi fele nemzetiseg es kombinacija van hogy mas nem is tehetett volna csak kijelolt hazasagok altal.
kakuto 2018.05.19 06:20:41
@gabors:

Ez a mohamed nev es valtozatai azert nepszeruek mert sok muszlimnal a fiugyerek elso neve automatikusan mohamed lesz es mivel igy a csaladban tobben is lennenek a masodik nevet hasznaljak.
A mi csaladunkba mar nem adjak a kisgyerekeknek ezt a nevet de 30-40 eve meg divat volt hogy minden unkotestver mohamed volt.
Mig az ateistak es keresztenyek 100 fele nevbol is valasztanak mert ez a divat most. Igy azert csaloka a sok mohamed gyerek.
Többen írtátok már, mennyire meglepő volt hazalátogatáskor megtapasztalni azt, ami Magyarországon folyik. Az alábbi posztot Hanna küldte még a választás előtt, de úgy gondoltam, érdemesebb várni vele kicsit – sajnos aktualitását nem vesztette el...
kakuto 2018.05.14 22:04:28
@Antal Jozsa:

Nincs. Ha mecsetbe megyunk akkor illik feltenni, de ritkan jarunk.
Rajta nem latod kulsoleg hogy muszlim vallasu lenne.
A nagyapjan se lattad pedig o elnok volt az iszlam kukturalis kozpontban es mecsetben londonban.
Muszlim is van 100 fele ahogy kereszteny is.
kakuto 2018.05.15 08:59:49
@tanato:

Nemzetisege brit.
Pontosabban angol es guyanai brit.
Max azert kerdezhetik meg honnan jott mert a csaladnevem felvette.
kakuto 2018.05.15 12:36:06
@Ballib vagyok rettegek:

Hamarabb lesz magyarorszagbol romanesztan mint angliabol muszlim orszag.

Nagy britania 65 millios orszag, sokfele nemzetiseg alkotja, olvaszto tegely is. Vannak gondok, hol nincsenek.

Magyaorszag 9-9,5 millios orszag ahol a becsult ciganyok aranya 1-2 millio kozotti.
A ciganyvajda 5 eve azt mondta mar hogy 2milios a magyar ciganysag szama.
Persze szerinted ez csak hangulatkeltes, a magyar ember okyan naiv azert cumiztattak meg oket az evszazadok soran. Persze most a hatalom erted van, el is hiszed hogy nem magukert vannak.
Nyilván a témából könyvet lehetne írni, tehát nem állítom, hogy Péter posztjában minden a lehető legnagyobb részletességgel benne lesz. (Korábban arról írt, milyen az élet egy angliai buszgarázsban.) Viszont arra tökéletes, hogy felvillantson egy pár témakört, kérdést, méghozzá olyasvalakitől, aki…..
kakuto 2018.04.24 10:35:08
@ChristineK:

Igy van. Tomegkozlekedes draga tud lenni.
Az en biztositasom 28 font egy honapra 6 ev no claim bonussal. A road taxom 30 font egy evre.
Kis motoru csaladi kocsim van.
kakuto 2018.04.24 11:56:41
@Virago_1000:

Kis turbos benzines, elso evben 0 font volt, utana 30 font lett. De ha dizelt vettem volna akkor 0 is lehetne, de lehet rosszul tudom.

Valszeg kovetkezonek egy kicsit erosebb benzinest vennek de nem akarok nagyobb biztositast vagy road taxot fizetni. De most mindenhol a kis turbos benzines lett a divat az 1,0es motorbol meg mar kihoznak 110,120 loerot is.
Nagyon garancia parti vagyok a szolgaltatas es szervizek magas ara miatt igy valszeg kia t veszek kovetkezonek a 7 ev gari miatt, na de nem ujonnan abbol eleg volt ketszer.
kakuto 2018.04.24 18:00:44
@geegee:

Azert nen ilyen durva a helyzet, van aki heti 1, 2,3 napot jaratja bolcsibe a gyereket, van hogy a rokonok besegitenek, van hogy az anya csak reszmunkaidoben megy vissza dolgozni. A mi esetunkben en meg a felesegem teljesen mas idorendben dolgozunk es nem szorulunk segitsegre. Most 1,5 eves a bubu, 3 eves koratol megy az ingyenes 30 orara es mar nekunk is konnyebb lesz.

Ha itt bevezetnek a hosszabb gyest vagy majdnem ingyenes bolcsit annyi pulya szuletne hogy megint mehetnenek hoditani. Az a magyar terulet ugyis olyan gyeren lakott. :)

Sok swedes, usas, magyaros stb elfelejti hogy ezen a kis szigeten 65 millioan elnek. Ha lezarjak a hatarokat es 10 evig nem engednek be senkit csak elszivaroghatnak az emberek es fogyna par millioval a lakossag akkor is kurva sokan elnenek itt.
Ugyhogy be lehet latni hamar hogy reszben ezert is draga az ingatlan foleg londonban es kornyeken de birmingham magassagaban mar 100 ezer fontert van 2 szobas lakas vagy akar egy modernizaciora szorulo 2 szobas haziko. Az mar nem is rossz ar nyugat europai szinten.
A balatontol fel orara somogyban meg van 3 millioert falusi haziko, olyat is szeretnenk majd venni, de megelhetes nincs ott azert ilyen olcso de van szep taj, lehet vadaszni, horgaszni, furodni.
Az emberek általában szeretik kicsit fényezni a valóságot, többnek láttatni akár magukat, akár a környezetüket, mint ami valójában. Különösen sokszor kapnak ilyen megjegyzést a külföldön élő magyarok – és lássuk be, néha nem teljesen alaptalanul. Az alábbi rövid, de annál érdekesebb véleményt Tibor…..
kakuto 2018.04.23 13:23:34
@nonolet:

Otthon minden jo.

A kocsik atlageketkora magyarba 14 ev.

A szuleim tavaly vettek 10 millios bmw az eu egyik legszegenyebb regiojaban, otthon. De ilyen rossz meg sose volt pedig a cocik alatt csak 5 millios kocsira futotta.

Na te is ilyen vagy bekaptad a szalagot azota csak egyet hajtasz.
Minden helynek van elonye meg hatranya. Az hogy en full sotetsegbe szulettem es nottem fel videken a fiam pedig brit allampolgarkent, angol anyanyelvvel azthiszem megfizethetetlen.
Itt mar van ingatlanunk, lesz orokseg itt is magyarban is. Szal meg azse biztos hogy itt oregszunk meg, legalabb van opcionk. Magyar videkrol nem nagyon lenne.
kakuto 2018.04.23 19:01:05
@nonolet:

Magyarorszag kihaloban van, szerintem direkt provokalsz.
A magyar nok szulesi hajlandosaga az eubann es vilagviszonylatban a legrosszabbak kozott van.
Kinek mondod a propagandat? Lehet van a nokn3k segitseg de megse szulnek. Nezz mar meg egy partod altal is szebbitett ksh kimutatast a 80as evektol aztan csodalkozzal.
Lehetett volna persze tíz (ha már Tíz dolog a sorozat címe), vagy akár húsz, ám Gábor most éppen kilenc olyan dolgot szedett össze, ami neki bejön Németországban. (Mivel a sorozat címe, kedves troll barátaink, a Tíz dolog, ami miatt jó X helyen élni, ezért ez a poszt a…..
kakuto 2018.03.19 15:43:28
@Mrs. Clayton:

Azert egy top 20at is erdemess megnezni
Ott mar van brendon kevin rikardo. Falunkban is adnak magyarok is kevin nevet. Azert a zoe is elegge meredek nekem ha falun elnek magyarban.

A tobbi meg bibliai nev mintha a teljes otestamentum megelevenedne.
kakuto 2018.03.19 16:08:37
@kakuto:

Tevedtem nem a top 20ban de azert vannak erdekes nevek.
Amugy szerintem mi magyarok elvesztettuk az identitasunkat nincs fazonunk.
De gondolom a globalizacio ezzel is jar.
Az elmúlt egy-két nap egyik legnagyobb vihart kavaró eseménye minden bizonnyal Elizabeth Swaney (vagy ha úgy jobban tetszik: Swaney Elizabeth) olimpiai produkciója volt. Magyar színekben. Aminek kapcsán felmerült bennem pár kérdés, ezeket osztanám meg ma veletek, utána pedig remélem, jól…..
Amikor néhány napja megjelent Fanni posztja arról, milyen tapasztalat külföldön szülni, nem hittem volna, hogy így megindulnak az írások a témában. De megindultak, hiszen pár napra rá megjelent Zsófi története arról, miként zajlik mindez Ausztriában, ma pedig Németországba…..
kakuto 2018.02.12 12:13:34
@tanato:

A 80 evesek generaciojat mar nem zavarja semmi foleg ha kulfoldrol visszatelepult.
Az en szuleim generaciojat se zavarja semmi 60 korul mert lesz jo nyugdij meg penz is van.

A 80as 90 es evekben szuletett generaciok meg majd megtapasztaljak hogy mit jelent az hogy generacionkent kb megfelezodik a magyarsag. Tunetek mar vannak.
1981 ota fogy a magayrsag hataron innen es tul. Az akkori majd 11 milliorol lementunk 9,5re. A ksh korfat meg lehet nezni az oregek aranya rohamosan novekszik valamint az etnikum aranya is az akkori 3—4 szazalekrol felment 13-14 re minimum.
32 vagyok ismeroseim fele szingli, karrierista, kiskutyazos. MEDDO, felkegyelmu, elvalt. (sokan elvalnak 1-2 ev utan)
A masik felenek van egy gyerek, a 2 neadjisten 3 az ritkasag.
A mi csaladunkban es barataim kozott a helyzet rosszabb az altalanositast a facebook ismik alapjan tettem. :)
kakuto 2018.02.12 12:49:34
@London2009:

Joreszt kulfoldon el vagy elt, penz van, parkapcsolatra joresze alkalmatlan(eddig legalabbis)

Csaladban videken a 70es evjarat meg megszulte a maga 2 gyereket a 80as es mar a 90es generacio elegge remenytelen jellenleg persze meg valtozhat.

Felesegem mar szulne a masodikat pedig meg csak 16 honapos az elso. Angliaban nem csak beszelnek a gyerekszeretrol hanem dolgoznak is rajta.
Virago forumtars szerint meg otthon minden feltetetel adott, duma meg arc is van csak a tettek hianyoznak.
A címben feltett kérdés megválaszolása több szempontból is komoly nehézségbe ütközik. Az első, és alapvető probléma, hogy azt sem lehet megmondani (csak megközelítő találgatások vannak), hogy egyáltalán mennyi ember ment külföldre. Ebből következik a második nehézség: ha nem tudjuk, mennyi ment el,…..
kakuto 2018.01.25 10:52:21
@gabors:

Tul vagy rajta mar vagy torest okozott benned ez?
Balkani kultura igen, sose mondtam hogy nem az.

Tudod errefele majdnem minden masodik haznal vettek vagy mentek ukran benzinert cigiert vodkaert. Jovedeki ado nelkul.
A brazilok festettek a paprikat teglaporral a 90es evekben neha raktak bele torott uveget is a sulya vegett.
Amugy cigibol szerintem annyit hoztunk amennyi anno a limit korul volt mert amugy kiszedtek volna a csomagokbol.
Remelem nem voltal sose illegas usaban de meg tort szoftvert se hasznaltal windowson. Ilyen ember kene magyarba vezetonek mint te. Jozan... Gondolkodasu.
:)
kakuto 2018.01.26 06:37:20
@gabors:

Eleg :)

Aranyember vagy.
Magyarországról Írországon és Anglián keresztül Németországba vezetett Welshibardok élete, aki tíz év alatt fiatal nőből családanya lett. A szigetországi magányt a boldogság váltotta fel egy kis német településen. Lássuk, miért jó ott neki (a képeket köszönöm szépen)! „Tíz ok, amiért szeretek itt…..
kakuto 2018.01.23 18:25:35
@tanato:

Az en szuleim is mindjart nyugdijasok, faval tuzelnek nagyreszt mert az akad a foldjeik szeleirol stb.
Az eu egyik legszegenyebb regiojaban elnek, panaszkodnak is hogy dragasag meg szegenyseg is van...
Aztan azt mondjak hogy varni kellett a bmw szalonban mig sorra kerultek.

...
kakuto 2018.01.23 20:02:40
@tanato:

Ok csak null kilometeres kocsit vesznek. Faluhelyen van egy par csoport aki jol el foldmuvesek orvosok jegyzo ilyen olyan vallalkozok.
Ez ilyen magyar kadari orokseg /betegseg. Sose eleg jo sosincs eleg penz, kuzdeni... De miert.
kakuto 2018.01.23 22:28:33
@London2009:
O irodista en meg nem o hetfotol pentekig dolgozik en meg szerdatol szombatig ejjel.
Tudom a rokonok se birtak honapokig feldolgozni londonban hogy ezt hogy lehet megoldani.
Csak akarni kell.
Londonban nekunk nem nagyon osztottak volna lapot... Nem is baj latom mit vesznek a csaladban 500 ezer fontert... Olyat hogy fel evig munkasok vannak benne egy kovetkezo 50 tol 100 ezer fontig. Akinek a szulei vettek lakasokat vagy hazakat a 80as 90es evekben londonban azok most kiralyok.
Ha megeljuk mar a mi gyerekeink se csupasz seggel fognak felnotte valni. Majd jo lenne meg legalabb egy ingatlant venni kiadasra majd a gyereknek gyerekeknek.
Nehéz Németországról (is) minden tartományra érvényes listát írni, hiszen hatalmas országról van szó, arról már nem is beszélve, hogy mindenki másképp éli meg a dolgokat. Úgyhogy Pink Peitsch mai posztját is nyilván ennek fényében érdemes olvasni, aztán kommentelni. Jöjjön tehát a „Tíz…..
Határátkelő Hogyan nevezzelek? 2017.11.22 06:30:00
Keresztnevet találni leendő gyermekünknek alaphangon sem egyszerű dolog, és ezt az alaphelyzetet bonyolítja tovább, ha külföldön élünk, nem is beszélve arról, ha nem magyar a párunk. Milyen nevet adjunk külföldön születő gyermekünknek, illetve mi a helyzet akkor, ha annyira…..
kakuto 2017.11.22 13:59:23
@P.Elliot:

Baratom Bela, hat igen tudni kell hangsulyozni itt Angliaban.

Elso opcionak Tarhos-nak hivtuk volna a babat, erdekes a magyarnevek;hu ott van mint mint osi magyar nev, Arpad vezer fiat hivtak ugy, de ha igaz nem anyakonyveztetheto Magyarorszagon. Persze a Brendon a meg tobbi kifacsart nev igen.

Nekunk mondjuk nem lett volna gondunk vele, mert angol allampolgar, annyi hogy ekezet nem kerult a nevere, de ha en irom le a nevet vagy magyarorszagon torta keszult neki akkor hosszu ekezettel van a neve.
kakuto 2017.11.22 13:59:30
@Pink Petsch:

Mikor torokben nyaraltunk a baros bemutatkozott hogy Atillanak hivjak mire mondom engem is. Meg az utevelem is meg kellett mutassam nekik. Odaig voltak a torokok, buszken mondjak hogy mi is Attila leszarmazottai vagyunk.

P. Elliot
sok torok vagy ahogy ok mondjak turk hangzasu nevunk es szavunk van. A kommunizmusig es ujabban is a turani szarmazast valoszinusitik a finn ugorral szemben. A 2. vilaghaboru idejen mar tervbe volt hogy Attilanak hatalmas kozteri szobra epul Budapesten.
Torokorszagban de most hallottam hogy Iranban is Magyarorszagot Magyarisztannak mondjak, es a torokok Magyarsnak hivnak minket.( a betuzes elterhet)
kakuto 2017.11.22 20:08:54
@zoldzeller:

Akkor ha jol ertem ti azert is adtattok oszovetsegi nevet mert zsidok vagytok?
Nincs is ezzel gond. En reformatus vagyok papiron de poganynak tartom magam es probalok olyan magyar nevet valasztani ami keresztenyseg elotti.
A fiamnak sincs jelenleg vallasa pedig a dednagyapja muszlim vezeto londonban. Mondhattak volna hogy ez meg az a feltetel hogy bekeruljek a csaladba de ok szuper nyitottak minden kulturara. Na ez nem mondhato el se a zsidokrol, keresztenyekrol, se a tobbi muszlimrol.
Igazi sikersztori a mai, és nagyon sokat megértet abból, miért mennek külföldre azok, akik így döntenek. Igaz ez a magyarországi, és aztán az angliai részre is. A poszt legfontosabb mondata azonban így szól: „Minden visszajelzésből érzem, hogy becsülnek és szeretnek.”…..
kakuto 2017.09.28 19:40:49
@London2009:

nem volt eppen minimalber mert a cash borravalo szepen jott. (sokszor a borravalobol eleltem egy honapban)Amugy ez mar a masodik uj kocsim itt angliaban, kovetkezonek egy 2-3 evest tervezek venni koreai markabol amin sok ev gari van.

Most szegyeljem magam mert megdolgoztam erte es meg tudtam venni?
csak arra szerettem volna ravilagitani hogy lehet igyis venni ezt azt.
kakuto 2017.09.28 19:40:54
@Virago_1000:

small SUVot vettem csaladi kocsinak(markaat had ne irjak) tudod most ez a divat kicsi suv meg nagy suv.
amugy gondolkodtam mercin is 1-2 evest kapera megvehettem volna, de nem akartam premium szervizelest stb fizetni. leirnam mennyi a havi biztositasom tobben gutautest kapnanak. :)
kakuto 2017.09.28 21:44:55
@Mrs. Clayton:

azzal akartalak hogy milyen alacsony, 6 ev no claim bonussal 28 font egy honapra. :) azt hittem mar nem tudok ettol sokkal lejjebb menni de ahogy latom meg van hova.
Jó négy évvel ezelőtt jelent meg Twiga posztja, melyben akkor Botswanából (!) írt – mert hát ugye, mint tudjuk, magyarok és határátkelők mindenhol vannak. Most négy év után ismét jelentkezett, részben azért, mert egy kommentje kapcsán megkértem, írjon kicsit bővebben arról, milyen is egy…..
Spanyolország sokak álma, hiszen jó az idő, viszonylag könnyen megtanulható a nyelv, és ha ez nem lenne elég, a gazdasági válságnak, illetve az előtte lezajlott elképesztő építkezési hullámnak köszönhetően (egyelőre) az ingatlanok is viszonylag olcsók. Ma tehát ellátogatunk…..
kakuto 2017.02.19 17:59:25
@tanato:
a mienk sincs beregisztralva otthon, nem is tervezem egyelore. Az eskuvot se regisztraltam otthon, nem erdekel. Pedig anyam az onkormanyzatnal ilyen munkakorben dolgozik.
kakuto 2017.02.19 21:07:43
@tanato:
en nem tudom hogy a fiam magyar e vagy nem, en sokszor huncut kis ciganygyereknek hivom. :)
Van egy olyan érzésem, hogy Tibi dilemmájával az idő múlásával egyre több magyarnak kell majd szembenéznie, hiszen a külföldre költözés egyik következménye az lehet, hogy az embernek a párja is külföldi lesz. Mi a helyzet viszont akkor, ha közben mégis szeretnénk hazatérni,…..
kakuto 2017.02.04 19:44:05
@tanato:
Angol apa- brit guyanai anya
kakuto 2017.02.04 19:44:09
@tanato:
tartjak persze a muszlim unnepeket is de a karacsony mindent visz, ok itt elnek mar amugy is angol anyanyelvuek es alkalmazkodtak az itteni kulturahoz.
kakuto 2017.02.05 23:23:36
@Almandin:

Van vagy 1 milliard muszlim van kozte ilyen is olyan is, az en felesegem csaladjaba nem akartak se megolni se negteriteni. A noket kb jobban tisztelik mint a kereszteny magyarok. Nincs burka, szakall viselese...
volt regen elore elrendeltett hazassag de kinottek belole, de az magyarorszagon is volt 70-80 eve. Minket a vallas nem mozgat napi szinten. A magyarok se keresztenyek amugy fele ateista a masik fele meg katolikus vagy protestans.
Óceánjáró hajón dolgozni szerintem egyike a legnehezebb munkáknak, legalábbis abból a szempontból, hogy mind fizikailag, mind lelkileg nagyon komoly igénybevételt jelent. A magam részéről nem nagyon vállalnám (talán egyszeri kalandnak érdekes lehet), de mindig érdeklődve olvasom…..
Első ránézésre kívánni sem lehet kellemesebb határátkelést, mint ami LondoniTódinak jutott: a párja már eleve Londonban élt, nem a semmire kellett kimennie, mi több, állást is sikerült találnia. Ezzel együtt sem volt egyszerű az első időszak, ami azért elgondolkodtató, és…..
kakuto 2016.11.03 21:51:42
@takarék-láng:
Nalunk most jott a gyerek brit felesegemmel, az elmult evekben volt hogy bereltunk nagy hazat tobbekkel majd egy kis lakast kettonknek slough-ban , az utolso par honapban bekoltoztunk felesegem nagyszuleihez, es vettunk egy 3 szobas UJ hazat northamptonban.
nekem nem kell bemutatni mit lehet mennyiert venni londonba mert a csaladba a hazvetel a divat....
na ehhez kepest kimesz videkre(intezzel valami munkat) es fele, harmad annyiert komolyabbat veszel. Nekem is mondjak hogy de londonba tobb a pinz....
anglia nem csak london.
kakuto 2016.11.03 23:06:11
@kakuto:

A slough-I egyszobas lakasbol mikor kikoltoztunk mar havi 900 fontot kertek, igaz volt hozza melygarazs a varoskozpontban, nuku kert. Ha megveszed fizethetsz service charget meg ground rentet mert cask leasehold.
emelett meg slough-bol ami videknek minosul 300 font a berlet be londonba, amivel atlag havi 1-szer el is kestem.(mert se a vonat se a metro nem megbizhato) plussz sokszor ejszakas voltam igy nappal azzal kellett szembesulnom hogy tobb mint 1 evig masik lakoparkot epitenek az ut tuloldalan, mert London es kornyeken most a lakopark a divat. Haz epitesre nincs hely meg az sokba is lenne.
Most hirtelen nem jut eszembe, hogy volt-e már olyan poszt a Határátkelőn, mint ami most következik, de szinte biztos vagyok benne, hogy nem. A blog „londoni riportere”, Andi ugyanis interjút készített lengyel kollégájával, Marcinnal, akivel ki- és hazaköltözésről, családról,…..
kakuto 2016.11.01 22:12:05
@33621:
na most van idom irni, szal az asszony felig angol felig brit guyanai szarmazasu londonban szuletett es nott fel, 5 eve egy oceanjaron dolgozva ismerkedtunk meg. Ha ot kerdezed o guyanainak mondja magat pedig sose volt abba az orszagba ha engem kerdezel akkor o brit. A kisfiunk pedig turbo magyar nevvel britnek szuletett es ha minden jol alakul megtanitom magyarul is es lesz egy magyar identitasa is.
Amugy a nyugati csaladomban van
guyanai
indiai
pakisztani
kinai
angol
kanadai
amerikai es ezek keverekei
vallas szerint
muszlim
hindu
kereszteny
ateista
es pogany(ez en lennek :)
kakuto 2016.11.01 22:12:15
@Taxomükke (UK):
Felesegem woodgreen es tottenham kozott ingazva nott fel, o termeszetesen szereti londont en utalom. Eltunk 4 evet sloughban ami eppen londonon kivulre esik de ugyanazok a problemak tul sok ember, elszallt arak, nincs parkolohely, draga a tomegkozlekedes, szemet es igenytelenseg. Szerencsere rokonaival ellentetben o nemcsak kirandulni volt a vilagba hanem dolgozni is es igy belatta hogy jobb jovonk lesz videken. A heten koltozunk az uj csaladi hazunkba northamptonba.
kakuto 2016.11.02 00:53:27
@tanato:
hat a felesegem is mar fehernek mondhato kis bezs arnyalattal en meg nagyon feher vagyok, ugyhogy ha felesegem nem mondja meg a nevet akkor beszed vagy kulso alapjan nem mondjatok meg hogy nem "tiszta" angol. Engem konkretan zavar a sok bevandorlo londonban legyen akar lengyel vagy magyar is. Azert northamptonba igen nagy angol tobbseg van, szeretnem is ha a fiank a tobbsegi nemzet iranyelvet tartva none fel.
a brexit szavazason is megertettem mindket oldal allaspontjat. Az orszag telitve van foleg london es kornyeke az esz nelkuli bevandorlast le kell zarni. Persze nem kanada usa mintara mert itt melosra szukseg van, enis az vagyok.