Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mikesi Tomi

71 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jeffrey Epstein élete és halála eklatáns példája annak, mennyire gyökeresen rohadt és korrupt a szabadság hazájának kikiáltott Amerikai Egyesült Államok igazságügye. Az a nárcisztikus szociopata, akinek már régóta börtönben lett volna a helye, évtizedeken át szabadon hódolhatott deviáns vágyainak, a…..
Mikesi Tomi 2020.06.03 13:44:57
@Muad\\\'Dib: Jelen esetben miért indokolatlan?
Mikesi Tomi 2020.06.03 14:30:13
@Muad\\\'Dib: A sorozatban több alkalommal is említenek 13 évnél fiatalabb áldozatokat. Beleegyezésről pedig sok esetben szó sem volt. De az igaz, hogy a pedofíliát, ami önmagában nem büntetőjogi tétel, a köznyelv nem következetesen használja.
Guy Ritchie visszatért oda, ahonnan indult, Londonba, a sült hal, Tom Jones, délutáni tea, rossz kaja, még rosszabb idő, kibaszott Mary Poppins és mindent keresztülszövő seftelés világába. Ez pedig alighanem az egyik legjobb döntése volt az elmúlt tíz évben...
Ugyan William Shakespeare a fenti mondatot IV. Henrik szájába adja, a gondolat univerzalitását azonban jelzi, hogy fiára épp úgy igaz, mint azóta sok felelős vezetőre, akik legalább annyira látják magukat a nép szolgájának, mint urának (és még az MCU legújabb felvonásában is elhangzik). Az igazságos…..
A képregényfilmek legismertebb főellensége önálló filmet kapott, amely szerencsére nem része egyetlen univerzumnak, nem készül folytatása és nem kell megfelelnie a PG-13 kategória elvárásainak sem. ..
Jogosan merül fel a kérdés, hogy a Toy Story 3 után, ami kerek, egész és nem mellesleg szívmelengetően nagyszerű lezárása volt az életre kelt játékok kalandos történetének, ugyan mi szükség van még egy erőltetett folytatásra? És egyáltalán, lehet még elmondani bármit ezekkel a karakterekkel, amit…..
A Trónok harca megmásíthatatlanul véget ért. 8 évad és 73 epizód, milliónyi rajongó, rangos díjak és pop kulturális szinten mérhető jelentőség. SPOILERES ÍRÁS!..
Az utolsó évad második nagy összecsapása elérkezett. Daenerys Targaryen megmaradt seregével Királyvár ostromára és Cersei Lannister elveszejtésére készül, azonban útjában áll egy hatalmas hajóhad és egy irdatlan, eddig még veretlen zsoldos sereg...
A várva várt epizód sok szempontból zseniális, de néhány okból azonban végtelenül szomorú és csalódott vagyok. A nagy probléma, hogy kizárólag az igazán fontos szempontokban bukott meg a sorozat. A körítés szép és jó, a látvány általában fenomenális, de a setting mit sem ér, ha a történet nem…..
A keserédes múltba révedés epizódja a második felvonás, a sorozat pedig végre méltó régi nagy híréhez. SPOILERES ÍRÁS!..
Teljesen érthető módon elképesztő várakozás előzte meg a Trónok harca utolsó évadát, ezúttal a megjelenésre ráadásul több, mint egy évet kellett várniuk a rajongóknak. SPOILERES írás következik!..
Az utolsó epizód, akárcsak az évad, keserédes érzelmeket ébresztett, mert rengeteg várva várt pillanatnak lehettünk szemtanúi, de ezek közül több nem úgy történt, ahogy elképzeltük és sok pedig egyelőre meg sem történik. Az évad és persze a készítők leggonoszabb húzása az volt, hogy kis híján az…..
A történet 1849-ben játszódik, nem sokkal a világosi fegyverletétel után, amiről azonban még sok, a szétszóródott seregből megmaradt szabadcsapat nem tud. A megtorlások már elkezdődtek, de vannak, akik még azt sem tudják, hogy Görgei letette a fegyvert, és amennyire lehet, harcra készen állva…..
Alig három évvel a Brexit népszavazás után már film készült a rendkívül érzékeny és komplex témáról, méghozzá Benedict Cumberbatch főszereplésével. A film Dominic Cummings politikai stratéga harcát mutatja, ahogyan a népszerű, de megosztó kampánya során megpróbálja meggyőzni az angolokat, hogy…..
Timothée Chalamet már most Hollywood egyik legfényesebben ragyogó üstököse, Steve Carellről pedig az elmúlt években kiderült, hogy rendkívüli érzékkel képes megformálni a drámai szerepeket és Jonah Hillhez hasonlóan végre ő is kitört a comic relief szerepéből. Ők ketten a főszereplői ennek a…..
A természetnek megvannak a saját törvényei, és amennyiben az ember ezeket nem hajlandó figyelembe venni, az élővilágot pedig oktalan módon kívánja a saját szolgálatába állítani, annak beláthatatlan következményei lesznek...
Négy évvel a halála után olyan dokumentumfilm készült a színészről, amit minden középiskolában kötelező jelleggel kellene levetíteni, egyrészt, hogy a legifjabb generációk is tisztában legyenek vele, ki is az a Robin Williams, másrészt ez a film maga a két órába összesűrített életöröm és élni…..
Hollywood legifjabb üdvöskéje, Timothée Chalamet, egyelőre a független, kísérletező jellegű filmek mellett tette le a voksát, és tette mindezt milyen jól!..
Margot Robbie legújabb filmjét Budapesten forgatta, amihez sikerült az önkéntes száműzetésbe vonult Mike Myerst is visszacsábítania...
A western műfaj reneszánszát éli, egyik legautentikusabb tolmácsa, Taylor Sheridan pedig ezúttal a tévé képernyőin keresztül idézi meg egy jobb sorsra érdemes világrend utolsó mohikánját...
Amilyen nagyszerű lehetőségnek hangzott, hogy a cannes-i filmfesztivál szervezői ezer diáknak a világ minden tájáról lehetőséget biztosítanak, hogy a Cannes-i Fesztivál utolsó három napján részt vegyenek, annyira valószínűtlennek tűnt, hogy egy leszek azon diákok közül, akik gyakorlatban is élhetnek…..
Pawel Pawlikowski új filmje a szovjet éra Lengyelországába kalauzol el minket, a bizonytalanság, a kilátástalanság korszakába...
A nagypofájú, öntörvényű antihős visszatért, hogy megint mosolyt csaljon az arcunkra és beolvasson a komplett hollywoodi filmgyártásnak...
A Batman Ninja idén már a második animációs DC film, ami arra az ötletre épül, hogy a készítők a már jól ismert karaktereket egy eddig számukra idegen környezetbe, ismeretlen történelmi időbe helyezik. Batman és társai, valamint nemeziseik ebben a filmben a középkori, feudális Japánba kerülnek, a fő…..
Wes Anderson legújabb filmje, amely májusban érkezik a mozikba, egy rendkívüli mese az egyik legősibb barátságról...
A popkultúra Szent Gráljának kikiáltott Ready Player One című regényből Steven Spielberg rendezett filmváltozatot. És ha valaki, hát A cápa, az E.T., a Jurassic Park és az Indiana Jones filmek rendezője kifejezetten otthonosan mozog a témában. A Ready Player One egyszerre disztópikus sci-fi és…..