Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Almássy Tamás

15 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miről szól a program?Tanuljunk egymástól, és érjünk el kis odafigyeléssel 10-20% megtakarítást. Ez azért megvalósítható cél, mert a háztartások működésében sok az esetlegesség.Milyen támogatásra számíthatnak a résztvevők?A külső támogatást a Greendependent Intézet…..
Csak az vágjon bele, aki elhiszi, hogy érdemes figyelemmel követni a háztartása energia és víz fogyasztását. A hatékonyság ott kezdődik, hogy mi döntünk arról, hogy milyen kényelem mennyit ér meg nekünk. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy legyen egy képünk róla, hogy az…..
Nem vagyok egy jó toborzó. :-(Most jöttem rá, hogy az eddigi bejegyzéseim nem arról szólnak, amiről egy blog szólhatna, s ami a legérdekesebb az olvasó számára, a saját élményeimről.Ez lesz most a kivétel. :-)Én élveztem. Pár évvel ezelőtt ökoköröztem, s részese voltam a…..
Az emberek többsége nincs tisztában a saját fogyasztásával. Mióta átalányt fizet, még ritkábban látja, olvassa le az óráját. (Ezzel többek között annak a veszélye is megnő, hogy valami rejtett nagyfogyasztó rossz hatását csak sok idő után veszik észre. Jellemző példa a…..
Az EnergiaKözösségek egy nagyon gyakorlatias, tényleges megtakarításokat hozó közösségi tanulási program. Több területen is tudunk megtakarításokat elérni: Vannak helyek a lakásban, ahol elcsorog az energia, s lehet, hogy nem is tudunk róla! Elegendő egy kis odafigyelés, nem…..
A Greendependent Intézet szervezésében sokadjára indul útjára az EnergiaKözösségek program, idén az E.on támogatásával, ami szerintem azért lényeges, mert végre egy energiaszolgáltató fantáziát lát az energiatakarékosság támogatásában, a jó megoldások terjesztésében.…..
Napjainkban első sorban candida diétán élők fogyasztanak pászkát, mivel élesztő hozzáadása nélkül készül. Régen, több ezer évvel ezelőtt, amikor az élesztő jelenlegi fajtája még ismert sem volt, a mindennapi kenyeret a pászka jelenthette.A Bibliában még ünnepet is neveztek…..
 Google profil létrehozásaSegítség azoknak, akik gmail-es cím nélkül szeretnének google csoport teljes jogú tagjai lennének. (Nekem, 15-20 év internet használat után sem triviális módon.) Az útmutató szerkezete: Először megadok egy honlapcímet, ahol el lehet…..
Miután a drága Vodafone-nak hála folyamatosan elszáll az internetem, s ezzel együtt az egész ténykedésem, ezért majd később kiegészítem. Ezt írja a találmányról: "Egy hazájából disszidált magyar ember, az atomkorszakot meghaladó, az egész emberiség sorsára kiható…..
 Egyre valószínűbb, hogy számos olyan cég van, amely már az építkezés kezdetén úgy számot, azért fogja neki megérni a dolog, mert ilyen-olyan indokkal nem fogja kifizetni az építkezést valójában elvégző alvállalkozói egy részét. Főleg az egy projektre alakult cégek…..
 Bár a rendszer azt írtaki, hogy szerző vagyok, valójában csak "publikátor". [1]  Balogh Péter[2] geográfus     – De jó, hogy lassan megyek! – mondja a csiga. – Miért? – kérdezik tőle. – Mert rossz irányba.  …..
Ha a vízügyi mérnök és a marketinges találkozik......akkor születnek ilyen 7 országra szóló blődségek!Itt van egy egyre gyakrabban aszállyal sújtott ország és az okos mérnök, ahelyett, hogy az ÉLTETŐ vizet áldásként emlegetné és megőrizné, inkább árvizet kiált és…..
 Az allergia népbetegséggé vált. A politika, a média és néhány, magát környezetvédőnek tekintő szervezet szerint erre az a megoldás, irtsuk ki a parlagfüvet.  Hatásukra az emberek többségének fejében is ez a kép él. A parlagfűirtás azonban környezetvédelmi…..
Most csak tízen voltunk, de nagyon jó hangulatban és szép időben.Már most lehet jelentkezni, hogy jövőre többen legyünk. :-) Tamás..
2008. szeptember 27-én szombaton, az Európai Autómentes Naphoz kapcsolódva, a Moccantó Egyesület közös kerékpározást szervez Vecsésen kilenctől.Céljaink:Általában fogalmazva szeretnénk elérni, hogy javuljanak a kerékpározás feltételei Vecsésen. Nosztalgiával gondolunk arra,…..
A Gyáli-patak és a Vasadi-főcsatorna összefolyásánál, a horgásztótól délre megdöbbentő dolgokat tapasztalhatunk. Több kupacban, a parton és a vízben is sitt, egyéb hulladék lerakva, némelyik még egészen friss. Valahol fürdőszobát újítanak föl mostanában. Erre a részre…..