Regisztráció Blogot indítok
Adatok
.Petya.

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A kép a pénteki strandolásról, 39+7 napos terhesen. Ez egy több részletben megírt poszt, ez az első, június 26-ról.: Ez most egy olyan írás lesz, amelyet vagy befejezek, vagy sem. Ez pedig egy felesleges információ volt, mert a kettőből úgyis csak az egyiket tudnátok meg. Egyébként…..
Szia. 24 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. Nem annyira az emberek "szórakoztatása"/okítása, de inkább a magam, és a sorstársaim segítése miatt kezdem el írni ezt a blogot. Sok korombeli fiatal küzd ezzel a problémával, akár úgy, hogy bevallja magának, akár úgy, hogy nem. Szeretnék nem inni.…..
.Petya. 2016.11.21 16:34:59
Kedves Józan Akarok Lenni!

Végigolvastam a blogodat, a legtöbb hozzászólást is, először írok.
Előrebocsátom, személyesen nem vagyok érintett a témában. Viszont a konkrét napi alkohol fogyasztásoddal kapcsolatban sem fogok tenni semmilyen megjegyzést, ötletet.

Két kérdés (elég, ha magadnak válaszolsz):
Van célod a következő napokra (nem többre) az esti ivásra vonatkozóan? Bármilyen kicsi cél?
Egy általánosabb kérdés: magadon kívül számíthatsz bárkire, aki segít kimászni a gödörből?

Az biztos, hogy VALAMIT, valahol változtatnod kell. Én most nem az esti borozásaidra gondolok, hanem a napi rutinodra; valahogyan most ki kellene zökkenteni magadat ebből, hogy a lánc megszakadjon. (Ez persze nem hosszútávú megoldás, de valahogyan mindent el kell kezdeni.)
Írtad, hogy az agyadban összekapcsolódott az esti borozás a sorozat/filmnézéssel. Akkor egy darabig le kellene mondani a sorozatokról! És helyette valami egész mást találni.
A legjobb persze ami nem otthoni dolog. Pl. késő esti mozi minden nap, egyedül. Ez ráadásul még remek dolog is. (Ettől még utána ha hazaérsz, nyugodtan borozhatsz, a lényeg, hogy valami napi dolog keményen zökkentsen ki.)
Vagy menj el este fotózni a várost, a Várat. Fekete-fehérben, a fényeket, árnyékokat. Minden nap. Jobb, ha nem a telefonoddal, hanem valami jobb géppel, hogy kicsit szertartásosabb és komolyabb legyen. Ne turista-fényképeket készíts.
Vagy konditerem, ha jól emlékszem, bérleted is van. Ennek is akkor van értelme, ha kezdetben minden nap (!) csinálod.
Szombaton menj el futni. Először rávenni magadat futni sokkal nehezebb, mint a futás. Fuss összesen 4-5 km-t, annyiszor megállva és sétálva amennyiszer jólesik, az elején akár percenként.

Végül egy utolsó gondolatom: nyomtasd ki magadnak Jeanvaljan52 hosszabb kommentjét a "Brutális..." blogbejegyzésedre. Nagyon intelligensen ír, általában is, és a múltja súlyt ad a szavainak (ellentétben velem). Szerintem ez a blogodon lévő legjobb komment.
(Mellékesen te is jól írsz, nyugodtan írhatnál novellákat.)
A legjobbakat kívánom!
Az ezoterikus programnyelveken már túl vagyunk, ezúttal pedig egy valamivel praktikusabb válogatással állok elétek. Magyar és nemzetközi programozó fórumokon egyaránt visszatérő kérdés, hogy melyik programozási nyelvvel érdemes a szoftverfejlesztés rögös útjára lépni. Szeretnék bemutatni néhányat…..