Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FreedomBencze

31 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt napokban vendégünk volt SangBok David Kim az Ázsiai Evangéliumi Aliansz elnöke, a Világszövetség korábbi elnöke. Meglátogatta a hazánkban működő koreai gyülekezeteket, igét hirdetett a Református Egyetemi Gyülekezet és a Magyarországi Evangéliumi Aliansz közös istentiszteletén az…..
Ifjúsagépités Istenképes 2017.03.01 09:20:35
Kicsoda Isten? Mire képes Isten? Mit adhat Isten nekem? Mit adhatok én Istennek? Ezek a kérdések voltak fő témái az idei Debreceni Baptista Ifjúsági Konferenciának.  2017. február 17-19. között közel ezer fiatal látogatott el debreceni Lovardába, hogy megtapasztalják, mire képes Isten. Dicsőítések…..
Egyikünk sem emlékszik rá, pedig komoly szenvedések árán születtünk meg erre a világra: édesanyánk méhéből, egy meleg, kényelmes lubickolásból több órányi passzírozás és vergődés után megérkeztünk egy hideg és vakítóan világos kórházi szobába. Megpróbáltatásaink közben már életünk első óráiban…..
A teológus - mártír 1906. február 4-én született. Sok idézete, verse, imája érintett meg, és segített tovább egy-egy nehéz időszakon. De van egy, ami különösen gyakran eszembe jut. Ez 1943-ban, Tegelben, a börtönben született.   „Istenem, hozzád kiáltok kora reggel, segíts imádkozni,…..
Hétvégi buszbaleset. Tragikus. Tizenhat ember az életét vesztette. Nekem is volt ott ismerősöm. Ilyenkor az ember nem tudja, mit írjon. Azt már kevesebben tudják, hogy 1999. januárjában is volt egy autóbusz-baleset. Akkor tizenhat diák és két tanár vesztettel el az életét. Cseri Kálmán, református…..
"Az Úr azonban ezt mondta neki (Gedeonnak): Békesség neked! Ne félj, nem halsz meg!" (Bírák 6,2) Gedeon kezdetben kevés jelét mutatja a bátorságnak. Először akkor találkozunk vele, amikor éppen titokban csépli a gabonáját, nehogy a megszálló midjániak elkobozzák a terményt. A midjániak olyan…..
Ebben az évben mentorprogramot indít a MABIM (Magyarországi Baptista Ifjúsági Misszió) ifjúsági vezetők számára. Az Életcél Mentorprogram célja, hogy a résztvevő fiatalok személyes identitásukban megerősödjenek és fejlődjenek; ajándékaikat, tehetségüket és kreativitásukat tudatosan kamatoztassák a…..
Sok gyülekezetben, ificsoportban, konferencián hallottam már azt a kijelentést, hogy mi nem a Bibliában hiszünk, hanem Jézusban.  Ez egy hibás szembehelyezés. Mi a Biblia Jézusában hiszünk, az egyetlen igaz, valós Jézusban. Csak a Biblia valós Jézusa hozhat számunkra valós…..
C. T. Studd (1860 - 1931) életét bárki megirigyelhette volna. Kivételesen tehetséges krikett-játékos volt, Cambridge-ben végzett, és apja halála után tonnányi vagyont örökölt. Mégis feladta addigi kényelmes, kiszámítható életvitelét, és misszionáriusnak ment Kínába, illetve Afrikába.  Ugyan mi…..
Ma egy filmet szeretnék ajánlani nektek, amit ha tehetitek, mindenképpen nézzetek meg a fiatalokkal. Csak utána győzzétek a beszélgetést! :-)  http://www.baptist.hu/csak-meg-egyet/  ..
Az Asztali Beszélgetések című kötetben olvashatjuk Luther Márton aranymondását: "A fiatal ember olyan, mint a friss must: nem akar elállni, erjednie kell, ki kell futnia; mindig meg akar mutatkozni, mindig bizonyítani akar mások előtt, nem tudja visszafogni magát." Nyilván ennek a…..
Ifjúsagépités A mennyre teremtve 2017.01.10 12:43:59
"Az én országom nem e világból való." (János 18,3 Így az év második hetében egy szörnyű érzés szállt rám: fásultság, szomorúság, vágyakozás...  Aki boldogtalan a földön, jobban vágyakozik a mennybe. Isten azzal ragadja meg a figyelmünket, hogy mély elégedetlenséget ültet el bennünk. Igazán nagy…..
Terv és látás alatt ugyanazt értjük.  Ez az az üzemanyag, ami a vezetőket hajtja. Energia, ami tettekre ösztönöz. Tűz, ami lángra gyújtja a szenvedélyt a körülöttünk élőkben.  A Példabeszédek 29:18-ban ezt olvassuk: "Mikor nincs mennyei látás, a nép elvadul." (Károli) Enélkül az emberek nem…..
Először is áldásokban, boldogságban, sikerekben, fejlődésben gazdag, boldog új évet kívánok minden kedves olvasónak.  A címben megfogalmazott kérdés nagyon fontos. Hogyan kezdjünk el egy új évet? Menjünk tovább, mintha semmi sem történt volna? Én egy darabig ezt a gyakorlatot követtem. Pár éve…..
A vezetők jobb vezetőkké válnak, amikor meghatározó pillanatban van részük, és megfelelően reagálnak rá. Az ilyen döntő pillanatok nehézsége az, hogy nem mi választjuk őket. Viszont eldönthetjük, hogyan kezeljük majd, mikor megjelennek, és a felkészülés pillanatában lépéseket is tehetünk: 1.…..
Volt egyszer egy közösség, amiben a hívők olyan teljességgel odaszánták magukat Istennek, hogy közösségi életüket áthatotta a Lélek ereje.  A Krisztus-követőknek ebben a csapatában a hívők radikálisan szerették egymást. Levetették álarcaikat, és osztoztak egymás életében. Együtt nevettek, sírtak,…..
Ifjúsagépités 2016.12.09 09:33:46
Ezzel az idézettel kívánok jó hétvégét a kedves olvasóknak:  Ne csak valamit tanulj meg minden egyes tapasztalatodból - hanem valami pozitívat! (Allen Neuharth)..
Winston Churchill mondta: "Minden korszakban elérkezik az a pillanat, amikor is egy vezetőnek kell előlépnie, hogy a felmerült problémákat kezelje. Nincs tehát olyan rejtett vezető, akinek ne adatna meg a lehetőség, hogy a társadalomban pozitív változást hozzon. Tragikus módon azonban a vezető…..
Ezzel a poszttal a december 6.-ai bejegyzésemet folytatom. 3. Gyakorold a türelmet  A vezetők egyik nagy kísértése a türelmetlenség. Előre tekintenek, előre gondolkodnak, és előre akarnak haladni. És ez bizonyos szempontból nagyon jó. Azzal, hogy egy lépéssel előrébb járnak, vezetővé válnak. De…..
"Találkoztam az ellenséggel - és én vagyok az!" Az emberi természetünk sajnos felruház minket azzal a képességgel, hogy a világon mindenit meg tudjunk ítélni - kivéve önmagunkat.  Ha őszinték vagyunk magunkhoz, akkor elismerjük, hogy saját magunkat a legnehezebb vezetni.  A legtöbb ember két…..
BME-fórum az Y és Z generációs fiúk identitási válságáról és a gerjedelemfüggőség okairól „Kapcsoljátok ki a pornót, vessétek be az ágyatokat, sportoljatok, osszátok be jól az időtöket, ne nevezzétek k***knak a lányokat, és menjetek el szavazni!” - Ezzel a provokatív felszólítással zárta Philip…..
Gondolkoztál már azon, hogy mi jobb: egyedül vezetni, és nem kerülni túl közel az emberekhez; vagy vállalni a kockázatot, és azt, hogy közelebb kerülsz az emberekhez, és ők is közelebb kerülnek hozzád?  A vezetés egyúttal képzés és fejlesztés is. Az pedig tény, hogy az egyik legjobb módja mások…..
A héten az Evangéliumi Fórum 2016 konferencián vagyok. Ennek a találkozónak célja: a magyar hívők evangéliumi identitásának és missziójának erősítése. Az Evangéliumi Fórum tartalomközpontú kezdeményezés, a tartalom áramlásában pedig kulcsszerepe van a kapcsolatoknak. Keresztény vezetők kapnak…..
 A vezetés hajlandóság a kockáztatásra.  A vezetés szenvedély, hogy valami mást, valami újat alkoss másokkal.  A vezetés a jelen valósággal való elégedetlenség.  A vezető felelősséget vállal, míg mások kifogásokat keresnek.  A vezető a lehetőségeket látja a helyzetben, míg mások csak a…..
Te mindig tudod szeretni azokat, akik felé szolgálsz?  Bevallom férfiasan, nekem az nem mindig megy, sőt...! De a Bibliában ennek ellenére többször olvashatjuk azt a felszólítást, hogy szeressük egymást. Hogy kell? Hogy lehet ezt elérni? És még őt is, aki annyira kiállhatatlan, és állandóan csak…..